IT'S MY BIRTHDAY..

ALLE ER USIKRE – SELV EN BLOGGER..

img_7762

(Billede nr. 1 er dét som er redigeret – og Billede nr. 2. er det ‘rå’ materiale)

LIVETS STORE UDFORDRINGER og hvorfor man bruger så meget energi på det. Altså kroppen. Vi kvinder er så onde mod os selv, og det klæ´r os faktisk ikke – og det gavner slet ikke nogen. Men vi alle har det på samme måde. Okay måske ikke Heidi Klum. Men hvordan vi ser os selv, og hvordan vi gerne vil ha´at andre skal se os.

Jer som har læst med her i noget tid, ved jo godt, at hvis nogen har den vildeste selvironi, så er det mig. Jeg tager gladeligt pis på mig selv, mere end jeg vil gøre på andres bekostninger. Men når det kommer til mig selv. Altså MIG SELV, SELV. Hvordan jeg ser mig selv, så er jeg ikke en skid bedre end dig, dig & DIG.

Jeg posted et billede på insta igår, ang. min fødselsdag, og på det billede ser man mig i bikini. Og det er mig man ser. Men fordi jeg er lige så forfængelig som kvinden next to me, så blev jeg for forfængelig. For en udfordring jeg altid har kæmpet med, det er mine ben. Jeg hader mine ben. Jeg har nuvel nogle lange nogle af slagsen, men de er bare ikke som jeg ønskede dem. Jeg har i min optik to knæskaller, og nogle buttede nogle af slagsen. De sidder for langt nede, og så har jeg alt for meget appelsinhud. Men jeg lider også af det der hedder dovenskab og hang til chokolade, så de bliver sgu nok heller aldrig som jeg ønsker det. Jeg er godt klar over, jeg ikke kan flytte mine knæskaller eller gøre dem mindre, men hvis jeg kunne arbejde noget mere med mig selv, og min egen selvopfattelse, så tror jeg, jeg & vi kunne komme langt.

Jeg har redigeret billedet, og det lyder ret vildt, når jeg skriver det. Måske mere end det er, men jeg vi gerne være ærlig, da der var mange der skrev ‘åhhh killer krop, bare det var mig´, og sådan skal det ikke være. Hvis jeg er usikker, så er der også andre der er det. På billedet har jeg ændret filteret, det er der ikke noget hokus pokus i det gør alle. Men på mine lår (og kun mine lår) har jeg glattet lidt ud på dem, med den app der hedder FACETUNE, den gør, at billedet og personen får et glattere look. Og det gør mig glad, og tilfreds når jeg poster billedet. Også selvom jeg ved, det jo ikke er sådan de ser ud.

Men for mig, som blogger og som person, skal ha´ det godt med at ligge et billede ud, så har min selvtillid og selvværd, nok haft brug for, jeg ikke skulle stå imod for offentlig kritik, fra dem der følger med. For verden vi lever i på de sociale medier, de kan til tider være barske I know. og folk ‘derude’ glemmer tit, at bare fordi vi stikker næsen frem, og deler alt, så er det ikke lige med, vi kan holde til at få den hakket af. Vi er bare mennesker. Kød og blod.

Så nu viser jeg ærligt, hvordan det ser ud, og det kræver altså mere mod end man lige regner med. Billedet nummer 1 er dét, som jeg har ændret på – hvor det til højre er ‘The naked truth’. Jeg har ikke ændret noget på min mave, arme etc. Men bare glattet mine ben, så man ikke ser hvad jeg føler er mine fejl.

Men det er bare så vigtigt, vi forstår, vi alle er i samme båd. For det er vi. Jeg har veninder som har killer kroppe, og de disser stadig dem selv, hvor jeg tænker, hvis jeg bare kunne få dine ben, eller bryster eller numse etc. Det kan man jo ikke. Men man kan måske lære at elske sig selv. Er det helt umuligt? Jeg ved det ikke, og jeg har ikke formel på nogen måder. Hvis jeg havde, så ville jeg være svært glad, og dele ud af den.

Men dette skal være et bevis på, vi er alle af samme støbning, og vi har alle fejl vi selv ser, og det er også okay. Kvinde kroppen er jo ret fantastisk, og måske vi skal takke den mere, end at skælde den ud. Det har i hvert fald givet mig lidt at tænke over.

Jeg vil ikke prøve at være et forbillede, når jeg tydeligvis ikke er det. Jeg er bare et menneske ❤️ Usikker, lige som alle andre.

