AUGUST KOM OG GIK..

DEN DAG JEG DØR..

giphy-1

Min veninde var til hendes børns oldemors begravelse igår, den var så fin og fyldt med kærlighed, og det fik mig til at tænke på, hvad jeg egentlig selv ønsker. Man snakker jo ikke rigtig om sådan noget, da det bider lidt i hjertet, både på andre, men også på én selv.  – ligesom man helst heller ikke vil snakke om ægtepagt inden man bliver gift. Det er sådan en humør killer.

Jeg vil faktisk gerne have en normal begravelse, så det er ikke noget med Cirque du soleil, der skal komme og optræde … en helt almindelig én, hvor familie og venner kan sige deres ‘på gensyn’, det synes jeg lidt, jeg skylder dem. Jeg har ingen krav til hvor det skal være, for jeg døbt og konfirmeret i Nyborg, men hvis jeg kender min datter ret, så kommer hun ikke til at bo der – så jeg lader hende bestemme, for det skal ikke være til besvær for hende – og nu er det ikke fordi jeg ikke vil tage hensyn til min kæreste, men både ham og jeg ved, jeg lever længst, det har vi aftalt 🙂 Jeg skal jo nå at bruge vores formue, og ha’ en yngre kæreste. Så alt det er på plads.

Men jeg vil ikke have folk skal sørge, for der er intet at sørge over, den dag jeg smutter herfra, der har jeg nået at leve livet – for jeg har oplevet mere i dag, end mange af dem jeg kender. Jeg har endda snydt døden for 5 år siden, hvor ingen forstod jeg overlevede at blive kørt ned. But I did, det var bare ikke min tid til at forlade Bella, eller M 🙂

Så skal folk ha’ en fest, præcis som de ved jeg ville ha’ ønsket og elsket det selv. Jeg vil ha’ musik, og dans (hvis mine veninder stadig kan danse). Jeg vil ha’ kolde øl, og masser af dem. Jeg har dog nogle bestemte sange jeg gerne vil høre, og der er der jo ingen tvivl om, det skal være ‘Regndans‘ freaking elsker den sang. Så skal det være ‘smukkest på en søndag‘ med Joey Moe, og ‘Magisk‘ med Nik&Jay, de bringer glæde til mit danseben – og så vil jeg gerne have Julie min veninde til at synge en Keith Urban sang ‘You’ll Think of Me’. Det var en af de sange M og jeg hørte da vi mødte hinanden og så faktisk også ‘Listen’ fra Dream Girls!

Jeg havde en ide om jeg ville brændes, da jeg også gerne vil spredes ud over vandet – men det er Bella ikke så meget til, så det vil jeg ikke tvinge hende til, hvis det gør ondt på hende, men så vil jeg gerne ha’ de holder en privat ceremoni, hvor de sejler ud, og spreder blomster ud over vandet, på dét sted, Bella (og min nye unge kæreste) synes vi har haft mange gode stunder, og det er det perfekte spot hvor jeg skal spredes ud.!

Don’t worry, jeg har skrevet ægtepagt, og alt går til Bella, det har jeg lovet M, så min nye lover ikke skal bruge af hans penge. HA! 🙂

Jeg vil gerne ha´en pæn kiste, ikke sådan en basic træ en, uden finish. Det minder mig så meget om mine barndomsmøbler før de blev malet. Der må gerne være lidt ‘funk’ over den. Der skal være en sten med navn på, så Bella og mine børnebørn har et sted de kan besøge. Der skal selvfølgelig være et citat “det kræver 17 muskler at smile – og 43 at se sur ud, så hvorfor spilde tiden, dans fordælan ♥” 

Tøjet og ‘fodtøj’ er jo selvfølgelig en meget vigtig faktor. Jeg har jo lukket kiste, som man jo har i danmark. Godt man ikke bor i USA, ville dø af skræk, hvis man skulle begrave nogen og så se dem døde. Ahhhh, det er ikke noget man har lyst til at se, mange gange i livet. Jeg har set min oldemor, min mormors kæreste og min egen morfar. Det rør mig ikke, men det gipper i mig, og jeg er i tvivl om det var noget, jeg havde lyst til flere gange. Men tøjet skal være en lang kjole i hvid, det kan både være silke eller bomuld, lige der skal jeg ikke gøre mig til fashion dommer. Så vil jeg gerne have sminke på, og krøllet mit hår. Hvis jeg stadig har noget altså! Og et par lækre bløde uldstrømper. Jeg vil ikke have nogle smykker på, for dem skal Bella arve, så hun kan give dem videre til hendes børn. Men jeg vil gerne holde en blomst i hænderne, foldet på maven. Det skal være en dusk af lavendel, de er så smukke ; )

…Det skal være perfekt, det være rigtig, det skal være mig og det skal være en fest… Intet mere eller mindre. Husk at tal om det derhjemme, for pludselig står ens kære med det hele, og ikke kan finde hovede og hale i noget, men hvis man har en aftale, og nogle ønsker, så har de en retningslinie de kan gå efter, og det tror jeg er vigtigt i sådan en svær tid.

Nu er det nok en 60 år i forvejen jeg planlægger min egen begravelse, men så er der styr på det, og jeg kan krydse den ‘to do’ af på listen. One down, 1000 more to go ♥

XX
R

5 kommentarer

 • Mette R

  Et fint indlæg og egentlig ret vigtigt emne. Herhjemme har jeg siden jeg var lille og vi begravede min morbror snakket med min mor om sådanne ting. Jeg ved fx at hun ikke vil brændes og hun vil have sin dyne med i kisten, og jeg har altid sagt at hendes gravsten skulle være et hjerte af en flot sten der er slebet blank.
  Det er bare en aftale vi herimellem hinanden ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michael

  Super relevante emner og god beskrivelse af alle de valg vi bør eller skal tage. Jeg har selv lavet testamente og taget beslutning om min begravelse på TestaViva.dk. Det er helt gratis og super enkelt at oprette sig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Gud det var da smart.. Det vil jeg da klart tage brug af. Tak for info ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette

  Har du mon nogensinde skrevet om den ulykke du var ude for? Du har nævnt den nogle gange i den tid jeg har læst med, og jeg spekulerer sådan på hvad der hændte dig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Hej Jette, Det har jeg faktisk, mange gange – men skal nok lave en update til alle dem, der ikke har læst om det ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AUGUST KOM OG GIK..