GONG XI FA CAI..

LEKTIE HJÆLP // KAN DU HELLER IKKE FØLGE MED I DIT BARNS LEKTIER MERE??

Lavet i samarbejde med Blue Energy Lektiehjælp – men erfaringen er vores egen ♥

NÅR MAN PLUDSELIG IKKE KAN FØLGE MED Jeg indrømmer blankt, jeg er ved at have svært ved at hjælpe Bella med hendes lektier.. Det lyder helt skørt, men niveauet er simpelthen super højt i hendes skole. Bella går i en Tysk International skole der hedder GESS – hun har dog ikke tysk som undervisningssprog, det mente vi ikke hun fik brug for, da hun i forvejen skulle lære et helt nyt sprog fra bunden, og det var med at holde fokus og ikke skyde med spredhagl – og hvis hun skal lære et ekstra sprog, så bliver det klart mandarin, det tror jeg mere på, hun kan bruge til noget senere i livet – tysk skal hun nok få i folkeskolen, når hun kommer hjem. Plus hendes far taler det, og har boet i Taipei i 1 år og studeret.

Da hun startede på skolen sommeren 2015, havde de lavet et nyt program som de kaldte for ‘Mother Tongue’ undervisning, det gjorde at børn fra udlandet også blev trænet i deres eget sprog, hvis de en dag skulle vende snuden hjem ad. Noget som mange gør, og i så fald er det et plus hvis man kan følge med. Så var man fra Italien fik man italiensk som andet sprog, var man fra Frankrig fik man fransk, og var man fra Danmark så fik man dansk. You get the point.

Det var helt klart én af grundene til, vi valgte GESS som vores foretrukne skole. Man skal leve i ‘nuet’ men man skal heller ikke gøre ens børn mere sproghandikappet og ikke tænke på fremtiden. Mange skoler herude har ikke dansk som undervisning, der skal børnene have det som ekstra fag efter skole – her er det en del af hendes skema. Win win for Bella musen.

Lige nu går hun i 2 klasse, og har 7 timers dansk om ugen, som skal gøre hun én dag når vi kommer hjem, skulle have mulighed for at følge med i undervisningen og ikke være bagud. Det tror jeg heller ikke bliver noget problem, for hun både læser dansk og engelsk flydende – det er mere stavning, der er den lille udfordring, hun skriver fuldstændig som hun tænker, men det tror jeg ikke er så unormalt.
De har rigtig mange lektier for i skolen, hver uge har hun dansk diktat, engelsk diktat, en engelsk aflevering, 30 minutters læsning på engelsk hver dag og det samme i dansk. Det kan godt være det ikke lyder af meget, men når man stiger på en bus kl 7.00 om morgenen for at komme til skole, og man først er hjemme kl 15.30 igen, så er der bare ikke meget energi tilbage at skyde med, når man endelig er landet – Så trænger hovedet til ro – eller noget der er mindre ‘bogligt’ og lidt mere sjovt.
Jeg tror måske deres dansklærer Sadaf har gennemskuet det, for hun har nemlig tilmeldt dem til lektiehjælp online, så de bliver mere motiveret og føler de laver noget sjovt, frem for kedelige lektier på et stykke papir. Det der er super smart er, man kan både logge ind via. computer, tablet og mobilen, så Bella kan lave lektier både hjemme eller on the go, og hun kan følge sit eget tempo, sætte på pause og spole.

Det hun har signet dem op til, er Blue Energy Lektiehjælp som tilbyder ubegrænset adgang til en digital skole fyldt med spændende og hjælpsomme redskaber til ens barns lektier og skolegang. Der er en Video-platform med 3.000++ videoer fordelt på fag såsom Dansk, Matematik, Engelsk, Biologi, Fransk, Geografi, Samfundsfag, Fysik-Kemi og flere. og 1.300++ opgaver fordelt på Dansk, Tysk og Engelsk som hun kan sidde og løse når overskuddet tillader det, hun elsker at sidde og nørkle med små opgaver på nettet, og bliver helt ‘høj’ når hun ser hvor godt hun har klaret sig. og det er med at fange dem, når motivationen er højst.

Hjemme hos os laver altid lektier i weekenden, men mest om søndagen, hvor både M og Jeg kan hjælpe til (og hjælpe hinanden), selv med to hoveder, kan det nogen gange være en udfordring. Jeg læser som regel hendes lektier igennem om onsdagen når hun får dem, og hvis jeg allerede kan se, der er noget vi ikke forstår, så kan jeg sende en mail og spørger om hjælp, da det er en del af vores abonnement, at man hver søndag i tidsrummet kl 12 til kl 13 (dansk tid) har adgang til live lektiehjælpschat i alle fag fra 0. Klasse til 3.G. hvor der sidder en tutor som kan coache i ethvert spørgsmål, finder links til viden og litteratur, hjælp til at forstå spørgsmål, kan give hjælp til opgaveløsning og hjælp til svarformulering.

Blue Energy Lektiehjælp tilbyder ubegrænset adgang til en digital skole fyldt med spændende og hjælpsomme redskaber til ens barns lektier og skolegang. Så underholdning behøver ikke kun at være fordummende TV eller larmende youtube? Bella lærer bedst når lysten opstår, og med Blue Energy´s Lektiehjælp kan hun sidde og løse opgaver, uden hun behøver at føle, der er et pres på hende. Der er nok i sådanne et lille hovede, når man både skal følge med på dansk og engelsk, og kunne begå så i alle fag, og forstå hvad det hele betyder på et fremmedsprog. Jeg skal fange hende når motivationen er højst – og med disse opgaver, der føler hun stadig det er ‘legetid’.

Man kan få 14 dages gratis Blue Energy lektiehjælp ved at signe sig op på deres hjemmeside  – og prøve det af. Det er ikke bindende og man kan til enhver tid aktivt vælge at tilmelde sig portalen efterfølgende. Blue Energy tilbyder strøm og internet, men har lavet samlede pakkeløsning, hvor man kan få internet, strøm og lektiehjælp for 349 kroner om måneden, hvis man bor i lejlighed og 449 kroner om måneden, hvis man bor i hus.

Så prøv Blue Energy´s Lektiehjælp af, og se om det er noget for jeres barn/børn og Jer, vi har i hvert fald stor succes med det ♥

Enjoy

XX
R

3 kommentarer

 • Sara

  Der er faktisk rigtig mange der har svært ved at hjælpe deres børn med lektierne. Jeg er også selv privatunderviser for et par skønne unger et par timer om ugen ved siden af universitetet. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ej hvor er du bare god. Hvis du havde boet herude, så havde jeg hyret dig med det samme ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Farikh

  Jeg ved ikke hvordan jeres hjælp fungere men det håber jeg at vide mere om når jeg tilmelder mig tilmelder mig nu til lektiehjælpen

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GONG XI FA CAI..