NÅR BLOMSTER SIGER MERE END TUSINDE ORD..

MINDERNE KAN INGEN TAGE FRA MIG..

img_7790

Billedet er taget i Oslo den 5. Oktober 2014 da jeg besøgte ham, hvor han boede, sammen med Rock, Mie og Kat❤️

DEM VIL VI ALTID HA´ FARMAND min gamle veninde Erika skrev den sødeste besked til mig forleden dag, faktisk den 23 April, da det var 1 måned siden min far var gået bort. Hun kendte ikke min far særlig godt, da vi var tætte veninder, der gik vi på handelsskole, og der slæbte jeg jo ikke ikke så mange veninder med hjem, der hang man mere ud alle mulige andre steder end hjemme ved sine ‘lame’ forældre. Men hun skrev en lang liste over de ting hun kunne huske med min far, og det var simpelthen den varmeste besked jeg længe har fået – hun sluttede sin besked af med at skrive ‘Husk Rikke, minderne kan ingen tage fra dig’ og hold fast hvor har hun bare ret.

Jeg var så taknemmelig for hun sendte den besked, og ikke valgte at ‘gå over på den anden side af vejen‘ men face mig, selv når hun vidste jeg var på mit laveste i livet. Det vil jeg for altid elske hende for❤️

Hjernen er jo en sjov størrelse, og hjertet sin helt egen herre. For man står i dag, og det eneste jeg kan huske er gode minder – også selvom der vitterligt har været mange mindre gode, men sådan er livet jo. Vi går nok ikke igennem livet uden at støde hovedet mod en mur fra tid til anden – og specielt hvis man ligner hinanden som person, så clasher den ekstra meget.

Men jeg kan vitterligt kun huske alle de positive ting, det er som om min hjerne bare har slettet alt hvad der har gjort ondt, og heldigvis for det. For ellers kunne man rende hele livet og hænge sig i dårligdomme, og bade i selvmedlidenhed, og hvad hjælper det, når den ene person ikke er der mere?

Men minderne kan ingen tage fra mig, og slet ikke disse: 

Der er ingen der kan tage fra mig, at jeg drønede rundt på knallert med min far, da jeg var på Bella´s alder, og vi skrålede ‘En snegl på vejen, er tegn på regn i SPANIEN‘ den sidste del, skulle gerne skriges.

Der er ingen der kan tage fra mig, at min far slukkede for det varme vand hvis han mente jeg havde været for længe i bad, så stod man der med shampoo i sit hår, og råbte og skreg’ 😂 Så forbarmede han sig alligevel over en til sidst.

Der er ingen der kan tage fra mig, at vi hele vejen til Italien lyttede til ‘Eros Ramazzotti’ fordi han havde glemt alle de andre CD´er derhjemme, og jeg nok ærligt ikke har lyttet til hans musik igen, det blev lige for meget efter 2800 km 😁

Der er ingen der kan tage fra mig, at min far lavede mig et 10 meter langt roulade tog, med lakrids pladespillere som hjul, og pyntede det som var han verdens sejeste konditor, og alle i børnehaven var så misundelig over, han havde lavet det KUN til mig.

Der er ingen der kan tage fra mig, at min far har lært mig at svejse en femmer fast til fortovet lige ved busstoppestedet, så vi kunne stå oppe i stuen, og grine over alle dem, der prøvede på at samle den op OG der var maaange. Jeg sidder bare og griner nu. Og det skal lige siges, den femmer var måske der i over 1 år. Det var verdens bedste joke.

Der er ingen der kan tage fra mig, at min far borede 1erne ud på terningerne til vores Ludo spil, og fyldte dem med bly, så på hans sæt terninger slog han 6´er hele tiden.. Fuck det var sjovt, der gik flere mdr. før jeg fattede hvad han havde lavet. Epic!

Der er ingen der kan tage fra mig, min far han var den sjoveste jeg kender, og den vildeste til ‘one liners’, han tog så meget pis på alle mine veninder, og de elskede at komme hjem til os, for der var altid fis og ballade, og hvem elsker ikke det?

Der er ingen der kan tage fra mig, at min far og jeg, vi delte en stor kærlighed for boksning, og specielt Mikkel Kessler. Jeg inviterede altid min far ud og se boksning, når han boksede, og det var vores ting sammen. Så spise vi på Rio Bravo i København, og som M kalder for ‘Den Fynske Ambassade’ fordi vi hellere ville sidde i sadlerne og slamme fadøl, end at spise en fancy middag på en posh restaurant. Det var bare ikke mig og min farmand.

Der er ingen der kan tage fra mig, at min far fik den grimmeste tatovering hvor der stod ❤️BELLA❤️ og min bror og jeg kom også på senere. Tak for det farmand. Er stadig sikker på, det er en blind tatovør der havde lavet dem😂 Classic my dad!

