NÅR MAN BLIVER LIDT TRÆT - OG FÅR LANGE PATTER..

SINGAPORE MY SINGAPORE..

IMG_1340

(Billedet passer slet ikke til teksten, da jeg har taget det på Bali – men jeg syntes det var så flot)

Der var nogen der skrev igår, at de savnede lidt mere om Singapore i mine posts – så det tænkte jeg, jeg da lige ville opfylde. Har nok været for “bange” for, at skrive alt for meget, da det ligesom ikke var derfor, mine læsere læste med. Men det er dét åbenbart, og det elsker jeg. Så skal I sgu ha´fuld valuta for Jeres penge ; )

ASIEN Jeg havde aldrig set mig selv bo i Asien – jeg havde aldrig været i Asien, før sidste år i Marts. Typen der altid har rejst til Frankring, Italien, Spanien eller USA. Mine forældre har rejst rigtig meget i Asien – mine svigerforældre har rejst rigtig meget i Asien. Bare ikke lille mig. Jeg kunne bilde mig selv ind, det er pga flyvetiden, men der er nu også ret langt til New York eller Kentucky, hvor jeg har slået mine folder i mine unge dage.

FORANDRING fryder siger de kloge. Og det tror jeg faktisk også på. Jeg specielt glad for Bella får lov til at se denne side af verden, når man det meste af sit liv er vokset op i 2900 Hellerup – og har gået på Gentofteskole, hvor det var normalt at der i “glemmekassen” kunne ligge flere Moncler jakker end der lå H&M. Hvem mangler ikke sin Moncler jakker? Jeg ville flippe bare hvis jeg manglede min jakke fra Magasin´s eget mærke – men så ved man bare, det er på tide, at pigebarnet ser det virkelig liv – Og ikke vokser op og tror, det er heeeeelt normalt, man i sit spisekvarter, lige “hopper” på Sticks n´Sushi og får en lille frokost til en flad femhundredemand. Det bliver sgu en ommer.
Så kan det godt være, hun blev født 2300 Amager/Islandsbrygge og jeg er fra 5800 New Castle Street, og har oplevet lidt af hvert. Men det er for mig, Nørrebro i cellofan, og det var på tide hun så lidt fra “den anden verden”.

KULTUR Jeg ville lyve hvis jeg sagde der ikke var kulturforskelle. For boy oh boy. Det er der, og jeg tager mig selv i flere gange om dagen, at tænke .. WHAT THE FUCK? Hvad tænker de..?? Hvad har de gang i?? Hvad laver de?? Men det kan jeg jo ikke tillade mig, for Jeg er i deres land, og ikke omvendt. Men derfor kan man godt undres et par gange om dagen, og det skal jeg også love for, jeg gør ; )

INTEGRERING Vi er nogle hyklere i Danmark. For jeg er ikke et hak bedre, end mange af dem der kommer til DK. Jeg har ikke tænkt mig at lære kinesisk. Jeg har ikke tænkt mig at spise deres lokale mad. Jeg har ikke tænkt mig at have deres tro. Jeg har ikke tænkt mig, at putte Bella i deres lokale skole. Men jeg har tænkt mig at respekterer landet. Deres tro, deres sprog, deres mad (selvom det er svært), deres traditioner. Deres regler og love.. Alt dette har jeg tænkt mig. Om man så kan kalde det integrering, det ved jeg ikke, men jeg  gør mit bedste.

MAD Ja, det er ikke så godt.. Jeg har meget svært ved deres mad, og lugten af den. Men det er endu værre med Bella, hun laver direkte opkast lyde, og den er lidt svær, når man står i en foodcourt og skal have en juice eller andet. Bella spiser ikke noget, der ikke rimer på kulhydrater, så det er lidt en udfordring at få mad i hende.. Ting må ikke røre hinanden, ting må ikke blandes eller koges sammen. Ting skal være skåret og ikke være i nærheden af hinanden på tallerkenen ; )

Alt madvarer koster pænt dyrt her, vi har ikke så meget produktion selv, så det meste skal flyves eller sejles ind. En pakke jordbær kan findes i det lokale supermarked (dog 445gr) til den nette sum af 30 dollars = 150 danske kroner.. 1 pakke parmaskinke som bella og jeg snildt kunne spise 2 af koster 29 dollars for 1 pk = 150 kroner. Så man skal virkelig være kreativ og en anelse mindre kræsen, når man handler herude, og det kan også godt være lidt et problem. Når jeg gik i Netto, Lidl eller Føtex, så vidste jeg hvor tingene kom fra, hvor meget de skulle koste og hvor jeg skulle købe hvad. Herude, er det lidt en jungle. Jeg har fundet ud af, man skal IKKE købe ting der er “made in china”, for der er alt muligt gylle og sprøjtemidler i deres ting. Man skal købe kød fra slagteren og ikke supermarkederne, grundet hormoner etc. Jeg handler grøntsager på noget der hedder Opentaste – køber kød fra The Barbie Girls (fedt navn) – vand, toiletpapir, mælk etc. fra Redmart. Alle priser man ser, der skal man gange med 5 for at få det i kroner. Så pænt dyrt at leve i Singa Dinga, men til sidst, der vænner man sig skrækkeligt nok til det.

