SÅDAN VALGTE VI SKOLE TIL BELLA I NEW YORK..

WHAT TO DO, WHAT TO DO // UDFORDRINGERNE VI MØDER..

DET DER MED DÈN RING ahhhhh, jeg er så træt af at ægteskab har en betydning på om en partner må følge med til udlandet eller ej. M og jeg har dét der hedder et ‘Common law certificate‘ et dokument der beviser at vi har levet sammen i mange år og har et barn sammen, hvilket i vores land betyder det samme som et ægteskab og er en godkendt måde at leve sammen i dét respektive land vi kommer fra. Det betyder bare ikke helt det samme mange andre steder, så som i USA!!!

Vi har kunne komme igennem nåleøjet med det bevis herude, og har brugt det de sidste 4 år. Godt nok er jeg registreret som ‘professionnel  housemaker – single with a child‘ en titel jeg ikke er så viiild med, but hey, jeg ved jo bedre – det var noget jeg lige skulle sluge, sådan en selvstændig kvinde fra 5800 New castle – og jeg skulle også lige sluge de ikke mente i banken at M skulle give mig en kreditkort, for hvad skulle jeg bruge det til, når jeg ingen penge tjente, han kunne bare give mig kontanter når han mente det var passende😂 A**hole!

Den pille slugte jeg også. Jeg slugte også situationen hvor jeg næsten blev anholdt i lufthavnen da jeg kom retur fra Bali med Mie og Kat, fordi jeg på daværende tidspunkt ikke havde fået alle mine papir godkendt til at bo i Singapore, netop grundet vores manglende ægteskab. Det var en stor en og sluge, da han virkelig gjorde mig bange ham tolderen og tror faktisk også tøserne blev lidt bekymret, men det hele endte lykkeligt i sidste ende, da jeg kunne bevise mit ‘Common law certificate‘ også kaldt for ‘Confirmation of cohabitation’ (my ass) men det er sådan noget man skal bevise når man flytter ud over de danske grænser og lever i synd som en feltmadras som jeg har gjort de sidste 13 år.

Nu står vi i samme situation som vi gjorde for 4 år siden, bare lidt mere alvorlig føler jeg. De er virkelig strikse i USA og hvis vi ikke bliver gift, så ender jeg på sådan et skod visum, hvor jeg kommer i samme bås som alle dem der prøver på at komme ind i landet ulovligt… Ej, okay, det lyder lidt crazy og det er ikke helt sandt, men næsten. Det bliver et kæmpe problem og det er bare så trættende man skal gifte sig fordi så er en kvinde bedre stillet? Ja eller manden der følger med kvinden, det sker jo også.

Så nu står jeg på den skillevej. Skal jeg/vi gifte os på rådhuset fordi de siger det og så få en bedre opholdstiladelse? Eller skal vi vente til det passer ind i vores system og tid, penge og ‘lysten’ er der til et stort grand bryllup?. The big questions in life 😂

Hvad tænker I?

XX
R

31 kommentarer

 • Camilla

  Et KÆMPE bryllup ❤️ Vi kan godt den dag

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Synes I skal gifte jer på rådhuset og så holde et “rigtigt bryllup” med fest og hele pivtøjet når/hvis I føler for det 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Gift jer på rådhuset og hold alligevel en rigtig bryllupsfest senere når i føler for det. Så skal udvikle bekymre dig bog i har jo alligevel tænkt jer at gøre det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla K

  Bliv gift og tag festen senere. Så vildt er det altså heller ikke 😂😘.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Vi stod i samme situation, da vi skulle flytte til Dubai. For her skal man jo bare være gift. punktum. Vi valgte at holde en afskedsfest med en kort vielse inkluderet på stranden ved mine for forældres sommerhus, for så senere at holde “rigtigt” bryllup.

  Der skete bare det, at dagen blev så perfekt, at vi nu har noget svært ved at forstille os, hvordan et “rigtigt” bryllup skal kunne overgå denne fantastiske dag og nat vi havde med vores nærmeste familie og venner 😍 Det hele blev arrangeret på meget kort tid og blev meget gennemført. Ville ikke overhovedet ønske mig det anderledes nu.

  Mit råd; hold en fest, bliv gift! For mig er det ikke besværet værd at lade være, selvom ens oprindelige drøm er helt anderledes. Manden ved du jo at du gerne vil have 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Det lyder også bare så en rigtig dejlig løsning. Hvis nu vi havde en afskedsfest, så havde vi også kunne trække det kort, men vi har ligesom sagt ‘farvel’ for 4 år siden 😂

   Måske vi skal nå endnu en fest igen❤️

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Gift jer, hav det praktiske iorden. Da især i USA. Så flyver I hjem, når tid er og holder et brag af et bryllup ligesom du fortjener 😊♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Gift jer på rådhuset bare for at få det uorden og så sørg endelig for at du kommer med på et visum du også kan arbejde på eller være frivillig for den sags skyld. Det må man nemlig heller ikke uden den rette tilladelse. Ellers ender du som mange andre danske kvinder her….intet arbejde i flere år. Hvis du har flere spørgsmål så find mig på FB så skal jeg dirigere dig i den rette gruppe der har helt styr på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvorfor vil du ikke giftes?

