LIDT OM FØLELSER..

DET ER TANKEN DER TÆLLER..

image1

(Jule Insta-Update)

Bella har fødselsdag den 12 Dec. Så denne måned er én stor forbrugsfest, for hende. Pakkekalendergaver, fødselsdagsgaver + julegaver… Sidste år tog det helt overhånd, så i år, besluttede jeg mig for, at denne jul skulle hun kun have 1 gave fra os, og resten af pengene ville vi donerer til børn i nød i Asien (kald os frelste) ❤️ Jeg panikkede hele dagen i går, over min beslutning, og tænkte om det måske alligevel var synd for hende.

Synd.. Synd for hende?? Det ville være synd, hvis hun ingen mad fik. Det var den bedste beslutning ever, og jeg er glad for, at jeg holdte isen i maven.

Bella var ellevild med hendes “My little pony” gave til 12 sing dollars (60kr) så det er ikke et spørgsmål om kronermen om tanken. Næste år, gør vi det samme igen

Jeg har aldrig selv manglet noget som barn. Jeg var den første til at få det sejeste tøj, og alt det legetøj som var i Fætter BR’s katalog, som jeg havde sat ring rundt om. Men tiderne har skiftet, og børn nu til dags (så er man gammel, når man siger det) mangler INTET. De kan ingengang tåle, at de ikke får alle samler kortene fra Bilka.. Eller var det mere forældrene der ikke kunne det? Så flejner jeg bare rådden skråt. Børn skal vente, de skal samle, de skal ønske og de skal værdsætte. Basis elementer i min opdragelse!

Har flere gange overvejet, at sige til bedsteforældrene at de kun måtte give hende 1 gave hver, så det ikke blev sådan en forbrugsfest. Men det har ikke faldet i så god jord, når det har været luftet. Og nuvel. Mine forældre har kun Bella, så må man hellere lade dem.

Men sidste år i december, fik hun bare alt alt for mange gaver, og flere af dem, blev der kigget på, da hun fik dem, og aldrig siden. Det dutter altså ikke i min verden. Så i år, der tog jeg det valg, at hun fik én gave af os, og ikke nogen dyr én af slagsen. Resten har vi doneret igennem M’s arbejde – hvor vi har adopteret en dreng, som har stramme kår hvor han kommer fra. Han ønskede sig, at give sin mor et blåt tørklæde, så det købte vi for ham – og hvor sødt et uselvisk ønske, mit hjerte smeltede. Så købte vi også en gave til ham, da han ikke skulle undvære en gave juleaften – og så fik de en kontakt donation – hvor Bella donerede 20 dollars, ud af de 40 hun havde sparet op, ved at hjælpe til derhjemme. Moren var stolt  For de skulle til en hund, som hun ønsker sig så meget. Så der blev hun lige sat 50% tilbage på budgettet. Haha. Men som jeg prøver at fortælle hende. Mange børn har ingen ting. Ingen gaver. Ingen tøj og ingen mad. Så kan man altså ikke tude over at man ikke må få en hund. No way.

Så næste år, gør vi helt sikkert det samme igen, for tror det lærer hende noget om, at værdsætte ting. Og det er så vigtigt at man ved hvad en krone er værd.. Siger Mr. M Ej. Det er vi begge meget enige om, at hun skal med ud og se hvordan andre lever. Og der er Asien jo et perfekt sted – for der er der stor forskel på fattigdom og rigdom. Singapore er jo bare Asien pakket ind i cellofan – Vi har det jo godt der, og økonomien er stærk. Men derfor er der stadig mange der kæmper, som bare er “gemt” væk.

Og ærligt. Hun manglede intet juleaften – for det gør børn ikke i 2015

Glædelig Jul allesammen
Xx
R

8 kommentarer

 • Tina

  I hear ya!
  Min datter på tre fik en gyngehest fra genbrug af os til jul. Den mindste på 5 mdr fik ikke noget. Af bedsteforældrene havde vi frabedt os gaver til børnene og i stedet give penge til et legehus.
  Vi holdt jul med 5 børn og da de tre første gaber var pakket op, var de så optaget af at lege med det, at de var ligeglade med resten. Er tydelig bevis på at de overhovedet ikke har behov for det store gaveræs

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   I know. Det er næsten klamt. Jeg kan seriøst huske alt hvad jeg har fået hver jul, da jeg var lille. Min bedste jul, var da jeg i 1992 fik cd´en med Ace of Base “HAPPY NATION” og en GAMEBOY. Jeg kunne slet ikke vente til jeg skulle i skole igen. 92 var ikke kun kun et fodbold år, det var også et Riksen år ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea

  Ej men… Min respekt for dig vokser og vokser for hvert indlæg du skriver! Jeg må bare sige, at jeg er vild med din blog og din personlighed der altid skinner igennem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Tusinde tak Lea, og tak fordi du læser med ; )

   God Jul og Godt Nyrår.

   Knus
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Sikke en fin og sej beslutning! Og en dejlig ting at lære børn at tænke på andre mennesker også <3
  Og det er netop top klamt at se, hvordan nogle børn i vores del af verdenen får massevis af julegaver, flår papiret op på den ene, smider den på gulvet for at gå direkte videre til næste gave. Og det er jo ikke deres skyld, at de ikke kan finde ud af at værdsætte ting, det er de voksne, der skal administrere det.

  Min søn er 7 mdr og han fik også masser af julegaver (af familien, ikke af os forældre, han er jo SÅ ligeglad og uvidende om gaver pt). Halvdelen er han for lille til endnu, så dem har jeg gemt væk og giver ham dem til næste år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Hvor er du sej! Og hvor ville jeg ønske, at flere tænkte som jer. Sikke nogle gode værdier, I giver videre til Bella.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er det bare fedt gjort!
  Jeg holdt jul med 4 unger, og jeg var ved at kaste op til sidst! Den ene begyndte at storhyle, fordi den anden havde fået flere gaver – det handler ved gud grød ikke om hvor mange! Og næste dag fortalte moderen, at hun havde grædt igen, fordi hun slet ikke havde fået nogle gode gaver. Hmm.. Gaverne inkluderede så både en Frost-cykel, et Hello Kitty Skateboard og andre virkelig fine legesager. Børn er simpelthen så grådige, så jeg synes det er skide fedt, at du tør at gå en anden vej 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Åhhh jeg føler med dig, har hørt om flere ligende episoder denne jul, fra bekendte og venner. Det bliver man bare nødt til, for udviklingen er jo forfærdelig. Jeg kan dårligt holde mit eget barn ud, når det er dec. Så må JEG jo gøre en forandring. Små børn lever jo desværre i den opfattelse at det er kvantitet frem for kvalitet. Så de vil hellere have 700 gaver frem for 2 rigtig dyre. Men vi må stoppe OP – og lave en forandring. Ellers kan vi ikke undres og beklages. ; )

   Dejlig godt – og godt nytår ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LIDT OM FØLELSER..