VAR DER NOGEN DER SAGDE WEEKEND? DET TROR JEG NOK..

10 MYTER OM SINGAPORE – PLUS DET LØSE..

VEJRET: Vi dansker elsker at snakke om vejret, og det er også et spørgsmål jeg bliver stillet rigtig mange gange ‘hvordan er vejret derude, for på appen siger det regn?’ STOP. HOLD UP. Man skal bare ikke tjekke vejrapps, når man bor i Singapore, for man kan ikke regne med dem. De siger altid regn og torden, og det er ligegyldig om det er nat eller dag. Den vil altid sige det bliver dårligt vejr, og det bliver det sikkert også, men kun i et splitsekund.
Nu er vi godt nok gået ind i regnsæsonen, så her regner det selvfølgelig mere end resten af året. Men ellers er der to ting der er sikkert herude, og det er, det begynder at regne, og det stopper på et tidspunkt, det er ikke noget der er permanent, so dont worry. Og drop at medbringe en paraply, for hvis det regner, så kan intet redde dig ; )

DØDSSTRAF – LOW CRIME: does´t mean no crime. Vi har selvfølgelig kriminalitet her i Singapore, men jeg må også sige, jeg har aldrig følt mig så tryg et sted, som her. Jeg ville aldrig tænke over, at gå ude om natten her, hvor i Kbh ville jeg være skrækslagen. Jeg synes der kommer mere og mere ballade, og hver weekend læser man om folk der er blevet slået ned og bestjålet deres telefon, ur, eller andre genstande. Så hvis man rejser rundt alene eller to tøser sammen, så er man endt det helt rigtige sted.

TYGGEGUMMI: Det er stadig et felt hvor jeg er helt forvirret, for umiddelbart må man IKKE medbringe tyggegummi til singapore, det et top ulovligt, og det udløser en bøde på flere tusinde Sing dollars. Men hvis din læge udskriver et bevis, så må du gerne købe tyggegummi hvis det er bevist, det er til medicinsk brug – MEN en dag hvor Bella og jeg var ude og handle, kunne jeg på apoteket købe tyggegummi hvis jeg viste min opholdstilladelse og FIN nummer (ligesom et CPR nummer) så må vi se om de en dag banker på døren, og jeg bliver udvist herfra, og de bare har prøvet at snøre mig, og lokke mig i den store tyggegummi gryde. HA!

TRANSPORT: Er noget at Singapore er SÅ dygtige til. Toge, busser og taxa er mega billigt, og alt kommer til tiden. Jeg har aldrig haft så meget optur over et transportsystem som her, og det siger altså en del. Hvis man kan regne med noget, så er det at man kommer frem, og det ikke har kostet en brækket arm. Start takst i Danmark er jo nærmest 60 kr, og her kommer du til verdens ende for det beløb. Eller næsten i hvert fald.

BOLIG: Bolig er sindssygt dyrt her, som i virkelig. Jeg troede New York var dyr, men det her topper den. En lejlighed med 3 værelser kan snildt koste 40.000 kr (++) uden folk blinker. SAY WHAT? Og jeg syntes det var dyrt da jeg betalte 4700 kr for min lejlighed i Frederiksgade, 5000 Odense C, med alt inklusiv. Så stresser det helt en fynbo, når de forlanger disse mængder penge, for tag over hovedet, og der følger ikke en gang en kasse SMIRNOF ICE med i købet, som der gjorde da jeg flyttede ind min single hybel i 2001. Det er sgu useriøs business ; )

Mange er tvunget til at flytte helt ud i udkanten af byen, for at få råd til at bo her, og så bruger de lang tid på at transportere deres korpus på arbejde, hver eneste dag. Work life balance er ikke eksisterende her i Singapore. De lever for at tjene penge, og de tjener penge, for at kunne købe dyre designer items. Der er ingen balance imellem det, og ej heller en tanke om at spare op til kolde tider. Hvis du kan flashe den nyeste PRADA taske, så er det skide ligegyldigt du bor på et hummer.

