ONE OF THOSE DAYS..

LIVET KOSTER LIVET..

Buket-blomster-2-624x416 2

Puhaa. Dagen igår var sgu ret hård. Begravelser bliver bare aldrig min kop the. Jeg havde to pakker lommeletter med, det troede jeg ligesom ville være nok. Men det var det bare ikke. Jeg er nok det man ville kalde, en vaske ægte tudeprinsesse. Bare jeg ser en reklame om babyer og meget grimme Libero bleer, der urealistisk bestiger et bjerg. Så bliver jeg ramt lige i følelsesregistret – and there is no way back.!  Slet ikke da en gammel bekendt, stillede sig op i kirken og spillede Amazing Grace på trompet – så var der tændt for begge haner. Havde i flere timer, en meget kraftig hovedpine, af og græde så meget. ; ( Det hele var bare så smukt, helt i min ånd hvis jeg skulle herfra… 7.9.13 ikke endnu.!!

Men præsten sagde noget meget rørende. Noget som gav mig gåsehud over hele kroppen. “Livet, koster livet”. Ikke afhængig af hvordan du “bruger” det. Ikke afhængig af hvordan du behandler andre mennesker – eller om du lever et pletfrit liv. Nej. “Livet, koster livet” ligegyldig hvad.
Jeg har aldrig set det på den måde og det gav mig virkelig noget at tænke over. Man har faktisk pligt til at leve livet til sit fulde. For en dag, er det her ikke mere. Det gælder også at man skal slutte fred, med det der gør ondt i sjælen. Jeg har selv “slugt en kamel” og har måtte sande – andre er den bedste version, af det menneske de kan være. Vi kan ikke forcerer noget ned over hovedet på dem, som de ikke har lyst til. Eller som de ikke ser som “normalt”. Vi har en tendens til at mene, at andre skal tænke og føle på samme måde som os selv. Sådan kører hjulene bare ikke rundt.

En ting er sikkert. Vi kom til denne jord – og vi skal retur samme vej. “Livet, koster livet” – ligegyldigt hvad. Så da jeg sad der på 3 familie række, med min Far i hånden, fik sgu lidt ondt i hjertet. Han er ikke specielt gammel, men har aldrig været kendt for at leve sundt eller passe godt på sig selv. Han har aldrig set skyggen af en boldbane, ej heller stiftet bekendskab, med den nye kostpyramide.
51 år gammel, sidder vi der, skuldre mod skulder. En dag bliver det mig, som skal stå der i Nyborg Kirke, ligeså sej, som min kusine var igår. En dag skal en præst sige.. “Livet, kostede ham livet“. Det ved jeg slet ikke om jeg er parat til. Man tænker altid at ens forældre er der “forevigt”, men det er de jo bare ikke. Men hvem skal så passe på os, den dag de ikke er her mere.? Hvem skal være vores klippe – dem man altid kan regne med? Hvis døden er lige med at blive voksen. Så vil jeg altså bare gerne have lov til at forblive barn. Jeg er bare ikke parat endnu.

Livet, koster livet – så husk at værdsæt dem der betyder noget, for man kan gå på gaden imorgen og blive kørt ned. Man ved aldrig hvad morgendagen bringer.

Elsk hinanden, som det var den sidste dag.

XX
R

(Ps. Jeg kan altså ikke svare på jeres beskeder lige nu, jeg ved ikke hvad der sker. Håber det bliver fikset en af dagene)

13 kommentarer

 • Trins

  Hej Rikke, citatet er nok taget fra salme 14: Tænk at livet koster livet. Bent Fabric har faktisk skrevet en ret fin ny melodi til den engang. Det kan godt være at du skal vente lidt med at læse resten af ordlydene, med mindre du har flere “lommeletter”.
  Vi sang den faktisk til vores bryllup, men den er ret alsidig og kan åbenbart også bruges til begravelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Ej jeg kan ikke klare mere – begravelsen igår, har taget livet af mig. Sad og hylede skulder om skulder med
   min Far. Crazy dag. 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puha – der fik jeg lige en klump i halsen… Mistede min far da han var 52 år, han havde heller ikke passet specielt godt på sig selv, men var stærk, varm og kærlig – en jeg altid kunne regne med! – og selvfølgelig var jeg slet ikke klar til at miste ham… Savner ham hver dag selvom det nu snart er 10 år siden! Så kan kun give dig ret – vi skal huske at elske hinanden og sætte pris på livet.

