CHRCHRI KLUMME // TÆNK OG TAL MED HJERTET..

FORSKELLEN PÅ MÆND OG KVINDER. JEG HAR LØST MYSTERIET..

giphy-1

JEG HAR LÆNGE ville skrive dette indlæg, men har nok lige skulle finde den rigtige vinkel – og prøve at skrive det, så det ikke kun virkede som en brokkende kvinde. For jeg har faktisk følt længe, jeg har haft løsningen til et kæmpe problem i mange parforhold. Hilsen Joan Ørting. HA!

Jeg har haft titusinde noter på min telefon, for at komme med de rigtige eksempler, og finde argumentationer der ville holde i byretten. Men mit liv blev meget lettere, da jeg i fredags læste en klumme på ALT FOR DAMERNE (online) af Michael Robak. Han er sgu til tider en meget meget klog mand. Men hvor han belyser at kvinder faktisk ikke er så kompliceret som alle mænd går og tror hele tiden. Det eneste de ‘bare’ forventer er opmærksomhed – og han har så ret ♥

Det er her hvor mænd og kvinder så oftes går forbi hinanden i det der hedder ‘parforhold’ – der hvor det hurtigst knaser, når kærligheden gør ondt, det er på ømheden-for-hinanden fronten. Man ender med at gå fra hinanden, fordi der ikke var mere ømhed tilbage, og hvordan man endte i det hamsterhjul, kan ingen længere huske, og alle bebrejder hinanden for det der er sket.

Der var engang en der sagde til mig – og jeg ville elske at sige det nok var min farfar, for han er så dejlig klog og sød. Men jeg kan love jer for, den her samtale har vi aldrig haft, og jeg kan simpelthen ikke huske hvem der har sagt dissse vise ord:

Hvis manden får sex, giver han kærlighed som belønning. Hvis kvinden føler sig elsket – giver hun sex i præmie…

Vi vil det samme, men med hver vores afsæt. Udvekslingen mellem os ophører, hvis en af de elementer mangler

Manden tænker: ingen sex – intet forhold

Kvinden: ingen ømhed – ingen sex

… Så hvad kom først eller sidst… Hønen eller ægget? Hvem skal give sig? Den er ganske nem. Mændene. Og det er ikke for at lyde feministisk. Men en kvinde der ikke har lyst til sex, men som gør det alligevel, for at få ro i huset, hun har ikke hjertet med i det, og så er det forkert på alle fronter.
Men hvis en mand alligevel elsker sin kone, som vi jo må håbe han gør, så har han vel også lyst til at vise hende omsorg. Det er ikke så svært. Det kræver ikke røde roser og dyre sko fra GUCCI. De er rare at få, og jeg vil da sige JA TAK til dem, men det er ikke alt afgørende.

Det kræver opmærksomhed, ømhed, kys uden at forvente noget igen, men fordi han bare ikke kan lade være. At man svare på en sms hun sender, om alt mulige ligegyldigt crap, for det gør kvinder – og at du måske sender en lille sød besked tilbage. Det er ikke altid et opkald vejer lige så tungt, som en sød besked, for den kan hun ikke læse flere gange samme dag, eller tage frem, på de dage hun virkelig hader dig, og så bliver alt godt igen, for han sendte jo også den éne søde besked, han kan jo godt – Så kommer det hele af sig selv. I promise…

Jeg hører tit mine drengevenner beklage sig ‘Øvvv, jeg får aldrig noget derhjemme mere‘… Undskyld hva’-for-noget…? Du får ikke noget? Jamen tager du  nogensinde noget? Hvad gør DU lige præcis for din kone føler sig speciel, for HUN har lyst til at give sin krop til dig. What have you done lately?

Det er så nemt ik? at smide den over på den anden, for så behøver man jo heller ikke selv tage ansvar eller kigge sig selv i spejlet. Det er nemmere at sige til alle omkring sig, at det er hende der ikke giver noget, for så afslører man jo ikke, at man måske selv er en nederen båtnakke af en kæreste, der ikke er i kontakt med sin egne følelser, eller i stand til at give kærlighed fra sig.

Kærligheden til hinanden er noget der er SÅ fint, så intimt og så specielt. For kvinder er det ikke noget vi bare smider med – okay måske i sine unge dage efter Happy Hour på Heidi´s, dengang man også var sprød og spændstig, og både ens bryster og røv sad der, hvor de også sad, da man blev ‘født’ ; )

Da man var ung var ens krav måske ikke så høje, for hvornår man delte ud af herlighederne – men med alderen bliver man mere picky om hvornår ens ‘maaaaan’ fortjener at få noget loving. Hvis man ikke er blevet set hele dagen, hverken på text, opkald eller andet –  og hvis han ikke har rost ens madlavning, eller været opmærksom på en, mens man sad der i sofaen, hvor han tog lænestolen, men sad på mobilen hele aftenen, for at tjekke fodboldresultater…. Så undskyld mig, men så er der altså ingen der skal spørge mig når jeg går i seng ‘om JEG er træt’ for så kan jeg love dig for, det kan godt være jeg ikke var det, men så blev jeg det pludselig meget hurtigt!!!

