MATCHY MATCHY OUTFITS..

EN RANDOM DAG I MIT (EXPAT) LIV..

EN DAG I MIT LIV: Jeg får altid rigtig mange spørgsmål vedrørende hvad jeg dog får tiden til at gå med, når jeg ikke arbejder og bor i udlandet. Hvad kan jeg dog finde på at lave, mine dage må være fyldt med ingen ting. Absolut ingen ting. Det kommer jo selvfølgelig an på hvad ingen ting er, det er jo svært at gradbøje. Men jeg vil næsten vove og påstå, det er sværere at fylde sin dag og få en hverdag op og køre, uden at føle sig ensom end at tage på arbejde. – for vores mænd tager jo bare afsted på arbejde, de ved fuldstændigt hvad De skal, der er ingen svinger i valsen eller overraskelser. De har en plan, og den kan de egentlig bare holde sig til. They are on a mission.

Her i Orangehuset der er det mig der står for ALT. Og det er ned til mindste detalje. M har så travlt, han har ikke tid til at gøre andet end at arbejde og være den bedste far han kan, når han er hjemme. Så om det er noget der skal fikses i lejligheden, og der skal komme nogen og leverer noget … så er det mig der skal sørge for det. Er der møder på skolen, så er det mig der tager derhen. Skal hun have legeaftaler, så er det mig der henter pigerne på skolen. Skal hun til sport, så er det mig der tager hende derhen. Mig, og kun mig.

Men jeg sørger for at fylde min dag, med noget der gør mig glad, det er super vigtigt, når man lever på den her måde, for det kan være et rigtigt ensomt liv, hvis man ikke sørger for at omgive sig med mennesker og ting, der varmer hjertet. Og der har jeg et kæmpe forspring, for jeg har så mange dejlige mennesker jeg kan se herude.

En random dag kan være således:

Kl 6.00
Jeg står op, og går ud og gør klar til Bella skal op. Der skal sørges for morgenmad, madpakke, skoletasken skal pakkes og skoleuniformen skal ligge klar parat og nystrøget.

kl 6.10
Skal bella op, hun får altid lov til at sidde i sofaen med mig, og se lidt TV for at vågne. Så sidder vi og spiser morgenmad sammen (eller hun spiser) jeg nøjes med at kramme på hende.

Kl 6.40
Så skal der fart på og hun bliver klædt på, børstet tænder og ordnet hår, og gjort klar til en meget lang dag i skole ; (

Kl 6.55
Skal vi ned til Bussen, skolebussen forlader Orangehuset kl 7.00 Præcis. Hvis man ikke er der, så kører den sin vej igen. Der er de iskolde. De skal videre og hente en masse andre børn, så de skal over stepperne. Hun ankommer ca. til skolen kl 7.30 og leger med sine venner til klokken ringer kl 7.50. Det er en guarded skole så ingen kan forlade stedet uden en voksen. Hvilket er ret betryggende, når nu de er der alene så tidligt.

Kl 7.00
Går jeg selv i bad, jeg starter altid dagen med et bad, ligegyldigt hvad jeg skal – M mener jeg er tosset, men det er sådan jeg har det bedste, og man skal jo gøre dét, der funger bedst for en ; )

Kl 7.30
Hopper jeg i mit træningstøj, sætter vand over til kaffe, laver morgenmad, her følger jeg Frida Halqvist og Marie Lucia´s nye bog TRÆN SPIS LEV de har nogle skønne opskrifter på morgenmad man kan forberede dagen før, og det synes jeg er super dejligt. Jeg er ikke altid så inspireret om morgenen, så hvis det allerede er klar, gør det bare dét meget nemmere. Så spiser jeg mine vitaminer, det gør jeg hver morgen og husker mine IMEDEEN derma one piller (læs mere om dem HER)

KL 8.00
Skal jeg nå min bus som går hen til mit REFORMER studie, den tur tager ca. 40 min – vi brugte rigtig mange penge om mdr. på UBER, så for at skære lidt ned på alle udgifterne, tager jeg bussen, men jeg vil faktisk hellere med det offentlige, da det er dejligt afslappende, og bus systemet herude fungerer bare så godt. Det er en fornøjelse at tage bussen eller undergrunden.

