CHECKERED JACKET // FOMO - FEAR OF MISSING OUT?

DEN ÅRLIGE STATUS // 3 FEBRUAR..

foto 2

Den årlige status 3. Feb.. (For Jer der ikke kender til min situation, kan I læse det HER)

I dag er det 3 år siden, jeg var indlagt på Rigshospitalet 17 etage, lige under, helikopterpladsen. Dette er en dag, hvor jeg hvert år, gør status.

Fra sidste status, er der sket rigtig mange ting i mit liv.
Jeg har fået et skønt job, som jeg er super tosset med. Jeg har fået dejlige kollegaer. Jeg har fået lov til at designe et tørklæde med 2 andre super tjekkede bloggertøser. Jeg har fået lov til at give pengene til Ronald Mcdonald Huset, som jeg jo brænder SÅ meget for. Jeg håber jeg får lov til at hjælpe dem meget mere.
Jeg har gang i noget god træning i Sporting Health Club, så kroppen kan blive holdt ved lige. Jeg har nogle gode planer for fremtiden, men man ved jo aldrig hvordan den skifter. Det kan jo ændres på et splitsekund. Måske udlandet er der hvor man skal leve – måske kolde Danmark skal være mit hjem, til den dag jeg skal herfra. ; )

Og hvordan står det så til?
Jeg er jo stadig 35 % invalid, ikke at jeg går op i det. Jeg tæller kun % når jeg drikker sprit ; )
Jeg prøver at leve mit liv, så normalt som overhovedet muligt. Men jeg er bare udfordret på de punkter. Jeg kan ikke have en for stresset hverdag. Jeg skal ikke have for mange planer på en uge, for så kan jeg ikke være en god mor eller en sød kæreste – trust me. Mr M har set mange grimme sider af mig. Og det er et under, han stadig er her. Men så igen, han er heller ikke helt nem. HA! Jeg bliver hurtigt stresset og jeg har svært ved at jonglere mange bolde på én gang.
Mine 3 fingre driller mig stadig, og min hukommelse er ligeså hullet som en si. Førhen kunne jeg huske, hvad jeg havde på af tøj, 10 år forinden. Alt unødvendigt støj og info, det ryger lige igennem. Til stor belastning for min chef til tider.. Smil. Men hun ved det. Hun ved godt, jeg er et “defekt dyr”, så hun tager meget hensyn til mig.

Den største udfordring, og det der gør mest ondt i hjertet, er nok, at andre lever deres liv videre – og jeg er stadig den samme ridset plade, som spiller den samme AQUA sang. Lige på nær, jeg ikke er nogen Barbie Girl. Jeg har nok mere metal end jeg har plastik.
Jeg kan ikke forvente, at folk markere denne dag i deres kalender, men for mig, er det faktisk en sindssyg speciel dag. For i dag fejre jeg livet. Jeg fejre, jeg er her til at være Bella´s mor – og jeg er her til, at opleve livet, og alt hvad det indholder.
Jeg er klart blevet en anden person, og måske svært for andre at acceptere. Jeg er måske blevet mere egoistisk. Who knows. Men jeg har besluttet mig for, at ingen skal stoppe mig i mit liv – Hvad jeg har lyst til at opleve. Jeg kan ikke være her for, at tilfredstille alle andre i min familie mere, som jeg nok har gjort før. For i sidste ende, sætter de nok ikke pris på det. Det er mig, der skal være glad.

Jeg er kommet igennem de her sidste 3 år, med skindet på næsen. Der har været op og nedture. OMG. Jeg har ikke været nede i et sort hul – for det er jeg for stædig til. Men jeg har haft mange dage, hvor jeg har grædt. Det kommer nogle gange, uden jeg ved hvorfor. Jeg hylede for pressen i Fredags, da jeg skulle fortælle om Ronald Mcdonald Huset. Tudbrølet. Meget professionelt. Men det havde noget med sygehus og sygdom at gøre, så knækker jeg fuldstændigt.
Jeg bor lige ved siden af et sygehus, og når jeg kan høre en ambulance der rykker ud. Så sender jeg gud en tanke, og de forældre, der må sidde derude et sted, til dette menneske – og håber på, at det ikke er alvorligt. For man skal huske. Ligegyldigt, hvor gammel man er – så vil ens forældre, altid være ens forældre. Og man vil altid være deres barn.

Men når alt det her er sagt. Så fortryder jeg stadig intet. Jeg fortryder ikke, jeg den 3 Feb. 2012 en iskold fredag eftermiddag, med høj sol, blev kørt ned i Gothersgade nr 110. Fordi jeg skulle forlænge min parkeringsbillet. Det fortryder jeg ikke. For jeg var ikke på en rigtig sti. Hverken arbejdsmæssigt eller den måde vi levede vores liv på. Nogle gange skal man lige ramme jorden, for at forstå, hvad man egentlig har og hvad man kan miste.

Man siger “livet koster livet”. Men den dag, var jeg ikke klar til at miste det. Jeg havde masser af ting, jeg skulle opleve. Steder jeg skulle hen. Så måske startede mit liv først, da jeg troede det var ved at ende.?

Én ting er sikkert – man skal leve livet mens man har det. Jeg kan huske da jeg var lille, der sagde min kloge farfar altid:

Husk at købe.

Husk at hente.

Husk at løbe.

Husk at vente.

Husk at tinge.

Huske at tuske.

Husk at bringe.

