SERVICE INFO // MISSGUIDED 50% OFF DIN FØRSTE ORDRE ; )

OVERGANSALDREN // SÅDAN KAN DU TJEKKE DET..

JEG SIDDER HER OG NØRKLER Jeg har siddet her og brugt hele dagen at få frigivet mine tal fra alle de mange (og pebret) tests de tog på mig i Oktober. Det er ikke hvilken som helst test, det er den test der fastlagde jeg var i “perimenopause”/overgangsalderen.

Pludselig sad jeg i weekenden og tænkte “holy fuck Riksen, du skal sgu da have de resultater, ellers ender du med at skulle have nye prøver taget, hvis du skifter læge” og det gør jeg, det kan jeg allerede nu afslører. Jeg skal ikke have en læge der siger “you have no more eggs in your basket” og bagefter lader som om, hun har tilbudt mig et stykke kage.

Så jeg har faktisk fundet en mand, han har sygt gode anbefalinger og tror han vil tage det lidt mere alvorligt end hun gjorde. Mit liv ændrede sig basically på nul-komma-fem og hun var pænt ligeglad. Sådanne nogle mennesker kan jeg ikke arbejde med. Det bliver et “NEJ TAK”.

Flere har spurgt hvilken prøver jeg har fået taget og det er virkelig maaaaange. Men det som der har gjort udslaget er mine AHM /Anti-Müllerian hormon tal det er der der kan se om der er “liv” i mine æggestokke. De tal man kan gå efter er:

ALDER vs. “GODE TAL”
18-25        0.61 – 8.32
26-30       0.60 – 7.95
31-35       0.28 – 7.90

Mine tal er 0.05 og en fertil kvinde skal ligge mellem 1.0-4.0 ng/mL når man har min alder og det gør mine så slet ikke. Det ramte mig lidt da jeg så det på papirerne, for så var det pludselig rigtigt. Meget rigtigt. Men igen, det gør også jeg handler noget mere på det, nu kan jeg vise disse tests til min nye kommende læge, han går meget ind for mere naturligt medicin mod overgangsalderen og det vil jeg ærligt også helst.

Jeg er jo begyndt at tage p-piller for at få styr på mine blødninger og jeg må ærligt indrømme, jeg HADER at tage dem, men jeg ELSKER alt ved jeg ikke bløder som jeg plejer. Hold nu kæft en forløsning. Man føler sig dog lidt oppustet hele tiden, men det er klart at fortrække end at bløde i 23 dage…. non stop!

Så hvis I gerne vil tjekkes om i er gået i overgangsalderen, så kan man altså få tjekket sine AHM /Anti-Müllerian hormon tal for at se ens ægreserver mm. det er også det man gør, hvis man er i fertilitetsbehandling, så for at se hvor mange æg der kan bruges, så kan man måle ud fra de tal.

Der er sikkert også en masse andre test man tage, og det har jeg sikkert også fået, men dem kan jeg ikke lige gennemskue endnu, jeg er ved at læse mig frem til det hele nu.

LÆS MERE OM AHM LIGE HER.

Håber det kan hjælpe bare lidt❤️

2 kommentarer

 • Tina

  Lyder spænende med sådan en test, det vil jeg anbefale videre 🙂
  En dårlig læge er ingen tjent med, så her forstår jeg dit skifte 🙂
  Hvis du vil nå at have et barn mere, kan de så tage et sidste lille æg ud og på den både hjælpe dig?
  Jeg har selv brugt naturlig hjælp i min overgangsalder tid og det hjalp.
  Ønsker dig alt det bedste, så du og din krop finder ro hermed.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Jeg har desværre ikke flere æg, så de kan ikke tage noget ud, men jeg kan vist få et æg fra en anden kvinde, det er jeg bare ikke interesseret i, for jeg har Bella og det er også mere en dejligt ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SERVICE INFO // MISSGUIDED 50% OFF DIN FØRSTE ORDRE ; )