PARTNER IN CRIME AND FASHION // SARAH WULFF..

RIKKES TAKE ON THE WORLD // BITTERFISSEN..

2 THE SIDE

Ja nu kommer jeg til at lyde helt vildt bitter og det er jeg ked af. Meget. Men jeg har noget på hjertet og det brænder for at komme ud. Det her rammer ikke dem som bor på sjælland og som er født her. Men det rammer dem som oprindeligt er fra Jylland eller Fyns land.
Jeg syntes det er SÅ vildt at man skal betale så mange penge for at krydse den damn bro. Jeg kommer jo så sjældent hjem fordi vi simpelthen ikke har pengene til at jeg kan besøge min mor og mine veninder. Det gør så ondt og det gør så ondt at jeg har en lille pige som hele tiden savner sin mormor så meget at hun til tider græder sig selv i søvn, fordi hun ikke kan forstå hvorfor vi ikke bare kan besøge mormor NU. Jeg føler på mange måder at hun mister muligheden for at lærer hendes bedsteforældre at kende, mine fynske aner, traditioner og street slang. Der er rigtig mange ting at jeg gerne vil have at hun skulle opleve – ting at jeg har gjort da jeg var lille. Men det bliver stoppet af en bro mellem Sjælland OG Fyn. 2 øer i Danmark.

Broen er jo betalt ud – nu sidder staten bare og skummer fløden og kigger ned i kagekassen og ser at pengene fylder over. De skulle heller til at åbne op for den bro så alle kan køre over. Det er jo nærmest ligesom Berlin muren – det skiller jo familier fra hinanden.
Jeg har haft rigtig meget brug for min mors hjælp her efter jeg kom til skade og eftersom vores far her i huset rejser tit, så jeg kan ikke altid stå alene i flere dage og ville være dejligt hvis jeg kunne vende snuden mod Fyn og bo hos min mor et par dage. Vi har tiden til at kunne tage et par fridage og besøge Mormor eller alle dem vi holder af. Men det er bare ikke en mulighed – for det koster ca 1000 kr med bro og benzin hver gang og det kan vi bare ikke trække ud af budgettet flere gange om måneden. Desværre.

Dengang da de byggede lillebæltsbroen – der satte de skatten op med 0,25 % (mener jeg) og så med tiden var den betalt af. Der var der jo ikke nogen der skulle betale mellem Fyn – Jylland. Det forhindrer jo også mange fra de to øer at søge job osv. på Sjælland – for udgifterne på transport er bare umuligt at redegøre i ens budget. Sørgeligt med sørgeligt på.

Er jeg den enste der har det på den måde? Jeg SAVNER Fyn og jeg savner at komme hjem og jeg savner min Moaaaaar ; (

ÅBN DEN BRO, Helle.

28 kommentarer

 • Annelene

  Broen og den tilhørende pris er øv, det kan vi hurtigt blive enige om. Men det handler vel på sin vis også om prioritering, og hvad man vælger at bruge sine penge på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   True true. Men Mr. M familie bor i Hørsholm og dem kan vi besøge flere gange om ugen hvis vi ville – min bor på Fyn – Så prioritering klart. Afstanden for mig er ikke et problem – det er at det er så dyrt at køre over – en ting er benzin, det er som det er, det kan man ikke ændre på. Men det koster 500kr (næsten) det er godt nok mange penge for at komme over til en Ø som er en del af Danmark… 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Rikke

  Lad mig starte med at rose dig for en fantastisk blog. Du er på kort tid blevet én af mine yndlingsblogs – det er tydeligt, at du lægger meget tid og mange kræfter i bloggen. Så tak for det 🙂

  Der er dog én ting, som har generet mig flere gange, nemlig brok over skatter, afgifter, told, moms osv. Det er sådan set okay at synes, at man afleverer en for stor del af sine penge til staten. Men i min optik kun, hvis man så har et realistisk bud på, hvilke velfærdsydelser, vi kan undvære. For selvom du skriver, at “staten skummer fløden og pengene flyder over”, så er det jo langt fra tilfældet. Alle de penge, vi betaler til staten bliver jo kanaliseret ud i samfundet igen til gavn for borgerne. Det betyder, at man kan sende sine børn gratis i skole, blive opereret gratis, hvis man er kommet til skade og være på overførselsindkomst, hvis man er syg eller uden arbejde. For bare at nævne nogle få eksempler.

