NÅR MAN RAMMER EN MUR..

ME BEFORE YOU // ANBEFALING..

20140310-143857.jpg

Har i nogensinde læst en bog, der har ændret jeres liv, forevigt.?

Fra man læste den sidste side, vidste man bare at intet kunne være som før..!
Valentines dag, fik jeg denne bog af Mr. M. Me before you – af Jojo Moyes. Jeg var midt i og læse min trilogi af Sylvia Day – Blottet for dig. Spejlet i dig. Bundet til dig.. (fantatisk serie, by the way) Så jeg var ikke rigtig i humør til at starte på en ny. Jeg synes ikke at bogens udseende talte til mig.. (again, don´t judge a book by its cover) – bla bla. You know.
Men på vores ferie til Egypten – 1 uge uden internet. Med mindre at vi stod på en pæl i receptionen (hvilket så lidt desperat ud..) gjorde, da jeg var færdig med min Sylvia Day –  kastede jeg min opmærksomhed på den.

Jeg læser som regel altid på engelsk. Jeg synes tit når bøger er skrevet på engelsk, så er det også det sprog de skal læses på. Ellers kan betydningen nogle gange, forsvinde i oversættelsen. Jeg ved det er for svært at forklare for meget om bogen, for hvis der er nogen der gerne vil læse den, så skal jeg ikke afsløre for meget. Men jeg siger ikke noget der ikke står bag på bogen.

Bogen Me Before You – handler om: Lou Clark. Hun ved en masse ting. Hun ved, hvor mange skridt der er fra bussen og hjem. Hun ved, at hun elsker sit arbejde på The Buttered Bun, og hun ved, at hun måske ikke elsker sin kæreste Patrick så højt, som hun burde. Hvad Lou Ikke ved, er, at hun lige om lidt mister sit job, og at det bestemt ikke er nemt at få et nyt.Will Traynor ved, at han ikke længere har lyst til at leve. Han ved, at livet nu føles småt og glædesløst, efter at han er blevet lam i stort set hele kroppen – og han ved præcis, hvordan han vil gøre en ende på elendigheden. Hvad Will ikke ved, er, at Lou lige om lidt vil bryde ind i hans liv og gøre hans dagligdag knap så farveløs.Og hvad ingen af dem ved, er, at de kommer til at forandre hinandens liv for altid..

Det er en typisk love novel, men med et så kraftigt budskab – jeg blev fuldstændig slået bag over. Jeg føler stadig ikke jeg kan trække vejret og hvis jeg læser de sidste linier igen, så begynder jeg at hulke.
Jeg er aldrig blevet ramt så hårdt. Man møder den her fantastiske mand, som har haft det vildeste karrierer liv. Hans passion for livet, var living on the edge. Han besteg bjerge. Hoppede ud fra højder. Faldskærms udspring. Alt hvad der havde med fare at gøre. Han levede og åndede for sit job – og en skønne dag ændre hans liv for evigt, da han kommer ud for en ulykke og bliver lam.

Grunden til at bogen nok også rammer mig så meget – er fordi han bliver kørt ned ligesom jeg selv har prøvet. Der gik det nok først op for mig, hvor heldig jeg har været.
Livet kunne have taget en hel anden twist for mig, end det har gjort. Og her hvor jeg er, det er sgu også helt okay.  Jeg er på vej tilbage til livet og turen her til, har lært mig så meget. Det er ikke noget at man kan beskrive. Det er kun noget personer der selv har oplevet, hvad det vil sige at få ændret sit liv, kan forstå.
Nogle gange tror jeg man glemmer hvad livet, EGENTLIG ER. Livet er sgu udfordringer. Det er skilsmisser. Dødsfald. Familier der ikke kan enes. Folk der er syge etc. Men det er hvordan vi håndterer alt det lort, livet byder os, der former hvem vi er. I har været med til at forme mig – og komme tilbage til det nye liv. Og det skal i have mange tak for.

