DEPEND GELLACK // DIY..

SKAL MAN EGENTLIG ELSKE SIN FAMILIE?

ItemImage

Da jeg i sommers sad på stranden i det Syd Franske – læste jeg Alt for Damerne (mener jeg det var) Var der en artikel om GEO – Stand up komiker og tidl. Kræft ramt – artikel handlede om hvordan han overvandt kræften og kæmpede med skuffelsen over hvordan hans far havde behandlet ham hele hans liv. Artikel var SÅ rørende, jeg sad og snøftede nede på stranden, andre omkring mig må have syntes at jeg virkelig var sær. Men den ramte mig rigtig meget. Da jeg jo selv har kæmpet med ulykken – ikke at det var kræft. Slet slet ikke. Men det med at livet bliver vendt på hovedet.

Men det der slog mig allermest var at han havde levet med en evig skuffelse over hans far. Han holdte aldrig hvad han lovede. Han var modbydelig overfor hans mor og skuffede gang på gang ham. Faren havde et alkohol problem som gjorde at han var dybt utilregnelig og gjorde ting som ikke for ædru mennesker var normalt. Og det fik mig til at tænke…

Skal man egentlig elske sin familie..?

Altså.. Ens familie har man jo ikke selv valgt. Det er noget man er blevet født ind i. Og skal man bære over med at et person får lov til gang på gang og såre en??. De ar på sjælen at ens forældre kan gi en – vil jo være med en resten af livet. Så er det egentlig ikke okay at man siger STOP – siger fra?
Prisen er høj, for selv om man er blevet skuffet – så bruger man jo stadig energi på at tænke på personen. Specielt hvis man har børn. Det er jo også deres bedsteforældre. Og tager man så et egoistisk valg ved at lukke af.? Men har man egentlig ikke en ret til at vælge fra – når man aldrig har valgt dem til?

Han endte med at få et polititilhold på hans far, fordi at faren gang på gang opsøgte ham – også med modbydelige kommentarer som “må du dø af din kræft sygdom “.. Tænk sig at man kan være så ond mod ens eget kød og blod. Det er tankevækkende. Jeg fik så ondt i hjertet og knugede Bella ind til mig – og hviskede hende i øret at jeg aldrig ville gøre hende ondt.

Jeg håber aldrig at hun kommer til at sidde ved en psykolog og beklage sig over hvilken smerte hendes forældre har påført hende – med deres dårlige livsstil og leve måde. Man skal ikke være voksen for ens forældre. De skal være den klippe at man ved at man altid kan regne med. Sådan er det. Det er en uskreven regel.

Vi kender nok allesammen til følelsen af og blive skuffet – det kan være en søster, en mor – en bedsteforældre etc. Den familie jeg har er den jeg selv har valgt. Det er mine veninder, mine venner, min datter, min kæreste og selvfølgelig den familie som jeg elsker. Der er en ting der er sikkert og det er at man aldrig skal regne med at få livet serveret. Man skal skabe sit eget liv – og leve hverdag med den kærlighed som er til valgt. Så skal man vælge den fra der ikke gavner en noget.

Og det valgte Geo.. han valgte sin Far fra og det respekterer jeg ham faktisk rigtig meget for. For det kræver virkelig noget at gøre det. Det er nemmere at lade dem suge alt liv ud af en til der ikke er mere – og lade dem træde på en, indtil der ikke er flere følelser tilbage i ens krop. Men når man ikke kan sove om natten i frygt for at deres ustabilitet vil skade en mere end selskabet vil gavne. Når man ikke længer kan trække vejret ved tanken om dem. Når man tilsidst ikke har flere gode minder og når man ikke længere har mere plads i rygsækken til at tilgive. Så er det på tide at stoppe.

Det er okay at sige fra… ???

XX
R

Hvis du også vil læse Geo´s bog. Så kan du finde den her..

 

13 kommentarer

 • 40ellernoget

  Jeg valgte at sige farvel til min mor for ca 10 år siden. Hun er alkoholiker, og jeg har været “mor” for hende og min lillebror siden jeg var 6 år. Jeg føler ikke selv at jeg har psykiske men som sådan, og må indrømme at jeg aldrig har haft det bedre, siden jeg valgte hende fra.
  Så jeg mener helt bestemt at det er okey at sige fra.
  Du har kun et liv, og det er sgu for kort til også at skulle rumme famile som ikke vil dig.
  Kh Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Hej 40ellernoget 😉

   Det var bare så tankevækkende når man selv har barn – jeg ville heller skade mig selv før jeg skadet hende. Man har så meget kærlighed til de så væsner og at behandle sine børn på den måde er mig så uforstående.
   Specielt ved at være ondskabsfuld giver mig så ondt i maven. Jeg kan ikke forstå hvordan det kan være nemmere at få kørekort end at kalde sig selv for mor & far. Der burde man sørme også tage en test for at blive erklæret egnet.

   Dejligt du ikke har nogle psykiske men – det kunne man jo sagtens ende op med at få. Men hvis man er en stærk sjæl så gør det bare en mere viljestærk og minder en om hvad man vil finde sig i og hvad man ikke vil.

   Tak fordi du delte din historie med mig 😉

   Kys
   Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor har du og Geo dog ret.
  Jeg har ikke et tæt forhold til mine forældre da de begge har et misbrug. Og jeg har heldigvis ikke opvokset hos dem. Jeg er opvokset hos mine bedsteforældre. Og det er jeg SÅ evig taknemmelig for! For det har da været slemt nok at have en alkoholsk mor på afstand. Tænk hvis jeg havde levet med det hver dag?! Det kan jeg slet ikke forholde mig til…
  Idag er min familie mine veninder, venner og min dejlige kæreste og hans familie. Det er den bedste familie man kan ønske sig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Hej Louise.

