HOSS INTROPIA // FREDES BLOG..

LIVET GIVER SINE SLAG..

LIVET

Det er nu 3 uger siden at jeg lavede dette indlæg SKAL MAN EGENTLIG ELSKE SINE FORÆLDRE?
Det er ingen hemmlighed at jeg har læst det indlæg mange gange – rigtig mange gange – og lidt selvfedt vil nogen nok mene, men det får mig til at græde hver gang.
Der ligger jo klart mere i det indlæg end bare en historie om Geo, hans kamp mod kræft og hans utilregnelige far. På flere plan rammer det mig fordi det minder mig om noget i mit eget liv.
Jeg har de sidste par år virkelig prøvet hvad det vil sige at smage livets hårde sider. Det skal ikke virke som om at jeg har ondt af mig selv – for jeg fortryder intet ved min ulykke. Det lyder skørt – men det gør jeg virkelig ikke. Livet kan ikke gå OP hvis man ikke starter NEDE. Sådan er det. Man har to valg i livet – du kan rejse dig og kæmpe eller du kan give op og lade livet tage kontrollen. Der er ingen der skal bestemme over mit liv -det bliver et nej tak. Jeg vælger selv og jeg vælger at marcherer videre.

Men noget der gør ondt på mig det er når det er noget med min familie. Ting jeg ikke kan ændre – men ender i fordi andre laver nogle valg at jeg ikke er herre over. Når egoistiske valg har konsekvenser ikke bare for personen selv, men for børn og børnebørn. Jeg er typen der altid prøver at fixe alt – jeg finder en løsning når en udfordringer opstår – men jeg har fundet mig i situationer hvor mine løsninger ikke kan realisereres fordi andre har det sidste ord eller den sidste handling. Jeg har fundet mig selv så inderligt såret og fyldt op af vrede og lysten til at hyle og skrige på samme tid – men når jeg prøvede kom intet ud, for der var ikke mere at gi af.

Mit indlæg og de mange kommentarer jeg har fået efterfølgende har fået mig til at tænke lidt over det jeg har skrevet.. En person har sagt til mig hele livet “hvis der er noget galt med dem omkring dig – så bliver du nødt til at kigge dig selv i spejlet”  Så når jeg stiller spørgsmålet “Skal man elske sin familie” så bliver jeg nødt til at stille mig selv et andet spørgsmål.

Skal forældre elske deres børn?

Skal de det.. Skal vi det?? Jeg ved godt hvad mit eget svar er. Det er det mest naturlige i hele verden og det tager mig ikke et split sekund at tænke over svaret. Jeg vil selvfølgelig sige JA, selvfølgelig skal vi det. Men når jeg giver mig selv det svar, så får jeg også en knude i hjertet. For hvordan kan man så sætte børn i verden og ikke bruge hver eneste følelse og tanke på dem? Jeg vil gå igennem ild og vand for Bella. Jeg vil tage en kugle for hende og jeg vil uden tvivl slå ihjel for hende.
Men kan man som forældre have så meget rod i ens eget liv at man mister fokus på grunden til at ens hjerte banker hver dag når man vågner..? Er det virkelig muligt.? Det må det jo være – jeg ved bare at der kommer jeg aldrig hen. Bella skal kunne regne med mig hele livet, hun skal aldrig betvivle at jeg er her. LIGE her. Lige her hvor jeg skal være. Hvor en mor eller en far har deres plads.
Gad vide om man som barn/børn nogensinde kommer sig over svigt fra ens forældre. Når jeg ser programmer om hvordan forældre har mishandlet, misbrugt og svigtet deres børn, så bliver jeg vred. Jeg bliver så hidsig. For hvordan fanden kan det være så nemt at kalde sig forældre og man ingen ting skal gøre for at få den titel. Alle kan jo blive forældre. Men jeg kan trøste mig med at ikke alle kan kalde sig gode forældre.

Så skal forældre elske deres børn? Jeg er kommet frem til at ens forældre er den bedste udgave af de forældre at de kan være. Man skal ikke tilgive alt, man skal arbejde på sit forhold med sine forældre som man arbejder på sit forhold til sin partner. Det er en lang process. Bare fordi man er et produkt af et menneske er det ikke ensbetydende at man kan leve sammen og er enige om alt i livet.

Men hvis det er mere opslidende end det er bidragende så er det også okay at sige fra..???

XX
R

13 kommentarer

 • Tine Andie

  Arbejde i en familierådgivning med forældre der ikke kan være godt nok forældre, af mange forskellige grunde. der er mange børn der ikke får den kærlighed og omsorg de har brug for.
  Det gør at man virkelig føler sig heldig, og man sætter meget pris på de små ting. så virker det pludselig dumt at man bekymre sig over hvordan man får råd til en ny taske, når nogle børn ikke engang får den omsorg de har brug for.

