EQUIPMENT & BLOMSTER..

PUSSY RIOT // CPH : DOX & DIESEL..

pussyriot

Den 30. august inviterer CPH:DOX og Diesel til visning af den omtalte og aldeles aktuelle dokumentarfilm filmen ?Pussy Riot ? A Punk Prayer?. Eventet inkluderer et eksklusivt instruktørbesøg og en vaskeægte Nørrebro-efterfest.

CPH:DOX har allieret sig med Diesel og viser i Empire Bio Danmarkspremieren på dokumentarfilmen om Pussy Riot. Aftenen byder også på et ekslusivt instruktørbesøg. Makkerparret bag filmproduktionen, Mike Lerner og Maxim Pozdorovkin, bliver fløjet ind for at fortælle om arbejdet med filmen og besvare spørgsmål om Pussy Riot.
Efter filmvisningen flyttes efterfesten til Musiksmag på Nørrebro, som byder på gratis Lambrusco, mens det danske band Eclectic Moniker vender vinyler.

Pussy Riot (da: Tissekone Tumult) er et russisk sangorkester som synger mainstream russisk pop. En musikgenre som ikke er særlig udbredt udenforjerntæppet. Særligt fordi det lyder ad h… til, hvis man er bosat i vesten og har forstand på lyd og højttalere. Men det gør den russiske ungdom jo ikke, så derfor er Pussy Riot vældigt populært i Rusland.

Dog er det ikke alle der er lige begejstrede for musikken. Alle fra det russiske borgerskab har tit og ofte kritiseret Pussy Riot for at være en skændsel mod Rusland og landets ellers fremragende musikudvalg. Derfor gik der i 2012 en sand menneskejagt ind, for at få fat i disse umusikalske musikere. Det lykkedes da også hurtigt for præsident Putin og hans kammerater at få anholdt disse sangsvin. De blev derfor sat bag lås og slå, men til stædighed kæmper det ukontrollerede russiske proletariat en hård kamp, for at få disse piger løsladt så de kan komme tilbage på scenen, og synge om fri kokain ogsøskendekærlighed.

Om filmen:
Dokumentaren ?Pussy Riot- A Punk Prayer? fortæller en historie om det russiske kunstnerkollektiv Pussy Riot, som gennem punkop- trædener kritiserer det russiske styre.
I februar 2012 opfører de en ?punk prayer?, som ikke alene fører til fængsling af medlemmerne Nadia, Masha og Katia, men også til en accelerering af en international opmærksomhed omkring de feministiske helte og deres kamp for ytringsfriheden.
Filmen følger retssagen, og beskueren sidder med, når de tre aktivister bliver trukket igennem anklagerne.

?Dokumentaren er et godt eksempel på vores samarbejde med Diesel. Den arbejder i feltet kunst og kultur, samtidig med at den fokusererpånogleafCPH:DOXogDieselsfællesværdier,nemligkreativitet,nytænkningogrettentilatudtrykkesig,?fortællermusi- kansvarlig hos CPH:DOX, Adam Thorsmark. 

Jeg skal selv ind og se den og glæder mig rigtig meget til at få et indblik i en verden der er så langt fra vores egen. Hvor man netop ikke har muligheden fra at tale fra leveren. Eller ytre sig hvis der er noget at man er utilfreds med. Det er noget i Danmark som ligger så langt fra vores almindelig hverdag. Nogle gange kan ytringsfriheden også være en hemsko – hvis den bliver brugt på en måde hvor man gør andre ondt – eller bare snakker for at holde fluerne væk fra munden. Man må godt tænke før man taler – men denne mulighed er der slet ikke i Rusland. Hvor kvinder intet har at skulle ha sagt og hvor det er mændene der dominerer landet.

Hvis du har lyst til at se dokumentaren om Kampen for Pussy Riot og retten til at tale frit – kan du booke billetter til Fuld pris (80 kr.) via empirebio.dk eller halv pris hvis du køber dem i Diesel Store (Købmagergade 19)

Ses vi??

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4QzblZ-Dg0U[/youtube]

 

1 kommentar

  • Lise

    Hei Rikke; se mine spørsmål i ditt forrige innlegg…

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EQUIPMENT & BLOMSTER..