   Hurra for bedsteforældre – og at de har taget ansvaret for dig i en situation hvor de måske bare skulle stå på sidelinien og gøre de ting som bedsteforældre normalt gør. Men kærlighed behøver ikke komme fra ens forældre – men kan også komme fra nogen man elsker. Det er det gode ved livet – man behøver ikke leve uden, bare fordi ens forældre ikke er i stand til at give det.

   😉
   Tak fordi du delte din historie.

   Kys
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TineLee

  Man må gerne sige “nej tak” til at ha mennesker i sit liv – også selvom de er nær familie – hvis de skader mere end de gør gavn! Jeg har frabedt mig min fars tilstedeværelse i mit liv for snart 6 år siden og det har mange forskellige årsager, men jeg har aldrig fortrudt det et sekund og kommer heller ikke til det. Hvis et forhold dræner al energi i én og man i bund og grund er mere ked af det efter at have talt med vedkommende, så er det sandsynligvis ikke det værd – det var det i hvert fald ikke for mig!

  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Hej Tinelee.

   Det kræver en hård kvinde at gøre det du har gjort. Bruger du aldrig mange tanker på ham – hvad med tanken om hvis han døde imorgen, er du parat til det?
   Jeg spørg af ren personlig int. – for jeg syntes bestemt det er det rigtige du har gjort og mega sejt. For det ville være nemmere bare at blive i det. Havde nok bare troet at man hele livet skulle have både en mor og en far i sit liv. Men det går ikke altid som man ønsker. Desværre.

   Tak fordi du skrev til mig.

   Kys
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette Glerup

  Spot on Rikke!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michele Stylecoach

  Hej R. tak for sidst!
  Fed post du har skrevet her…Gud, jeg kan næsten få det dårligt ved at læse, det du skrev om at sige fra…For jeg har gjort det—2 gange—med den tætteste familie jeg har…og det er hverken nemt eller sjovt—
  Take care
  M.-

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Hej Michele.

   Ja tak for sidst selvom det var lidt hektisk 😉

   Jeg kender godt det til at sige fra – jeg har selv prøvet det. Men da jeg havde læst den artikel fik det bare sat tankerne igang Selvom det er et ømt emne. Meget ømt. Og mange tænker nok de samme tanker, men har ikke lyst til at dele holdning eller erfaring.

   det er ej nemt eller sjovt – og der er mange kameler at man skal sluge. Men der er det bare vigtigst at man “laver” sin egen familie. Så er man sikker på at det er nogle valg at man selv har taget. Man skal ikke have dårligdom i livet. Man smider jo også rådne æbler ud – fordi de ikke høre til.
   Jeg er bare bange for at jeg ikke kan leve med mig selv, hvis jeg tager det valg. Mest for min datters skyld – og så hvis personen gik bort imorgen. Ville jeg så nogensinde få fred i sjælen…? Der er desværre ingen rigtig og forkert. Desværre. Hvis der bare var en håndbog til livet.

   Tak fordi du delte din historie med mig.
   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Nemlig Rikke, Spot on, og et meget øm tåligt emne at åbne.Jeg valgte selv min far fra da jeg var 17 år, og igennem årene måtte jeg lige minde ham om det, når han kontaktede mig. Selv da han de sidst 2 år af sit liv, prøvede stod jeg ved. Og jeg har slet ikke fortrudt på nogen måde, de skuffelser jeg har været igennem kan slet ikke måles med det han mente jeg skyldte ham lige inden han døde af sygdom. Det er svært at skulle træffe beslutningen, men den ro jeg fik i forhold til den sorg jeg havde før, det gjorde udslaget.
  Min familie jeg har er også veninder, min egen lille familie herhjemme, min elskede mor, fætter, farmor og svigerfamilien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Hej Heidi.

   Jeg får helt gåsehud.Puha. Jeg syntes det er rigtig svært- For lige så hidsig og meningsfyldt jeg er – for trust me det er jeg. Ligeså ondt i hjertet får jeg også ved tanken om at hvis personen gik bort – om jeg så kunne leve med det. Det er et stort ansvar på ens skuldrer.
   Men det er også bare for hårdt at have en person i livet som har valgt et liv der ikke er noget man har lyst til at være en del af og det kan være på mange fronter.

   Det kan gøre en så søvnløs om natten – man får sagt mange ting som desværre er super tarvelige, noget man normalt ikke ville sige, men det kommer ud i afmagt.

   Heidi, bliver man nogensinde gammel nok til at være voksen..? 😉 Jeg ved ikke rigtig om jeg har lyst. Det var så meget nemmere før.

   😉
   Kys
   Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • dot

  Hej!
  Jeg har netop fundet din blog, og blev fuldstændig suget ind :))
  Og er jo lige nødt til at kommentere på dette indlæg, selvom det er gammelt! JA, selvfølgelig skal man vælge folk fra der ikke bringer noget godt med sig, inkl familie.
  Jeg har selv valgt min mor fra for 16 år siden og har ikke fortrudt overhovedet. Og jeg har ingen far, så det var da lidt noia. Men jeg vidste at hun ikke skulle have lov til at forpeste mit voksne liv, som hun gjorde min barndom.
  Og hun kender da heller ikke mine børn, det har de ingen glæde af. Til gengæld er jeg selv den mor jeg altid drømte om som barn. Og DET er der fanme stor glæde og masser af stolthed i 😀

  Dejligt indlæg, og overraskende at der faktisk er mange der nikker genkendende til det.
  Mvh Dot.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DEPEND GELLACK // DIY..