  Knus Nina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Vi skal SÅ meget huske at værdsætte hinanden. Livet er ikke uden problemer – eller træls kæreste og umuligt barn. Men hvis de ikke var her, så var livet sgu også ret tomt.
   Så man skal elske hinanden, imens vi er her ; )

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej jeg kan ikke klare mere – begravelsen igår, har taget livet af mig. Sad og hylede skulder om skulder med
  min Far. Crazy dag. 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Lige præcis, og derfor er man nødt til at værdsætte hver evig eneste dag, også på de dage, hvor håret ikke vil sidde, hvor strømpebukserne løber, røven ser for stor ud og man taber sin kop kaffe! Og alligevel, så lader man sig irretere sig over det! Det gør jeg også, på trods af at jeg i morgen fylder 26 år og i alt har været til 12 begravelser, heriblandt både min fars og min søsters! Men jeg prøver at minde mig selv om det, at nyde hver eneste dag og være den bedste udgave af mig selv 🙂 For et par uger siden var jeg bisættelse ved en venindes mor. For ca. 18 år siden var jeg til bisættelse ved hendes far. Så send hende lige en tanke næste gang håret ikke vil sidde! For hvis der er en der kæmper (og er skide hamrende sej!!) så er det hende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   NEJ Ida.

   Det er jeg dog SÅ ked af og høre. Livet er nogle gange ikke rimeligt. Men jeg tror desværre jeg er kommet frem til, at livet er IKKE nemt og det skal det heller ikke være. Livet ER de prøvelser at vi kommer ud fra – og livet ER den måde, at vi løser de udfordringer på.
   Jeg har en veninde der er i samme situation. Hun har heller ingen Mor og Far mere. Jeg tænker så tit på hende og hvorfor det lige skulle være hende. Men vor herre har en mening med det hele. Lige i situationen, kan man bare ikke se det.

   Gi´hende en krammer fra mig.

   Kys
   RIkke

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke lyst til at skrive på bloggen lige nu men dit indlæg rammer lige i hjertet.. Jeg har nemlig lige mistet min svigerfar igår og det gør ondt langt langt inde.. Har været i familien i 17 år og det gør mig så ondt at min elskede har mistet sin far nu hvor han selv lige er blevet far 🙁 🙁

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Ej Katja. Det kan jeg næsten ikke holde ud. Hvor er det tragisk. ; ( Jeg håber at i finder en vej, der gør det muligt at fordele smerten.

   Mine tanker går til jer.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Så fint et indlæg. Præster er ofte så gode til at ramme helt plet, når det er aller sværest. Noglegange har man bare brug for, at nogle gør det klart for en. Og det citat giver jo også på en måde en lidt ro, for det siger jo, at døden er en præmis heri i livet, selvom om man jo bare gerne ville være fri for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kusinen

  Det var den smukkeste afsked vi ku gi min far. Og Rikke du er et smukt menneske, tak fordi du er lige her. og ja livet koster livet❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Det var helt i hans ånd. Fest. Venner. Vin og trompet ; ) I havde gjort det SÅ fint.
   Man får jo igen, af hvad man giver min Skat.

   Elsker dig

   Din
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det smukt skrevet, Rikke! Da jeg for seks år siden sad til min svigerfars begravelse, sagde præsten at sorg er kærlighed der er blevet hjemløs, og syntes simpelthen det er så fint beskrevet!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ONE OF THOSE DAYS..