MY MR M...

HMMMMFFFRRRRR….

Jeg ved ikke om I så min update på Facebook i Lørdags, men føler den er så relevant, at jeg lige ville poste den her også. Aldrig har mit hjerte blødt så meget som det gjorde sidste weekend.. ; (

Har en lille pige på 7 år i min seng, som putter sig helt ind til mig. Med en ustabil vejrtrækning, grundet hun har grædt utrøsteligt i 3 timer her til aften. 

I Bella’s klasse er der ingen regler, når man holder fødselsdage. Så man bestemmer selv, om man vil inviterer alle – kun pigerne, eller ælle bælle Du må gerne komme med, som den heldige. 

Der var en pige som skulle holde fødselsdag, og hendes mor havde sagt hun måtte vælge 9 der skulle komme til hendes fest.. NI…!! Bella spørger hende, om hun var en af de (heldige) 9, og hun svarer hende, at hun var ikke inviteret til hendes fest, for hun havde allerede valgt hendes gæster, og hun var altså ikke på listen!!🔪😡🔫

Jeg priser mig lykkelig for, Bella har en far, der er pænt meget mere voksen i hans tankengang (og handlinger) end jeg er. For løvemoren her, hun var allerede klar til kamp.

WTF altså, er det for en måde, at behandle små mennesker på. Det er jo mobning på voksenplan. Mit hjerte har blødt – og følelsen af at være magtesløs, har jeg virkelig fået smagt på i dag.

Verden er et uretfærdigt sted – og en alt for tidlig alder, at føle sig uønsket på.

Måske er jeg bare en såret mor, hvis datter blev stemt af øen. Men i min optik, er dette totalt uacceptabelt.

#Lorteforældre

UPDATE: Jeg kan så lige informerer om, man skal IKKE skrive en mail ud til klassen, hvor man forklarer hvor ked af det Bella var blevet, om man måske kunne komme med en løsning. Det skal man ikke. De blev meget meget sure på mig… Så jov jov. Selv i klassen er jeg populær, det går sgu godt. Haha.

Men ærligt. Hvad er det for noget?? De har tørret den af på, det er noget med kultur og religion.. blaaah blaaah.. Rend mig i a*** – og jeg ikke respekterede deres religioner om lige tal og gæster. Good luck og manglende forståelse for andre mennesker end mig selv..!! Og alle skulle være som mig.. Tjo nu i siger det, det ville faktisk være meget meget bedre, hvis alle var som mig..NOT. Så ville der jo være bål og brand alle steder, hvis alle var som mig. Det kan vi ikke have – men jeg mener faktisk ikke jeg er et selvisk menneske, men et meget omsorgsfuldt menneske, men det er jo så også mig selv der siger det..Meeeeen. Jeg vil nu gerne skrive under på, det er jeg altså! Og jeg har meget respekt for andres kulturer. Det er ikke altid jeg forstår dem, men jeg prøve – og respekten har jeg altid. ; )

Det var ikke en sjov episode, men følte også jeg måtte tale mit barns sag. Men det har ikke ændret sig. De holder fast i man må vælge 5 ud af 9 piger til sin fest, og stikke de andre loosers en stor fed fuck finger..!! Jeg kan bare sige én ting i vores hus, der bliver alle inviterede. Eller ingen.!

Hvad tænker I?

XX
R

36 kommentarer

  • Jeg er chokket!! Det er jo voksen styret mobning!! Jeg havde som dig skrevet ud, og spurgt om det her var den sti man valgte at bruge, og dermed lærer sine børn at være nogen LORTE unger. I DK prøver vi at undgå de her episoder, fordi vi mener at det at blive holdt udenfor, er det samme som mobning eller i hvert fald grobund for det møg.
    Man skal kæmpe for sine børn, og det gør du 🙂 Sender en stor portion god karma til jer, og en pose lort til fødselsdagsbarnets forældre bum!
    /Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Caroline

    Puha, får da helt ondt i hjertet over at din Bella har været så ked af det! Og jeg kan sagtens forstå din reaktion! Hvad bilder de sig ind!!! Jeg er selv folkeskolelærer, og hvis der er noget der kan ødelægge et sammenhold er det sådan noget som det! I min verden hedder det også alle eller ingen – ligegyldigt hvilken kultur eller religion man har.. Sender en kæmpe knuser i jeres retning 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg er SÅ enig med dig. Hvad fanden er det for mennesker, der behandler og lærer børn at behandle andre sådan??? Jeg havde også skrevet sådan en mail med kapitaler!
    Alle pigerne, eller ingen. Det andet er da fuldstændigt latterligt. Tsk tsk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