  Med hensyn til Storebæltsbroen, så er den først betalt ud i 2023. Herefter skal vi dog stadig betale for at køre over den, og så vidt jeg er orienteret, vil det give staten en indtægt på et par milliarder kroner om året. Det er info, jeg selv søgte efter, sidste jeg kørte over broen og blev irriteret over, at det kostede mig så meget. Så det er altså ikke, fordi jeg ikke kan forstå din frustration 🙂 Hvad de milliarder så skal gå til, det ved jeg ikke. Men de ender jo i statskassen, og kommer derfor på en eller anden måde os alle sammen til gode, for det er jo ikke sådan, at Helle bare skummer fløden og putter overskuddet i lommen 😉

  Så kan det jo altid diskuteres, om kontant betaling eller betaling over skatten er den bedste løsning – hvis jeg selv kunne vælge, ville jeg nok hellere betale en lille smule gennem skatten end et stort beløb på én gang.

  Jeg håber ikke, jeg ødelægger din dag eller noget med mit morgensure opstød – det er bestemt ikke meningen. Jeg havde bare lige brug for at smide en bitterfissekommentar til dit bitterfisseindlæg 🙂 Som sagt så synes jeg, du gør det fremragende med bloggen, og jeg er i virkeligheden nok for dårlig til at huske at rose, når jeg læser et godt indlæg. (Her laver jeg lige en pædagogsandwich med ros-kritik-ros :))

  Bedste hilsner
  Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hej Mette.

   Tak for din besked. Den sætter jeg stor pris på good and bad. Hvis du har læst med herinde så burde du også vide at jeg siger mange ting med et glimt i øjet og det er min form for sort humor. Den kommer jeg nok aldrig til at ændre på da det er en del af mig. Jeg vil til den dag jeg dør brokke mig over alt at jeg kan brokke mig over – man behøver ikke altid tage det så alvorligt det jeg siger. Og hvis jeg så mente det helt ind til benet – så var det jo min holdning og den kan man ikke ændre ved mennesker. jeg sætter stor respekt i at respekterer folks meninger og holdninger – og vil aldrig bruge tid på at ændre den (kun min kærestes) haha. Men vi mennesker er som vi mennesker er og det skal der være plads til. Der er også nogen der mener at jeg ikke skal skrive jeg er for Botox. Men hvis jeg ikke gør det – så er det jo ikke min blog, så er det alle andres og dem der fortæller hvad jeg skal skrive. Jeg bliver nødt til at være tro mod mine følelser og holdninger. Jeg har prøvet i starten at ændre det folk ville ha at jeg skulle skrive. Men måtte stoppe op og sige “hey” hvis blog er det her..? Min. That´s right. MIN. så jeg ved det giver nogle knubs og slag til kraniet (og hjertet) Men det her er mit frirum til at lufte dem. 😉

   Det bliver jo mere et spørgsmål om politik og banner føring end bare et udråb om at jeg savner min familie og bare ville ønske jeg kunne komme noget oftere hjem. og jeg lever i et hus hvor politik fylder vores hverdag meget. Ik pga. mig – men manden. Så det er ikke fordi at jeg bare slynger mundlort ud – eller mener det 100% det jeg skriver.. Men Nogle gange bare for sjovt. Hvis det havde været Løkke der havde været på tronen havde jeg sluttet sætningen med hans navn – så jeg prøver ikke at skrive om hvad min holdning til politik er. Det er ikke et felt at jeg har behov for at dække. Ikke stærk nok på området til at gå ind i en debat.

   Vildt nok det først er der den er betalt af – det forstår jeg bare ikke. Syntes de snakkede stolpe op og stolpe ned om at den var betalt af. Ohhhh.. Well så må vi jo glæde os til 2023 – så er Bella også kun 15 😉

   Og du må gerne hænge mig op på det – for det er ikke sikkert det er rigtigt. Men jeg tror ikke du er fra hverken Fyn eller Jylland – for så havde du nikket og smilt af det jeg havde skrevet. 😉 Kan det mon passe?

