HVOR BLEV DU AF??

SMÅ FØLELSER – UND SO WEITER..

IMG_4470

Hej Rikke . Det er ikke sikkert du har lyst til at svare på dette, men hvordan har Bella taget det at I skal flytte? Der må være så mange svære overvejelser ved at flytte så langt væk fra Danmark. Væk fra hendes mormor , venner og andre? Og vender I tilbage til Danmark efter nogle år ?

FØLELSER ♥♥ Det er en sjov størrelse, vi har dem alle, lille som gammel. Det har vores datter især. Bella er en pige, som godt kan lide, at vide hvad der skal ske. Hvem afl. hende, og hvem henter, hvornår. etc. Ikke hun er mere speciel end andre børn, for det tror jeg bestemt ikke. Vi tror ikke på hun har specielle evner, eller en IQ til at arbejde i toppen for Maersk. (vi håber dog, så hun kan passe sine forældre, når vi bliver gamle) Måske hun ej heller bliver kirurg i en alder af 7 – og den første kvinde på månen. Men hun har sin egen person, sine egne karaktertræk. Noget der gør hende helt speciel, for mig og for M. ♥

FRA HJERTET  Hun er en pige, der sætter ord på rigtig mange følelser, selv fra da hun gik i børnehave. Hun bruger ord som stresset, ulykkelig, såret og aller stærkest, ordet hjemve. Hun siger når hun er ude, så får hun hjemve, fordi hun savner os. Åhhhh. Hvor hun har det fra, det ved jeg ikke, for jeg har sjældent hjemve – jeg kan dog godt være alle de andre titler. Men hjemve. Not so much. Måske det kommer når vi er helt derud. ; )

Der er ingen tvivl om, at Bella har været vores største bekymring, og stadig er det. Jeg kan vågne om natten, og have svært ved at trække vejret, da jeg ser for mig, at hun helt ulykkelig, bliver ført væk, af en tysk lærerinde, der skælder hende ud, på et sprog, selv jeg ikke forstår. (tysk var ikke min stærkeste side, lad os bare sige det).

VENNER Men til vores store fordel, har jeg en veninde der bor i Singapore, og hendes datter Mie, skal hun gå i klasse med. En sød pige der hedder Charlotte fra Smørum, skal også flytte til Singapore, med hendes mand og 2 smukke piger – de skal gå på samme skole som Bella. Sikkert også samme klasse, men i hvert fald samme niveau. Hendes nye dansklærer er Lasse, som har undervist på Rungsted Privatskole, som vores nevø Niko har haft, sidste år. Rygterne siges, at han er mega sød. Så det ser vi meget frem til.

BEKYMRET Så skal vi være bekymret? Sikkert ikke. For jeg tror faktisk hun kommer til at klare sig rigtig fint, hun er sikkert mere sej, end jeg er – og M for den sags skyld. Han vil helst ikke med den dag hun starter, for han kan ikke holde til det. Så må jeg se om jeg kan klare det alene, det er sgu ikke sikkert, men jeg jo bare være stærk for os begge. Hun skal i hvert fald ikke se, jeg er presset over det. Det er ingen hjælp for hende.

HVORDAN HAR HUN TAGET DET? Jeg ved stadig ikke helt om hun forstår det, og hvad det indebærer. Hun ved selvfølgelig godt vi skal flytte, og vi skal bo i Singapore. Hun ved vi har fået en lejlighed, hvor vi har badekar, vi har pool – og hende, og hendes far skal svømme hver aften, når han kommer hjem fra arbejde. Hun skal gå på en tysk skole, og Mie skal gå i klasse med hende. De snakker engelsk og går i uniformer. Der bor aber i skoven ved skolen, og hvis de kommer ind på området, så skal man bare give sin madpakke til dem. 4 real. De kan finde på at komme.. Tror lige jeg ville se bleg ud, hvis der var en abe, der nakkede min madpakke.  Man skal ikke fucke med Riksens mad. Joe does´nt share.. ; ) Så vi har fortalt hende rigtig meget om landet, og vi bruger meget tid på det. Hvis hun har nogle spørgsmål, så tager vi os tid til, at svare på dem, så hun bedst forstår.

