HVIS JEG VAR STRANDET PÅ EN ØDE Ø..

DET KOSTER NÆSTEN GRATIS // JEG HAR ET PROBLEM..

HVOR GAMMEL ER DU? Jeg har en forventning om, at folk opfører dig eksemplarisk når de er ude, eller når de skal yde en service. Jeg tager det fuldstændigt for givet, man opfører sig som den bedste version af sig selv – og som ens forældre har lært en. Jeg forventer også hvis man vælger at være i service branchen, så er det et klart valg man har taget, og skal derfor yde..bum bum..service.(!)

Det er ikke altid sådan det hænger sammen, og jeg kan mærke det bruser i mig, når jeg føler at folk ikke gør det bedste omkring mig – I know det er jo mit problem, og i bund og grund ikke andres. Men seriøst det koster jo ingen ting at opføre sig pænt, det koster næsten gratis, så hvorfor ikke gøre det?

Vi er lige kommet hjem fra biografen, hvor vi så Life og Pets (igen) vi så den også i Danmark Bella og jeg, men hun ville gerne se den med faren, så gjorde vi jo det♥  Men i biografer i Singapore, der er jeg nærmest ved at få for højt blodtryk og fremprovokerer en menstruation i bare arrigskab – og noget der ligner tæt på at begå overfald på forældrene i salen.

TAG DIG SAMMEN Jeg forstår IKKE hvor svært det kan være, at opdrage sine børn til man ikke skal snakke HØJT når man sidder i en sal med 100 andre personer. Og jeg forstår IKKE man ikke selv kan se, man ikke skal sidde med sin freaking Samsung telefon med fuld belysning på skærmen og være på sociale medier og whats app for at fortælle sine veninder man er i biografen, når man burde se den freaking film man selv og andre har betalt for at se.

JEG FORSTÅR DET IKKE…  jeg har et problem, det har jeg virkelig. Men jeg kan ikke gøre for det, og jeg prøver virkelig at arbejde på det – men jeg er enormt retfærdighedssøgende. Jeg kan simpelthen ikke se igennem fingre med der sidder en person ved siden af mig, og piller sig i øret og piller bussemænd og trykker bumser, mens ham og hans kæreste sidder og deler en medbragt nachos med ost, og spiller Pokemon Go i biografen lige ved siden af mig. Jeg kan bare ikke… Det er en sygdom i mig der har overtaget min krop. Det bruser i min krop og den stopper ikke før jeg opnår retfærdighed #justice

Børn i biograferne sidder og snakker som var de ansat på en nyhedskanal, og deres forældre siger ikke en dyt båt til dem. De sidder bare som havde de propper i ørerne og ikke kan høre, deres små (snot) unger, sidder og generer resten af salen – det er at være en uopdragen møgunge, og man kan kun takke forældrenes manglende evne til at opdrage deres børn. Så “Tak” til dem!!

Hvad sker der for det??

Hvis Bella siger et kvæk, så ved hun vi går ud af biografen og tager hjem med det samme. Hvis man skal sige noget til hinanden, så hvisker man! Ellers er man bare ikke gammel nok til at komme i biografen, så skal man blive hjemme i sin jordhule.

Men selv de voksne sidder og snakker, og tror de er isoleret fra alle andre i salen, og jeg bruger nærmest mere tid på at hidse mig op over folk snakker, end faktisk at se filmen. M får sig altid en god griner over mig, da jeg ligner en chihuahua der puster sig op overfor en Rottweiler! Jeg bliver så edderspændt rasende og kan slet ikke være i min krop.