ALT ER DYRT: Alt ER dyrt. BUM! Et broccoli kan snildt koste 80 kr, og det er ikke for sjovt at Singapore er kåret som verdens dyreste land at bo i, noget som vi klart mærker. Man ved hvor skadet man er blevet, når man pludselig kan gå i IRMA og storhandle, uden at trække en mine når man skal betale, fordi shopping pludselig er blevet ‘billigt’ der. Da vi boede hjemme stor handlede jeg 1 gang om ugen i Netto etc. og så kød mm. i Brugsen eller IRMA.. Men kun de ting jeg gerne ville have en anelse mere luksus for pengene, blev til køb i de butikker, for ellers holdte madbudgettet ikke. Her i Singapore er det bare ‘hvilket madbudget?´ – eller budet generelt.

ASIATER. COMMON SENSE & KØKULTUR: Det findes ikke. Jeg elsker Singapore, det gør jeg virkelig, men jeg har aldrig mødt et folk der kender mindst til køkultur, næste kærlighed, at holde en dør – ikke skubbe en ned fra rulletrappen, eller bodyslamme min datter i IKEA fordi de skal først hen og have ´meatballs´på trods af, vi slet ikke skulle spise der. De vil til HVER en tid, gå foran dig i køen hvis de kan komme afsted med det.

Deres anderledes måde at være på, er klart noget man skal vænne sig til. Jeg vænner mig aldrig til, de offentligt bøvser, ‘snotter‘, har lange negle og hår der vokser ud fra mærkelige steder. Jeg respekterer det, for jeg bor i deres land, og sådan er spillereglerne. Ligesom hvis folk flytter til Danmark, så skal de også leve med, vi render rundt og lugter af OST…hahhaaa. Det synes Kinesere at vi gør. Lugter af ost! Vil hellere lugte af ost, end at have hår der vokser mystiske steder 😁

HER BOR FOR MANGE MENNESKER: Jeg ved min mors største frygt ved at besøge Singapore var, at der ville være for mange mennesker på gaderne, det bryder hun sig ikke om, og får stress hvis alle går ind i hende (hvilket jeg selv også gør). Men selvom vi er 5.5 millioner mennesker, på et stykke land der er 1 1/2 gang større end Bornholm PLUS turister, så mærker man det altså slet slet ikke. Folk går under og over jorden, hvilket bare gør, at der er mere luft. Singapore er super god til at skabe luft og rigtig mange grønne områder, som gør, man ikke føler man er presset sammen.

PROSTITUERING: Det findes ikke (med løg på) det er noget man ikke vil kendes ved, men det er her.. 1000 meter fra hvor vi bor er der noget der hedder Orchard Towers – også kaldt 4 floors of whores! Og det er der virkelig. 4 etager med kvinder man kan købe. Barer, massage steder, dog er der også legale beauty steder der, hvor man kan få ordnet negle. Men det er et dodgy sted, og der lugter lidt af tis, hvem man kommer til at tage trapperne istedet for rulletrappen eller elevatoren. Flot Rikke. Leasson learned. Det gør jeg ikke igen.

UNDERHOLDNING: Der er så meget underholdning i Singapore, og også gratis. Der er både for voksne og børn, noget jeg finder enormt elskeligt ved byen. Du behøver ikke have penge op af lommen hele tiden, for at være underholdt. Jeg har lavet flere guides til hvad du kan se, og har linket til det hele nedenunder ❤️

TING DU SKAL VIDE HVIS DU BESØGER SINGAPORE.

DEN PERFEKTE SINGAPORE GUIDE PÅ CHRI CHRI.

DE TI BEDSTE MORGENMADS STEDER I SINGAPORE.

Enjoy

XX
R

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VAR DER NOGEN DER SAGDE WEEKEND? DET TROR JEG NOK..