BYE BYE..

ER VI EGENTLIG SOM VI VISER OG UDGIVER OS SOM??

21129-Really-Bitch

LYVER VI??? Jeg følger ca personligt 894 på instagram (+/-) og har selv mega FOMO (fear of missing out) så jeg tjekker min insta´ret mange gange om dagen, og skabs-følger mange lækre damer (og gents, for det ikke skal være løgn, men kun hvis de er nøgne) får set en del billeder af mad, træning, dyr, børn, rejser og selfies – og man får altid en ret god ide om hvem folk er – bare ud fra deres billeder. Eller gør man?

Men sociale medier er jo en sjov størrelse, for du kan vise hvad du vil, og du kan dele hvad du ønsker folk skal se. Men når dagen er omme, så har vi alle jo mens smerter (altså ikke de nøgne mænd), forstoppelse fra tid til anden, lorte mænd der ikke kan finde ud af, at tage perfekte insta momement billede af ens nye sko. Umulige børn, dage hvor vi er pylret og er iført joggingtøj fra BILKA, fordi det var billigt – men ikke særligt kønt, og i hvert fald da ikke noget ens følgere skal se, for det giver ikke et pænt feed.

Jeg tager tit mig selv i at tænke “Ohhh jeg vil også have perfekt flawless hår” ellerØv, jeg vil gerne have en cool garderobe, og arbejde på et fashion magasin, og deltage i alle fashion weeks, og sippe champagne og nippe pindemadder“, “Jeg ville ønske jeg havde den perfekte krop, og kunne poste halv slutty billeder, og opnå ekstremt mange følgere (mænd selfølgelig)“. Men sådan er livet ikke, og dem som altid har perfekt hår, konstant solbrun krop iført sexy lingeri, de må sgu da også opleve fedtet hovedbund, og ugen op til det kvindelige, en stor betændt bums på balden, så man næsten ikke kan sidde ned? No?

Når man er blogger, så læser man selvfølgelig også mange blogs, og dem man læser med hos, dem følger man som regel også på de sociale medier. Om da det er så hurtigt et medie, og med bare ét share, kan dele et billede med alle sine følgere og resten af verden, bliver der dagligt delt rigtig mange glimps af ens liv, hverdag, livet med børn og mand hver dag. Nogle bedre end andre, og mange som bare skulle være blevet i ens kamerarulle.

Feks. at man kl. 5 om morgenen lige har overskud til, at smide en langttidshævet bolledej sammen til familien, inden de står op – og mens den hæver, også lige laver en smoothie, der er perfekt farve koordineret – og of course økologisk, og i et sæsonens mest trendy glas, med matchende sugerør…. SÅ FÅR JEG SGU PRES..!! For det sker for sure aldrig hos mig.!! Jeg har slet ikke noget stel der matcher, mine glas er fra IKEA, og mine smoothies har sjovt nok, altid samme farve som afføring. (yiiikes)

Er vi som vi udgiver os som?? Og er vi ærlige.. Er man ærlig fordi man poster et billede af sig selv, hvor man ingen makeup har på, og “lige” er stået ud af sengen #mitsandejeg.. Er det at være ærlig og likeable? Giver det mange likes? Er det troværdigt.? Betyder det, man er et godt og #true menneske? Er det lige med, at være et varmt og omsorgsfuldt menneske – eller kan en person med mange følgere, som poster disse billeder, også in real life, faktisk være det mest usympatiske menneske, som på ingen måde er ærlig, eller hvis man kom bag facaden, var på nogen måder omsorgsfuld, og faktisk var den, som havde allermest rundsav på albuerne, når det kom til, at være forrest i køen, iskold for at opnå det personen ønskede, uanset prisen..? Men ude fra, har vundet alles hjerter og følgere, fordi hun virker sjov, goofy, nede på jorden, turde vise sit “sande Jeg” og bare er “såååå oprigtig”… (altså rent hypotetisk, selvfølgelig)