Det er nok den bedste gave ever, at Mr. M nogensinde har givet mig. Selvom jeg ikke tror at han selv har forstået, hvor meget at den bog har betydet for mig. Så skal han alligevel have lidt ros og noget kærlighed.
Jeg får lyst til at ændre mig liv helt vildt og gøre noget godt for andre. Jeg får lyst til at blive besøgs ven igen, det var jeg før jeg mødte M. Der havde jeg min aller bedste ven Gunnar, på 80 år. Som boede på et hjem der hedder Strandvænget i Nyborg. Han havde selv været helt normal. Men i en ung alder, var han blevet kørt ned på cykel og havde fået en slem hjerneskade. Jeg har aldrig nogensinde følt mig så hel, som når jeg besøgte ham.

Jeg får lyst til at holde foredrag. Jeg får lyst til at skrive en bog. Jeg får lyst til at give kram, til alle som har brug for et. Jeg får bare lyst til at være uselvisk og dele så meget kærlighed ud – for det er faktisk der man får så meget igen. Ved at give til andre.. Livet har ændret sig – og det er helt sikkert til det bedre ; )
Solen skinner – og fra nu af, kan livet bare komme an. Jeg er KLAR ; )

Så hvis denne bog her har fanget jeres interesse, så kan i læse den på Dansk her og Engelsk her.

Dejlig Solskins Dag

XX
R

 

23 kommentarer

 • Nanna L

  Den bog læste jeg også for et års tid siden! Havde helt glemt den, men den gjorde virkelig også et stort indtryk på mig – lidt i stil med filmen De Urørlige (hvis du ikke har set den, go go go!!). Normalt er jeg ikke så meget til den type bøger, men den her var så rørende.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Hej Nanna.

   Jeg er en sucker for den slags bøger. Jeg er ikke specielt romantisk – men kan alligevel godt lide at læse om det. Så får jeg mit behov dækket… ; )
   De Urørlige er den mest fantastiske film. FUCK. Både Mr. M og jeg var knust over den ; )

   Rigtig dejlig dag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Uhhh tak for anbefalinger. Mangler netop en ny bog at gå i krig med.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Det var så lidt. klart en bog man skal læse. Du kan få den til ingen penge på nettet. Tror den koster 95 kr eller noget. Får helt lyst til at læse den igen. ; )

   Dejlig dag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Må jeg få din mad! 🙂 Ahhh den ser lækker ud, og tak for tippet med bogen – jeg skal snart ud at købe nogle nye!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Haha. Det er fra RAW. Jeg kan jo ikke spise noget. Men vidste deres sandwich var helt bløde. Så prøvede det lige an. Og det gik. ; )

   Du MÅ købe den bog. Amen. Jeg er helt ødelagt inde i sjælen over at have læst den. Har kuldegysning over hele kroppen. (men på den gode måde) ; )

   Dejlig dag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina

  Læste den for et år siden. Den er FAN – FUCKING – TASTiSK! 🙂
  Den giver én lidt at tænke over, og så er den bare så sød…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Jeg er helt ødelagt over den. Jeg følte mig så tom og ensom bagefter. For satan den er god. Hulk. Kunne hyle lige nu, bare ved tanken.

   😉
   Dejlig dag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Lige en kommentar til dit sidste indlæg. Jeg synes, at denne blog er rigtig, rigtig god, og netop det, at du giver meget af dig selv, er noget af det, der gør denne blog unik, og at jeg følger den. For at være helt ærlig, er dette den eneste blog der rigtig har tiltalt mig, da jeg tit føler, at andre blogs bliver lidt ensartede og ofte upersonlige. Så ville lige give dig lidt ros og sige tak for en rigtig god og personlig blog, som man kan relatere til. Fedt med indslag om bøger også 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Hej Liv.