Husk at huske.

Husk at glemme bagateller. Husk at nemme, hvad det gælder. Husk at elske, mens du tør det. Husk at leve, mens du gør det.

Selvom han ikke selv har skrevet det, for det har Piet Hein. Så vil jeg stadig give ham ret. Husk at leve, mens du gør det. Livet er så dyrbart – og når regnskabet bliver gjort op. Så er det kun til låns. Så husk at gi´den fuld pedal.

Kys
R

20 kommentarer

 • Meget inspirerende læsning fra en stærk og sej dame!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Seje!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Søs

  Kæreste Rikke
  Jeg sidder endnu en gang ned en klump i halsen og tårer i øjenkrogen, som de andre gange hvor jeg har læst din historie. Jeg kan relatere til dig, da jeg selv har været ude for noget som har ændret mit liv drastisk. Tak fordi du hjælper med at sætte tingene i perspektiv, hjælper mig til at huske på at everything happens for a reason… Husker mig på at vi skal fejre livet! Selvom dagene indimellem kan synes mørke, er det ikke alle der får/ tager chancen til at tage deres liv og hverdag op til revurdering. For når man gør det, sørger man for at få det bedste ud af den tid vi er her 🙂
  Tanker fra mig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Hej Søs.

   Man SKAL få det bedste ud af det, for hvem skal ellers leve ens liv, som man har fået. Jeg har da bestemt ikke tænkt mig, at give andre glæden ved det. Og nu når jeg nu, har fået lov til at beholde det. Så skal Jeg sgu da ikke leve det. Giv den fuld pedal – det skylder du dig selv. Men selvfølgelig, med respekt for andre ; )

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej Rikke.
  Jeg vil heller aldrig glemme den dag, og det chok vi fik. Det minder mig virkelig om, hvor hurtigt det kan gå galt. Jeg sender dig en tanke.
  Knus Caroline

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Tusinde tak for tanken Caro, og tak for hjælpen, den 3 Sep. 2012 kl 12.10. Er dig evig taknemlig. Dig og din søster.

   Kys
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Denise Amanda

  Et godt inspirerede indlæg som giver positiv energi på livet.
  Jeg skal også selv stoppe op nogle gange og tænker over hvordan jeg lever mit liv.
  Tillykke med dagen eller hvad man siger. Godt du stadig er her – du er sej Rikke 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • du er så sej! Godt nok har jeg ikke været ude for så fatal en ulykke som du, men jeg kan nikke genkendende til mange af de punkter du ridser op. Keep fighting. Du er edderbankemig et stort forbillede 🙂 god aften til dig <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hvor er det et fint og tænktsomt indlæg! Da jeg var lille, var jeg ude at gå med min mor og vi hørte en ambulance, og jeg sagde noget i retning af åh nej dog. Men min mor sagde: Det er godt at høre en ambulance, det betyder at der er hjælp på vej til dem der har brug for det. Det var simpelthen så rart lige at få den vendt om. Selvfølgelig ville det være rart hvis folk aldrig kom til skade, men det sker jo.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Det er desværre en realitet. Der er sindssyge mange der kommer til skade, hvert år. Mange overlever ikke – men vi heldigvis nogle der gør ; ) Det skal sgu da også fejres – og man skal huske, der er en skør mening med alt, hvad der sker. Det virker uretfærdigt og mega tarveligt. Men på ét tidspunkt, vil det hele give mening. Og man skal huske ikke at leve i bitterheden. For det nemmeste er, at blive bitter på hele verden. Jeg siger ikke det er nemt, at holde den holdning. Men når man har mand og barn, så skylder man sine omgivelser, at finde sin stædighed frem. ; )

   Tak for din søde tankevækkende ord. Jeg tror Jeg vil sige det samme til Bella. ; )

   Knus
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kathrine

  <3 <3 <3
  Fantastisk digt – det tror jeg vil hænge op her i hytten og sende tanker til dig og din farfar.
  Tak fordi du er og fordi du gør en forskel for så mange mennesker <3
  -din kat

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Du har helt ret – eller det har din farfar og Piet Hein! Kan relatere til din historie. For 10 år siden var jeg ved at stille træskoene efter en operation, på en meget dramatisk måde. Jeg kan huske mine forældres øjne og angste stemmer. Jeg kan huske desperationen i lægernes og sygeplejerskernes øjne, da de febrilsk prøvede at hjælpe mig. Jeg markerer ikke dagen – kan faktisk ikke huske den præcise dag, andet end at det var omkring slut januar. Nu arbejder jeg nemlig selv som sygeplejerske og er med til at redde og hjælpe syge babyer, og selvom det ikke er et kald og drømmejobbet, så giver det alligevel noget at være med til at ændre livet(som oftest til det positive) for mange familier.

  Men jeg er glad for det du skriver – for der skal også nye boller på suppen hos mig, og det er altid godt med spark i røven:)

  Kh. Maria

  PS: det med hukommelsen oplever jeg også, og jeg slog ikke hovedet! Shit. Måske det er sådan en post stress ting hos mig? Det har jeg aldrig tænkt over…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Hej Maria.

   Det kan det altså sagtens være. Ting der er ubehagelige og voldsomme, kan godt ha´indvirkning på hukommelsen. Måske du skulle få det tjekket?

   Tak for din besked – og tak for din tid ; )

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHECKERED JACKET // FOMO - FEAR OF MISSING OUT?