BUM BAG // CROSSBODY..

FOOD // PRUTKÅL..

20140105-125305.jpg

Jeg har lovet at skrive opskriften på min salat at jeg lavede igår da vi havde gæster. I bund og grund kan man bare tømme sit køleskab. Det gør jeg som oftes. Det er så dejligt nemt. En ting jeg sjældent putter i min salat er tomater. Jeg synes det er pisse kedelige. Så skal det være en tomat og mozza salat. Der giver det ligesom ingen mening at undlade tomaterne ; ) Men jeg har til gengæld altid parma i mit køleskab. Med parma kan du redde alt. Selv en forkølelse ; ) Jeg elsker det. Kunne leve af parma. Plus der er ca 16 kalorier i et stykke. Så lækkert men ikke fedende ligesom bacon.

KÅL SALAT 10 Voksne:

1 Kål hovede (ca. til 10 voksne)

1 Pose edamamebønner (Købt i IRMA – der kan de købes uden skal)

2 Æbler

Hørfrø (solsikkekerner eller anden frø i skabene)

Mandler

Parma Skinke

2 stk Avokado

 

Kål: Snit det virkelig fint. Steg det på panden eller i en wok med masser af smør og frisk hvidløg. Det skal kun lige varmes op 1 min eller 2. Det må ikke blive slattent, ligesom når man spiste kål i 80érne. Det skal stadig have bid og knas. 

Mandler: Bagt i ovnen i et fad med olie og groft salt. ca 15 min – MEN hold øje med dem. De skal være mørke brune og få en mere “nødde” smag.

Parma skinke: Bagt i ovnen. 10-12 min – Igen hold øje med det. Det skal være sprødt. Men ikke brændt. Du kan ikke putte mandler og parma ind samtidig. For mandlerne udsender “fugt” så bliver det ikke knasende. Så rist mandlerne først – derefter parma.

Æbler: Hakkes i små stykker.

SÅDAN GØR DU: Vend kål og bønner sammen. Hvis du bruget et helt hovede, så skal du nok have gang i 2 skåle.  Vend dressingen i skålen med kål og bønner, så det hele bliver vendt rundt i det.  Put de andre dele på salaten, som du ønsker at bruge.

HUSK: Hvis du laver salaten i forvejen. For det kan du godt. Så må du IKKE og jeg siger IKKE putte mandler, parma og avokado på. Det skal gøre i minutterne før det skal serveres. Ellers bliver det kedeligt og blødt. Og det er ikke meningen. Det skal være lækkert og sprødt. Men forbered alle delene i forvejen og have det klar i små skåle.

Dressing:

Olie
Salt
Peber
Lime
Honning
Dijon sennep

Jeg har ingen mål. Jeg gjorde det på slum og efter hvor meget smag jeg ønskede at den skulle have. Du kan bruge lige hvilken dressing du synes. Der er ikke noget der ikke går til denne salat – den går med cremefraiche dressing, olie dressing, Thousand Island (80ér style) You name it.

Evt. spice den op med granatæble – SÅ lækkert.

Velbekomme

XX
R

6 kommentarer

  • Sara

    Hvor lyder det bare lækkert! 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fiona

    Superfede opskrifter – herligt! Tænker at man også kunne riste mandlerne på en pande uden olie? Og ville måske freestyle lidt med lidt soya på panden, hvis man vil køre videre i det japanske tema som bønnerne lægger op til…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Michelle

    Mm..lækkert,, Jeg vil også gerne høre, hvordan du lever den “knasende” hvidløgssmør..:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ida

    Lyder vildt lækkert, det må prøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mums! Skal afprøves snarest! Der er så meget mad i et spidskål, så jeg når sjældent at spise det hele, så lækkert med ny inspiration. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ha ha ha, jeg elsker at du refererer til det som prutkål! Min kæreste HADER når jeg laver mad med kål, for han siger jeg prutter hele natten. Nå nå, det kan jo ikke være nemt at være sund vel? 😉

    Jeg synes din opskrift ser super lækker og smagfuld ud. Helt klart pruttene værd 😀

    Anna – http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BUM BAG // CROSSBODY..