NÅR JEG LANDER I DANMARK, SÅ SKAL JEG DIREKTE OP TIL N´AGE..

SÅDAN VALGTE VI SKOLE TIL BELLA I NEW YORK..


Bella, Mie & Maya – 1 klasse i 2015 på GESS – German European Singapore School.

DENNE GANG VAR IKKE NEM Sidste gang da vi skulle flytte til Singapore, der havde jeg en hel gruppe på FB jeg kunne spørge til råds, men denne gang kunne jeg ikke skrive nogle steder vi skulle flytte, for jeg kunne se at FB gruppen ‘Dansk i New York’ havde RIGTIG mange danske medlemmer, der ikke boede i NYC og flere vi kendte hjemmefra. Den gruppe er åbenbart mere populær end Dansk i Singapore var.. 😂

Men alle ved jo, skriver du én ting på nettet så spreder det sig som ringe og jeg måtte som jeg har fortalt før, ikke dele vi skulle flytte af hensyn til M´s arbejde, så det satte mig i den situation at jeg lidt var på bar bund. Skæbnen ville så for 1 år siden havde jeg skrevet med en mega sød dansk pige/kvinde, der boede i New York med hendes 2 piger og mand. De var næsten lige flyttet derover på det tidspunkt, og jeg mener vi fik kontakt til hinanden fordi hun havde set en video på instagram hvor Bella laver slim og hendes piger ville helt vildt gerne lave det, så tror hun spurgte mig til råds – så da det var besluttet vi skulle flytte, tog jeg chancen og skrev til hende og hvis det ikke havde været for Katja, så havde jeg pænt meget været på bar bund. Så skylder hende virkelig et KÆMPE tak for hjælpen med alle de spørgsmål hun har måtte svarer på, stakkels hende❤️

SÅ HVORDAN VALGTE VI SÅ SKOLEN Bella har i 4 år gået på privatskole da hun ikke må gå i lokal skole her i Singapore – og uden at lyve, så er det rigtig rigtig rigtig dyrt, ligesom alt andet i Singapore, men det her er virkelig toppen, så vi vidste at vi ikke havde råd til at bo i New York, hvis vi også skulle betale så mange penge for skolen. Når det så er sagt, så var det ikke fordi vi så var ligeglade med hvilken skole hun skulle gå i, slet ikke, vi har meget høje krav til hendes uddannelse. Så jeg spurgte (igen) Katja hvilken offentlige skoler der var de bedste og hun fortalte mig at PS234 og PS89 var vurderet til at ligge meget højt på skalaen.

Jeg er altid en der tager en anbefaling for gode varer, så jeg bookede 2 fremvisninger så vi kunne se dem begge og derefter vurderer hvad der ville passe bedst til Bella. Problemet ved ‘Public Schools’ er, du SKAL bo i en omkreds af skolen ellers kan du ikke skrive dig op, og her skal du bevise med lejekontrakt, regning på gas, internet etc og dit navn skal stå på papirerne for du er ‘godkendt’. Men det betød jo så, du KUN kan vælge en lejlighed inden for skole distriktet, noget der gør det hele MEGET besværligt!

Vi har simpelthen måtte vælge en lejlighed ud fra adressen på Bella´s skole og når man sidder i Singapore og kigger på deres ‘StreetEasy’ som siden hedder og ikke rigtig har en ide om hvor faén lejlighederne ligger, så er det top svært at forberede sig før man ankommer.

Men vi fandt skolen og det blev PS234 som ligger 200 meter fra hvor vi skal bo, der er en Joe & The Juice lige overfor, noget der talte mest tror jeg for Bella 😂 En Wholefoods lige ved siden af, en Barnes and Nobel hvis i kender den boghandler. En Weedtruck der sælger joints, det kan jo være det bliver en ‘gave’ til mig😛 Starbucks, Target etc. Der er ikke dét der ikke er – og der er andre danske børn på skolen, det var dog ikke et MUST, men det er heller ikke skidt.

Vi gik også efter der var nogle danske børn i området og hvis det havde været helt ideelt så havde Bella gået på skole med Katja´s den ældste  pige, men den ældste af pigerne (Isabella) skal flytte skole efter sommerferien, da hun skal i 6 klasse, og Bella skal i 5 så det gav ikke mening at gå efter den skole hvor hun er nu, for der ville hun jo ikke være til næste år.


Roxy, Bella & Isabella: TRIBECA April 2019 – man kan godt se hvem der bor i Singapore og hvem der bor i NYC på tøjet😂

Det bedste ved hele turen var, Bella og Isabella (too cute) i første sekund blev totalt BFF´s – de havde samme personlighed og samme interesser, det var bare så magisk at kigge på og vi endte faktisk med at se dem 3 gange mens vi var der, fordi de bare legede så godt og jeg ‘legede godt’ med Katja (okay, det lød forkert😂)  – Det er noget der varmer M´s og mit hjerte helt vildt, for man er som jeg har sagt før ‘aldrig gladere end sine børn’ og når vi kan se hun bare lyste op, så ved vi, vi har gjort det rigtige eller det håber vi jo❤️ Det har givet os roen i maven at vide at Bella faktisk har nogen at lege med og spejle sig i, når hun kommer derover – og dejligt for pigerne de kan holde deres danske ved lige, sammen💞Og vi også allerede har nogle venner vi kan drikke vino med og have nogle sjove middage med. Det tæller også rigtig rigtig meget.

Så man skal altså vælge sin skole først og derefter kan man vælge sin bolig. Pænt besværligt, men det lykkedes for os til sidst🙌🏼 Så det er noget vi kan tjekket af listen√

XX
R

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÅR JEG LANDER I DANMARK, SÅ SKAL JEG DIREKTE OP TIL N´AGE..