MØD MIG IMORGEN // ILLUM..

NÅR DEN INDRE RO DRILLER..

20131130-211652.jpg

Det er ikke tit det sker at jeg ikke blogger i flere dage – Men har lidt haft følelsen af at jeg har stået på hovedet disse dage. For rigtig mange er December den bedste måned på året og det skal man jo også føle når man har børn. Skammer mig hvert år. For jeg er ikke den store jule elsker. Jeg syntes ikke det er en glad måned – for ligeså meget det drejer sig om glæde og familie. Lige så meget kan det også minde en om den familie som ikke længere er en del af ens liv. Det behøver ikke betyde at de er i himmelen – men måske bare at kontakten ikke er der og jeg kan mærke denne jul her, den bliver svær at sluge for mig. Jeg føler jeg har svært ved at trække vejret. Jeg kan ikke helt rumme det – og jeg skal virkelig tage mig sammen for ikke og ødelægge det for andre omkring mig. Mr. M og Bella elsker elsker elsker julen og det skal jeg ikke tage fra dem.

Men hvis jeg skulle være helt ærlig så har jeg allermest lyst til at trække december ud af min kalender – eller gå i hi som en bjørn. Voksen livet er virkelig crap nogle gange. Specielt når man egentlig bare har lyst til at være barn igen. Drømmer mig tilbage til dengang hvor jeg boede hjemme og jeg tidligt om morgenen kunne høre at min mor pressede en sølvpapirs indpakket gave ned i den strømpe at min mormor havde strikket til mig, til min pakkekalendergaver. Dengang hvor følelserne af skuffelse ikke helt var udviklet og ens naive sind stadig kun så det bedste i folk. Den tid hvor tryghed var da min far havde købt et juletræ for sent og kom hjem med et træ uden grene i bunden og min mor tvang ham til at tage grene fra toppen og bore ind i stammen forneden.  Trygheden var at lave marcipan hele familien, samlet rundt om bordet og når min far lavede nisse piger med store bryster og min bror lavede noget at ingen ville spise. Trygheden var også når familien holdte i hånd og gik rundt om juletræet og sang sangene af traditioner.
Søger nok tilbage til følelsen af tryghed og det er som om den bare ikke findes mere. Selvom barnet i mig stadig kalder på sine forældre – er der bare ingen der hører hende mere og ordet familie har også fået en anden betydning.

Man skal aldrig tage ting for givet – specielt ikke familie – for man ved aldrig hvornår den ikke er samlet rundt om bordet mere…

R

12 kommentarer

 • Julie

  Jeg kan sagtens følge dig i det, du siger. Men jeg tænker også, at du netop har muligheden for at se december som den måned, hvor du har mulighed for at skabe det rum og den tryghed for Bella, som du husker fra din barndom.
  Det skal ikke misforståes – for det kan jeg læse at du gør hver dag. Men tænkte bare at det måskenkunne hjælpe dig med at holde af december igen – at se det gennem hendes øjne.
  Håber det giver mening. Og tak for din ærliged.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Det gør jeg bestemt også. Kæmper helt klart imod det. Det skal ikke ødelægge Bella´s hygge og det gør det heller ikke. Men det er jo en følelse at jeg har indeni. Desværre.

   Dejlig 2 Dec.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  <3 Din vej

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg siger det samme som Mille – kærlighed din vej! Du sætter ord på noget jeg aldrig håber jeg kommer til at føle, men jeg er ked af at andre oplever sådan noget. Alt det bedste herfra!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Glerup

  Kunne sagtens selv have skrevet ovenstående!
  Man ønsker sig kun, at det hele giver mening. Men rod i familien får aldrig mening.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Nej præcis – og det tror jeg bare for folk der ikke selv er i det – at det virker så mærkeligt. Men højtider er bare aldrig sjove.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke
  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Søde Rikke… Du er ikke alene… <3
  Jeg er der også 🙂 Og selvom det skulle være lettere når man selv har børn, jamen så sidder de selvsamme børn jo der, og undrer sig over de bedsteforældre der vælger ikke at give gaver mere juleaften, fordi de voksne ikke kan finde ud af det… jamen halleluja-altså… så får man lige smerten ind med en skovl en gang mere…

  Julen er jo hjerternes fest – og heldigvis har du Mr M og Bella og helt sikkert en masse selv-valgt-familie .. og så har I jo hinanden! <3

  Jeg læste lige i morges… Find ud af hvad der får dit hjerte til at synge – og gør mere af det… Det er sgu det vi går efter Rikke… ind med mere af det der giver hjertevarme – ud med resten! Julerengøring – simpelthen! 🙂

  Knus og varme tanker
  Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er med 100%. I år er jeg simpelthen Grinchen, der hader julen! Jeg har helt seriøst kigget på langtidsrejser, så jeg kan skride fra det hele og først komme hjem i januar!
  Som nyslået single er det jul alene for første gang i 10 år! Og da jeg tidligere har været mere glad for julen, end er jeg nu, er det bare SÅ mange ting, der gør ondt i denne tid, fordi de ikke er der mere. Jeg har også – meget usædvanligt – delt det på bloggen i dag, fordi det bare er for træls.

  Romantisk julegetaway, familiehygge, vores konfektaften med sjusser, alle de overraskelser man kunne klemme ind. Alt det mangler bare bigtime!
  Min forældre har sendt mig en adventsgave til i dag – den gør bare det hele værre.
  Huuuuuu – jeg bliver en sur dame i denne jul!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du fantastiske kvinde får altså lige en krammer lige i nakken <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MØD MIG IMORGEN // ILLUM..