TILLØØØKKKEEEEE OG KAGE TIL..

SCHULTÜTE OG MIN BARE..

IMG_4276
VI STARTER HVOR VI SLUTTEDE.. Pik og patter.. Så napper vi lige endnu en dag, hvor det regner og tordner. Vågnede med et sæt, da det bragede lige ude foran mit vindue, og jeg sprang op. Det er altså bare ikke for sjovt når det tordner herude. Man bliver faktisk lidt bange, for det lyder som om, det rammer huset. ; (

Jeg tror dog, jeg bliver nødt til, at finde fred med det, for det bliver normal kost fra nu af. Thor og hans hammer kommer til, at styre himlen fra nu af, og for altid. Så må vi bare følge musikken, og danse lidt regndans. For ingen torden uden regn. I hvert fald ikke her.

KREA HANS Dagen i dag, står også på ren afslapning. Bella og jeg skal finde en hobby forretning, lidt ala Panduro. For i den skole Bella skal starte, der skal man lave et Schultüte:

Schultüte er et kræmmerhus med slik, som tyske børn traditionelt får med i skole på deres første skoledag.

Traditionen kendes fra begyndelsen af 1800-tallet i Sachsen og Thüringen, men har i dag bredt sig til hele det tysktalende område.

Oprindeligt afleverede forældrene børnenes Schultüte til skolen, og børnene fik at vide, at der voksede et træ med Schultüten hjemme hos læreren, og når disse Schultüten var store nok, var det på tide at begynde i skole!

I dag lægger man mange steder også små stykker legetøj og skolesager i poserne.Skolekræmmerhuse kendes også fra de danske skoler i Sydslesvig.

Jov jov. Så vi skal på jagt efter pap, lim og kreppapir. Det skal være 70-100 cm langt. Godt så.!! Og fyldt med ting til skolen. Det bliver jo ikke særligt dyrt.. Neeeej neeej neeej nej! Men en hyggelig tradition, og noget som børnene, nok vil synes, er meget meget sjovt. Må finde mit kreative sind frem ; )

Hvad skal i lave denne Lørdag?

XX
R

11 kommentarer

  • Charlotte

    Hvis I ikke er taget af sted for at finde en hobby forretning, så kan jeg anbefale Daiso Japan der ligger i IMM centre i Jurong East. De har alt hvad man kunne tænke sig, og det meste koster kun 2SG$.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Eiiiiiih.. Æv. Jeg endte i den Art Friends i et mega skummelt center, hvor der lugtede af døde mennesker (i kid you not) Bella lavede opkast lyde. Vi må simpelthen huske vi er herude, og der lugter bare anderledes mange steder, når de laver mad. Sikkert sådan som vores oste lugter i DK for andre udefra ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helle Johansfn

      Det lyder godt nok ulækkert. Gad godt se Singapore. Må simpelthen være en fantastisk oplevelse. Hvad laver du der..? (Arbejde)

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Min kæreste er chef for Asien i hans firma, så vi er alle lige flyttet herud for 1 uge siden. Jeg har ikke fundet arbejde endnu ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne-Sophie

    Skægt – sådan en fik jeg af min gudmor til første skoledag for 18 år siden. Min gudmor er gift med en tysker – og boede på daværende tidspunkt i Tyskland. Nu giver det hele jo meget mere mening

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trins

    Husker stadig at en af de første tekster jeg skulle læse i tysk i skolen var om en Schultüte. Og siden har jeg altid opdaget dem i fx børnebilledbøger (som åbenbart må være oversat fra tysk). Kender du ikke det med at man ikke anede at det var noget særligt, og pludselig ser man det alle vegne?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Jo det giver lige pludselig mening – men det er også kun fordi Bella skal gå på en tysk skole, at de laver dem. Det er ikke en general tradition her. ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • havde godt tænkt hvad fe kræmmerhus var til, så den nemlig i flere butikker i Tyskland.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Så du dem nu her? Kunne du så ikke lige ha´købt et og sendt min vej. Død over Schultüte. Men nu er den lavet, og vi er klar til første skoledag. Thank god ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • venessa

    hvad koster den og hvor lang er den ca. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      altså vi har selv lavet hendes, og den kostede 100 kr at lave ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TILLØØØKKKEEEEE OG KAGE TIL..