Det er jo ikke en gavebod det her.. og efter mange mange års forhold, så ved man altså godt hvad vej den snurrer, og hvor ensformigt det kan blive – og hvis man så heller ikke føler sig set, så kan jeg love dig for (altså mændene), at han bliver tørlagt i laaang tid.. ; )

Så herhjemme har vi efter 11 år fundet en balance, der koster ingenting, men kun gavner – og faktisk dejligt vi er blevet ‘gamle sammen’ og ‘voksne’ på samme tid, med en forståelse for hinanden om hvad der er vigtigt for hver personlighed. Totalt ærlighed og hvad der gør en glad og ked af det, er nok vejen frem, for det kan mænd forstå. DE KAN IKKE LÆSE VORES TANKER. Det kan de bare ikke, og det hjælper ikke noget, vi går og mukker, fordi de ikke kan forstå hvad vi mener og tænker, selvom vi ikke siger det højt. De har ikke det gen, egenskab eller forståelse, de kan ikke tyde koder. Du bliver nødt til at sige det høøøøøøjt.

Jeg kan sige med næsten 100% (okay jeg siger 99%) sikkerhed, hvis en kvinde går fra en mand, så er det fordi han ikke har været opmærksom på hende. Hun har højst sandsyngligt sagt det til ham maaaange gange, mens han sad på sin computer og tjekkede fodboldresultater. Han har bare ikke lyttet. Ej, selvom hun faktisk gav ham en gratis information, så valgte han bare og tænke ‘JA JA JA JA JA JA. Blaaah Blaaah Blaaah‘ indtil den dag hun rent faktisk skred, så anede han ikke hvad der ramte ham. For det kunne hun sgu da godt lige ha´sagt……!!! But she did!!!

Og noget der også er næsten 1000% sikkert, det er, hvis hun først går, så har hun tænkt sig om, og kommer sgu meget sjældent tilbage. Kvinder gør ikke noget uden at tænke sig om. De tænker, og tænker, og tænker OG så handler de! Og så er det bare ‘point of no retur’. Desværre!

For hver en sur kvinde, sidder der en mand, der ikke aner hvad der lige skete ; )  

Det er så nemt at give op, men en en sejer, når vi får den ekstra ‘mile’ for den anden person. Am I right?

XX
R

Find Michael Robak´s klumme LIGE HER.

5 kommentarer

 • Vik

  Virkelig godt indlæg. Rammer spot on og giver stof til eftertanke. Siger mange tak! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Du har så evigt ret, men til gengæld tror jeg også nogle gange at os kvinder skal blive bedre til ikke at overanalysere tingene. Det har jeg gjort SÅÅÅÅ tit, og det er bare så spild af energi..
  Eksempel på scenarie herhjemme fra:
  Mig: Går og grubler over hvorfor kæresten virker sur, stille og indelukket. Er han mon sur? har jeg gjort noget galt? Kan han ikke lide mig mere? Hvad er det der foregår??
  Efter en rum tid beslutter jeg mig så for at konfrontere den stakkels mand:
  Mig: “Hvad er der galt med dig, er du sur? Har jeg gjort noget galt?”
  Kæreste: “Nej, jeg er bare lidt træt og tænker over hvordan jeg skal lave din computer”.
  Mig: “Eeehhh… Okay.”
  Så føler man sig sgu lidt dum og overreagerende. 😂🙈 Men no shit, jeg tror virkelig at os kvinder ville gøre livet meget nemmere og rarere for os selv, hvis vi prøvede at lade være med at spekulere så meget over tingene – for hallo, efter en 8-9 timers arbejdsdag er der sgu ikke noget at sige til at de stakkels mænd også kan være lidt trætte, og især når de så bagefter bliver tvunget til at yde førstehjælp på ens computer fordi man ikke selv kan finde ud af lortet. 😂 De kære mænd vil det jo som regel godt, så det prøver jeg selv at blive bedre til at huske på, også selvom jeg nogle gange lige skal tælle til ti et par gange. 😘❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann Sofie

  Mange af dine iagttagelser er rigtige, MEN det er altså individuelt – og det er lidt en forældet kliché mht sexforholdet imellem mand/kvinde. Sådan er det i nogle tilfælde, uden tvivl. Men ofte forholder det sig også omvendt. Jeg har næsten altid haft mere lyst til sex end mine kærester – og jeg kender faktisk en del kvinder, der har det på samme måde! De brokker sig over, at de får for lidt hehe!;) Den situation er næsten mere ødelæggende, fordi der netop findes en fælles samfundsforståelse om, at det er manden der skal være mest på ift. sex. Man kan godt føle sig helt forkert – og som den vildeste nymfoman når situationen er omvendt. Så måske man skal være lidt forsigtig med at påstå, at det er den evigtgyldige sandhed. 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ja du har ret. Der kan altid være nogle kvinder der ‘stikker ud’.. Så det giver jeg dig ret ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CHRCHRI KLUMME // TÆNK OG TAL MED HJERTET..