FORVENTNINGS AFSTEMME // MAN LÆRER NOGET NYT HVER DAG..

MY NEW BEAUTY ROUTINE // ORAL B..

IMG_8370

DSC_0007

IMG_8351

IMG_8346

IMG_8406

IMG_8421

DSC_0039

DSC_0038

For nogle uger siden, der var vi inviterede ind på D´angleterre til et foredrag om ens “daily routines” det var Oral B der havde stablet det meget meget lækre event på benene.
Til og starte med vidste jeg ikke rigtig hvad jeg skulle forvente, for vi kommer jo tit til events hvor, det som oftes er lidt  halvhjertet. Der må jeg bukke mig i støvet, sandet og alt andet jeg kan rode rundt i. For det var seriøst gennemført. De havde tandlæger, frisører, beauty eksperter, til at fortælle om hvad der er vigtigt, i ens daily routines.

Det omhandlede alt det vi gør for at komme til at se præsentable ud om morgenen. For mange omhandler det jo at gå  i bad, vaske hår, style det. Putte makeup på. Klæde sig pænt på. Putte smykker på. Lækre smykker etc.
Men hvor på listen kommer mundhygiejne? For nogle er det måske aller nederst på listen og for andre er det nummer 1.
Jeg selv børster tænder lige når jeg står op. Så spiser jeg mad og så børster jeg tænder igen. I know, lidt insane. Men jeg kan simpelthen ikke klare at skulle snakke med nogen, når jeg nu har sovet så mange timer og lugter som et stinkdyr ud af munden. Så det at få børstet tænderne er klart helt øverst. Jeg har også altid tandbørste og tandpasta med i min taske, hvis man nu i løbet af dagen skulle føle, at man ikke har rene tænder, efter frokost eller kaffe.

Til eventet der kom vi ind til en tandlæge, som sammen med Oral B, arbejder med forskning i menneskers tænder. Så blev jeg sgu bange. Jeg er ikke specielt glad for tandlæger. Faktisk slet ikke. Jeg skal altid have en skifte trøje med, når jeg har en tandlæge aftale.
Heldigvis kom man ind alene. Men man kan jo skjule mange ting for andre mennesker om ens hygiejne. Men det kan du altså ikke når du får sådan nogle flydende væske smurt på alle dine tænder og derefter lilla hysterisk afslørende lys på bagefter. Pulsen steg og jeg måtte til sidst overgive mig til at kigge i spejlet. Pyhaaa. Jeg havde kun ganske lidt plak. Hurra. Jeg kunne ånde lettet op og trøste mig selv med at der hvor det sad, var en typisk klassikere, et sted alle får en lille smule plak. Det skyldes når man har børstet en side af sine tænder, så vender man børsten rundt, for at fortsætte, og der kan man uheldigvis springe lidt tand over.

Hvad er plak:
Plak er bakteriebelægninger, som ses som en blød og let afskrabelig gul/hvid masse langs tandkødsranden. Plak kan forårsage skader på både tænder og tandkød.
Når du spiser eller drikker noget, der indeholder sukker, omdanner plakkens bakterier sukker til syre. Denne syre nedbryder den ellers hårde emalje, så der kommer huller og/eller syreskader på tænderne. Jo længere tid plakken får lov at sidde, desto større skade kan den forårsage.
Tandkødsbetændelse kan opstå, hvis der sidder plak nær tandkødsranden. Betændelsen giver ømt og hævet tandkød som ubehandlet kan forårsage paradentose.
Plak varierer i tykkelse afhængigt af flere faktorer, bl.a. kostens sammensætning og hyppigheden af tandbørstning. Ved tykke lag kan plakken ses med det blotte øje, og ved tyndere lag kan der skrabes en lille mængde af tandoverfladen med en negl.
Mundhulen har sit eget naturlige forsvar med læber, kinder, tunge og spyt, som bidrager til at holde plakken nede. Det er dog ikke tilstrækkeligt, og det er derfor nødvendigt med mekanisk fjernelse af plak, dvs. tandbørstning, tandtråd, tandstikker og mellemrumsbørster.

