GÆSTEBLOGGER // EMILIBLOG..

HVORDAN ER DET OG VÆRE NOGENS MOR??

Igår der bloggede jeg hos hende her. Hun havde spurgt om jeg ville komme med mit syn på at være nogens mor… Men havde jeg egentligt tænkt over hvordan det var at være nogens mor? Så jeg satte mig ned og mærkede lidt efter og det var det her der kom ud af det..

I dag er mig der har fået æren af og gæsteblogge hos søde Emili. Det er noget af en ære at hun har haft lyst til at jeg skulle give min beretning om hvordan det er at være nogens mor. Selvfølgelig ved man at man er mor ? men jeg kan godt nogen gange få sådan lidt en chock effekt i kroppen over ordet mor. For det er så voksent.. Meget voksent. Og jeg ved ikke om det bare er mig eller om jeg selv lever en illusion om at jeg er top ung og spændstig. Jeg er nok yngre oppe i hovedet end jeg er på papirerne. Damn it.

 photo HOSS16.jpg

Men for jer der ikke kender mig ? mit navn er Rikke May. Jeg er 31 år gammel og jeg har en datter ? Bella på næsten 5 år. Ja man skal ikke være matematiker for at regne ud at jeg var tidligt på den. Eller det er der i hvertfald mange der havde en holdning til. For hvis man får barn i sine 30ér ? kan det så egentlig ikke bare være dem der er sent ude?
Men sådan er det med livet man kan ikke gradbøje ting. Specielt ikke livet eller når det kommer til at stifte familie. Jeg tror faktisk slet ikke jeg var i tvivl ? specielt fordi jeg havde en kæreste som var top skruk. han havde gerne ville have børn nærmest siden han var 17 ? men det er jo så også pænt nemt at ønske sig børn, når det hverken er ham der skal være gravid eller føde, for den sags skyld.

Mellem Mr. M og jeg er der 7 år´s forskel ? så jeg var godt klar over at hvis jeg skulle nå at have et barn med ham uden at jeg både skulle skubbe ham rundt og en baby ? så var det med at komme igang. ;)
Men da jeg så blev gravid der gik jeg lidt i panik. For F? hvad skete der lige med kroppen ? og var jeg nu også parat til at skulle være nogens mor ? når jeg til tider ingen gang kunne tage ansvar for mig selv? Holy moly? Det var sindssygt. Men jeg har så senere fundet ud af at stort set alle mine veninder som har fået børn, de gik i panik da de blev gravide. det er en naturlig process som alle skal igennem. Så jeg var ikke helt så tosset.

Jeg var dog rigtig heldig for under min graviditet der tog jeg ikke så meget på ? men jeg var også meget bevidst om at jeg ikke gad og ligne en strandet grandehval. Det blev et NEJ TAK herfra. Så jeg trænede stadig i starten af graviditeten og spiste sundt hele tinde. Jeg havde faktisk heller ikke lyst til at spise usundt af en eller anden grund. Min menu stod som regel på? Gulerødder, rosiner, mandler, mørk chokolade, Urtekrams spelt knækbrød, fignestænger og Ananas..hvilket jeg ikke har spist stort set siden. da jeg ikke kan klare syntet af den ? Men det blev til 9 kg ca ? dog tror jeg at de 7.5 kg sad på mine bryster. De blev ret store, til Mr. M´s store glæde. Totalt Dolly Style. ;)

 photo EMILIEGAEligSTEBLOG.jpg

BIllede 1: På det her billede der er jeg ca 5 måneder henne og man se at mavsen er vokset og der er en baby derinde. Jeg var i min graviditet meget meget glad for joggingbukser og nattøj.. OMG. Ved ikke lige hvad der skete med mig. Men jeg var bare så generet af hvis tøjet sad og strammede. Så det røg af og det flexi tøj kom på.

