BASIC RULES..

ER DIT BARN OGSÅ KRÆSEN..?

Er dit barn også kræsen..? Bella er så hamrende kræsen at jeg faktisk er begyndt at hade måltider.. Jeg prøver alt …Jeg serverer det mega lækkert. Laver maden fra bunden og prøver at få hende til at spise grønt. Men føler bare at hun stikker mig en fuck finger og nægter at spise min lækre mad – hvis jeg selv skal sige det.. WTF?
Hun gider kun at spise pasta og agurk – eller færdig lavet lasagne… Ja eller kage… Men det bliver et NEJ TAK herfra..!
Jeg overvejer at købe denne tallerken for at se om det skulle hjælpe lidt på hendes kræsne sind..

Hvad gør i??
Food-Face-plates

FOOD FACE

19 kommentarer

 • Mette

  Åh, du rammer et ømt punkt, for jeg er faktisk også begyndt at hade måltiderne mere og mere.

  Det er især aftensmåltidet, der er slemt. Hvis min 5-årige selv fik lov at bestemme, ville han kun spise pandekager(dessertudgaven med sukker forstås), bacon, brød med smør, pomfritter, kyllingenuggets og agurk. Det er efter min mening ikke ordentlige og nærende måltider, og derfor gør jeg mig virkelig umage for at lave lækre retter, som jeg tror, han ville kunne lide. Men alligevel er han aldrig rigtig vild med noget af det, og det gør mig faktisk lidt ked af det, fordi jeg virkelig har prøvet og ikke kan forstå, at han ikke kan lide maden.

  Noget af det, vi har haft mest held med, er at lave hans yndlingsretter i en hjemmelavet og ernæringsforbedret version. Fx laver vi tit hjemmelavede kyllingenuggets, hvor vi skærer kylling i små stykker, vender dem i æg og en ‘rasp’ bestående af blendede havregryn, krydderier og lidt parmesanost. Han er selv med i køkkenet, og det synes han er sjovt, og han spiser dem med glæde 🙂

  Men jeg må også indrømme, at jeg ofte er ret hård og kræver, at han skal spise forskellige ting til måltiderne. Når vi får grøntsager, skal han fx vælge at smage én eller to af dem(og det må ikke være agurk!). For hvis ikke vi hjælper ham til at få smagt på nye ting og udvidet sin horisont, så bliver han bare ved med at spise det samme. Det er lidt hårdt og svært, men jeg håber, det giver pote på længere sigt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Jeg tror bare at jeg skal til at være mere streng. For jeg er så skide træt af at hun ikke gider spise noget og når bordet så er ryddet så vil hun i skabene. Grrrrr. Hader spise tid for det ender altid med skænderier og det er så træls. ;(

   Håber med årene at det bliver bedre.

   Dejlig Søndag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hahaha!! Jeg elsker de tallerknerne 😀 Jeg har altid været kræsen som barn (skulle til at skrive kreativ, men det var nok fordi jeg selv fra kreativ for at undgå at spise maden). Mine forældre havde et princip om at jeg skulle smage på maden, og hvis jeg ikke kunne li’, så var det bare ærgerligt. “Der giver det der står på bordet” har de altid sagt. Selvfølgelig er jeg ikke blevet sultet, og jeg har da også fået lov til at spise rugbrød, hvis jeg slet ikke kunne li’ maden. Men jeg har i hvert fald lært at man skal smage på maden, og det tror jeg helt sikkert har gjort mig mindre kræsen i dag – selvom det tog laaang tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Det var jeg faktisk også – men er det slet slet ikke i dag. Jeg håber virkelig at det ændre sig med årene for ellers ender hun da med at være stærkt underernæret – lille lort 😉

   Dejlig Søndag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Du rammer punktet der er i mange familier, også herhjemme. Den ældste er mega kræsen, og det er tildels vores egen skyld. For da han var lille tænkte vi, aha han elsker pasta, peberfrugt, gulerødder og agurk. Og så gik vi efter at sørge for altid at ramme de retter han bedst kunne lide. FLOT førstegangs forældre. Han snoede os om sin lillefinger for vildt. Men nu spiser han langt mere forskelligt mad, og prøver også at smage. Men tomat får vi dælme ikke i ham. Den lille derimod, han spiser alt, det ryger lige ned, han har en glubende appetit, og en høj forbrænding. Men reglen herhjemme er enkel, smag på maden før du siger du ikke kan lide det. Der er ingen udvej.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Bliver børn bare født med den samme liste af ting de vil spise? Det er jo for vildt at det er de samme ting – agurk, pasta, rødpeber etc. WTF? Jeg er så træt af og stå at lave de ting. NO MORE! Nu bliver det sateme krebinetter og boller i karry at jeg presser ned i halsen på hende 😉

   Dejlig Søndag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

   Den liste tror jeg rent faktisk er inopereret i dem. Det er så irriterende. Men jeg kan mærke det går bedre jo ældre han er blevet. Han er nu 8 1/2 år. Måske en dag vi bare kan sætte maden på bordet, og han tager af alle skåle. Nuiii vil jeg se frem til :O)

   Dejlig aften

   /H

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor sjovt – her er Lucas også den største kræsenpind og jeg har det præcis som dig ;0)

  Derfor var jeg også helt solgt da jeg fandt de her tallerkener og har derfor købt dem hjem til Smartkids.dk også – de kommer snart online og jeg vil med glæde sende en til dig så du kan teste den til Bella ;0)
  Skriv lige til mig hvis du er interesseret ;0)

  Kram fra Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Ejjjjjj.. det vil jeg herre gerne. De er jo seriøst de smarteste tallerkener. Jeg har har så ondt i maven hvergang at vi skal spise aftensmad – for jeg ved bare at hun bliver sur og ikke gider at spise det der bliver serveret og det kan ende med at hun sidder ved bordet i over en time. Yaaay. Endelig kommer de til DK. Glæder mig.