   Jeg respektere at du syntes det er røv træls at jeg skriver de ting jeg gør – men så håber jeg at du kan smile af dem du syntes der er sjove og huske grunden til hvorfor du læser med – for det er jeg virkelig taknemlig for at du gør.

   Men jeg syntes altså stadig det er træls at vi skal betale for den damn bro.

   Dejlig Fredag
   Mette

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Hej igen

   Tak for hurtigt og langt svar. Det er i øvrigt også én af de ting, du er rigtig god til sammenlignet med andre bloggere 🙂

   Du skal selvfølgelig skrive lige præcis, hvad du har lyst til på din blog. Og jeg har for eksempel overhovedet intet problem med, at du skriver om botox og den slags. Faktisk synes jeg, det er lidt underholdende, når folk hidser sig op over det, fordi jeg ikke rigtig kan se problemet 🙂

   Jeg tænker, at grunden til, at jeg reagerer på det her indlæg, er, at jeg nogle gange tager tingene lidt for seriøst. For naturligvis skal der være plads til, at man skriver den slags ting, uden det behøver at ende i den store samfundsdiskussion. Jeg tror bare, jeg er blevet træt af at høre på folk, der gerne vil modtage med den ene hånd men ikke give med den anden(og det er altså ikke dig, jeg taler om her, men bare sådan mere generelt). For jeg kan jo sagtens se, at det er skrevet med et glimt i øjet. Og måske er det i virkeligheden det, der er mit svage punkt en gang imellem – at jeg mangler lidt glimt i øjet. Det har du til gengæld masser af, og det er jo netop én af grundene til, at jeg læser din blog(andre grunde er din gode stil, at du virker nede på jorden, giver meget af dig selv mv.) Så nu tror jeg faktisk, jeg vil prøve at møde fredagen med lidt mindre alvorlig mine og lidt mere humor 🙂

   Åbenbart har mit sure opstød camoufleret mit ophav rigtig godt. For jeg er nemlig mega meget fra Jylland 🙂 Og jeg er også familiemenneske og har i den grad forståelse for, at det er hårdt at savne familien.

   /Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Wheeeee… Skabs Jyde er du 😉 Fedt.

   Jeg forstår om nogen så meget hvor du kommer fra – med at folk vil ha´og ha´og igen vil betale hvad det koster. Vi er meget uenige herhjemme – min kæreste går meget ind for bruger betaling og jeg har det fint med at vi igennem vores skat betaler alt også selv om vi nok er dem på hele jorden der betaler mest. Men det giver mig tryghed og tryghed er jeg bedst til. Min kæreste er meget mere living on the edge – også når der skal vælges lån, forhandle fast løn etc. der er han mere til bonus og provision… Det kan jeg slet ikke så får jeg tynd mave. jeg skal vide hvad jeg har når det bliver den første i mdr. og at der er et sikkerheds net når jeg falder ellers så er jeg søvnløs om natten. Og om nogen så har jeg haft gavn af sygehus systemet – gange 1000. Jeg har været til så mange møder, behandlinger, operationer, indlæggelser et. og jeg vil med glæde betale til dem. jeg vil med glæde betale 5% mere i skat. hvis jeg så vidste at det dækkede det hele incl. broen 😉 (Nu er der jo ingen der skal få gode ideer) men det mener jeg fra hjertet – jeg vil gerne betale SKAT og masser af den. Men så fri mig for at jeg skal have pungen op andre steder, med mindre jeg køber madvarer, tøj etc. Og i følge min kæreste er jeg en af dem der holder hjulene igang med hensyn til købelysten.. haha.. Han siger tit at jeg behøver jo ikke støtte for alle i DK. 😉

   ironi er ikke altid er en god ting – så ved folk ikke altid om hvornår man er alvorlig eller mener det for sjovt. Så det skal du ikke banke dig selv i hovedet over. Men så cool du lige stopper op og tænker over det.

   Tak for din tid Mette og din mail. Tror vi alle har lært noget idag – på den ene og den anden måde. Også mig 😉

   Skøn Weekend

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

   Det er mig, der takker. Du fik mig altså lige til at tænke lidt over det hele. Og jeg har faktisk været mere positiv i dag og har grinet rigtig meget sammen med min kæreste. Det tror jeg, han sætter pris på 🙂

   Rigtig god weekend til dig og din familie!