Billede 2: Der er jeg ca 6 mdr henne ? maven begynder at tage form og det må man sige at brysterne også gjorde. Det var jo crazy. Mr. M og jeg solgte vores lejlighed på Islands Brygge mens at jeg var gravid og min veninde arbejdede der hvor de havde solgt den. Så da jeg kom med nøglerne og var gået ? der havde ejendomsmægleren slet ikke lagt mærke til jeg var gravid ? fordi mine bryster var så enormt STORE?!! Så maven havde han lykkeligt overset? mænd.. ;)

Billede 3: Så kom vi til 7.5 mdr. Puha det tyngede helt vildt. Det var altså ikke en fest det at være gravid. er du vimmer. Jeg begyndte at blive rigtig skidt. Jeg havde så mange plukveer hele tiden. Jeg var på sygehuset konstant og blive tjekket og få kørt en strimmel ? for så de kunne tjekke om hun var okay.

Billede 4: Så kom vi til jule måneden. December. Den var den mdr hvor Bella skulle komme til verden. Min termin var 21 Dec. Men jeg havde det så skidt og kløede over hele kroppen. Jeg sov ikke om natten og var en omvandrende zombi. Jeg måtte sove med kolde klude om natten fordi hele min krop kløede så slemt og det gjorde så ondt.

Jeg var konstant ude og blive tjekket og til sidst sagde jeg til dem at jeg ikke ville mere (som om jeg havde et valg) .. Men jeg nægtede at gå fra sygehuset før at de havde taget en blodprøve på mig. For jeg vidste at der var noget galt. Jeg kunne mærke det. Jeg ved ikke hvordan jeg var så overbevist om at der var fare på færde ? men det gjorde jeg. De havde i flere måneder sagt at jeg havde graviditets kløe og det jeg havde var ganske normalt? Men tilsidst nægtede jeg og accepterer det de sagde og da blodprøven kom retur, den 11 Dec. der var svaret at jeg havde leverkløe .. Kløe ved leverlidelse er et symptom på hel eller delvis aflukning af afløbet fra leveren gennem galdegangsystemet.. Det betød så at hun lå inde i min mave med alt det ?gift? jeg havde i systemet. Så det var bare med at komme ud.

Den 12.12 dagen efter, blev jeg sat i gang om morgenen kl 7.00 hvor jeg fik lagt nogle piller ?up there?? 3 timer senere skulle jeg komme tilbage og blive tjekket og få lagt nogle flere op. Derefter sagde de at vi skulle tage hjem og slappe af og samle energi.
Vi lå i sengen hele dagen og så film og frådet slik. Jeg lå og drømte om den dåseøl at jeg havde ude i køleskabet ? som jeg i 9 mdr havde aftalt med mig selv at jeg skulle drikke når jeg fik veer.
Da kl blev 23.00 ca. der begyndte det og ulme. Jeg skulle på toilettet og pludselig gik vandet midt på gulvet i soveværelset. Mr. M lignede en der var ved at kaste op. Det var bare sådan rimelig surrealistisk også fordi man lige i et splitsekund var i tvivl om man havde tisset på gulvet eller hvad det var.

Veerne gik stærkt og jeg havde ingen pauser i mellem dem. INGEN og det gjorde SÅ naller. Jeg var inde i min egen verden ? der var ingen der kunne komme igennem til mig. Det gjorde så forbandet ondt. Men jeg sagde slet ikke noget ? jeg gik bare så meget ind i den process der var ved at ske.
Jeg prøvede at drikke min dåseøl men jeg endte med at spytte det hele ud i vasken igen. Den smagte bare ikke godt og det var slet ikke det jeg havde drømt om. Jeg var så skuffet.
Men så havde jeg ihvertfal mit chiliplaster, som jeg under min graviditet havde købt. Chili plasteret skulle sættes på lænden når veerne startede, så skulle det gøre at man fjernede nogle af smerterne. Så plasteret var fundet frem og Mr. M blev pænt bedt om at påføre det og med instruksen. PÅ LÆNDEN?..!!! I en mands verden betyder det ?sådan ca? så uden min viden, satte han det så det var nede ved balderne ? det resulterede så i at midt i mine smerter, der begyndte min ?røviii? så også at brænde.. Jeg kunne havde slået ham ihjel. Jeg lyver ikke når jeg siger at det havde en virkning på 12 timer. Snak om burning ass. Men oh well. Det brænder jo alligevel alle steder, så et sted fra eller til gjorde for mig ingen forskel. ;)