   Dejlig Søndag.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg skriver lige til dig så snart vi har dem online ;0)
   Jeg glæder mig også personligt SÅ meget til at prøve dem af – ikke at jeg tror det løser hele situationen.
   Her gør vi egentlig ikke så stor en ting ud af det, og spiser han ikke noget for han ikke noget andet eller noget senere. Men han har det bare med at ødelægge hele stemningen ved bordet når han begynder at skabe sig over ikke at ville spise det der er :0( Måske tallerkenen i det mindste kan sætte lidt humor på situationen ;0)

   God søndag til dig også søde ;0)

   Kram P

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Go’ morgen Danmark kørte på et tidspunkt en kampagne som skulle hjælpe børn og forældre af med kræsenhed.
  http://go.tv2.dk/articlemad/id-53508336:s%C3%A5dan-tackler-du-dine-kr%C3%A6sne-b%C3%B8rn.html

  Jeg fulgte med i meget af det, og det virkede til, at der kom rigtig positive resultater ud af det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tænker, at så længe Bella er sund og rask og I ikke fokuserer på “problemet”, så går det over af sig selv. Eller jeg ved det går over af sig selv.

  Og hvad så hvis hun kun vil spise pasta og agurk, det sker der ikke noget ved. Når I spiser sammen, så bare sørg for der er mange ting at vælge imellem aka las være med at blande salaten sammen, men server i skåle, så der kan blandes selv.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria R

  Min lillebror (som i dag er 35) var ekstrem kræsen som barn og spiste udelukkende kogte æg, marmelademadder og pasta med kødsovs i årevis. Husker tydeligt en juleaften, hvor han sad med sit æg og sin marmelademad – ha, ha…Det gik over helt af sig selv, og i dag er han en af de mindst kræsne mennesker jeg kender.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja Marie

  Prøv at tjekke spismitbarn.dk, måske den kan inspirere 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Ej den virker god. Mange tak for info 😉

   Dejlig dag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Da min nu 12årige datter var ca. 4 år ville hun heller ikke spise det samme som vi andre og jeg vil ikke bruge hverken min eller den øvrige families kvalitetstid ved aftensboret på at skændes med en 4-årig, så jeg bestemte mig for at ignorere det og lade hende få noget andet. Der blev ikke lavet særlig mad til hende, men hun fik serveret rugbrød og måtte vælge imellem tre slags pålæg – ikke noget med franskbrød og syltetøj – og efter et stykke tid, hvor ingen gav hendes spisevaner særlig opmærksomhed og alternativet var pænt kedeligt, kom hun selv og spurgte, om hun måtte spise det samme som vi andre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Forretter!
  Serverer fx kun broccoli til forret og det bliver man så nødt til ar smage/spise før det ‘rigtige’ mad kommer på bordet.
  Min datter er altædende men lillebror er mega stædig og sonja-modsat, så jeg forhandler med ham ved enten at servere forret eller kun en lille portion af maden inkl det ‘nye’ og så er der ikke mere mad før det andet er spist op. Nogen gange bliver vi enige om at hvid han smager x mundfulde som vi tæller sammen (lav en leg ud af det) så kan han få mere af det han gerne vil have.
  Det fungerer faktisk meget godt. Tror ikke at tallerknen ville gøre nogen forskel – har altid gjort meget ud af at servere måden pænt opdelt på tallerknen, så jeg selv ville være interesseret i at spise det. Har aldrig forstået hvorfor børns mad skal væltes sammen.
  Held og lykke, det er ikke noget der er klaret på en uge (der er jo en form for livsstilsændring)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  jeg går lidt efter det jeg læste en professer i humanbiologi sagde for nylig: børn er faktisk bedre end de fleste til at regulere hvornår og hvor meget, de spiser. Det vi skal regulere er HVAD de spiser. Mine børn er også r.. kræsne. Men de er somme tider også mega sultne. Så hvis jeg rammer dem med grøntsagerne om eftermiddagen (så hér gælder det om at fjerne det hvide brød, kiksene og alt det andet) eller om morgenen har jeg tit bedre held med det end ved det famøse aftenbord hvor de er trætte, irritable, uvillige og deres forældre lige så. Og så lægger jeg mit håb i hænderne på tiden: jeg kan se den ældste på 10 spiser mere varieret, har lyst til at smage nye ting og kan lide krydret mad hvad han ikke tidligere har kunnet. Jeg prøver at holde op med at tilbyde alternativer, hvilket har været svært (for hvad nu hvis de går sultne i seng…) og holde mig til at der i hvert fald ikke er nogen i min familie eller min omgangskreds, der er døde af at springe måltider over.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Ej hvor har du ret – de skal jo spise det de har behov for. appetitten mangler heller ikke herhjemme – det er bare tiderne på sulten der er træls. Men jeg må tage tyrene ved hornene og skære det hvide usunde fra når hun kommer hjem fra børnehave. 😉

   Dejlig aften

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BASIC RULES..