MINE FREDAGS FAVORITTER..

DET DER MED INSTA OG NOGLE TANKER..

DER HAR VÆRET EN STOR DEBAT Omkring Instagram længe, og jeg har egentlig ikke gidet at komme med en kommentar omkring det, jeg er klog nok til at vide, stikker man næsen frem, så risikerer man den bliver ‘hakket af’ og det orkede jeg ikke, for det er ikke et emne jeg har en stærk holdning til… troede jeg.

I medierne har man snakket om falske følgere og købte likes. Jeg er jo ikke dummere end jeg godt ved hvor man skal købe dem, det kan enhver google sig frem til, og tanken har da slået mig for en 4-5 år tilbage, for alle ved jo, at ens popularitet bliver målt i likes!!!! (Ironi forekommer).. Jeg har aldrig følt mig helt lige som de andre bloggere, jeg har aldrig følte mig lige så god som ‘dem’ på Instagram, jeg har aldrig følt jeg var sej nok som de sejeste influencers der findes derude.

Men jeg har været tilfreds med mig selv, det har ikke været super nemt at navigere i den her verden, men det har været okay, jeg har gjort mit bedste. Jeg har kæmpet for mine følgere, og selvom det til tider kan ramme ens selvværd, så prøver jeg at fortælle mig selv, det er en illusion af hvordan verden foregår derude. Alle ved jo, selvom de har 180.000 følgere så har de altså også hård mave fra tid til anden, de bløder også igennem deres pæneste bomuldstrusser, deres kæreste er også en nar i ny og næ – og deres unger er syge 1 uge i træk. De bliver også oppustet og har lavt selvværd. Præcis som os andre humans.

Men jeg er også realistisk og jeg ved godt, at alle derude har det på samme måde som mig en gang i mellem. Vi er alle af samme støbning, og føler alle med hjertet og glemmer fornuften. Sådan er livet, og vi vil alle gerne være elsket og ‘liked’. Om det er på arbejdet, hos veninderne, på de socialemedier, hos vores forældre eller blandt mændene. Vi søger altid at blive elsket, og hvis folk ikke viser deres kærlighed tilbage, så bliver vi usikre og begynder at tvivle på os selv.

Disse dage rydder Instagram op i deres følgere og kontoer. De vil til bunds i de købte følgere og de købte likes, og det kommer de helt sikkert, jeg ved ikke hvordan man måler sådanne noget, og hvordan man finder bagmændene, men noget der gør mig lidt frustreret i denne branche er, nu sidder den almene borger derude og kun ser sort/hvidt på det hele og læser det der står i medierne, og det kan til tider for dem der ikke har en ide om denne opsætning på insta godt være virkelig forvirrende.

Jeg har haft min instagram konto @Rikkemay siden 2012 og jeg har kæmpet i snart 7 år på at nå op på 10.000 følgere, noget Acie hjalp mig med at nå, da hun anbefalede mig på hendes konto, og jeg nåede mit ‘mark’ med et stort flot rundt tal. Det betød jeg fik lov til at linke til mine indlæg, så det blev nemmere for Jer at følge med når jeg lavede et nyt skriv. Jeg må sgu være ærlig, jeg bliver lidt påvirket når jeg i disse dage poster et billede på insta, og jeg normalt får mellem 150-500 likes på en post, og jeg nu dårligt kan snige mig op på 75. Det stresser mig helt vildt, for jeg føler det så ligner jeg har købt mine likes, når det i stedet er grundet min reach ud til jer andre. På én eller anden måde så har instagram sørget for vi ikke kommer så langt ud længere, og vores feeds bliver blokeret.

Jeg har hverken købt likes eller følgere, og jeg vil faktisk mene at som blogger på 7 år, og med ‘kun’ 10.000 følgere, og så meget jeg er aktiv, der har jeg bare ikke ramt godt nok. Jeg kunne godt have været mere aggressiv og boostet mig selv mere. Men jeg orker ikke dette game. Vi er alle en luder i branchen, men jeg er ikke afhængig af min blog som indtjening, jeg er ikke et konkurrence menneske, jeg har aldrig vundet i noget, og jeg er ikke blevet opdraget hjemmefra til at kæmpe mod andre – jeg er opdraget til at kramme og være god ved andre, og jeg har tydeligt tabt i dette spil. Så her gider jeg slet ikke deltage i kampen om succes.

Men for at komme tilbage til kernen, og hvor vi startede før jeg lavede et stort U-turn på denne historie, så vil jeg bare sige, lad jer ikke snyde derude, fordi i ser en konto og de pludselig har mindre likes så er det ikke lige med, de har købt dem før. Der er noget galt med systemet lige nu, og der er noget galt med Instagram, og de ødelægger det for alle dem der lever af det – og det betyder ikke folk er falske eller ikke har den succes som de udad til viser, det er de 99% af gangen helt sikkert, og jeg ved de store derude de bliver helt sikkert ramt på samme måde som jeg gør, for mange har dette som en branche og deres levevej, så derfor er det noget der gør lidt ondt, når medierne hagler det ned.

Så vil jeg prøve ikke at lade det påvirke mig, for i bund og grund er det jo pisse ligegyldigt. Problemet er bare, at SoMe er sådan en stor del af vores liv, og det er kommet for at blive, og vi vil bare gerne elskes OGSÅ mig. Jeg søger klart megen accept og likes fra Jer, ellers var jeg ikke i denne branche. Men det er en illusion af den ‘virkelige liv’, det skal vi huske os selv på (Ik Rikke???) og bare fordi man får mange likes eller ingen likes er det ikke lige med man har købt dem❤️

Dejlig weekend folkens, nu vil jeg gøre mig klar til julefrokost med klanen.

XX
R

6 kommentarer

  • Kat

    Det kan jo også tænkes at folk ikke bare længere “liker” for at like. Jeg er Feks blevet total kritisk. Førhen likede jeg alt, nu er jeg meget mere kritisk og liker feks slet ikke sponsorerede indslag eller “se mig se mig” indslag.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Nu spørger jeg bare, hvad er et ‘se mig’. indslag. er det et billede af én selv? Hvad ville du like? Jeg har prøvet at poste billeder fra Singapore og det er der ingen der liker. Bella kan folk godt lide, men prøver at gennemskue det. Ikke jeg skal ændre det jeg gør, men jeg vil rigtig gerne forstå ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    For mig er et “se mig” billede den slags der ikke er naturligt men tydeligt opstillet og skal forestille at være naturligt. Jeg kan godt lide personlige billeder der fortæller en historie og ikke prøver at sælge noget. Feks kunne jeg ikke drømme om at købe noget der er blevet reklameret for på en blog eller insta.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Jeg liker heller ikke sponsorerede billeder, og med dit indlæg her, gik jeg lige ind og kiggede på din profil – jeg har af de eneste ca 6 billeder, måske kun set 1 eller 2. Til gengæld ser jeg næsten altid dine stories. Jeg har absolut med bedre lide dig end mange af de store – du viser personlighed og kant. Selvom du ikke har 200K følgere, ville jeg stadig blive star stuck af at møde dag 😀

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Jeg har prøvet et utal af gange at komme til at følge dig på insta men uden held🤔 og så vil jeg bare så gerne vide hvor dine fede sandaler er fra 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      WHAT??? Hvorfor kan du ikke følge mig? Hvad gør den? Det er da noget bekymrende!!!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MINE FREDAGS FAVORITTER..