Det samme sker når vi er ude og handle eller på restaurant, folk gør bare ikke deres bedste. Jeg har skrevet om det før, men det er bare så godt et eksempel om hvor sindssygt det er herude. Jeg går ind i Birkenstocks med penge på lommen, jeg skal købe et par sandaler til Bella, de andre var for små og hun kunne ikke passe dem. Hun skulle have et nyt par – jeg var ikke bare ude for at snuse. Jeg kommer ind i butikken, oven i købet Birkenstock´s egen koncept butik. Der er 5 på arbejde, de 4 af dem er på deres telefoner og kigger slet ikke op. Den sidste som man kunne håbe på ville yde en service står og facetimer på en Ipad, hvor de 4 af dem lige kigger hen en gang i mellem for at sige “hihihihiiiiihiiihiiiihiiiihiiihiiihiii og Heeeeeeeeeiiiii” Så jeg går ud fra, det nok var en af deres andre kollegaer i en af de andre butikker. Men jeg ender med at købe ingenting, de havde hvad jeg søgte men jeg blev så provokeret over deres lave service at jeg hellere vil lade mit barn gå på bare fødder end at støtte deres løn.

Who know og who cares! For fact er de kigger ikke på mig, de spørger mig ikke om de kan hjælpe eller om hvad jeg søgte. Det er dét man kalder op ad bakke!!

Efter 20 år i service branchen fra at arbejde i bowlingcenter, gøre rent ved en tandlæge, stå i tøjbutik, og være både sælger i sko og modebranchen, der ved jeg hvad service er – og hvad GOD service er, og det får man sgu meget sjældent i dag. Desværre!

Jeg er træt af at folk dårligt gider at kratte sig i røven hvis det klør, det skal der laves om på!

Jeg er typen der er høflig; jeg siger tak til alt jeg kan sige tak til, sågar når en Uber chauffør kører mig hjem, og det er mig selv der betaler for turen. Jeg siger “Hej” til buschaufføren selv når han ikke gider hilse på mig (det er sket trust me), jeg siger tak for mad, jeg siger tak for god service, jeg siger tak når nogen holder døren for mig, jeg siger tak selv når der ikke er så meget at takke for – for hvis jeg kan gøre andres dag bedre end den var tidligere, så vil jeg sgu gerne hjælpe til. Som min kloge farfar siger “tak er kun et fattigt ord” og han har sgu ret.

Men jeg er også retfærdig, og hvis jeg føler jeg får en dårlig service når jeg er ude og spise, og personalet ikke gør deres bedste, så vil jeg også have lov til at sige det, og det kan godt være tåkrummende for mange, og specielt mine veninder eller min kæreste når de er med. Men vi skal til at tage os sammen, for ellers ender vi kun et sted, og det er på feltet ligegyldighed.

Ligegyldighed over man er ligeglad med hvordan andre har det, og man kun søger for sig selv og sine behov først, og det er hverken særlig kønt eller særlighed empati agtigt.

Pass it forward people, det koster så lidt og betyder så meget for den person i den anden ende ♥ Det koster næsten gratis – så hvorfor ikke gøre det? Skal vi lige give den en ekstra skalle eller hvad?

Dejlig søndag people fra Singapore og mig

XX
R

 

3 kommentarer

 • Ej hvor jeg godt kan følge dig! Det kunne snildt ha været mig der skrev det der! Bliver SÅ hidsig og kan også godt finde på at påtale det fx i biografen. I min verden er det sgu dårlig opdragelse og egoisme af værste skuffe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  😂😂😂 hold kæft hvor er det godt skrevet – og mega spot on! Jeg har det fuldstændig på samme måde, og af samme årsag kommer jeg for sjældent i biografen. Folk der taler, også voksne (!), folk der lyser med mobilen og folk som smasker og knitrer overdrevent med deres slikposer – mit blodtryk stiger simpelthen! Vær stille eller bliv hjemme og vent til filmen kommer på Netflix, så kan du larme, smaske, tale og prutte så meget du lyster!! 👊🏼
  Jeg er generelt enig i hele dit indlæg – og nu har jeg på skrift, at jeg ikke er alene 😝
  Hold fast i din gode opdragelse – jeg tror stadig på at det betaler sig! 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Godt at vide jeg ikke er alene – jeg tror faktisk godt jeg kunne få en voldsdom en dag i biografen, så ville man bare se en mand der har fået stoppet sine popcorn ned i halsen og sin mobil op i røven ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HVIS JEG VAR STRANDET PÅ EN ØDE Ø..