SLARAFFENLAND Vi har lavet lange lister, over alt det vi må, når far ikke er hjemme. Såsom spise pandekager, hoppe i sengen, gå i badekar, købe nyt tøj, drikke cola, og spise is. Jeg bliver nødt til at få Singapore livet til at virke bare lidt sjovt, og “sælge” det lidt som et slaraffenland. I hvert fald bare lige til at starte med. Vi skal lige ind i rytmen, så strammer vi op, på bedste tysk maner.

MORMOR Hun har nogle gange sagt, hun heller vil bo hos Mormor, men de har også et meget specielt bånd, og et sprog vi til tider ikke forstår. Jeg tror faktisk, hvis hun skulle vælge mellem os og hende, så valgte hun hende.. Haha. De har også været sammen siden hun blev født, og min mor har hjulpet så meget, når hun var syg – hvilket hun nærmest var, de 2 første år af hendes liv. Så der er ikke noget at sige til, hun har det sådan. Hun kommer til at savne hende, det er der ingen tvivl om. Vi har sagt til min mor, hun kan komme anytime, og det håber vi selvfølgelig på, at hun gør. Og vi er hjemme 3 – 3 1/2 måned om året. Så vi kommer jo hjem.

FERIE Der er rigtig mange ferier, og de er heldigvis længere end i DK. Så vi har næsten 2 mdr´s sommerferie. 5 ugers juleferie. 2 ugers påskeferie. Und so weiter, und so weiter. (det var så det mit tyske rækker til)

TIDEN VIL VISE Vi må se hvordan det hele kommer til at gå. Jeg håber på det bedste, og frygter det værste. Tiden vil vise. Indtil videre er vores plan, at vi skal være i Singapore i 2 år – men det kan også blive til 5. Det er faktisk firmaet der bestemmer det, så vores skæbne er lidt i deres hænder.

GAME PLAN Men vi har lavet en aftale der hedder, efter 1 år, så gør vi status. Kan Bella ikke leve der, så tager jeg med hende hjem, og M bliver i Singapore. Han kan pga. hans job og ansvar, ikke forlade landet. Det er en pagt vi har lavet – Det bliver man nødt til. Man skal have en game plan, som kan fungere for alle. Ikke kun den person som skal arbejde, men hele familien.

Bare lidt tanker ; )

5 kommentarer

 • Åh det lyder som et fantatisk eventyr smukke! <3 Meget misundelig! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Mange tak søde. Håber jeg også det bliver. Ellers kommer jeg sgu da bare hjem ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wauw, det indlæg blev virkelig læst med tårer i øjnene. Jeg synes det skinner s meget igennem at I virkelig har gjort alt for at forberede jeres smukke pige på jeres nye eventyr. Jeg er sikker på, at hun nok skal klare det!! Ofte bliver os mødres bekymringer jo bragt til skamme, når ungerne skal kastes ud i noget nyt. De klarer det ofte helt uden problemer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ja jeg har tror du har ret, og jeg ser frem til vi får en normal hverdag, i Singapore – og alle har fundet deres balance ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Da jeg var 9 år flyttede jeg med mine forældre og lillebror på 7 år til Østafrika, hvor vi boede i lidt over to år. Mine forældre må have haft lignende bekymringer, for man flytter ikke bare sådan lige to børn til et uland. Det var et liv med international skole med alt hvad dertil hører, hus i “hvidt” kvarter med vagter døgnet rundt og et vaskeægte expat-community at hoppe lige ind i. Selvom jeg hadede forandringer som pesten og var et meget følsomt, reflekteret og nemt bekymret barn, så var det det vildeste eventyr! Børn er så gode til at suge til sig, og som familie er de to år noget helt særligt for os selv så mange år efter.
  At se verden som et åbent barn, er også noget helt andet, end at se den som voksen. Det har haft kæmpe stor betydning for både min bror og jeg, og den måde vi går til verden på her i voksenlivet. Børn er forskellige, men som en voksen, der har erfaringer med sådan en tur fra barndommen, kan jeg kun sige, at jeg er sikker på, at det kommer til at gå jer godt!!:)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVOR BLEV DU AF??