    Åh, hvor er det synd for din lille pige. Det burde simpelthen være umuligt og ulovligt at udsætte så nogle små sjæle for den slags. Jeg er selv blevet holdt ude og grædt mig i søvn hos min mor, puh slet ikke sjovt. Men jeg tænker at I skal invitere alle og på den måde håbe at der kommer er godt sammenhold ud af det for pigerne. Det ville nok være endnu sværere for din datter ikke at kunne holde fødselsdag overhovedet. Men hun skal selvfølglig have lyst til at invitere de “dumme” piger.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Storm

    FUCK hvor er det bare tarveligt!!! Jeg er helt enig, alle eller ingen.. Jeg syntes, at Bella ska holde en veninde aften samme dag som fødselsdagen for de resterende piger. Det gårselvfølgelig lidt imod princippet om alle eller ingen, men på den anden side vil ingen jo være holdt udenfor, da alle pigerne i klasse laver noget hyggeligt. Bare adskilt. Og så bliver mindet om, at man ikke var inkluderet måske mindre, fordi at det bliver erstattet af et andet hyggeligt minde.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone

    årh, stakkels Bella! 🙁 .. Arrgh, jeg bliver SÅ gal! Hun er alt, alt for lille til at blive udsat for sådan noget.. synes det var hårdt nok, da jeg oplevede det på gymnasiet (ikke alle i Nyborg er lige omsorgsfulde 😉 ) … Jeg er pisse ligeglad med om det har noget med religion og kultur at gøre! Man skal være gode ved hinanden.. Lige meget hvor i verden man er!
    Hvad så nu? 🙂 Laver du noget sjovt med Bella den dag eller?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Nej det kender jeg alt til.. 5800 kan godt knække en til tider ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Den er sgu hård – I pigernes skole er det heldigvis en regel der hedder alle eller ingen, og sådan skal det sgu også være. Det gælder også hvis man vil have nogle med fra parallel klassen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Det er vi også klart vandt til … Det andet er sgu for tosset altså!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Forstår sgu godt du sendte en besked rundt til forældrene… for det er jo fuldstændig sindsygt at have sådanne regler.

    Der er intet værre end at føle sig valgt fra som barn, håber Bella pigen klare sig igennem uden alt for mange skrammer over den episode…

    Religion / kultur og min bare r… det er børn for pokker – alle burde kunne se at det er helt forkert at lave en sådan opdeling ….

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Men det kan de slet ikke.. Og selv nogle dankemødre gik i mod mig. WTF???

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Det er simpelthen så top tarveligt ! Har selv en pige på 7 år og kan tydeligt mærke hvor arrig (og ked) jeg ville blive på min datters vegne. Bliv ved med at brøle! Kultur kan ændres ! Tag den med skoleledelsen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Ja. Jeg tænkte nok ikke klart i momentet.!! ; )

      Hilsen Løvemoren ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Det er dælme træls at sådan noget skal finde sted, og desværre sker det da også i DK så det er da ikke noget med kulturelle forskelle at gøre, det er voksne der ikke lærer deres børn ordentlig opførsel og respekt for andre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Det mener jeg jo også, og de så gemmer sig bag dårlig opførelse!!!! Dont get me startet ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg kan følge dig så godt!

    Forældrene gav pigen valget, at inviterer alle pigerne til “almindelig fødselsdag” eller kun 5 fra klassen i bio og på Jensens. Der er så kun 8 piger i klassen….

    Katinka var heldigvis rimelig cool med, at hun blive udelukket, men jeg var simpelthen så tosset!!! Hvad f… er det for noget at lære sin 8-årige tøser?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Ja også mere fordi, hvad er grunden?? Hvis du kan inviterer 5-6 stykker. Så kan du sateme også have 8.!!! Hvorfor skal man lære sine børn den opførelse?? Gløder helt over emnet..!!! Grrrrr..!!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Hej Rikke
    Har en datter i børnehave, hvor vi har været i et lignede problem. Vi bor lidt længere væk fra børnehaven, dvs man skal med bus og altså ikke kan gå. Da vi så nærmer os 5 års fødselsdag, falder talen på hvornår børnehaven kommer på besøg. Det viser sig så at de IKKE kommer på besøg, da der skal køres med bus.Børnehaven har altså inddelt børnene i et A hold (dem der bor tæt på børnehaven) og et B hold (dem hvor man skal med bus). Det er så kun A holdet der får besøg. Jeg er som dig Rikke, en rigtig løvemor og har haft diskussionen op i børnehavens bestyrelse, der ikke er kommet til en konklusion. Jeg er vred og skuffet, da det handler om inklusion og i aller højeste grad om eksklusion. Og nej kultur er ikke en plausibel forklaring på at inddele børn i 2 hold, de inkluderede og de ekskluderede. Har som dig også reageret, og det mener jeg bestemt man som forældre bør gøre, når noget skriger til himlen, som både jeres og vores tilfælde gør.
    Fortsæt du bare dit løvemor arbejde – du gør det godt.
    Hilsner
    Anne

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      DET GIVER JO INGEN MENING… Arggggghhh. Ja, men vi havde samme problem. Vi boede dog ikke for langt fra børnehaven. Men Bella har fødselsdag den 12 Dec. Og der gad børnehaven heller ikke lette røven og komme hen til os, for der var jo så meget i den måned..!! Blev også helt arrig over det..!! Det er jo bare ikke ok!

      ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Jeg kan følge dig totalt! I min datters klasse blev 7 ud af 10 piger inviteret til en sleep over. Moren er totalt spejl blank og kan sket ikke se hvad de har gjort forkert. Hin har været udstationeret 5 år i Hong Kong så har overtaget “værdierne” derfra. Det endte dog med at mor-mafiaen gik i gang og så boykottede alle festen. Du gjorde helt ret i st skrive ud til klassen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Så får man jo bare lyst til at dele håndmadder ud. Hun skulle jo have tæsk med en lunken porre. Det er jo HELT skørt altså. Kender du det, når man føler man gør noget rigtigt, og bagefter bare sidder med en følelse af, at man er blevet taget bagi – tørt.!!! De andre forældre sendte bare glødende mail retur.. Sååååhhh jo deeettt. Jeg kan ikke sige, det ikke kommer til at ske igen .. Haha.. ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    Åhh jeg er simpelthen nødt til at kommentere på det her. Stakkels Bella. Og stakkels dig! Det er bare så hårdt og helt ubegribeligt, at forældrene ikke kan se, hvor ubehagelig en stemning det skaber. Vi havde en del mobning i min klasse og på et tidspunkt blev der holdt fødselsdagfest, hvor kun nogle få var inviteret (vi har vel været omkring de 12-13 år). Jeg var en af de få og var så lykkelig og jeg glædede mig helt vildt meget! På det tidspunkt vidste jeg ikke hvor forkert det i grunden var. I midlertidig opdagede min far aftenen inden, at det kun var et fåtal der var inviterede. Han ringede til forældrene og fortalte, at det var uacceptabelt i en klasse, hvor der i forvejen var mange problemer. Forældrene holdt dog fast i fødselsagen og som resultat deraf forbød min far mig at deltage, for hans datter skulle ikke medvirke til den slags. Jeg var SÅ ked af det på dagen, men i dag er jeg simpelthen så glad og taknemlig over at have lært sådanne værdier hjemmefra. Det giver så meget mere end en dum fødselsdag – altså på den lange bane! Det er så dejligt, at du slutter af med at skrive, at I holder fast i jeres princip om alle eller ingen – man kunne nemlig nemt fristes til at holde dem ude næste gang. Forresten elsker jeg din blog. Keep up the good work. Al kærlighed til dig og Bella 🙂 Jeg håber oplevelsen trods alt kan være hærdende og lærerig på længere sigt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Din far er mega sej. Godt han holdte ved den beslutning. Jeg giver ham SÅ ret altså. Det havde Bella heller ikke fået lov til. NO WAY..!! Vi er ved at være “over” det. Men man skal ikke nævne pigens navn, så gløder hun helt vildt. M mener hun har lidt she-devil i sig, fra mig af ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Maria

    Ej, for helvede! Det er da så dårlig stil. Fatter slet ikke, at skolen kan bakke op om det :-/
    Øv bøv. Jeg havde gjort det samme: skrevet rundt – også til læreren!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Ja men det blev så ikke mødt med kyshånd – eller forståelse ; )

      Haha…

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

    Stakkels Bella – åh mit hjerte bløder for hende! Jeg havde gjort præcis det samme som dig. Hvad ligner det!! Er der ikke en klasselærer du kan tale med, og forklare det uhensigtsmæssige i at udelukke nogen? Det virker helt vanvittigt (i hvert fald set med danske øjne) at skolen kan bakke op.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Krestine

    Hej Rikke
    Det er SÅ urimeligt !!!!! Og bør ikke ske. Det er jo nemlig derfor man laver regler om det i danske institutioner. Vi står SÅ ofte med samme problematik og sidder med grupper af børn hvor den ene eller to ikke er inviteret og hvad betyder det lige for et lille menneske IKKE at føle sig som en del af fællesskabet det betyder bare SÅ meget mere end man kan forestille sig. Derfor har vi lavet regler om alle eller ingen, men møder desværre fortsat modstand fra forældre om det.
    Alle har brug for at føle sig som en del af et fællesskab ikke mindst børn. Og tænk en magt at give dette barn at vælge ud puha sikke en god grobund for mobning og konflikter. Tjek Friformobberi.dk ud måske er der noget materiale de kunne drage nytte af dernede

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Det er også svært at være 7 år med ny skole, nyt land, nyt sprog og ny kultur. Så man vil gerne føle sig en del af fællesskabet. Og hun troede de var venner, men det følte hun pludseligt ikke at de var, da hun blev valgt fra. Men har selvfølgelig fortalt hende, at det er ikke sandt, man kan sagtens være veninder uden at deltage i ens fester (NOT…haha..) Ja. Jeg har tabt den kamp i klassen, og sådan er det bare. Men jeg vil stadig kæmpe for, når bella bliver ked af det. Fra nu af – og til eternity.

      ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er virkelig dårlig stil! Kan godt forstå dit udbrud. Jeg ville aboslut synes det samme om, at det slet ikke er fair. Det er dæleme mobning på et helt nyt plan.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Først og fremmest kan jeg sagtens forstå dine følelser i denne situation. Men kan fortælle at det her hvor jeg bor i Tyskland netop er “fremgangsmåden” ved hver eneste fødselsdag. Vi har lige afholdt fødselsdag for min ældste datter og vi var de første som inviterede alle pigerne fra klassen med. Når jeg har givet udtryk over for andre mødre hernede for mine bekymrede tanker ved at “fravælge” nogle venner, når man inviterer til fødselsdag, så bliver jeg mødt med forundring. Har ikke oplevet at andre end mig selv ser et problem ved ikke at invitere alle. så måske er der reelt noget kulturelt i det.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Ja men du har så ret. Bella går jo også på en tyskskole, og de kan heller ikke se problemet. Så jeg har gransket min sjæl, og følt efter. Og fundet frem til, det der går mig på, var at Bella fik smidt i ansigtet at hun ikke var på “listen”. Og hvis hun bare ikke havde oplevet eller opdaget det med invitationerne, så havde det virkelig raget mig. Men det gjorde så ondt i hjertet, at se hvor ked af det hun blev.. Hun er aldrig ked af det normalt. Men lige den der, den gjorde ondt på hende. ; (

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Okay…det her bliver langt…men: Det er bare ikke altid, at man bliver valgt. Jeg har ofte i min barndom været på det “fravalgte” hold. Som skilsmissebarn hos en enlig far, på overførselsindkomst, er det nemt at ende der…Ikke alt det smarte tøj, ingen stor børnefødselsdag, og ingen spændende skiferier/sommerferier/efterårsferier i udlandet at fortælle om efter skoleferier.
    I stedet for,at rase over andres opførsel lærte min far mig, at forholde mig til at blive valgt fra. Det var ikke min skyld, sådan var det bare nogen gange.
    Det jeg mener er, at selvfølgelig er det synd for Bella.. Det er en lortefølelse! Men det kommer jo til at ske, i tusindvis af sammenhænge, at hun ikke bliver valgt som først/bedst/overhovedet… Som bedsteveninde, af ham den søde, skole, job .o.s.v. Hvis hun lærer at håndtere den oplevelse og ikke tage det personligt, bliver det en fordel. Andres fravalg skal ikke definere hendes værd 🙂 Du kan jo ikke altid tage de kampe – og vinde dem – for hende…..
    At min far -med uanede mængder af kærlighed – har lært mig at håndtere situationer hvor jeg ikke bliver valgt, er ubetinget en af de største gaver jeg har fået <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Hej Mille.

      Tak for din besked. Jeg har på ingen måde tænkt mig, at beskytte hende fra den “grumme” verden udenfor. Det er jeg slet ikke typen på. Men jeg har flere gange set, at folk deler invitationer ud på skolen, så alle kan se det. Ikke kun i Bella´s klasse – men alle klasser. Så står de med dem og siger, du må komme. Du må ikke komme. Du må komme…. You get the point. Og så går 7 ud af 17 børn, grædende ud på toilettet, fordi de allerede der føler sig valgt fra. Hvis man skal gøre det på den måde, så skal man dele ud, så ingen ser det..

      Bottomline var bare, jeg blev løve mor, for jeg anede ikke hvordan jeg skulle håndtere denne situation, da vi ikke kunne kende hende, og jeg tror det var dét jeg reagerede på. ; (

      Men du har ret med at verden er et “grumt” sted, og det skal man lære at håndtere. ; )

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    Vores skoler har altid haft den regel at vil/kan man ikke invitere ALLE (baade piger og drenge), saa skal invitationerne sendes hjem med posten og ikke deles ud i skolen. Jeg synes stadig nu min datter er 16 at det er underligt at hun kun vil se nogle faa veninder til sin foedselsdag. Helt klart ikke et traek hun har fra mig, jeg skal bare have fest!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      16 år kan jeg “bedre” forstå – men det andet det fatter jeg bare ikke, og kommer aldrig til det ; (

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY MR M...