Kys

R

19 kommentarer

 • Måske er det lige netop derfor, du kan være et forbillede? Fordi du er ikke menneske? Bare en strøtanke. Og jeg synes i øvrigt, du er skide smuk på begge billeder Rikke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Jeg har altid undret mig over de store maxikjoler på dig. Ikke fordi de ikke er smukke med fordi du har den flotteste krop, og jeg fattede simpelthen ikke du, at du skulle bruge så meget stof. I lang tid troede jeg din bilulykke havde skamferet dine ben, men nu fik jeg endelig forklaringen. Som bekræfter mig i, at kvinder ikke ser virkeligheden. De skal finde fejl ved dem selv. Dine ben er ikke grimme! Og ingen kigger iøvrigt på dem. Jeg gloede i LAAANG tid på billederne, før jeg læste og jeg kunne på ingen måde se hvad du havde ændrer. Du er så gudesmuk på billeder og i virkeligheden (så dig i H&M Lyngby en gang).
  Kh Julie mor til 3, udskidt æblegrød, 176 cm, 80 kilo – over and out

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ja, det har nok mest været fordi og grundet mine ben, som jeg ikke er så glad for. Som min kæreste siger, hvis jeg havde haft de ben som JEG (ikke ham) ønskede mig, så havde jeg nok gået noget mere lårkort – så måske der var en mening med det. HA ; ) Mrs. Slutty, that´s ME ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Og du ser stadig fantastisk ud – med eller uden redigering 😊☺️😉 jeg har ledt med lys og lygte efter en nederdel Ala den lyse lange nederdel du bar foran den pink væg. Kan du hjælpe? God sommer smukke Rikke 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ohhh tak Jette – hvor er du bare sød. Jamen, den var GANNI, hvis det hjælper dig noget?

   ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Du er så flot! Ingen grund til redigering – men tak for det ærlige indlæg. Ja, hvor ville verden se anderledes ud, hvis vi satte lidt større pris på vores (dame)kroppe…mange af os har født en unge for fa’n…det i sig selv gør, at vi skal elske kroppen – for hvad den er i stand til!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ja, du har helt ret. Vi er jo mega badass. Men verden vi lever i er fyldt med fejlfrie magasiner, og en fortwistet syn på, hvad normalt og rigtigt er. Jeg ved selv, hvor hård jeg er ved mig selv, og de tanker jeg nogen gange har, og det er virkelig ikke sundt. Vi burde hylde os selv.

   Tak fordi du læser med
   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen

  Du er god!!! Jeg er og bliver vild med dig 😁. Jeg synes desuden du ser fantastisk ud på billede 2.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Du er smuk på begge billeder! Tak for et super relevant indlæg – for ja, vi kvinder er slemme til at tale grimt om den krop, der kan bære os igennem et helt liv, komme ovenpå efter sygdom, føde børn etc. Jeg er heller ikke helt tilfreds med min krop – men elsker god mad, vin og chokolade for meget til at gøre noget ved det ;-P Men det gør så også, at jeg da lige udvælger de billeder, der skal på FB og Insta – det behøver ikke lige være det med mavedellen, der kommer på!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Nej vel, man vælger jo dét ene billede ud af de 10.000 der bliver taget. For man gider jo ikke om 10 år se på lige det ene, der ikke var en fryd for øjet ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Piiift (endnu en gang) – smukke, smukke Rikke. Absolut ingen grund til redigering i min optik, du er gudesmuk på begge billeder!
  <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Du ser BLÆNDENDE ud på BEGGE billeder!! Og du er sej..!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Tak søde. Vi kan jo alle tvivle på os selv, ik? Så er det også bare vigtigt at sige det højt ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Du er så smuk❤👍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Jeg kiggede længe på dine billeder, og kunne ikke se forskellen før jeg læste hvad det var ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ❤️ Smukt og velskrevet ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathe

  Hvor er det sjovt – jeg prøvede ihærdigt at se hvad du havde redigeret før jeg læste blogteksten, men kunne absolut ikke se det. I stedet kunne jeg kun se en misundelsesværdig og stærk krop på begge billeder. Efter at have læst teksten kan jeg selvfølgelig godt se forskellen, men pointen er måske bare at jeg slet ikke så dine ben som du ser dem. Jeg syntes altså at det er ok at man redigere billeder til en vis grænse. Forstå mig ret, jeg syntes absolut ikke at du havde behøvet at gøre det fordi du ser smuk ud på begge billeder, og det er da ikke godt for ens eget selvværd at tjekke instagram igennem når alle andre er så pæne, MEN jeg forstår godt at du gerne vil rette op på de fejl du ser inden de bliver postet på de sociale medier i al evighed.
  Og så må vi kvinder lige være bedre til at se på vores smukke sider i stedet for at tale os ned. Din mave og bryster er i hvert fald misundelsesværdige 🙂
  Hilsen hende med de lange elegante arme og ben! (og så glemmer vi appelsinhuden på numsen og de små bryster)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IT'S MY BIRTHDAY..