Kl 9.00
Går timen i gang med Jose, og vi træner en blanding mellem yoga, pilates og reformer maskiner. Det gør jeg ca. 3-4 gange om ugen, og det giver mig en mening med at gøre mig klar, og komme ud ad døren, og noget som gør mig enormt glad, og balanceret oppe i hovedet.

Kl 10.15
Skal jeg igen nå bussen for at komme hjem, jeg skal have planlagt aftensmad og fundet ud af, om der er noget der skal handles eller andet vi mangler. Her har jeg gerne et par erinder jeg skal gøre for M, da han ikke forlader sit kontor før ‘klokken ringer’.

Kl 11.00
Er jeg ca. hjemme, jeg hopper lige i bad og bliver kølet ned. Temperaturen er nu på mellem 34-36 grader og jeg er iført syntetisk træningstøj. De to ting arbejder ikke så godt sammen. Yiiiikes

Kl 12.00
Der skal handles, og jeg må igen med bussen ud og finde det vi mangler. Busturen tager denne gang kun 5 min. Der skal handles ind til grøntsagslasagne (igen fra Frida & Maria Lucia´s bog) Der er flere ting vi mangler, men man skal lige holde tungen lige i munden, for man kan ikke bare købe alle grøntsager som er på hylden. Ting fra Kina køber vi aldrig, da de er sprøjtet med så mange pesticider. Det er noget af en jungle at finde rundt og finde de rigtige varer, noget jeg har brugt enormt meget tid på, og har spurgt enormt mange mennesker til råds om, som har været her længere end vi har. Det er ikke et spørgsmål om man kan få de rigtige ting, for det kan du. Har du penge kan du få – en bakke jordbær kan koster op til 150 kr, så der er det med at finde de billige steder, men som stadig har ting der ikke ‘fejler’ noget. Det samme gælder for kød. Det er også en udfordring. Jeg har fundet en slagter, for jeg kan handle det jeg skal bruge incl. wiener pølser til hotdogs, noget som er meget værdsat her i huset.

Bella mangler nye Birkenstock så dem skal jeg lige på jagt efter, men de kan ikke købes der hvor jeg handler maden, så jeg skal med endnu en bus. Turen går til Tangling Mall hvor Birkenstock butikken ligger. Vi mangler brød, så det kan jeg hapse der også. Vi mangler også nogle ting fra deres udgave af Silvan, så jeg kan hænge nogle billeder op. Plus M har ikke flere vitaminpiller. Så dem skal jeg på Apoteket og købe. Han har også bestilt kontaktlinser og nye briller, som skal hentes et 3 sted, så man får slæbt lidt.

kl 13.00
Mødes jeg med Camilla, der skal købes gave for Bella og Maya da de skal til fødselsdag, det køber vi tit sammen. 1. så vi ikke køber det samme 2. så vi måske kan købe noget der matcher 3. så vi ikke køber det samme. Pigernes yndlings butik er SMIGGLE et australsk legetøjsfirma der tømmer alle lommerne på forældrene herude, så der tager vi selvfølgelig hen ; )

Kl 14.00
Bevæger vi os hen imod bussen, så vi kan komme hjem. Camilla er flyttet ind i Orangehuset med hendes familie, så nu er vi ikke kun veninder, vi er også naboer. Det er bare skønt, specielt fordi vi kan mødes om aftenen når pigerne sover, og gå vores 10 km´s rute, eller pigerne kan løbe på kryds og tværs og lege.

Kl 14.30
Jeg sørger altid for at være hjemme mellem 14.30-15.00 der, så kan jeg lige nå at arbejde på bloggen, og svare på emails. Lave opkald til Danmark, for der er i vågne. Den ene time, der når jeg sindssygt meget praktisk.

Kl 15.30
Skal pigerne hentes ved bussen, man ved aldrig hvornår de kommer, for der kan være enormt meget trafik på vej hjem fra skole. Så de kan komme alt imellem 15.30 og 15.50 – der sidder man bare pænt på bænken og venter. Så kan man få en sludder for en sladder med de andre forældre, det er der rigelig tid til.

