ALLE DE TING PÅ NYTÅRSFORSÆT LISTEN JEG IKKE HAR TÆNKT MIG AT HOLDE..

DEN BARSKE REALITET // KEND DINE RETTIGHEDER..


(Hvis det bare var så let)

DET STARTER ALTID MED KÆRLIGHED men sandheden er, rigtig mange kvinder kender ikke deres rettigheder når de flytter til udlandet med deres mand og familie. For let´s face it. Kvinder elsker kærlighed og eventyrer hvor ‘de levede lykkeligt til deres dages ende’. Den historie er bare ikke altid en realitet.

Pt. Lever 400 kvinder fra hele verden ‘låst’ fast i Singapore. Uden indtægt, uden sundhedsforsikring, fordi deres mand har forladt dem til (som regel fordel for en anden kvinde) da mange mænd ankommer til Singapore som Mr. Bean, men pludselig føler de sig som Mr. Beckham, og skrider fra den kone de har haft hele livet, som trofast har stået som en kæmpe støtte for ham. Men når man har boet i Singapore i mere end 6 mdr. Og har børn sammen, så har man ikke tilladelse til at forlade landet, medmindre ens exmand giver tilladelse til det. Hvilket de jo sjældent gør, da de både vil blæse og ha´mel i munden.
Vi lever desværre i et mandsdomineret land, hvor jeg i banken er noteret som ‘professionel housemaker, SINGLE with a child’ fordi vi ikke er gift. Det er ikke velset man lever her, uden papirer på hinanden, og Gentofte kommune har også skulle bevise overfor staten, vi ikke lever i synd der hvor vi kommer fra. Så i kan nok forestille Jer, hvilken rettigheder man har som ‘forladt’ i dette land, hvis dét er de rettigheder/syn de har på mig, som har været sammen med min kæreste i 11 år!

Mange ved ikke dette når de flytter hertil…. men det er en barsk realitet. Jeg har mødt én af de stakkels kvinder der idag kører UBER for at tjene til sine børns skole og liv. Min veninde Camilla og jeg skulle hjem en dag, hvor jeg bestiller en bil til at hente os, til min store overraskelse ser jeg det er en expat kvinde der kører bilen, og jeg får spurgt hende hvor lang tid hun havde gjort det… og så rullede historien. Helt blond og næsten ny i Singapore, havde hverken Camilla eller jeg, nogen ide om, det var sådan I Singapore, men det blev vi hurtigt klogere på.

Det viste sig, hun havde været gift med sin mand i 25 år, og de havde boet i Singapore de 12 af dem. De var begge fra London, og havde fået disse 3 smukke børn sammen, lavet i kærlighed. Men en dag fandt hun ud af, han havde en affærer med en lokal kvinde. Nu er det jo ligegyldigt om hun er lokal eller kommer ude fra. Men det var en lokal han var faldet for. Han forlod familien fra den ene dag til den anden, giftede sig med denne unge pige, og konverterede til islam, og ændrede navn til Muhammed. True story. Muhammed viste sig at være en rigtig ‘skidt fyr’, og besluttede sig for, hans børn faktisk ikke rigtig passede ind i hans nye liv med hans unge barnløse kone, og har derfor på det tidspunkt ikke haft noget kontakt med dem i OTTE MÅNEDER!

Selvom han har giftet sig med en lokal kvinde, og fået sig et nyt liv, nægter han at lade hans ex-kone rejse hjem/tilbage til London, hvor hele hendes familie og hendes support system bor. Han har sågar tvunget den engelske domstol til at udlevere hende og hans børn tilbage hertil, selvom han ikke gider at se dem, da hun var flygtet med dem!! Hun kørte en hardcore sag mod ham i England, men hun endte med at tabe denne retsag, og Singapore beordrede dem til at returnerer dem tilbage til deres ‘land’. Hvilket det jo slet ikke er mere. Singapore var ‘deres’ land. Noget DE havde sammen som en familie – men den er jo forevigt brudt op, og drømmene er knust.

De kvinder der sidder fast i systemet herude, de har virkelig et problem.. For hvis du ikke er supported af din mand, så kan du ikke få et job, hvilket betyder du kan ikke signe på en lejekontrakt. Hvis du ikke har et job, kan du ikke få en bankkonto – og har du ikke et job, en bankkonto og en lejekontrakt kan du ikke tegne et telefon abb´mm. Listen fortsætter, og du er bare fucked i et land, hvor de lever så meget i ‘kasser’.

Rigtig mange af de her kvinder, de bliver hjulpet af andre ex-pat kvinder, hvor de bliver ‘gemt’ fra ex-manden, så han ikke kan lave ballade, de får husly, de får mad, de får økonomisk hjælp etc. men disse kvinder sætter jo deres eget liv på spil, for finder goverment ud af, de hjælper disse kvinder der lever her ‘ulovligt’ så kan de selv ende med at miste deres opholdtilladelse.

Så på trods af, det er Singapores eget system der gør, disse kvinder ikke kan rejse tilbage hvor de er født og kommer fra. Så sidder de fast her, uden chancer for et bedre liv, men med den evige frygt for ikke have penge til dagen i morgen.

Så søde kvinder, kend jeres rettigheder når i flytter ud med jeres mand og familie – for hverken jeg eller min veninde vidste dette, da vi mødte ‘Jane’ den dag sidste år.

Selvom man elsker hinanden og sin familie, så er der én ting der ikke er sikkert, og det er følelser. De kan ændre sig på et splitsekund, og alt hvad man troede var peachy, er forevigt gone

Det er en barsk verden vi lever i… til tider… Men man skal heller ikke være naiv og ikke indse realiteterne✋🏼

XX
R

2 kommentarer

  • Helle

    Skræmmende og tankevækkende indlæg, det virker jo helt skørt 😕

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Ja, det virker helt OFF, men det er desværre en realitet ; (

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ALLE DE TING PÅ NYTÅRSFORSÆT LISTEN JEG IKKE HAR TÆNKT MIG AT HOLDE..