FOOD // PRUTKÅL..

VERDENS BEDSTE FORRET // LAKSE RILLETTES..

Den her forret er klart min favorit og den serverede jeg også igår. Den er nem og lave og kan laves dagen dagen før.  Jeg fik den for første gang hos Nansen og Onkel Kimmer, til en sommerfest. Den er så let og lave og man kan sætte den sammen som man selv har lyst til ; )

lakse rilettes(Billedet er lånt af Marie Melchior – hun ejer rettighederne til det)

En hurtig forret til fredag eller inspiration til påskefrokosten lige om lidt. Jeg kan ikke få nok af stenbiderrogn, det smager af hav, det er friskt og det er lig med forår! Har en veninde, der synes det er vildt sexet at spise stenbiderrogn…… Så stenbiderrogn kan føre mere med sig end man lige regner med!
Så jeg ønsker god fornøjelse!

Rillettes med røget laks og rygeost

400 gr røget laks
100 gr rygeost
Salt og peber
60 gr blødt smør
1 dl piskefløde
1 lille bundt kørvel
1 bundt asparges
100 gr stenbiderrogn

Skær den røgede laks i små tern og hak den fint. Pisk rygeosten cremet med en el-mikser. Pisk fløden til skum. Vend rygeost og den piskede fløde sammen. Krydr med salt og peber. Rør den hakkede røgede laks sammen med det bløde smør. Vend lakseblandingen sammen med rygeostblandingen. Hak kørvelen fint og rør den i rielletten. Lad rilletten hvile en times tid på køl før servering.
Server dampede grønne asparges og stenbiderrogn til.

FIND MARIE MELCHIOR`S SKØNNE BLOG LIGE HER OG BLIVE INSPIRERET..

MIN VERSION..

Jeg undlader smør. Jeg erstatter kørvl med persille. Tit er det svært at finde kørvl – men persille kan du altid købe i Netto etc. Jeg bruger ikke asparges eller stenbiderogn. Jeg putter den i et sødt glas så det ser lækkert ud når den bliver servervet.

TIPS:

Tag et gammelt rugbrød (eller et nyt) skær det i tynde skiver og del den op i 2 – 3 striber. Put olie på stykkerne og flagesalt. Put dem i ovnen på 220 grader. Rist dem virkelig hårdt i ovnen i ca 20-30 min. De skal være helt sprøde når de kommer ud. Så de kan bruges til at putte rillettesen på. Det er godt som en snack. De kan også bruges til rørt rygeost eller andepaté.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FOOD // PRUTKÅL..