Da kl var 01.15 der kunne jeg ikke holde til det mere og vi kørte til Sygehuset efter at have snakket med sygeplejersken. Hun mente der var god tid og vi bare skulle tage det roligt. Jeg vidste vi skulle afsted, jeg havde det som om at en
alien var på vej ud igennem min private del.
Vi ankommer til Hvidovre k 01.30 jeg bliver undersøgt og jordmoderen går i panik. Der er sygdom på sygehuset. Der er ingen til at hjælpe hende og jeg er 9 cm åben ? ready to rumble. Der er ingen der holder sig tilbage ? hun venter ikke på grønt lys. Bella var på vej ud. og det var NU..!!
M bliver nødt til at hjælpe hende med at holde mine ben ? hvilket jeg slet ikke var tilfreds med. Vi havde en klar aftale hjemmefra og det var at alt hvad der foregik under min navle der skulle han ikke kigge og han skulle holde sig væk. Bye bye?! Men det er jo en joke, for briksen er på str. med et frimærke og det er umuligt. Der er udsigt til alle herlighederne og åse pigen var på display. Okay jeg måtte forene mig med det ? men så kom min anden panik. Jeg ville ikke lave Nr. 2 på briksen lige foran min kæreste, jeg syntes det ville være så ydmygende at gøre det foran ham. Så var romantikken ligesom væk. Der var intet tilbage at holde for mig selv. Jeg var blottet og han var med som tilskuer uden at have betalt entre billet.
Jeg gik igang med at presse da kl var 01.45 og og 02.16 var hun ude. Snak om en lyn fødsel. Det var jeg bare god til. Men det gik egentlig også lidt for stærkt. Jeg nåede slet ikke mentalt at følge med.Men her var hun og hun var smuk. Sært nok blev hun født med mørkt hår ? hvilket Mr. M syntes var sært for vi har begge leverpostej farvede hår og IKKE mørkt? Hmmmm ;)

 photo NYFOslashDT.jpg

Vi blev på Hvidovre i 24 timer og så tog vi hjem. Orkede ikke at være der mere ? jeg ville bare hjem i min egen seng og til de rammer jeg kendte. Der er mange der gerne vil blive på sygehuset ? men det var ikke noget for mig. Jeg var klar parat til at tage hjem til Brygge, hjem til vores lille rede, at jeg havde bygget mens at jeg var hjemme på barsel.

Jeg kan huske at jeg slet ikke kunne slappe af. Jeg var hele tiden henne og tjekke om hun trak vejret, om hun bevægede sig. For ikke at snakke om faren, tror nærmest han var mest bange for at der skulle ske hans lille pige noget. Rigtig løve far ;)
Men det gjorde der jo ikke. Man var bare så bange for at de 4 sek hvor man ikke kiggede på hende at hun ville stoppe med at trække vejret. Man havde jo hørt historier og man havde jo læst om folk hvor det skete. Tror man som forældre der er man meget følsom omkring hvad folk siger til en.
Jeg kan huske at M´s ven A ? sagde engang til ham lige før jeg fødte. ?Det bliver et år i militæret?? Thank you very much. Den sætning glemmer jeg aldrig. Jeg har nok på flere tidspunkter følt at det virkelig var som at joine militæret ? men når jeg tænker tilbage nu, så syntes jeg faktisk ikke det var så slemt at få hende. Jo vist at det ændrer mange ting i livet. Man skal lige pludselig tage hensyn til et andet væsen og man kan ikke bare smutte i biffen når man har lyst. Men ærligt. Det er ikke det der gør mig mere lykkelig. Lige så meget som jeg kan bande over Bella og ønske hende langt væk, for det gør man som mor og det er også min ret.. Lige så meget elsker.. knus elsker jeg også den lille lort. Kan få helt ondt i hjertet over det voksen liv hun har foran sig. Jeg vil så gerne passe på hende.