   Min mission er at vise at livet bag en blog – er fuldstændig ens fra dig, mig eller andre. Jeg forstår ikke hvorfor folk prøver at lave et liv der ikke findes. Men det skal man jo respekterer. Det er der nok en grund til. Men mit liv er ikke perfekt – på ingen måder. Vil ikke lave noget, ingen kan følge med på. Det giver bare en dårlig samvittighed. ; )

   Vi er jo alle bare mennesker, ik ; )

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • B

  Kære Rikke
  Denne post er bare endnu et bevis på at man aldrig kender personen bag bloggen 100%. Forstå mig ret – jeg går ud fra at de fleste mennesker er søde og rare. Og du virker altså også sådan udfra alle de andre posts. Men at du har været besøgsven – det beundrer jeg altså virkelig! Èn ting er at de fleste af os tænker at vi da gerne vil være besøgsven og gøre noget godt for andre. Noget andet er at gøre det.
  //B
  ps: Jeg kan altså godt lide dine små korte indlæg også. Og jeg er sådan set ligeglad om du får penge for dem eller ej. (Nej det er jeg ikke, for jeg synes bestemt det skal kunne betale sig at have en blog, hvor man fra tid til anden “reklamerer” for produkter på den ene eller den anden måde. Særligt når man rent faktisk besidder nogle kompetencer i dén retning. MEN – jeg læser din blog fordi den er hyggelig og du inspirerer mig. Og jeg gider både læse om hvordan du pakker dine ting til dine rejser. Hvad du har serveret af mad for dine gæster i weekenden. Og når du har haft grønne paillet shorts på i byen.)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Tusinde tak B.

   Jeg bliver så glad når du skriver sådan noget. ; ) Jeg prøver jo ikke at få mig selv til at lyde som en helgen. For jeg er ikke all good. Men jeg elsker at gøre ting for andre mennesker. Og Gunnar gav ligeså meget til mig, som jeg gjorde for ham. Man kan sige vi reddet hinanden. ; )

   Dejlig dag og tak fordi du læser med.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Smukt indlæg……og smukke ord fra en smuk person!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Den har jeg faktisk haft kig på! Var bare bange for at den var for meget en “grædebog” til mig… Men måske skulle man give den en chance alligevel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Hvis du ikke kan lide at græde når du læser, så skal du ikke læse den. Det er 2 uger siden jeg blev færdig med den og jeg har stadig lyst til at hyle.. Just saying. ; )

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Efter dine anbefalinger, skal den da læses. Glæder mig allerede til at sidde i forårssolen og vende hver en side. Tak for det!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Jeg kan KUN anbefale at læse den – den er så rørenden.. Hulk… ; )

   Dejlig dag
   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Ja, jeg er også på vej ind og hente den da – mangler bare nogen inviterer mig i sommerhus med lidt ro til at læse.. 🙂 Elsker bøger der sætter sig fast og giver en lyst til at handle – lige med det samme! 🙂 Tak for anbefalingen!
  Kh Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Diana

  Ej jeg har også læst den og den gør virkelig et indtryk på en. Jeg læste den på vores ferie i sommers og det var helt forfærdeligt at sidde i lufthavnen og læse det sidste kapitel…hulk!

  Men det er en bog, som giver en noget at tænke over – især også i forhold til den snak der er i medierne i øjeblikket. God bog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Amen altså. jeg er helt ødelagt. Den er bare gået lige i hjertet på mig. Specielt fordi jeg selv kunne have endt sådan. Fuldstændigt samme måde vi bliver kørt ned. (Ved godt det bare er en bog) Men det er jo også reality – når det er værst.

   Så godt skrevet – og damn hvor jeg har grædt over den. Jeg havde det som om jeg havde røget en hel pakke cigaretter. Jeg havde helt ondt i halsen, fordi jeg havde grædt så meget. Jeg er glad for jeg ikke læste den i lufthavnen, så var jeg aldrig kommet på flyet, så var jeg jo blevet holdt tilbage, fordi jeg var alt for psykisk ustabil ; )

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Jeg har selv læst den, dog på dansk – og ja den er fantastisk. Den sætter tanker igang, helt sikkert et kvalitetsstempel!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Bedste bog EVER… Jeg kommer aldrig til at glemme den ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÅR MAN RAMMER EN MUR..