   Bedste hilsner
   Mette

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jensen

  HØRT!! Væk m broafgiften!!
  Jeg har dog stor respekt for mette, der har undersøgt facts og fint den først er betalt af i 2023.. Men du er sikkert ikke fra Fyn ell Jylland.. Og for os der er adskilt af ‘BERLIN muren’ er det en uoverkommelig udgift når ens børn skal se deres bedsteforældre oftere, ved sygedage osv er det bare ikke retfærdigt vi betaler 1000kr for en 2 timers tur.
  Kh pigen fra Fyn

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke Lyneborg

  Væk med broafgiften så vi kan ses noget mere… Ps jeg er osse en bitterfisse❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Det må være navnet… haha 😉 Rikke = Bitterfisse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej søde Rikke:)

  Jeg bor selv i Kbh og er pt studerende, men min familie er bosat i Jylland.. Jeg har dog ikke bil, så broen er som sådan ikke et problem for mig, men jeg har alligevel et forslag til dig:)
  Når jeg skal hjem tager jeg Linie 888, og ja, jeg ved godt det ikke er optimalt at køre i bus når man også har et barn, og oppakning osv, men hvis jeg nu fortalte dig at i kunne komme afsted for 75,- pr person til Odense hvis i vælger de rigtige afgange?:) jeg tror ikke engang du skal betale for bum bum.. Måske det var værd at tjekke ud?:) så kan der nok blive råd til lidt flere impulsive ture:)
  Tjek http://www.abildskou.dk

  Hilsen Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hej Line.

   Tak for det suuuuuper tip. Det var fandeme et godt indslag. I didnt know. Og tror ærligt Bum Bum ville elske det.

   Tak for din tid og dejlig Weekend.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Må jeg lige supplere med at sige, at min bedstemor, 79 årig (ligner en på 65 år og kunne ikke drømme om at gå i vaskekælderen uden lænestift) jyde der har været bosiddende på Sjælland i ca.60 år, de seneste år har taget 888 istedet for toget/bil, da det er billigere og meget mere behageligt! Kun ros om 888 fra hende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  ALLE afgifter væk, om det så er bor eller dytten (som jeg er afhængig af) Jeg kunne ikke være mere enig Rikke.. Og mht til din blog, you know- I love it.. Det at du intet pakker ind, og kalder en spade for en spade.. Det der til tider kan være mest underholdene på nettet, er folks måde at reagere på når de bliver forargret og skal kommentere på det. Holy moses, det er sjovt. :O)
  Rikke fortsæt endelig i dit spor, du bringer smil i mit liv :O)
  Knus H

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Kære Rikke.
  Ja, det er alt for dyrt at køre over broen. Hvorfor tager de ikke bare 25 kr pr tur over den, og så får de da alligevel lidt penge ind. Hvis det altså skal koste noget. Lillebæltsbroen er jo gratis at køre over….

  Min søster, hendes mand og deres dreng bor i København og vi kommer ikke så tit over til dem som vi ville. Og af samme grund som du ikke kommer til fyn, nemlig at det er så pokkers dyrt.

  Har I overvejet at give mormor et klippekort, så hun kan tage toget over til jer, når din datter længtes efter hende ?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Du har ret. Det er mange ting ja. Hvis man bor på Fyn eller Jyll. Så vil man gerne tage sine børn i Tivoli, Bakken etc. Men det bliver for dyrt at udnytte sig af Danmarks fantastiske underholdning at vi faktisk har. Men det er billigere for os at vende snuden mod Heidepark i Tyskland og smide vores penge der. Det giver jo ingen mening.
   – 25 kr syntes jeg ville være en fantastisk pris – det vil jeg rigtig gerne betale. Vil også gerne 50 kr… Men 230 kr HVER VEJ… Det er totalt hul i hovedet.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Forresten… du er for sej med den trampolin. Der tager jeg godt nok hatten af for dig.
  Wau at samle sådan en selv… det er flot gået. Du er en super mutti, og elsker dine forskellige indlæg. Det er altid en stor fornøjelse at kigge ind på din blog for at se hvad du nu har postet 🙂

  God weekend

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   haha.. jeg kan også love dig at jeg bøder for min stædighed nu. Jeg er helt smadret efter den trampolin samling. Avs.

