ZARA ANBEFALING // THE ONE THAT GOT AWAY..

PÅ TOMAT EVENTYR..

SPAIN

Transa Tomater

MARKEN

Som jeg jo har skrevet om nogle gange, så var jeg afsted i sidste uge med Knorr til Extremedura regionen i Spanien. Vores mission var at få lagt til grunde, de tanker at mange har om Knorr – At det er comfort food og indeholdet i produkterne måske ikke så meget er puttet i med hjertet, men mere med øje for salg. Men jeg skal love for at jeg fik lov til at “æde min egen stråhat”..! For hvis der er noget at Knorr faktisk gør, så er det at tænke på miljøet og på bæredygtighed. Det havde jeg aldrig troet – og jeg blev faktisk meget flov over de tanker at jeg har haft. For som man siger. “Don´t judge a book by it´s cover“. På mange måder kunne de jo bare læne sig tilbage, ryste på skuldrene og ligge sig i slipstrømmen af andre madproducenter, og ikke tage ansvar. Men de har faktisk den mission/vision der hedder:

? I 2015 vil 13 af de vigtigste grøntsager og krydderurter i Knorrs produkter udelukkende komme fra 100 % bæredygtig dyrkning. Det drejer sig om: Tomater, løg, kartofler, bønner, græskar, gulerødder, ærter. porre, selleri, champignon, basilikum, purløg, persille.

? Disse 13 grøntsager og krydderurter står for ca. 80 pct. af alle de grøntsager og krydderurter, som Unilever aftager fra landbruget globalt.

? I 2020 skal alle de grøntsager og urter, som Knorr bruger i sine produkter, komme fra bæredygtige landbrug.

Det er da det man kan kalde ansvar – Men Knorr aftager også omkring 7 pct. af de tomater, som bliver dyrket i verden. Derfor er det blevet en mærkesag for Knorr at handle ansvarligt i forhold til miljøet, og det første skridt er de 100 % bæredygtige tomater. Alle de grøntsager og urter, der anvendes i Knorrs produkter, dyrkes under naturlige forhold ? det vil sige under direkte sol – og høstes, når de er modne, ligesom tilfældet er med tomaterne.

Men jeg kommer med mange flere facts, når jeg lige har fået tygget på det hele og har fået styr på alle mine billeder. Jeg synes bare lige at jeg ville vise jer hvad vi har syslet rundt og lavet.

Tomat turen

NÅR MAN OFRE SIG

BLOGGERE TUR

TOMATO TOMATO

Det var en så rørende tur og jeg følte mig SÅ beæret over at være blevet inviterede på denne tur. For ærligt. Alle burde komme på sådan en “missions rejse” at vi har været på. Det kan godt være at vi har været op kl 6 næsten hver morgen, og vi har været i marken eller på fabrikken hele dagen. Men det har været det hele værd. Virkelig, det hele. Jeg har fået så meget med hjem i bagagen at jeg kan give videre. Både viden om bæredygtighed, men også lært en masse skønne mennekser at kende – og det er jeg top stolt og glad for.

Jeg glæder mig til at vise jer mere ASAP.

Dejlig dag

XX
R

 

1 kommentar

  • Sikken en fint indlæg! Og tak for en skøn tur – det var en fornøjelse og et privilegium at lære dig og de andre, smukke kvinder bedre at kende. Og at få vendt sine fordomme på hovedet.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ZARA ANBEFALING // THE ONE THAT GOT AWAY..