Man har jo friheden til at skabe den personlighed, som man gerne vil have. Og som man gerne vil have folk omkring en skal tro, man har.. Jeg har mødt mange af dem jeg følger, hvor jeg har tænkt. Hold da op, hun er jo endnu sødere og sjovere end jeg havde opfattet fra hendes blog/billeder. Eller hun er jo endnu kønnere end på hendes billeder, og mere interessant end på hendes blog, fordi hun ikke deler noget personligt, men kun sin perfekte walk-in garderobe, det nyeste tæppe fra HAY, hendes Royal Copenhagen samling, og hendes vandkæmmet mand, som er lige så lækker som hende, for intet mindre kan gøre det. Og sikke en skam, for denne person fortjener, så mange flere likes, heads up, reposts, shout outs for denne person, er et oprigtig godt, sødt, og omsorgsfuldt menneske, men det kan folk udefra ikke se, for det deler hun ikke. Men hvis man bare smiler på billeder, og skriver sjove søde tekster, så er det sandheden “in real life”…??
Hypotetisk, kunne der også være nogen, hvor det var helt modsat. Hvis man bare smiler på billeder, og skriver sjove, søde tekster, så er det sandheden “in real life”…?? Men selvfølgelig, kun hypotetisk ; )

Det er altså en sjov størrelse, for det kan gå begge veje. Men så har man jo heldigvis rettigheden til at “unfollow”, hvis det bliver for lyserødt i ens feed, og håbe på, man ikke møder personen 4 real. For ligegyldigt hvad man gør, så vil det altid pisse nogle mennesker af – man skal jo heller ikke vise, man har det bedre end alle andre 🙂

Nogle gange er det bare svært at unfollow sådan en person, for han/hun er så tilpas træls, at man bliver nødt til at se, hvilken træls ting hun poster næste gang. Er det ikke rigtigt? Har vi ikke alle en person eller to, som får vores tæer til at krympe, og ens kno til at klø?  Men man kan bare ikke slette dem fra “følger-listen” 1. hvis de har den app der viser, hvem  der sletter hvem, det er SÅ dåååååh. 2. Hvis man går glip af noget træls.. FOMO (fear of missing out) og hvad skal man så også snakke med sine veninder om?

Skal man være ærlig, må man godt være et dumt svin, bare man smiler på sine billeder – eller må man være den person man har lyst til.? Så vil jeg altså gerne være en unicorn ; )

Onsdags tanker fra Singa Dinga.

XX
R

13 kommentarer

  • Sofie ASM

    Haha, jeg læser til eksamen til min afsluttende eksamen som sygeplejerske, ikke?
    Og har postet en del eksamenslæsningsbilleder med screenshots af google drev, bøger etc. Og gud, hvor ser jeg studieaktiv ud. Hvad jeg også normalt er, og det passer derfor godt ind i både andres og min egen opfattelse.

    Hvad kun min mor, mig selv og min kæreste ved er, at jeg ikke gider det bachelorlort mere, jeg vil bare være færdig og være den skidegode sygeplejerske jeg er – uanset karakteren på fredag. så jeg har måske siddet 2-5 timer om dagen i 8-9 dage. Med pauser selvfølgelig. Og jeg er vitterligt pisseligeglad om jeg får 12 eller 2. Sagde 12-talspigen. Men det ser jo pænt ud, ikke?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • S

    De sociale medier har altid og skal altid tages med et gransalt. Langt hen ad vejen er jeg enig i, at man skal passe på med at være for perfekt, men jeg synes heller ikke man skal svinge sit beskidte vasketøj rundt i medierne og udstille andre i samme omfang, så det er en hårfin balance. Jeg plejer at trøste mig selv rimelig småligt med at de der megababes med deres dyre tasker, flotte kærester og luksusliv også har regninger der skal betales, menses og acneudbrud. Hihi.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Så rigtigt alt havd du skriver. Jeg lider også lidt af det du kalder FOMO, engang hvor jeg fulgte over 500, skulle jeg altid nå at se alle billeder helt ned indtil det sidste jeg havde set

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Det er virkelig en besættelse, og jeg tror man skal passe på. Jeg bruger alt for meget tid med næsen i min fon, i stedet for at være til stede hvor livet er. Jeg skal være bedre til at være i nuet.

      ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Maria

    Læseværdige tanker 🙂
    Kan du tippe om nogle lækre mænd, der er værd at følge?? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fedt med sådan et ærligt indlæg 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Det er bare nogle tanker jeg har haft. Man kan jo i bund og grund, være fuldstændig den man vil være – og man vil have, at folk skal tro man er. Lidt ala identitets tyveri ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karen

    Fantastisk indlæg :D! Jeg læser (måske lidt for) mange blogs, men det her er det mest interessante indlæg jeg har læst længe… Så tak for det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Tusinde tak Karen. Jeg har bare tænkt meget over det, og det er bare en interessant verden, at vi bevæger os i. Og for nogen, måske et perfekt sted, at skabe den verden udad til, som de ville ønske, de havde haft. Og intet er rigtig eller forkert, jeg går bare meget ind for, at man klart skal poste flotte billeder, men man skal også være ærlig og realistisk over for dem der følger med. For jeg vil ikke være en, der fremstår som om, jeg er flawless og har det mest perfekte liv. For det har jeg langt fra. Jeg er lige så meget menneske, som min nabo.

      Tak fordi du læser med ; )

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • B

    Jeg er sikker på, at der er en del filter på de sociale medier! Jeg har ikke selv en blog, men både på Facebook og Insta er jeg ret selektiv med, hvad jeg poster. Ikke fordi jeg gerne vil fremstå på en særlig flatterende måde (altså jo, lægger ikke billeder op hvor jeg ligner en der har taget 10 kg på overnight :-)) men mere fordi jeg synes der er grænser for, hvad jeg har lyst til at dele med mennesker i min perifære bekendtskabskreds. Der er mange ting, jeg ikke synes kommer dem ved, eller som vil udstille andre mennesker. Så alt på sociale medier tager jeg med et gran salt og ser som en inspiration, men ikke det fulde billede af et menneske. Måske hænger det sammen med, at jeg har rundet de 30 og ikke vokset op i den digitale tidsalder, så jeg har en naturlig skepsis og tilbageholdenhed over for disse medier, ha ha.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • B

      Altså rundet de 30 for længst – er jo ærligt snarere godt på vej mod de 40… (gisp!)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

    Sociale medier har fået os til at sammenligne vores liv i stedet for at sætte pris på det vi har. Det er groft sagt, men det er virkelig rigtigt.

    Jeg tror virkelig, at sociale medier spiller den største rolle for, at unge piger (og flere instagram-mødre) er deprimeret.

    Jeg har da selv tænkt, at jeg engang i mellem kan blive ked af det pga. sociale medier. Hvis to veninder ligger et billede op af, at de hygger sig, så kan man da godt føle, at øv.. hvorfor var ikke inviteret? Og samtidig kan det da også påvirke min underbevidsthed, at jeg ikke lige har overskuddet til at bage boller og lave en masse kreative ting med mine børn.
    Det er faktisk ret skræmmende, og jeg håber, at der bliver forsket mere og mere i det. Så den næste generation får et helt andet syn på sociale medier 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Jeg tror du har HELT ret. Socialemedier, ødelægger mere end det gavner, jeg kan sagtens have de følelser som du beskriver. Sagtens – og tit. Vi er ALT for meget “på” og aldrig til stede, hvor det reelt sker.

      Jeg prøver at blive bedre, og jeg prøver at droppe telefonen, fra tid til anden. Men svært når man bor her i Singapore, og kl 15.00 er der hvor alle dem man holder af vågner. Men jeg prøver, og det er bedre end ikke at prøve ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BYE BYE..