  Men super fint skrevet

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   I know. og tak for lige at belyse taske emnet. Men det der er med livet er jo at man ikke kan gradbøje ting. Noget der sker for dig der har givet dig ar på sjælen – ville ikke gøre det ved en anden osv. Vi er så forskellige i vores følelses register og hvordan vi håndterer ting og hvad der bliver lageret i vores “av den gjorde ondt på sjælen box”…. Men du har så evigt ret i at vi sidder og surmuler over en taske vi har set vi gerne vil ha´og andre får ikke mad og kærlighed. ;(
   Man får lyst til at åbne et hjem for alle de børn – så ville jeg bare sidde og kramme dem hele dagen.
   😉
   Dejlig dag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fie

  Havde ikke læst dit andet indlæg, så har lige været rundt om det.. Jeg husker godt artiklen, den var bestemt meget rørende.

  Der er ingen “naturlov” der siger, vi skal elske vores børn, eller at børn skal elske deres forældre. Jeg har emnet inde på livet på en lidt anden måde idet, jeg er adopteret, og derved ikke biologisk knyttet til dem, jeg kalder far og mor. Men jeg har født mit eget barn. Og jo, der er en kæmpe forskel, selvom det ikke er politisk korrekt at sige det.

  Det jeg vil frem til er nok, at jeg, som mange andre adoptivbørn, har overvejet at få ophævet adoptivforholdet. Og jo, det kan skam lade sig gøre. Det er drastisk, og der er, vist også i Alt for Damerne, skrevet en artikel om det.

  Tak for at sætte fokus på nogle emner, der ligger lidt ud over det sædvanlige 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Tænker det er noget at alle sidder med inde på livet af en eller anden form. Svigt behøver jo ikke kun komme fra forældre det kan komme fra alle man har nært. Så dialogen skal være der for at vi alle kan drøfte det vi har på hjertet – så vi ikke føler os anderledes eller mærkelige 😉

   Dejlig dag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  <3 hvor er det godt skrevet- og lige de tanker jeg selv har brændt inde med, omkring Geo's historie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Meget velskrevet indlæg Riksen! Du har helt ret – uanset hvilken rolle en person har i dit liv, så har de nu engang kun de resourcer de har. Accepter det og lev med det – eller vælg det fra i det omfang man selv kan magte. Et andet aspekt af det du skriver er emnet social arv, og det at bryde med den. Får lyst til at anbefale dig Lisbeth Zornigs bog Vrede er mit mellemnavn. Interessant og barsk bog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Ej den bestiller jeg asap på nettet – den ser spændende ud. Tak for tippet.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Super skrevet. Kan kun gi dig ret på alle områder!!

  Vil dø for at mit barn har det godt hvilket også gør det svært at forstå min far kunne fravælge mig?? Men nogle ting bliver man stærkere af og så ved jeg hvordan jeg ihvertfald ikke vil være over for mit barn.

  Syntes du er sej

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Ja det lærer bare en SÅ meget – og jeg har også lært at hvordan jeg ikke vil være. 😉

   Dejlig dag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Søde Rikke – jeg vil altså også bare lige skrive, at jeg har også læst både dit andet indlæg – og dette – mange gange. Det er så fint skrevet….

  Livet giver nemlig sine slag – på mange måder… På nogen områder kan vi kæmpe alt det vi orker, og så stadig føle vi slår ind i en dyne, når dagen er omme….

  Andre gange kan vi trampe rundt i vores brændenældemark så længe, at vi glemmer, at hvis vi flyttede os – begyndte at trampe derudad – ja, så ville smerten være hurtigere bag os… istedetfor bare at skiftesvis løfte det ene ben og så det andet, når vi ikke kunne holde til mere…

  (Ja, nu vi er igang med at anbefale bøger, så er Michelle Hviids ‘Skru op for Livet’ en af mine absolutte ynglings!)

  Tak for at dele – også de tungere tanker… jeg elsker ved din blog at mærke, at alt ikke kun er en fin overflade uden ridser i lakken – du er god til også at lukke os ind <3

  Kh Tina

  Og JA SGU' – forældre skal KNUSELSKE deres unger – ellers skal de op i køen og ha' tæsk med en våd Berlinger! :-))

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Kan klart tilslutte mig din boganbefaling – en helt anden boldgade, men super bog!:-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jbl

  Flot skrevet Rikke sjovt jeg kan også nikke genkende til nogle af dine små ordsprog dejligt at se.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOSS INTROPIA // FREDES BLOG..