Mr. M og jeg har børstet tænder på helt forskellige måder og med forskellige børster. Han har haft hard og jeg har brugt soft. Hans tandbørste lignede at alle hårene var blevet uvenner og de prøvede på at stikke af i alle retninger. Hvor min den var lige så fin i stråene, som om jeg aldrig havde brugt den. Jeg har haft brugt samme børste som ham, men den viste sig at jeg børstede alt for hårdt på mine tænder og provokerede mit tandkød. Så det har faktisk resulterede i at det har trukket sig lidt “tilbage” – tandlægen siger at det aldrig kommer op igen ; ( Stakkels tandkød.(!!)
Så man skal altså lige tænke sig om hvordan at man børster sine tænder. For en børste er ikke bare en børste. Det er jo et rent angreb på sine tænder, så man skal sørge for at bruge den børste som passer. Det kan man spørge sin tandlæge til råds om.
Nu bruger vi elektriske tandbørster fra Oral B. De lyser skrigende RØDT, hvis man kommer til at børste for hårdt, og så fortæller den en, når man har børstet 30 sek i den ene side og skal skifte side. Det super rart at man får børstet i de 2 min, der er anbefalet.

Jeg har faktisk en sand historie. Nu nævner jeg ingen navne – det er synd. Men jeg havde en salgschef for mange mange år tilbage, da jeg kun havde arbejdet som sælger, i et par år. Jeg var i et stort firma, med en chef som stod for både indland og udland. Han havde også PR og vi lavede meget samarbejde med VOUGE, ELLE etc (i udlandet). Så han var ude blandt meget vigtige mennesker hele tiden. Et sted hvor det er vigtigt at få respekt. Specielt når det er i modebranchen, ellers crusher folk bare en.
Men ham her salgchefen, han havde så mugne pløkker, at jeg hver gang at jeg havde møde med ham, var konstant bange for at alle de madrester der sad i hans gebis, ville overfalde mig. Hans tænder var både sorte og grønne i kanterne på samme tid og det var umuligt at koncentrerer sig, når han skulle sige noget vigtigt.
Alle snakkede om hans tænder, bag hans ryg og jeg synes faktisk at det var rigtig synd for ham. Jeg havde lyst til at sige til ham at han lugtede forfærdeligt ud af munden. Men hvordan gør man det på en måde, hvor man ikke træder på folks følelser.? Det kan man ikke. Det er teknisk umuligt. Så frygten for at såre hans følelser og gøre det ubehageligt for mig selv.. Totalt chicken agtigt, sagde jeg ingen ting. Men jeg forstår heller ikke at man ikke selv kan se det, for det var så tydeligt at han ikke børstede tænder. Som i EVER.

Min hårde og meget kyniske konklusion på denne oplevelse var desværre, at du kan ikke vinde respekt fra folk, når man ikke har sin hygiejne i orden. Det gælder både lugten af sved, men specielt også sin tand fremtræden.
Det har lært mig selv, at man altid skal huske at lige gyldig hvor pænt tøj du har på. Det kan være den nyeste mode. De pæneste sko og det flotteste hår. Så når man ingen steder med ikke og passe sine tænder. De andre ting kan man godt slække på og andre vil stadig respekterer dig. Men dine tænder siger ALT om dig!! That´s a fact.

Så, hvis du er i tvivl om hvordan dine tænder har det. Så kan du købe sådan nogle små pink tabletter på apoteker, så kan du teste om du springer nogle steder over. Det er så vigtigt med en blændende smil. Det vinder hjerter (og respekt)

Brush Brush Brush.. ; )


(info lånt fra dinmund.dk og indlægget er lavet i samarbejde med Oral B)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FORVENTNINGS AFSTEMME // MAN LÆRER NOGET NYT HVER DAG..