TØR VI VÆRE OS SELV OG HVORFOR LADER VI ANDRE STJÆLE VORES MOJO. INSTAGRAM DIN KÆLLING..

DET MED AT GIVE SLIP OG GIVE LOV..

JEG FORSTÅR DET IKKE Jeg ved sgu ikke om jeg er en Hønemor, det er jeg nok eller nok nærmere en løvemor. Min far sagde altid han ville slå ihjel for mig og min lillebror, det har jeg altid synes var enormt vildt, for jeg forstod ikke rigtig hvad det betød. Det gjorde jeg så den dag Bella blev født, og der tror jeg hans egen holdning blev ganget med 1000 – han ville gå igennem ild og vand for Bella, da hun var hans øjesten herfra op til stjernerne og tilbage igen. Men hvem vil man egentlig slå ihjel for? Hvor meget skal man elske for man vil gøre det? Der kan jeg bare sige uden at tøve, jeg ville gøre det samme for Bella.

Jeg har de sidste mange år undgået at cykle med Bella, det har været M´s job, for jeg har ikke nerverne til det. Jeg har én opgave i livet og dét er at holde hende i live, og der indgår cykling bare ikke af en del af det på listen. Det er på min DANGER liste. Ligesom jeg aldrig ville lade hende stå på ski på offpist. Jeg lader hende sjældent gå nogle steder alene, da det ikke rigtig er en option i Singapore, så det er jo lidt et problem når vi rammer Danmark, for så vil hun jo pludselig rigtig gerne have lov til mere, og det er min sjæl bare ikke klar til.

Hun har fået den største kærlighed for at cykle, og hendes far er i Singapore, så hvad gør man? Man starter med at sige hun kun må cykle hernede foran vores bygning, så ved man ligesom hvor hun er. Så går man med hende og udvider ruten. I dag der kunne jeg så ikke udskyde det mere, jeg måtte med hende på tur, det havde jeg lovet hende, og man kan ikke love ting hvis man ikke holder dem, hvilken rollemodel er man så?

Vi cyklede for 3 timer siden og jeg lyver ikke når jeg siger min puls stadig er på 7000. Vi cyklede på Østerbrogade, verdens værste sted at cykle med et barn der lige har lært at cykle, eller det følte jeg i hvert fald – men jeg har intet at være bekymret over for hun er mega sej til at cykle, når det nu skal være, og det skal det jo så. Hvis jeg bare kunne holde hende hjemme og pakke hende ind i vat, og aldrig blive udsat for at skulle cykle med hende nogensinde igen, så gjorde jeg det gerne.

Jeg hørte mig selv sige hele tiden. Pas nu på. Ind til siden. Kig op. Vær opmærksom. Stop ved hajtænderne. Så trækker vi. STOP. Kig op – KIG OP. Kør langsomt… Og det er jo ikke ligefrem med til at slå nerverne ned. Men jeg har én opgave i livet, og det er altså at passe på hende, sørger for hun trækker vejret og bare generelt bliver holdt i live. Jeg synes det er SÅ farligt at cykle. Det er djævlensværk.

Da vi kom hjem fra vores tur der ville hun gerne fortsætte med at cykle, mens jeg gik op med vores varer fra Netto. Jeg overgav mig, lod hende cykle ALENE nede foran vores bygning, og vi lavede en udvidet udgave af den rute hun plejede at cykle, for hun følte hun fik lidt mere ansvar og lidt længere snor. Jeg stod oppe på vores terrasse for at holde øje med hende, og hun kom bare aldrig rundt om bygningen igen… Mit hjerte begyndte at bruse og jeg kunne smage jern i munden. Jeg gav det 10 sekunder mere, noget der føltes som en halv time, så løb jeg ned af alle trapperne, og jeg kunne bare ikke se hende… INGEN STEDER.. Jeg så allerede der var en varevogn der havde kidnappet hende, og jeg aldrig fik hende tilbage igen. Fuldstændig som i TAKEN med Liam Neeson, der kommer hans datter godt nok tilbage, men det vidste jeg i min version hun ikke gjorde. Slet ikke med det held at 2018 har sat for dagen.

Pludselig ser jeg mig selv løbe rundt i kvarteret og jeg kan dårligt trække vejret.. Jeg begynder at se stjerne og er på grænsen til at ringe til politiet.. indtil jeg ser i det fjerne hun kommer cyklende fra den anden ende af kajen.

Jeg råber til hende hvad fa´en laver du Bella?? 

Hun kan godt se i mit blik den ikke var god. Jeg siger igen, hvad tænker du på Bella? Jamen mor, jeg har jo sendt dig en sms om det var okay jeg lige kørte ned til ‘It´s just a winebar’

MEN FIK DU SVAR?????????? 

Nej det gjorde jeg ikke siger hun flovt. NEJ, det gjorde du nemlig ikke. Jeg fik lyst til at sige, jeg køber jo heller ikke en taske i CHANEL uden at spørger din far om lov FØR jeg køber den!!! Det gik op for mig, det ville hun slet ikke kunne forstå ; ) Så jeg trak vejret dybt og sagde rigtig mor agtigt. Okay, så har vi snakket om det, og så gør du det ikke igen, vel?

Det lovede hun, hun aldrig ville gøre, og så var der ingen grund til at ‘cykle’ mere i det… Jeg gik tilbage til lejligheden og ringede straks til M og fortalte ham, vores barn var så tæt på at blive kidnappet, og han råbte HVAD i telefonen… Kunne godt se min forklaring nok ikke var den fedeste jeg lige var kommet med😂 og måtte forsikrer ham at det passede altså ikke, men hun havde pludselig bare valgt at cykle et sted, hvor jeg ikke havde givet hende lov.

Der røg friheden så selv til at gå i Netto med flasker og shoppe. Det havde vi nemlig snakket om, hun måske måtte få lov til senere i dag, men det tror jeg ærligt slet ikke jeg kan rumme. Tænk hvis hun ikke kommer tilbage igen ; (

Er jeg den eneste der har svært ved at give slip og give lov?

Jeg ved simpelthen ikke hvordan jeg skal komme igennem det her, og give hende mere frihed. Nu har jeg installeret den APP der hedder Life360 på hendes telefon, så kan jeg følge hende alle steder hvor hun er, og se hvor meget batteri hun har tilbage. Tænker det er en god start for at slippe tøjlerne bare lidt.

Tips og tricks modtages gerne❤

XX
R

2 kommentarer

 • Sara

  Jeg tror ikke der er andet for end at tvinge sig selv til at give lidt slip. Jeg tror sgu også min mor har haft ondt i maven af angst da jeg som 6-7-årig begyndte at tage toget helt alene mellem København-Fredericia for at besøge bedsteforældre. Jeg insisterede på at jeg sagtens kunne tage den tur alene, og så har min mor formentlig bidt angsten i sig – stakkels hende, det må have været nervepirrende i tiden før mobiltelefonerne. 😂

  Ps. Jeg lever tydeligvis i bedste velgående, så jeg tænker at det netop for mange forældre handler om at give lidt mere slip på ungerne. 💕

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Jeg prøver virkelig også. Det gør jeg ; ) Og jeg bliver bedre til det. Det bliver man jo nødt til, ellers kommer hun hjem og ikke er street samrt og så får man virkelig balladen der.

   ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TØR VI VÆRE OS SELV OG HVORFOR LADER VI ANDRE STJÆLE VORES MOJO. INSTAGRAM DIN KÆLLING..