FOOD // PRUTKÅL..
Jeg har lovet at skrive opskriften på min salat at jeg lavede igår da vi havde gæster. I bund og grund kan man bare tømme sit køleskab. Det gør jeg som oftes. Det er så dejligt nemt. En ting jeg sjældent putter i min salat er tomater. Jeg synes det er pisse kedelige. Så skal det være en tomat og mozza salat. Der giver det ligesom ingen mening at undlade tomaterne ; ) Men jeg har til gengæld altid parma i mit køleskab. Med parma kan du redde alt. Selv en forkølelse ; ) Jeg elsker det. Kunne leve af parma. Plus der er ca 16 kalorier i et stykke. Så lækkert men ikke fedende ligesom bacon.
KÅL SALAT 10 Voksne:
1 Kål hovede (ca. til 10 voksne)
1 Pose edamamebønner (Købt i IRMA – der kan de købes uden skal)
2 Æbler
Hørfrø (solsikkekerner eller anden frø i skabene)
Mandler
Parma Skinke
2 stk Avokado
Kål: Snit det virkelig fint. Steg det på panden eller i en wok med masser af smør og frisk hvidløg. Det skal kun lige varmes op 1 min eller 2. Det må ikke blive slattent, ligesom når man spiste kål i 80érne. Det skal stadig have bid og knas.
Mandler: Bagt i ovnen i et fad med olie og groft salt. ca 15 min – MEN hold øje med dem. De skal være mørke brune og få en mere “nødde” smag.
Parma skinke: Bagt i ovnen. 10-12 min – Igen hold øje med det. Det skal være sprødt. Men ikke brændt. Du kan ikke putte mandler og parma ind samtidig. For mandlerne udsender “fugt” så bliver det ikke knasende. Så rist mandlerne først – derefter parma.
Æbler: Hakkes i små stykker.
SÅDAN GØR DU: Vend kål og bønner sammen. Hvis du bruget et helt hovede, så skal du nok have gang i 2 skåle. Vend dressingen i skålen med kål og bønner, så det hele bliver vendt rundt i det. Put de andre dele på salaten, som du ønsker at bruge.
HUSK: Hvis du laver salaten i forvejen. For det kan du godt. Så må du IKKE og jeg siger IKKE putte mandler, parma og avokado på. Det skal gøre i minutterne før det skal serveres. Ellers bliver det kedeligt og blødt. Og det er ikke meningen. Det skal være lækkert og sprødt. Men forbered alle delene i forvejen og have det klar i små skåle.
Dressing:
Olie
Salt
Peber
Lime
Honning
Dijon sennep
Jeg har ingen mål. Jeg gjorde det på slum og efter hvor meget smag jeg ønskede at den skulle have. Du kan bruge lige hvilken dressing du synes. Der er ikke noget der ikke går til denne salat – den går med cremefraiche dressing, olie dressing, Thousand Island (80ér style) You name it.
Evt. spice den op med granatæble – SÅ lækkert.
Velbekomme
XX
R
Hvor lyder det bare lækkert! 🙂