 photo Bella-EMILIE-BLOG.png

Vi har altid været heldig med Bella og søvn. Hun har næsten sovet igenne siden hun blev født og har altid sovet til en 9 tiden. Rimelig provokerende for mange forældre som kæmper igennem livet på 6 timers søvn. And I´m sorry. Men vi har bare et sove barn ? hendes far kan ihvertfald ikke komme og sige at hun ikke ligner ham ? for de begge elsker at sove. Nu er hun næsten 5 år og i weekenderne der skal vi vække hende når kl bliver 10.00 hun tager totalt teenage årene på forskud. Men så længe at hun gør det, så er vi glade. Hvis vi fik et barn mere der stod op kl 6 så ville vi jo gå i chock. Det kender vi slet ikke til.

 photo BELLA-NYFOslashDT2.png

Mange spørg altid ?Hvordan syntes du det er og blive forældre??
Det er blive mor og forældre er jo bare fuldstændigt sindssygt. Det er så overvældende den følelse at man får. Fra dag et af vidste jeg bare at hende her skal jeg vogte hele livet. Jeg elskede ikke Bella fra dag et af. Jeg skulle lige se hende an. Det tog nogle uger før det gik op for mig at der kom altså ikke nogen efter hende. Hun var min og hun skulle være her til evig tid ;)
Men bare det når hun kommer løbende i mine arme og krammer mig ? og siger ?jeg elsker dig mor, du er den bedste i verden? så går det lige i hjertet. (tro mig det kan også gå den anden vej? Hun er heller ikke bleg for at smide med grimme gloser min vej. Hun er en meget selvstændig lille pige. Men det kommer jo nok ikke fra fremmede ;)

Ting du ville ønske nogen havde fortalt dig inden du blev mor:
Hvor ondt det gør i hjertet at elske et andet menneske så meget. Hvor meget man bekymrer sig om dem 24/7. Hvor bange man bliver for at miste dem. Og hvor pisse irretererende de også kan være. Mange har nok undret sig om historier med forældre der har kvalt deres børn, eller rusket dem. Men de kan bare drive en så langt ud at man finder sig selv mens man står og siger højt til sig selv.. ?Nu lukker du fandeme røven?? Det er så intens at have børn, fordi de netop kræver noget af en HELE TIDEN.. Uden undtagelse. Og når de ikke kræver, så er man stadig opmærksom på dem ? for det er det der er kærlighed ;)

Hvordan det har påvirket dit liv at blive mor:
Det har påvirket mit liv rigtig meget. Jeg har jo før at Bella blev født haft et sælger job i modebranchen ? og det kræver tit kunde møder om morgenen, aftenen og i weekenden. Det er svært at have karrierer når man har børn. Specielt når ens kæreste også rejser meget. Jeg har heller ikke lyst til det på samme måde som jeg gjorde før. Mine tanker er hos Bella hele dagen og jeg får ondt i hjertet hvis hun bliver hentet sent eller hvis jeg ikke kan være hjemme hos hende og vi bliver nødt til at have barnepige. Så føler jeg at jeg mister noget med hende. Men når det så er sagt så elsker jeg også og være ude. Jeg er jo oftes ude i forbindelse med Bloggen eller arbejde, så jeg er ikke en stay at home mom. Jeg er så meget mere end mor ? jeg har stort behov for at komme ud og møde andre mennesker. Tror mange af mine andre veninder mener jeg er meget ude. Men det kan jo ikke gradbøjes. Jeg har jo også en kæreste der er væk 2 dage om ugen, hvor han bor I Stockholm. Så der er jeg fuldtids mor. Så er det vigtigt for mig at jeg også kommer ud og taler med andre.

Når man får børn så ændre forholdet sig jo til sin partner. Det kan ikke undgåes og folk der siger andet lyver. Min mor bor på Fyn, mine svigerforældre bor i Syd Frankrig ? så vi har ikke lige pasning tæt på.Så middage ude, bio ture, hånd i hånd ferier det bliver der ikke meget af. Vi prøver men det er svært. Vi prøver at gøre det hver 6 mdr at komme på en lille mini ferie og det er også tiltrængt når man kommer afsted. Det er bare meget praktik det hele går op i. Hvis du gør det, så gør jeg det.! Det bliver lidt kvælende for kærligheden. Men så længe man er opmærksom på det så går det.

