JEG GLEMTE JO EN TING FOR 2019..

TING JEG HAR LÆRT VED AT BO I USA..

VI HAR VÆRET HER 5 MDR. NU og man begynder at få et overblik over det hele og føler sig mere hjemme her, end man nogensinde har gjort.

Så når jeg laver en status på hvad jeg har lært, så må det være:

New Yorkere har travlt. Meget travlt også selvom de ikke har. Det virker som om de kun har et 200 gear, der er intet ind imellem, de løber nærmest altid afsted og har aldrig rigtig plads eller overskud til at give plads til andre.!

New Yorkere råber gerne af dig, hvis du er i deres vej og ordet MOVE bliver tit slynget henover disken.

New Yorkere elsker at snakke om vejret lige så meget som danskere.

Man hilser IKKE på sine naboer… Som i aldrig… Hvis du hilser på dine naboer, så vil de klart se dig som crazy og de er ikke bange for at lade dig “hænge” efter du har sagt “HELLO” og nærmest vinket af dem i elevatoren. Jeg har haft mange der har kigget op og ned af mig surt, og så efterfølgende ignorerede mig.

Du kan købe alt i deres Supermarkeder.. ALT… Incl. piller. Jeg har aldrig set så meget håndkøbsmedicin, som man normalt i Danmark enten ikke kan købe eller i hvert fald skal have en recept på. HERE.. Not so much! Man kan jo “undre sig” over hvorfor de har så mange mennesker er fanget i et misbrug af stoffer her ; (

Mad er SÅ dyrt at handle i USA at det er billigere at købe take away.. Noget som jo bare ikke er sundt. Folk vælger at købe McDonalds frem for en sund salat, da det er billigere! Sundhedsfaktor nummer 1!!!!

At se en læge eller komme på hospitalet er ikke en selvfølge. Her skal du have sundhedsforsikring for at få adgang til behandling, har du ikke det, så må du betale ved kasse 1 og det kan jeg ud fra egen erfaring fortælle, det er ikke regning man ønsker at få. Fik taget blodprøver og måtte betale 793 dollars (5.357 kr) og det er så uden udgifterne for mødet med lægen, det er KUN for prøverne.

Folk er ikke bange for at have en telefonsamtale, hvor de højt råber “YOU CAN SUCK MY DICK” mens man kommer gående med sit barn i hånden, der er ved at tabe kæben.

Man ved man har været (for)længe i USA når man henter sit barn i skole og hun siger “mor, her lugter af pot”.. Godt så!

Man skal betale 20% tip til en tjener også selvom de har været super uhøflige og på ingen måder yder en service. Det skal man bare!

Man virkelig lidt frygter sin sikkerhed, når man bor i Tribeca lige ved siden af tårnene og ens mand arbejder i World Trade nummer 7, når TRUMP beslutter sig for at erklærer krig mod Iran og man nok må sande at mange folk udenfor USA vil tro at New York ER USA 😢 Må sgu ærligt sige, jeg har lidt uro i kroppen over det. Specielt når man flytter fra Singapore, verdens mest sikre sted i verden til dette!

I USA kan du virkelig finde god mad. Kæft der mange lækre restauranter her og cafeer gemt i små hjørner og kroge. Jeg kan ikke vente til solen titter frem igen og man kan sidde udenfor og nyde det gode vejr.

New Yorkere de bruger mange penge på at købe drikkelse. De går gerne ned kl 8.00 om morgenen og bruger 5 dollars på en kaffe, hvor de så går hjem og drikker den – og jeg tænker bare, hvorfor var det lige i ikke bare lavede jeres kaffe derhjemme?

I USA kan du få alt leveret. ALT. Jeg kiggede på en Iphone 11 forleden dag og der kunne jeg betale for den og få den leveret af Apple 2 timer efter. WHAT? Det er så crazy. Amazon Prime de leverer indenfor 24 timer stort set på alt. Jeg elsker det, men det er også mega farligt og enormt dyrt at have denne luksus ; )

Bolig i NY koster det dobbelte af hvad det kostede i Singapore – og nok 4 gange så meget som Danmark, hvis ikke mere!

At rejse indenfor USA det er ligeså dyrt som at rejse fra Danmark til Singapore. Det er SÅ dyrt. Kiggede på billetter fra NY til Kentucky hvor jeg har boet og det kostede mere end at flyve til Asien fra Danmark. Det har jeg ikke helt forstået fidusen i.

Der er virkelig alt for mange hjemløse i NY og USA generelt og mit hjerte bløder hver gang jeg ser en på gaden, der sidder i minus grader og intet sted har at tage hen ; (

///

Dette var lige min 5 mdr´s. status på New York, måske om et par mdr. er jeg blevet endnu klogere ; )

XX
R

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG GLEMTE JO EN TING FOR 2019..