Der er ingen der kan tage fra mig, når jeg høre Super Tramp med ‘The Logical Song’, så tænker jeg på ham, og på min barndom. Det var også derfor jeg valgte lige præcis den til hans bisættelse, fordi jeg vidste den ville han have elsket. For sådan var min farmand. Elskede musik.. Ikke for højt, for det kunne han ikke holde ud i hovedet, men musik skulle der til.

Der er ingen der kan tage fra mig, at min far lavede en æblekanon til min bror og jeg, hvor man skulle fylde den med hårlak, og så skulle man sætte ild til den, så kunne man skyde et æble ud, flere 100 meter.. Han havde så bare ikke lige tænkt på, min bror er en freaking teknik nørd, så han havde brugt den uden han fik lov, og det endte med den eksploderede i hans ansigt, og jaaaa… Lad mig sige, det var noget med lugten af brædt hår, ingen øjnbryn, og han måtte på sygehuset og sidde i et badekar, hvor han blev kølet ned i flere timer. I dag kan man grine af det, men dengang, der tror jeg min far sov på sofaen. Der var mor ikke glad 😝

Der er ingen der kan tage fra mig, min far har lært mig at lave mad. Han var vitterligt den bedste til det, og jeg elskede at bare stå og se på ham – at han så brugte ALT hvad der var i køkkenet, det var bare en lille udfordring mente han, også selvom han brugte selv kagerullen, når han skulle lave sovs. Men nøj hvor kunne han stå der i køkkenet hele dagen.

Der er ingen der kan tage fra mig, jeg ikke måtte låne min fars bil da jeg fik kørekort, og hvis jeg aller nådigst fik lov til at låne hans varevogn, så var det som om, han bare havde vidst jeg skulle låne den, for der var ALDRIG benzin på den.. Som i aldrig! Han må sgu ha´været synsk 😛

Der er ingen der kan tage fra mig, min far han satte en tåregas op ved min hoveddør i Søndergade i Odense, for nu var jeg jo flyttet til storbyen, og den var dødsens farlig. Altså 32 km fra Nyborg var jeg flyttet hen. Ren jungle!

Der er igen der kan tage fra mig, at jeg kommer til at savne ham hver eneste dag, resten af mit liv – men jeg har skrevet dagbog siden han gik bort, og jeg håber en dag, jeg kan udgive den, så den måske kan hjælpe andre der pludselig står i samme sorg, og tæppet bliver revet væk under dem❤️ Så skriver til ham hver dag, så han ved hvordan jeg har det. Skriver om følelser, hvad jeg tænker og laver, og minder jeg har fra min barndom. Jeg ville ønske han kunne læse den, så kunne vi måske forstå hinanden bedre. Måske flere ting ville give mening i livet.

Pas godt på Jeres forældre, også selv når de er pisse træls, for det er de til tider. Måske oftere end de er tålelige. Men de er vores forældre – det er lige gyldigt hvor gamle vi bliver, så vil vi altid være deres børn, og de altid vores forældre. It´s magic💥 Sæt pris på dem, ring til dem selv når livet bliver for travlt. Man vil altid sidde tilbage med den dårlige smag i munden over, man ikke lavede det skide opkald, eller tog den sidste gang de ringede.

Elsk dine forældre, for de er dine forældre 💞

XX
R

Sorry for, jeg er en dvæler disse dage. Men jeg skriver fra hjertet, og det er dét her, der er mig på sinde♥

7 kommentarer

 • Helle

  Hvor er det fint skrevet, på samme tid trist og så utrolig livsbekræftende❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Han lyder altså ret sej din far. Og rigtig godt skrevet. Minder er gode at ha ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Smukt skrevet søde og smuk sorg du deler:-)
  Jeg har også mistet min familie og har dem i minderne hver dag altid.
  Knus og tanker din vej og til din far i himlen:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anjs

  Hej søde gamle folkeskole-veninde. Ja jeg husker også Din far alt for godt. Især den eftermiddag hvor han sagde jeg var en køn pige, og du blev så sur og ikke ville snakke med mig i en uge eller noget……eller dengang jeg tog jeres trappe på hovedet og ryg ned, al luft blev skubbet ud og jeg gik i panik og han nærmest sprang ned fra jeres tag og bar mih ind på dit værelse og fik ro på…….og så tog vi til Oliver tvist på volden….og ja han var en herlig venindes far….
  Mange knus til dig søde….glæder mig til at læse din bog en dag.😗

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Rikke, hvor er det fint <3 Tak for at huske mig på det. Du er helt fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÅR BLOMSTER SIGER MERE END TUSINDE ORD..