   Jeg skal lære at styre mit temperament og stædighed nogle gange – for det stikker af med mig 😉

   Dejlig weekend

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Nu er jeg rimelig ny herinde, men hurtigt er det her jeg læser først om morgenen. Mest for endnu engang at konstatere at jeg ALDRIG finder ud af det med tøj! Og det er altså heller ikke let når man har både til gården og gaden…….
  Dernæst, jeg bor jo i udlandet og jeg siger jer det er dyrt at rejse i DK. Nogle gange forstår jeg faktisk slet ikke hvordan folk overlever. Jeg har lige været på besøg i en weekend. Flybilletten kostede mig 330 kroner retur………..øh det er jo fedt for mig, men for jer der bare skal til en anden ø og ikke et andet land der er det surt.
  Og som fynbo må jeg erkende at hvis jeg boede i DK så ville jeg heller ikke have råd til at pendle frem og tilbage. Faktisk ville det være billigere for mig at få job i Billund og pendle frem og tilbage til Skotland. WHAT!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Good point. Det er ret vildt hvor langt man kan komme for den salgs penge. Rimelig træls så at tænke på at for en 500 mand der kommer du kun over broen 😉

   Dejlig Weekend
   Kat

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nønne

  Der kører altså også toge mellem de to øer, og selvom det stadig er pebret, så kan det gøres for 448 kr alt i alt for både dig og B. Og når du så indregner, hvad du sparer på, at blive fodret af mutti, så begynder det at blive win-win..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Shit så giver det også meget mere mening hvad den kæmpe store bygning var at vi cyklede forbi på vej til skole, hvad det var. En Baaaaaaanegåååård. 😉 Whaaaa. Møgunge. I know. Men mor her er jo delvis invalid, så jeg må ikke slæbe tunge ting, incl. barn eller bagage – og jeg kan stadig pt. ikke gå langt. ØV ;( Men jeg tager faktisk rigtig tit toget når jeg er alene 😉

   Dejlig Fredag Nønsen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nønne

  Du troede bare det var en tyggegummiautomat…
  Jf. den her blog, så ved jeg godt, det er tåbeligt, hvad jeg nu skriver, men prøver alligevel… Prøv at pakke lidt mindre;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   haha… I know. Jeg pakker alt for meget. Det er dumt. Men kan bare ikke mindske mig. Men nu har Nyborg jo også fået en H&M så jeg kan jo altid tage derhen – hvis jeg mangler eller Kaj ikke har hvad jeg skal bruge 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Altså nu har jeg så min mormor og morfar, som jeg savner hele tiden i (øst)Berlin, så jeg kan om nogen følge Bum Bum og hendes savn! <3
  Men min kæreste, som har familie i Jylland (Haslev-tøs her!) låner faktisk altid min Smart(med blomster og sommerfugle på) når han skal til Jylland. For det første sluger den næsten intet Benzin og så koster den kun 125 kr og broen, fordi den er så lille at den går som Motorcykel! hæhæ
  Så hvis du en dag står og har for mange penge, eller mangler en ny bil, så er Smarten altså en fantastisk investering – og så har den endda automatgear!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Enig. Det er så synd at den bro skal være så dyr. ØV!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Broafgiften er også med til at jeg ikke lige smutter en tur, eller en weekend til Kbh…! Det er jo en dejlig by som jeg gerne ville besøge lidt oftere, men det kræver altså bare lige lidt luft i økonomien. Man kører jo ikke i 3 en halv time for at benytte sig af de ‘gratis glæder’ i Kbh vel?! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • … Ellers prøv Rødbillet (busser). De kører også til Fyn, og det koster fra 99 kr (mener jeg). Jeg har kørt med dem et par gange i ren og skær protest over DSBs priser – lige knap 600kr for en retur til Odense, hvis man gerne vil rejse spontant og ikke er typen, der husker at bestille Orangebilletter i tide. De må jo have spist søm…
  Selvom jeg ellers ikke er så begejstret for at køre i bus, så er min nærighed åbenbart større end min modvilje mod busser – for fandme om jeg gider køre med de landevejsrøvere! (Ja DSB – det er jer, jeg mener) 😉
  Og man skal jo hjem til Fyn indimellem for at få rigtig brunsviger…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PARTNER IN CRIME AND FASHION // SARAH WULFF..