GETTING MY GROVE ON..

ØKULLER. ØRETÆVER OG ØNSKETÆNKNING..

DE DER FØLELSER.. Jeg kan godt mærke,  jeg ikke er typen der skal blive i Singapore eller andre steder i Asien alt for lang tid. For JEG er simpelthen alt alt alt for mærkelig til at bo her.. I hvert fald lang tid af gangen.. Altså det må jo være mig der er problemet, idet det er mig der har et problem..? Jeg er ikke glad for at indrømme det, men sådan tror jeg desværre paletten svinger. Jeg fristes jo til at skrive, at det er Asiater der er sære.. men så er der nok håndmadder i luften – og det er nok ikke helt fair at skrive. Men hvis det ikke var fordi strafferammen var så høj i Singapore – så kunne jeg godt fra tid til anden få lyst til, at slå en lokal med en lunken porre… Sådan en god gang fynsk røvfuld.

I det daglige, der oplever man mindst én gang om dagen, følelsen af magtesløshed og frustrationer på et yderst højt plan, når man bliver mødt af svaret CANNOT.. Cannot??? Det er jo ingen gang et ord.. Men det er det så her – det hedder Singlish. Og Singlish er et sprog at Singaporeaner selv har lavet, som er en blanding af kinesisk og engelsk – hvor de trækker alle ordene sammen, og siger dem rigtig rigtig hurtigt, så det giver absolut ingen mening..WHAT SO EVER!!

CANNOT betyder, det kan ikke lade sig gøre.. Og det er som om de får 25 ører, hver gang der er nogen der siger det – for de siger det rigtig tit.

Ex: Vi kommer ind på en restaurant. Jeg har en veninde med, der gerne vil bestille en salat. Men desværre er hun en af dem, der nærmest DØR hvis hun får æg i sin mad. Hendes luftveje lukker sig, og hun skal på hospitalet med udrykning, sprøjte i låret, iltmaske, hovedet nedad..og hele pisset..You name it. Vi spørger pænt, om det er muligt at fjerne ægget på den salat hun rigtig gerne vil spise – og så skal vi nok BETALE for, at få avocado på salaten.. De skal ikke putte avocadoen på uden vi betaler for den. De får betaling PLUS de får lov til at beholde deres (rådne) æg. Svaret er altid… I have to ask the manager…!!
For at fjerne et skide æg, som han alligevel skal putte på, men så ikke behøves – så i alt win win for ham. Plus de får betaling for en halv avokado. Personen kommer retur og siger “Cannot” Chef says NO.. En ildebrand bredder sig i min krop, og jeg har lyst til at råbe så højt jeg kan, stikke ham en morgen sherifstjerne, lave en olfert – OG losse ham lige så hårdt jeg kan i løgposen..

Hvis det er sådan med et æg på en salat, så kan I nok forstå, hvorfor det til tider kan være rigtig rigtig svært for mig og mit temperament at leve her i længere tid ad gangen.. Det kan jeg slet ikke administrerer i mit hovede.. Så derfor er det meget sundt for mig, at komme hjem til lille Dannevang og få et lille pust ♥

Da jeg var yngre var jeg enormt hidsig, og ikke bange for at give en flad. Jeg har ændret mig, jeg er blevet mere voksen, mere moden, mere mor-agtig, mere ansvarlig, mere seriøs, mere lyttende – Who am I kidding?? Jeg er ingen af delene, M har sagt til mig jeg skal opføre mig pænt, ellers kan jeg hit´the highway.. Og den er sgu så ensom at gå på. Så jeg er nu mere voksen og følsom..Siger vi bare ; )

What´s a girl to do in Asia?

Vejret topper med 39 grader i dag, og en luftfugtighed der får min røv og pattøj til at svede.. Hjææææælp!! Men fik da gået 5 km i morges – og 7 km i går. I´m on a roll ; )

9 kommentarer

 • Haha. Jeg elsker simpelthen at du er så bramfri! Fynboer FTW 😉
  Forstår udmærket din frustration og at temperamentet kan nå nogle højder, for hvor svært kan det være med et æg? Der er trods alt noget der hedder service.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   HAHA.. That´s me ; ) Det mangler der desværre rigtig rigtig meget i Asien. Service her er hvis de kigger op fra deres mobiltelefoner, når man kommer ind i en butik. Dog vil jeg lige sige på Bali er de fantastiske ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Puh, jeg ville også få l…. …… af det, så forstår dig 😉

  Ps.: “Cannot” ER altså et engelsk ord og ikke blot Singlish 😀 Man kan både bruge cannot og can not på engelsk, og den første form bruges faktisk ofte i engelsk(bristik)-talende lande 😉 Jeg er selv amerikaner på papiret, men født og opvokset i DK, og i USA bliver det dog langt fra brugt så ofte som i UK…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • (Er jeg virkelig meget sprognørd, hvis det også var det første, jeg tænkte?)

