WOULD LOVE TO WEAR THIS TODAY..

SÅ BLEV DET FASTELAVN..

Nogle gange er jeg simpelthen for dum… Jeg ved ikke hvorfor at jeg begiver mig ud i sådan nogle alt for kompliceret projekter.. og NEJ det er ikke bare fastelavnsboller fra ARLA, men Meyers egen opskrift – og hvordan kan man tro at man kan bage ligesom ham. Men jeg havde lovede “mine me” at vi skulle bage når jeg hendete hende fra børnehave.. arggghhhh… dumme dumme mig. Jeg ved godt de ligner at der har været ild i dem og de er blevet slukket med en spade – men bare fordi de er grimme, kan de jo godt smage godt..

019 022 023 024 026 027 034 037 039 036 041 042 043 045

Hvis du er ligeså dum som mig – så kan du bage dem efter denne opskrift:

Dej:
250 g mel
75 g smør
1/2 pakke gær
1 dl mælk
1 æg
Lidt salt
15 g sukker

Creme:
Vanilje, kornene fra en 1/2 vaniljestang
1 æg
15 g sukker
2 spsk. Maizena
2½ dl mælk
75 g hakkede smuttede mandler

Remonce:
100 g sukker
100 g marcipan
100 g smør

Chokolade til fyld og overtræk:
En pose mørke chokolade knapper, eller ca. 100 g god mørk chokolade. 6 knapper per bolle, 4 som fyld og 2 til overtræk.

Dej:
Opløs gæren i mælken. Bland mel og smør i en skål. Pisk ægget med salt og sukker og bland det med mælken. Ælt melblandingen og mælkeblandingen godt sammen. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i en time.

Creme:
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen. Varm mælken til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm mens du pisker, til cremen bliver tyk. Vend de hakkede mandler i og lad cremen køle af.

Remonce:
Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt så smør lidt efter lidt til det er rørt helt ud i massen. Pas på du ikke rører for længe da den så vil blive for flydende når den bages.

Ælt dejen hurtigt igennem og del en i to stykker. Rul hvert stykke ud til en ca. ½ cm tyk plade og skær den i 7-8 stykker. På hvert stykke lægges en spsk. creme, en spsk. remonce og 4 chokoladeknapper. Fold hjørnerne af dejen ind over fyldet og samle dem så det ikke løber ud: først foldes de fire hjørner ind over hinanden så de lapper over og derefter samles de og klemmes sammen.

Vend bollerne så samlingen vender ned og lad dem hæve til dobbelt størrelse på en smurt bageplade. Pensl dem med vand og bag dem ved 200° i ca. 15 minutter til de er smukt gyldne. Så snart de kommer ud pyntes de med to chokoladeknapper hver, så chokoladen kan nå at smelte lidt.

Men de smager seriøst himmelsk, så måske du/i skal begive jer ud på eventyret – ligesom Bum Bum og jeg gjorde.

14 kommentarer

 • eeej Rikke de ser gode ud, kunne ikke have gjort det bedre selv 🙂 hav en dejlig dag smukling!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Tak min min skat

   Sov dejligt – hilsen bageren …. 😉

   Xx
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie

  Nu arbejder jeg selv i Meyers Deli og langer tonsvis af fastelavnsboller over disken.
  Og må jeg lige sige hurra for jeres flotte boller (dét lyder forkert!).
  Er sikker på at jeg også ville kunne sælge dem til stor lykke for kunderne (:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hej Anne Sofie.

   Ejjjj hvor er du bare sød.. De er satme svære at lave, men ved godt hvor fejlen ligger fra min side, de var for tynde på toppen, så de flækkede da de blev bagt. Men de smagte himmelsk 😉

   Så har i sikkert haft travlt, disse dage. Men du kan jo lige vise Meyer mine boller, måske jeg kan få et job hos ham 😉

   Xx
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Jeg syntes du er mega sej, og total overskudsmor.. Det vil jeg se om jeg kan være imorgen, hvor jeg har sagt til min drenge jeg gerne vil hygge med dem. Men det kræver jo at vi laver noget, andet end at spille på Ipads :O) De er rigtig fine, og ser lækre ud. MUMS..:O)
  /Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Jeg kan slet ikke komme i kontakt med Bella… Hun sidder med den IPad fra vi kommer hjem – til hun går i seng.. Det er jo derfor jeg bliver nødt til at have hende til at bage og lave mad med mig, så er hun væk fra skærmen 😉

   🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • TIne

  Du er alt for hård ved dig selv, de er da fine. Du er jo ikke bager og første gang man giver sig i kast med noget skal det jo ikke være perfekt, det ville være kedeligt. Er sikker på at din datter var tilfreds:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Hun elskede det, det kan jeg love dig for. Men de smagte også himmelsk 😉

   Virkelig en opskrift jeg ville anbefale.

   😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Kubel

  Jeg synes de ser fantastiske ud, hvordan smagte de ??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   HIMMELSK …. Wheeeee… Lige så Karius og Baktus skriger på mere sukker 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Men Bum Bum var garanteret ved at revne af stolthed!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   MEGA Stolt, hun ville med glæde have spist alle 15 selv.. AV i mavsen 😉

   Dejlig Lørdag

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • michelle

  Hvor er din datters bukser fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

   Michelle.. De er fra POPUPSHOP… De er bare SÅ fine.. jeg elsker dem.. hun har også haft dem i en dragt. Der var hun så fiiin. Men jeg er nok også ret ret vild med dyreprint.. pineligt.. But I do.

   😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

WOULD LOVE TO WEAR THIS TODAY..