OUTFIT // COPENHAGEN 2300

WHAT`S THE FUZZ ABOUT // MASON PEARSON


Sad og læste ACIE´s Blog forleden og kunne se i hendes indlæg om julegave ønsker at hun ønskede sig en MASON PEARSON børste, har ikke rigtig ladet mig rive med på den bølge, selvom jeg ved at min veninde Sarah har haft en i 10år og hun syntes det er verdens bedste.. men jeg bliver ærligt nærig… En børste i min verden skal ikke koste 600kr, så skal den satme kunne brygge mig en Latte hvis vi er oppe i den prisleje.. Nå men jeg tænkte at jeg måtte simpelthen finde ud af hvor den børste kom fra, siden at de kunne tage det der svarer til en tur/retur til Stockholm for en gang vildsvinehår… Så bedøm selv om du syntes den er prisen værd… Måske man bare skulle prøve en lille en af dem og se hvad alle snakker om.. 🙂

Historien om Mason Pearson
Tilbage i 1860?erne forlod den unge Mason Pearson Yorkshire og tog til London for at søge lykken, hvor han startede med at arbejde på ?British steam brushworks? i London?s East end.

Han blev senere partner i firmaet og var den som i 1885 opfandt en speciel automatisk maskine, som gjorde det lettere at fremstille børsterne og vandt på grund af denne en sølv medalje på den internationale opfinder udstilling i London samme år.

I de mange første år producerede de flere typer af børster såsom; klæde-børster, børster til heste etc.
Men Mason Pearson blev ved med at udvikle og forbedre hans berømte hårbørster og da 1.Verdenskrig startede og sendte alle heste og soldater til fronten faldt efterspørgslen på klæde-og heste børster og de besluttede sig for at sætte alle sejl ind og koncentrere sig udelukkende om hårbørster.
Mason Pearson? s hårbørste som vi ser den i dag er meget lig den han startede med i 1885 og helt identisk med den børste som blev færdigudviklet i starten af 1920?erne.

I dag er firmaet stadig i familien og ejet af 4. Generation som stolt holder håndværket i live og søger for, at loyale kunder i hele verden har den daglig fornøjelse at kunne børste sit hår og massere hovedbunden med en original Mason Pearson, der får enhver til at lægge hovedet tilbage og bare nyde nuet!

MASON PEARSON kan købes her på pitstoppets hjemmeside.
Så hvis der er nogen der har den eller køber den, lad mig lige vide hvad i syntes..

Go´weekend
R

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OUTFIT // COPENHAGEN 2300