   HO-ly moly. Hvordan kan det seriøst være et problem IKKE at lægge et æg på en salat? Altså; jeg går ud fra, vi ikke taler om et Michelin-sted, hvor kokken har brugt flere måneder på at udvikle koncept og smagsnuancer for netop denne ret? Jeg var også blevet hidsig. Og/eller havde talt med manageren selv. Første gang, det skete, i al fald. Resignerer man efter et stykke tid? Og opgiver kampen?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Samme svar som jeg gav MAJA: I know, men det er måden de siger det på.. Det er kun Asiater som kan trække et så “langt” ord sammen til den korteste udtagelse ; )

   Man bliver bare mega vred og bygger sådan en frustration op, over længere tid. Det mærker jeg fra mange omkring mig. Og når man har været her 2 1/2 år, som mange af vores venner, så er det der man som regel flytter hjem – eller skal gøre op med sig selv, om man kan leve med det “resten af livet”…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • “Britisk” skulle der selvfølgelig stå og ikke “bristik”, for dét har jeg da endnu ikke hørt noget, der hedder 😀 Ikke sådan når man står og skriver samtidigt med, at man står og forbereder aftensmad :-p

   Lige et spørgsmål, Rikke; Hvordan reagerer de så, hvis man rejser sig og går? Hvis jeg var på restaurant, som ikke var en Michelin, som Østfronten også nævner, og hvor de ikke ville kunne imødegå at undlade at lægge et æg ovenpå en salat, så tror jeg nok, jeg var daffet videre… Hader at smide penge til et sted, som ikke har bare liiiiidt medvillighed, og som ikke ser mig som bidragende til deres biks og samtidigt som modtager af et vist minimum af service…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Helt ærligt, vi havde den største diskussion med en restaurant vi var på, hvor M og hans far havde bestilt “Chefs Menu” som var 8 retter og mega dyr. Vi havde bestilt 1 flaske hvidvin og 1 flaske rødvin. I alt bestilte vi for 900 dollars, da det var deres julegave vi gav dem, en god middag på en fin restaurant her i Singapore. M´s mor spiser ikke så meget, og ville kun have 1 ret – jeg bestilte forret og hovedret, altså 2 retter i alt. De nægtede at tage min svigermors ordre, for hun SKULLE bestille 3 retter, på trods af jeg fik lov til at bestille “KUN” 2… Vi skændes med dem i 25 min, fordi de nægtede at accepterer hun kun ville have den ene – så selvom vi havde bestilt for 4500 kr så var de faktisk villige til at bare lade os skride, fordi de nægtede at ændre deres totalt latterlig krav…
   Vi snakkede med 4 forskellige ansatte i restauranten af forskellig rang… De var FUCKING ligeglade. Det rager dem en høstblomst. Service er ikke eksisterende alt for mange steder her.. Det er så trist, når man selv har brugt hele sit voksne liv som en “service-luder” ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ah, ok – så er jeg med 😉 Vi skulle næsten have en lydoptagelse af udtalen 😉

   Men hold da op – er målløs over, at de var så lidt serviceminded, når I bestilte for så meget.. 😮 Det er også en træls oplevelse, når nu I gerne ville have en unik og hyggelig stund og så bliver mødt med modstand og sure miner… :-/

   Jeg har boet og arbejdet i New York ad 3 omgange gennem årene og været på ferie der et utal af gange, og der gør man de fleste steder SÅ meget ifht., hvad kunden ønsker! For det er jo også kunden, der smider de ca. 20% direkte efter dem i drikkepenge.. Det gør jeg med glæde, når jeg får god service, og de fleste “kæmper” netop for det, er min opfattelse… Men det er så bestemt også dér, hvor jeg justerer, hvis oplevelsen ikke har været god. Jeg har et par gange prøvet at gå fra en restaurant i bestillingsprocessen, hvis jeg bliver mødt af en ligeglad eller sur tjener – så siger jeg ganske simpelt og meget klart, at jeg vil finde et andet sted med bedre service, hvor jeg føler mig velkommen! Så har jeg fået det ud, så jeg ikke går og mukker over det 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   I know, men det er måden de siger det på.. Det er kun Asiater som kan trække et så “langt” ord sammen til den korteste udtagelse ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GETTING MY GROVE ON..