  Jeg blev selv gift af praktiske årsager – havde det egentlig fint med bare at bo sammen med min kæreste gennem 10+ år, men så kom Brexit (og han er englænder). Så er det pludselig vigtigt at have papirarbejdet i orden for vores alle sammens skyld (vi har 2 børn, han skal ikke verfes ud, fordi han pludselig bliver 3. verdens borger i DK).

  Det er jo bare et stykke papir…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Bliv gift nu og hold en fest hjemme i Danmark nu til sommer. Det er helt sikkert muligt at planlægge på kort tid og er sikker på at det bliver skønt. Formodentlig ikke hvad du har forestillet dig med et brag af et bryllup, men hvornår kommer reelt det rette tidspunkt, når I nu har så mange år sammen bag jer og bor ude de næste mange år.

  Du vil helt sikkert sætte pris på at være gift, når I bor i USA. Har selv boet der i mange år og mange ting er mere besværligt, hvis I ikke er gift officielt

  Held og lykke med det og med flytningen. Det lyder ganske fantastisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Kan også godt mærke at dét at være gift i USA, presser mere på end det gjorde at være det her. Men vi orker bestemt ikke flere problemer med det og vi vil jo rigtig gerne giftes ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elizabeth

  Enig med de andre – gift jer på rådhuset og hold et brag af en fest på et senere tidspunkt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ja, det bliver nok løsningen, for festen vil jeg ikke undværer 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Afsted på Rådhuset, den situation er jo total uholdbar for dig og på ingen måde `fair` – Derefter kan I så planlægge det store kirkebryllup i fred og ro ☺️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Det er slet ikke fair, det er heller ikke fair overfor M og Bella de skal stå der i lufthavnen med mig og vente flere timer på at komme igennem customs😂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  I skal da giftes 🙂 Enten på rådhus, og så et stort bryllup senere, hvis det er det, I føler for. Eller giv den gas Las Vegas-style.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina

  Gift jer på rådhuset.
  Jeg er lige blevet gift med min mand efter at have været kærester i 10 år. Vi tænker helt ærligt ikke over at vi er gift, så synes bare at i skal gøre det. 🙂
  (også selvom det er røv træls at andre skal bestemme for en hvornår)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Det er nok mere det, der er andre der bestemmer, for jeg vil rigtig gerne giftes ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Jeg blev gift i Las Vegas – i The Little White Chapel. Kan varmt anbefales!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Vi havde det på nøjagtig samme måde som jer!
  Når det så er sagt, så selvom vi fik det bedste visum
  Til mig, så var det SÅ besværgeligt!. Så vi blev gift,
  det eneste jeg ville ha gjort anderledes var, at vi skulle ha blevet gift inden vi rejste, så vi kunne ha delt oplevelsen med vores nære og kære❤️
  For når man står der i situationen og bliver viet, for mit vedkommende ihf, så var det så stort, at det ikke betød noget hvilken årsag til at det blev gjort, andet end på grund af vores kærlighed!.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Bliv gift.
  Vi blev gift af samme grund som Jer, da vi rejste ud første gang. Vi kunne egebtlig godttage afsted uden, jeg ville dog være på turistvisum og skulle ud af landet hver 90. Dag. Da jeg sagde til manden, at det blev nogle dejlige weekend ture jeg skulle på (læs shopping, spa, lækre hoteller), så var han overtalt til en tur på rådhuset.
  Jeg synes det har været rart at være gift mens vi var ude, man kan meget med papirer, men jeg synes det har givet en form for sikring for hinanden og børnene.
  Held og lykke med det nye eventyr, hvad enten i bliver gift elle ej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eleni liokouras

  Do it 🙏🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Bliv gift! Vi blev gift kun med tanken at det var møj billigere end at få lavet testamente (deler hus, bil, barn, hund 😅) og da min mand er tømrer og har det med at komme til skade. Så hellere være sikker. Den originale plan var at blive godt i smug og feste senere når pengene var til det – men endte med et lille hyggeligt havebryllup med de aller nærmeste.
  I kan jo altid bare holde festen når i tænker “nu vil VI giftes! 💪😄”.

  Få et ordentligt visum!

  Massere knus og respekt! Fuck om det et lorte system, hellere være på den sikre side ♥️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gift jer!!! Gift jer fordi I elsker hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lav en Carrie-model og gå på rådhuset i N.Y. 🙂 (Gerne mens jeg er på besøg!!! ;-))

  Eller sus på rådhuset når I er hjemme i sommer.

  Nu siger jeg lige noget træls… Men. Du ved, hvor hurtigt ting kan ændre sig til det dårlige. Se på det sidste år. Og hvis der sker Mr. M noget, så er du og Bella pænt fucked, især i USA når I ikke er gift.

  Det handler ikke om en fest, men et helt banalt sikkerhedsnet, der er pissevigtigt, især for dig, fordi I er i udlandet (Det er faktisk også vigtigt herhjemme)

  Det kan kun gå for langsomt

  Hold det evt. for jer selv og hold et killer party senere

  Kys <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SÅDAN VALGTE VI SKOLE TIL BELLA I NEW YORK..