SINGAPORE AIRSHOW // HAR LEGET VOKSEN IDAG..

MIN LÆGE SIGER // LAKTOSEFRI OSTE..

Jeg havde mit møde med min læge igår og det skal jeg nok komme mere ind på, men én af tingene jeg fik af vide var, jeg skulle droppe laktose, og kun gå efter laktosefrie madvarer.. altså også oste! Hmmm. Jeg har fra tid til anden drukket laktosefri mælk, da jeg følte almindelig mælk drillede mig en anelse, men jeg har ikke arbejdet så meget i oste området, jeg har bare skåret ned på dem. Men Jeg elsker ost – Jeg kunne ganske enkelt leve af ost – der er nogle oste jeg ikke spiser, da jeg ikke er fan af dem, så som flødeost/smøreost, så skulle det lige være philadelphia på en ny ristet bagel hos Starbucks – som jeg er stor fan af, hvis jeg skal spise en smøreost. Jeg har googlet og googlet siden igår, og heldigvis er mange er mine favoritoste dog laktosefri.

Her er en liste over laktosefri oste:

Asiago

Blue

Brick

Brie

Camembert

Cheddar

Colby

Edam

Gorgonzola

Gouda

Gruyere

Havarti

Limburger

Monterey(Jack)

Muenster

Parmesan(OBS: ikke revet i forvejen!)

Port du Salut

Roquefort

Romano

Stilton

Swiss

Her er en liste over nogle af de oste som IKKE er laktosefri.

Ricotta

Hytteost

Feta

Smøreost

Mozzarella

Hvad betyder ‘Laktosefri’: Under produktionen er vallen blevet skilt fra, dvs. osten indeholde meget lidt laktose – så lidt at selv laktoseintolerante bør kunne spise små mængder.
Et produkt er helt laktosefrit hvis det indeholder under 0,01 g laktose pr. 100 g(her)

– En god huskeregel er, at de fleste hårde skæreoste er laktosefri, men tjek altid listen eller fødevarebanken(her, det skal gerne under 0,1 g pr. 100 g)*.

Så nu kan ostebordet stadig bestå her i Orangehuset, så skal jeg bare have knække koden til glutenfri kost (mere info følger) Jeg tror dog ikke det bliver et problem da jeg er tosset med Madbanditten og Valdemarsro, de har super opskrifter der gør, man ikke kommer til at savne det.

♥♥♥

4 kommentarer

 • Sara

  Bare lige et lille tip fra en laktoseintolerant, så kan sådan noget som hytteost f.eks. sagtens fås i en laktosefri udgave også. Selvom jeg naturligvis godt ved at der henvises til hvordan osten er i sin oprindelige udgave. 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ej okay, du er da bare en skat. Jeg ELSKER hytteost. Noom Nooom Nooom – det skal jeg klart kigge efter. Tusinde tak for din besked.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Det er også bare SÅ lækkert! 😄 Rigtig mange af den slags ting fås efterhånden i en laktosefri variant, så det kan godt betale sig lige at kigge efter før man afskriver en ting helt. 😜 Sådan noget som smøreost ala Philadelphia kan også fås som laktosefri. 😘.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Du kan sagtens få hytteost, smøreost osv i laktosefrie varianter

  Vær opmærksom på franskbrød og den slags, som oftets indeholder laktose

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SINGAPORE AIRSHOW // HAR LEGET VOKSEN IDAG..