Noget jeg ville ønske at jeg var bedre til, er at lege med Bella. Jeg er ikke særlig god til at lege. Ærligt. Jeg syntes det er røv sygt. Vi spiller til tider spil. Men ellers er vores nærvær i køkkenet eller kreative ting. Så bager vi, laver flødeboller, kagemænd ? laver mad etc. Hun er rigtig meget med i køkkenet og hun elsker det. Jeg syntes at man skal få dem med i køkkenet så hurtigt som muligt. For det vil hjælpe dem senere i livet. Jeg tror også det er der jeg kan give noget med til hendes opvækst. Jeg vil gerne have at hun en dag kan stå og lave mad efter sin mors opskrift.
Men hendes far og hende har en helt speciel kemi. De kan fordybe sig i huler og puslespil hvor jeg slet ikke kan være med. jeg tænker på aftensmad og vasketøj etc. Men det er også helt okay at det er det de har sammen, det vil jeg ikke tage fra dem.

Forskellen på mødre: Der er jo mange måder at være mor på. Nogle syntes det er vigtigt at man ammer sine børn. Jeg selv ammede kun 3 uger ? så stoppede jeg det. Det var ikke for mig og jeg følte mig kvalt. Jeg er ikke særlig øko så jeg var sikker på at hun nok skulle overleve ikke og få ?min? mælk. Det var på tide at Mr. M kom ind i kampen ? for jeg var ærligt træt af og være rugemaskine og så mælke station. Mr. M havde heller ikke noget problem med at jeg stoppede (ikke at han havde et valg.) Men han var cool med at træde til ? så fik han også det nære forhold til hende. Det betød bare ikke noget for mig. Jeg følte mig ikke mindre tæt på hende, bare fordi jeg ikke ammede.

Noget jeg syntes der er vigtig, det er at man husker og være i nuet. Man skal ikke hele tiden stræbe efter at ens børn skal nå det næste skridt. For den periode de er i kommer aldrig tilbage. Så skal man nyde sin barsel og ikke stresse afsted til lagersalg og udsalg´s shopping. Man skal finde nogle søde piger der er i samme situtation som man selv er i. Jeg mødte min BFF Kathrine da vi gik til APA som er fødselsforbedelse på Østerbro og vi er stadig veninder i dag og vores børn er bedste venner. De er født med 5 dages forskel og har et hemmeligt sprog at vi ikke forstår. De elsker hinanden rigtig meget og det betyder meget. Nyd tiden med barnet for før du ser dig om der skal man tilbage til arbejde.

 photo BELLA-OG-MOR.jpg
(Billedet er fra forsiden på MOR & BARN Magasinet 2010)

Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert når man er forældre ? nogle syntes det er hårdt og andre syntes det er nemt (ved ikke hvad de gør) Men man er den bedste forældre at man kan være og gør det bedste at man kan. Vi vil alle agerer forskelligt i rollen som forældre ? og udefra gør alle det helt forkert. Men det syntes de nok også om en selv.

Jeg ved ihvertfald at jeg vil Bella det bedste i livet og jeg vil ofre alt for hende for at hun får det. Hun er det bedste der er sket i mit liv og kærlighed fik en anden betydning den dag hun blev født. Så drenge derude ?you better watch out? det kan godt være at man altid siger at fædre passer på deres piger ? men jeg kan love jer for at den her mor hun kan også nogle tricks.. ;)

Jeg kan klart anbefale at få børn ? men det er også vigtigt at prøve at holde fast i noget at der gør en glad og noget som betyder meget for en så man ikke mister sig selv helt i processen. Og så skal man huske at man er ikke gladere end sine børn ;)

XX
Bella´s Mor

4 kommentarer

 • Nicole

  Sikke en fantastisk historie her fra morgenstuden! Hvor er det dejligt at du vil dele dit liv med alle os der følger med. Det er virkelig inspirerende – og forfriskende skønt med ærlighed om at være sig selv, frem for at tingene skal gøres på en bestemt måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Tusinde tak Nicole fordi du gider og læse med 😉 Og tak for din søde besked 😉

   Dejlig aften

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hvor er det bare en skøn, sjov og fantastisk historie!

  Tak fordi du ville dele den! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GÆSTEBLOGGER // EMILIBLOG..