Kl15.50
Bella er kommet hjem, så skal der fyldes på ‘tanken’, så jeg har altid forberedt en snack til hende eller Analyn vores hjælper har, det bliver en masse frugt og noget groft, så vi kan få lidt liv i hende igen – hun vil helst bare have Nutella madder, og det er noget vi diskuterer/skændes ret meget om, da hun åbenbart tror, at chokolade er en grøntsag (hvilket det SÅ meget burde). Skolen er helt åben, så de er altid overophedet når de kommer hjem, grundet varmen. Hvis den er helt gal så ryger hun i bad og lige bliver kølet ned. Det hjælper også lidt på energien. Som regel har hun en lege aftale. Enten kommer pigerne her, ellers mødes vi alle ved poolen. Bella har nu 3 danske veninder der bor i vores condo, og det er bare en fest. Det varmer mit hjerte så meget, når jeg ser dem rende rundt og lege sammen og pjatte i poolen, dog kan der også være udfordringer, men dem prøver vi at løse på den mest pædagogiske måde, og der aner jeg slet ikke hvordan jeg er blevet ‘nogens mor’, for jeg er på ingen måde pædagogisk. Hjælp mig!

15.30 – 18.00
Står den kun på leg og hygge. Det er de bedste timer på dagen. Som regel går jeg med i poolen, da varmen virkelig er en killer herude, så det er rart at få lidt sol og vand på samme tid. Som regel sidder vi mødre og snakker sammen, mens pigerne pjasker. Bare fordi vi bor sammen, så hænger vi ikke på ryggen af hinanden hele tiden, for alle har tusinde ting de skal nå i løbet af dagen, og vi sidder altså aldrig og spiser frokost på restauranter dagen lang. Det er der mange der tror, men det gør vi vitterligt ikke, I wish. Det er få gange det sker, men når der ‘kun’ er en mor i huset, og ingen far, så er der to opgaver til en person, og tit løber man mod tiden.

Kl 18.00
Plejer Bella og jeg at spise sammen alene. M er ikke hjemme før kl 19.00 plus/minus – det er ikke så hyggeligt at spise aftensmad, som det var førhen hvor han var hjemme. Så som regel spiser vi og spiller ‘hvem er hvem’ eller ‘vildkat’, for lige at glemme/får tankerne væk fra, vi endnu engang er alene. Hvis vi har været ved poolen, så har jeg forberedt maden, og vores skønne pige der bor hos os, hun hjælper med resten – eller hvis vi har legeaftale hos os, så laver jeg mad mens de leger.

Kl 19.00
Der kommer farmand hjem, så mens han spiser sidder vi og deler dagens oplevelser. Denne time er så vigtig i vores daglig dag, for det er dér Bella når at se hendes far. Det er meget lidt tid, men det fungerer for os. Så spiller vi måske et spil mere, eller bare hygger ude på terrassen. Hun elsker at sidde og snakke, og så skal vi lege gætteleg eller fortælle røverhistorier fra da hun var lille. Det er primo tid og meget dyre minutter.

Kl 20.00
Skal Bella i seng, og hun er gjort klar til at sove, og der bliver sagt godnat. Hun er sej til at falde i søvn og der er ikke så meget ballade, så hun snorker ret hurtigt. Pyhhhh.

Kl 20.30
Kan jeg/vi finde på at gå en tur, så går vi som regel 9 – 12 km for vi også lige kan få snakket lidt, og der er varmen også lidt forsvundet. Mens vi er væk holder Analyn øje med Bella – vi ser hinanden så lidt, så hvis vi lige skal nå og indhente hvor vi er i livet, så er denne tur virkelige en god måde at gøre det på. Jeg elsker aftner som denne. Hvis vi ikke går, så stener vi TV på sofaen – vi har alle danske kanaler, Netflix, TV2 Play, HBO – vi har lige slugt serien på Netflix The Crown, er du vimmer den var god. Vi venter med spænding på sæson 2 kommer.

Kl 23.00
Er det GODNAT.. Zzzzz… om 7 timer, der starter hamsterhjulet op igen, så jeg må hellere få noget søvn.

