SÅ ER VI ONLINE // MONTH OF MAY..

6 TING DU KAN GØRE FOR AT GØRE EN FORSKEL, BÅDE FOR MILJØET OG FOR DIG SELV..

PHOTO BY: Anh Vy

VI SKAL TAGE ANSVAR Og det skal starte I DAG. Når man lever i Asien og besøger Kina, Indonesien og andre lande der ikke er skolet lige så godt som os andre, så begynder man virkelig at tænke meget over, hvordan vi behandler naturen mm. Bella og hendes klassekammerater, bruger rigtig meget tid i skolen på at lære om hvordan man skal passe på det man har og ikke tage det forgivet. De har beach clean-ups og emneuger om hvordan man tager ansvar, noget jeg elsker Singapore rigtig meget for.

Derfor blev vi enige om herhjemme, at vi skal gå forrest for vores datter, så hun kan se vi også tager det meget alvorligt – vi skal være en rollemodel for hende, for hun kan være det for sine børn i fremtiden❤️

Derfor har vi gjort os disse ændringer i vores hjem, og man får bare sådan en bedre følelse med sig selv og fordi det er det rigtige at gøre for vores fremtid, for Bella´s og for vores kommende børnebørn (håber vi 7.9.13).

VORES ÆNDRINGER I ORANGEHUSET:

METAL SUGERØR Alle dem i plastik har vi skiftet ud med metalsugerør og det fungerer faktisk rigtig godt. Husk at købe en renser til dem også, ellers bliver det lidt svært at rengøre dem.

GLAS DRIKKEDUNK Vi har haft mange forskellige slags drikkedunke her i huset, men mest i plastik, så dem har vi alle skiftet ud med dem i glas, det er sådan en fornøjelse at drikke af en flaske, der ikke lugter af sin aftensmad for aftenen før. Det synes jeg virkelig tit sker, når man drikker af dem i metal eller plastik.

BEE´S WRAP Mange ting har vi haft pakket ind i cellofanwrap eller andet form for plastik, men så var der en herude der anbefalede mig ‘BEE´S WRAP’. Det madindpakning i økologisk bomuld og bivoks, hvor man kan pakke mad ind med god samvittighed uden skidt kemi. Perfekt i husholdningen & til madpakker.

OPBEVARINGSBOKSE Hele mit køkken er snart udskiftet med IKEA´s glas opbevaringsbokse. Jeg freaking elsker dem, de er bare så smarte. Det eneste der er ulempen ved dem er, de er enormt tunge ellers er der virkelig ikke andet at sige negativt om dem og plus de er smukke i køleskabet, når de står der og lyser som regnbuen fyldt med frugt og grønt i.

FLASKEVAND Det bliver virkelig et STORT ‘nej-tak-herfra’. Vi har i 3 år levet af flaskevand, da vi ikke drikker af vandhanen i Singapore, der er meget klor og andet ‘renseri’ i vandet, så det har vi ikke ville drikke – vores vand i vores lejlighed smager også som en svømmehal. Hvor hos andre af mine veninder der har det ikke smagt på samme måde.

Vi fik bare pludselig nok. Vi kunne ikke smide flere plastikflasker ud og bare vende det blinde øje til, så vi investerede i verdens bedste opfindelse ‘BERKEY’ der er en tank med kulfilter, som renser vores hanevand så vi kan drikke det ‘direkte’ fra hanen (næsten) Jeg er ikke den bedste til at forklare dens virkning, så man kan se den HER.

Nu ved jeg godt drikkevand ikke er noget problem i Danmark, men hvis man bor i udlandet og føler sig lige så frustreret som vi gjorde, så er dette en rigtig god løsning❤️

VASK AF FRUGT & GRØNT Det er et kæmpe problem her og mange andre steder i verden. Vores frugt og grønt er spækket med ‘pis og papir’. Ting der er sprøjtet både på og i ens madvarer for de kan holde sig længere. Jeg havde haft citroner liggende i 3 uger og de var lige så fine som den dag jeg købte dem. Så rensede jeg dem i ETL NO9 som er et middel man kan vaske sin frugt og grønt i og dagen efter der lå de alle muggen i vores frugtskål. Pænt skræmmende.! Det brand jeg bruger kan købes HER.

Så hvis man ikke ved hvor man skal starte, så kan man jo starte her med at krydse én ting af ad gangen, baby steps så det ikke virker uoverskueligt.

Sæt i gang💞

XX
R

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SÅ ER VI ONLINE // MONTH OF MAY..