VARMEN Det er noget af en udfordring. Den er virkelig slem. Vi topper den disse dage på 33 grader, og lige når man har været i bad, og skal ud af døren, så smelter creme og sminke bare af en. Jeg tror dog, jeg har vænnet mig lidt til den, men helt vant bliver man nok aldrig. Jeg skifter mindst 2-3 gange om dagen “underdele”, for let me tell you.. Puuuhaaa. It´s on fire ; )
Aldrig har jeg skiftet så meget tøj og undertøj, da man altså bliver ret hurtig nusset. Specielt fordi jeg går rigtig meget, så bliver de til lidt flere skift end normalt. Naaaaasty ; )

BOLIG Vi bor lige smack in the middle af byen. Centrum. Down Town. Der hvor set sker. Vi havde egentlig ikke regnet med, vi skulle bo så tæt på centrum, men efter vi havde set 50 lejligheder, så fandt vi ud af, vi havde kigget de forkerte steder. Lejligheder er rigtig dyre her i Singapore, da vores land er så lille. Så man betaler hurtigt 40-50.000 kr for en 3 værelses. Jeg kender også nogle der har en husleje på 80.000 kr og det er ret heftigt. Men den vi fandt, den havde alt det vi havde brug for. Stor stue. Gode værelser. Plads til vores ting – og plads til at have en hjælper boende.

HJÆLP M arbejder fra kl 7.15 – 19.00 hver dag. Han har tit et arrangement 1 – 2 gange om ugen med firmaet. Ikke så meget socialt privat, men mest arbejde. Så rejser han ca. hver anden uge, fra søndag/mandag til fredag. Derfor har vi en pige boende med os. Hun hedder Analyn, er 38 år og vi eeeeelsker hende. Bella elsker hende, og hun er bare fantastisk, sød, kærlig og ansvarsfuld. Hun hjælper mig med huset, rengøring, indkøb, madlavning, Bella og er det bedste familiemedlem vi kunne tænke os.

I Singapore, er dette mere normalt end ikke at have hjælp. De fleste  familier har en hjælper, og hun bliver så knyttet og tæt på ens familie, at det bliver som om, man altid har boet sammen. Man kan glemme følelsen når man har en AuPair hjemme i DK, det er slet slet ikke det samme. For Bella, er det ligesom at have en storesøster eller en bedsteforældre (som hun jo slet ikke kan erstatte) men de har virkelig et specielt bånd. Her kalder man dem for en “auntie”.. En sød betegnelse som betyder “tante”.
Så hvis jeg ikke gider at gå i poolen med Bella, så blinker hun altid med øjnene, og siger “Aaaaaanaaalyyyyn can we go to the pool??” Og hun siger aldrig nej, hun elsker også poolen, da man mange steder, som hjælpere slet ikke bruge poolen – men det kommer ikke til at ske her. Hun er her på samme vilkår som vi er. Der er slet slet ikke forskel. Og hvis nogen siger noget her i vores condo, så skal de få med mig at bestille. løve mor on the loose .

TRANSPORT Jeg blev lidt træt af, at tage hyrevogn hele tiden, så nu går jeg meget, og det gør jo så, man bliver lidt heated. Men når det bliver alt for varmt, så tager jeg en Uber. Jeg prøver at holde mig fra Taxa, for de er så gamle og sure, og du kan være 100% sikker på, du kommer ind i bilen og der stinker af ris og soya. Bilen er altid beskidt og du føler dig aldrig velkommen. Man har ingen ide om, hvordan fa´en de nogensinde.. SOM I NOGENSINDE har fået kørekort. De trykker på speederen og bremsen SAMTIDIG!! Jeg har aldrig prøvet at blive køresyg eller søsyg, men det skal jeg da love for, jeg har fået smagt på de sidste 7 mdr.

SKOLER De er helt fantastiske herude, jeg er virkelig fan af dem. De er meget bedre end dem i DK –  de har struktur, de har regler, de har respekt og de har disciplin. Det vil jeg gerne støtte op om, der er ikke nogen, der har taget skade af, at hilse pænt på rektor eller kun snakke, når man er spurgt. Man skal selvfølgelig ikke have tæsk med et spanskrør, men de får ikke lov til at løbe om hjørner her. Alle kender hinanden og der er 300 på bellas linie som er international, og der er 300 på den tyskelinie. Bella´s skole hedder GESS og er oprindeligt startet som 100% kun tysk drevet, men de har så efterfølgende udvidet. Hun har 7 timers dansk om ugen, da de har et program der hedder “mother tongue”

FORHOLD Det er selvfølgelig svært, at være “tætte”, når den ene rejser rigtig meget, og er super træt når han kommer hjem. Men derfor er det også bare en frihed, vi har Analyn boende, så hun en gang i mellem, kan passe Bella, så vi kan få lidt alene tid. Vi har jo ingen babysitter eller bedsteforældre, der kan hjælpe os. Og jeg har heller ikke lyst til, at det er en “fremmede” person i mit mit hus, der skal passe min datter, og det er en ny hver gang. Der skal være noget trygt i det, og for os, der er Analyn den perfekte løsning..

SAVN Man savner selvfølgelig sin familie og venner – men vi lever i 2016 og vi har instagram, facebook, whatsapp, facetime, skype, viber, you name it. Vi har jo alle muligheder for, at holde kontakten, og det gør vi også, det gør det hele lidt nemmere ♥

Her var der lidt om vores “crazy” liv i Singapore, så hvis I har andre spørgsmål, så endelig sig til.
XX
R

 

 

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÅR MAN BLIVER LIDT TRÆT - OG FÅR LANGE PATTER..