MY FIRST OUTING // YAAAAY..

#FUCKINGFLINK // ONLINE OVERSKUD.DK

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3ADfQRnSMiE[/youtube]

Noget som i jo ved at jeg sætter stor pris på og vægter meget højt, er at man taler pænt til hinanden. Det koster ingen ting og det spreder så meget glæde. Jeg synes virkelig at der er sket en ændring i den måde at vi taler til hinanden på. Både LIVE, men bestemt også i Cyberspace. Respekten og kammer tonen er væk – og alle tror at fordi man har noget at sige, så kan man bare “kaste det op, som et surt opstød”, uden at tænke på andres følelser.

Jeg bliver oprigtigt så nervøs når jeg tænker på at Bella skal starte i skole om mindre end 6 mdr – og hvordan hendes lille sarte sjæl, skal udsættes for det grimme sprog, der også foregår ude i skolerne. Ikke for at sige at det ikke også findes i børnehaven, jeg oplever tit at der bliver kastet gloser afsted, fra nogle af dem hun går i børnehave med, som selv får sådan en havnearbejder som mig, til at blive chokeret og en anelse Maude snerpet. Man får næsten lyst til at gå i seng.!! 😉

Jeg skal ikke gøre mig til en engel,  jeg har selv et sprog der kan være mega grimt. Men på den sjove måde. Jeg taler ikke grimt til andre. – og skal heller ej sætte min datter op på en pedestal. Men jeg ved at hjemme hos os, der opfordre vi ikke vores datter til at tale grimt. Man taler med respekt til andre og man husker og sige TAK (!) Jeg kan spasse helt ud, når børn ikke kan finde ud af og sige tak. Det er et så nemt ord at sige. En stavelse – og selv en hund burde kunne lystre på det.
Bella ved godt hvad der er rigtigt og forkert. Hun kan endda, finde på at spørge “Mor, må jeg godt prøve at sige et grimt ord?” Og selvfølgelig må hun det, SAMMEN med mig.!! Så længe hun ved alvoren med ordene og at nogle altså bare er forkerte, og dem siger man ikke til andre.

Så HUSK når vi poster, tweeter, hashtagger, chatter og kommenterer – at udvise større ?online overskud?. Negativitet avler, negativitet. Hvis vi alle gør en forskel. Så sker der en forskel og måske kan vi komme tilbage på rette spor. Det er jo skræmmende at så mange firmaer bliver nødt til at lave kampagner, som skal minde os på at tale pænt til hinanden. Det burde være almen opdrageselse, ligesom – Spis efter madpyramiden.. Tjek. Børst dine tænder. Tjek. Husk og drik din mælk. Tjek og TAL PÆNT…!!! Det er ikke så svært.

Jeg glemmer aldrig engang at jeg spiste på en restaurant i Odense og jeg gik på toilettet. Da jeg kom derud, stod der 5 tøser i et hjørne og kiggede på mig. Først tænkte jeg. Damn nu får jeg høvl. Blev faktisk lidt nervøs, fordi de kiggede på mig på den måde. Men pludselig træder en af pigerne frem mod mig og siger, “Holdkæft hvor er du bare smuk.. Det er helt vildt. Det stod vi lige og talte om” Jeg er aldrig blevet så rørt, og jeg husker den sætning, ligeså tydeligt idag -selvom det måske er 8 år siden.
Så jeg har faktisk som en regel, altid og rose mine veninder – give dem noget positivt, med på vejen. Det kan være “du ser godt ud idag” eller rose deres tøj, mad etc. Men bare det at sende noget positivt afsted – spreder god karma ; )

Grundet min passion for emnet – vil jeg en af dagene deltage i Aftenshowet – hvor vi skal drøfte, hvordan at sproget er blevet som det er i Cyberspace. Jeg skal nok love at melde dagen ud ; )

Husk at gå ind og tjekke onlineoverskud.dk ud og spred budskabet ; )

 

8 kommentarer

  • Bettina

    God karma er god stil 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hvor er det fedt at du er med til at gøre opmæksom på det 🙂 Det er i den grad tiltrængt, desværre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Helt enig…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Jeg kunne simpelthen ikke være mere enig! Man bliver så træt af at se på, at folk ikke kan tale pænt til hinanden. Sad lige og så noget af et realityportalen den anden dag og det er jo ganske gruopvækkende hvordan de taler til hinanden. Ingen burde jo finde sig i den slags. Jeg har tit grint lidt over, at de i amerikanske programmer bippede de grimme ord ud, men jeg overvejede faktisk, mens jeg så dette program, om man skulle overveje at gøre det samme i Danmark. Er dog godt klar over, at der nok ville være ganske lidt snakken tilbage, men det er jo en anden sag 🙂

    Når det er sagt, så synes jeg også, at der skal være plads til kritik, både online og in real life, HVIS det er “positv” og konstruktiv kritik. Jeg synes altid, at man skal have lov til at ytre sig, men synes at rigtig mange kunne have gavn af at tænke på, om kritikken bliver ytret for at hjælpe personen eller om det er fordi man får det bedre med sig selv efter at have sagt det. Kunne nok godt frygte, at det i de fleste tilfælde er det sidste. Men synes vi skal passe på med at blive alt for “antikritiske”. Kritik er en vigtig del af samfundet også, det skal bare læres at gøres på den rigtige måde med respekt for andre mennesker.

    Til sidst…. Du gør det skide mega godt! I denne sammenhæng er det ok at bruge et grimt ord 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nønne

    Du har så meget ret, Rikke.

    Jeg tænker, at du også må have oplevet forskellen mellem DK og USA ift. at derovre er de meget bedre til at give fremmede komplimenter? – her i DK skulle pigerne på toilettet tage mod til sig for at sige noget til dig. Det mangler vi meget mere af. På det sidste har jeg også gået at tænkt på, at vi skal være meget bedre til at rose de fremmede, der hjælper os på vej: medarbejderen i telefonen eller butikken, som yder dét ekstra, som gør, at vi føler os godt behandlet – skraldemanden, som har det job, jeg bare ikke selv gad have – pædagogerne, som giver vores børn omsorg, når vi ikke selv kan være der. Ja, listen er jo uendelig.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Glerup

    Her er tiden knap, men selvom det betyder langt mellem kommentarerne, må jeg alligevel lige være med her!!
    Det er nemlig totalt meget en fælles og vigtig kamp du kæmper her!! Bare klø på – hepper hele vejen og er 100% enig!

    Love <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • miss kat

    Der findes stadig mange mennesker som ikke har hørt efter hvad deres mor sagde! Specielt i trafikken og i supermarkedet er man tit vidne til bizarre situationer. Jeg oplevede en mand som overfuste en mor med et barn i et supermarked, fordi hun lod drengen trykke OK på dankortmaskinen og det tog 5 sek for lang tid til det sure spetakel som stod bag hende. Tænk at bruge energi på at svine andre til, i stedet for bare at slappe helt af ned i maven og tage det med ro..

    Tak fordi du spreder budskabet – og så får du lige dagens kompliment: Du er simpelt et helt fantastisk menneske og du sætter altid andre før dig selv!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tulle

    Hej Rikke. Du gjorde det godt i Aftenshovet.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MY FIRST OUTING // YAAAAY..