Så min dag er altid fyldt med forskellige ting, nogle gange er der slet ikke minutter nok – nogle gange er der for mange. Nogle gange er det ensomt, nogle gange er der top underholdning. Det er en balance af det hele, og man gør jo det, der virker for en. Men min hovedprio´ er klart Bella´s ve og vel  ; )

Jeg elsker mit liv her i Singapore, og elsker jeg har tiden til Bella, for det havde jeg ikke i DK. Der var der altid drøn på. Det er noget, jeg ville unde alle mødre eller fædre, men livet tillader det ikke altid. Og det er der heller ikke noget galt i. Bella lever hele ugen uden sin far, og det er her, jeg kommer ind og prøver at fylde noget af det tomrum. Så jeg er meget husmor, jeg er mor, og  jeg er far på samme tid. Det kan nogle gange godt være lidt hårdt, men prøver at se det som et kæmpe privilege ♥

Så sådan kan en dag i mit liv se ud, den kan også være helt anderledes – men lige i dag, ser den sådan ud ; )
XX
R

8 kommentarer

 • Julie

  Hold nu kæft hvor er jeg misundelig! Lyder SÅ dejligt! Men okay sidder også her i kolde Dk med 3 børn på 7, 3 og 7 uger og er forkølet. Det du laver på en dag er jo det vi andre også laver (undtagen så meget træning) plus 37 timers job. Bare min mand dog ville finde et job i udlandet, det lyder HELT fantastisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ja, det er meget priviligeret.. Men må være ærlig og sige, prisen er også rigtig høj. Jeg fortryder på ingen måde at vi har gjort det. Men jeg savner også enormt meget ‘en familie’ i hverdagene… Og mit hjerte brister hver gang M rejser, og Bella begynder at græde. Det har hun gjort de sidste 6 mdr. Tror også hun savner ‘familie’ -men alt det andet man så får, det skal man heller ikke glemme. Der er en pris at betale, for så at få noget af det andet gode ; )

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Sikke et godt indlæg og spændende at høre om din dag. Du har en god del mere på din tallerken end jeg har, vi har begge et fuldtidsjob herhjemme og deles derfor også meget mere ligeligt om alle de andre opgaver. Forstår 100% at det må være hårdt både at agere mor og far og skulle håndtere savn fra en lille pige – men hvor virker du til at gøre det med et positivt sind, det er så fedt at læse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Jeg prøver virkelig mit bedste på at være positiv, jeg har fundet ud af, det gavner ingen når jeg går ‘cray cray’ …hahaha.. Men det er hårdt, det er der ingen tvivl om. Specielt fordi det også gør en lidt ‘usexet’ bare at være mor og én der er fulgt med. Man virkelig danne sin egen personlighed igen – lidt ala når man kommer tilbage fra sin første barsel. Der kender man heller ikke helt sig selv.

   Men med et positivt sind, der må det sgu gå ; )

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Morgen

  Tak for det fine og personlige indlæg Rikke, mvh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Tak fordi du læser med ; )

   Dejlig dag i Danmark

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida D

  Du nævner det tit, det med ve og vel og tid til Bella. Og jeg synes, det er SÅ fedt at høre din entusiasme for livet ude.

  Jeg er barn af forældre, som også flyttede os til udlandet. Og det er den største gave de nogensinde har givet mig (ud over livet selv, klart nok). Det er noget jeg bærer med mig hver dag, og ved os var det min far, som pludseligt var hjemme. Og det har altså givet mig og min far noget helt særligt sammen. Det nærvær han havde med mig, den tid og det bånd. Det er særligt. Og jeg vil tro at både Bella og dig bliver lykkelige for det i fremtiden også.
  Blot som en lille fortælling fra barnets (der er blevet voksen i mellemtiden) side. Det kan måske være rart, hvis du på et tidspunkt får en nedtur og hjemmesavn. Det er en gave for livet til Bella og dig!

  (Og noget jeg selv håber at kunne give de børn, jeg måske en dag får!!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Åhhh den fik mig næsten til at hyle Ida. Puhaaa. Det er også det jeg holder fast i, selvom prisen er rigtig høj på nogen fronter, så koster det noget at så få det gode. Sådan er livet jo, man skal give noget, for at få noget ; )

   Tak for din søde besked, den varmede i hjertet, og dejligt at høre, jeg ikke skal frygte at hun sidder ved sin psykolog, når hun er 18 år og blamer os.. haha – I hvert fald ikke for det så, måske noget andet ; )

   Tak fordi du læser med

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MATCHY MATCHY OUTFITS..