NEDTÆLLING TIL GENFORENING..

SÅDAN SHOPPER DU TAXFREE..

EN SHOPPE JUNGLE som jeg slet ikke kunne finde rundt i, da vi først flyttede fra Danmark. Jeg havde troet jeg ville få meget mere tilbage, når jeg shoppede, så blev slemt skuffet til at starte med – hvor jeg så indså, jeg nok var lidt heldig alligevel, da det faktisk kan blive til ret mange penge i sidste ende, og hvad der er sparet – ER TJENT (som man siger).

Først skal man lige lure de forskellige muligheder for udbetaling af sine taxfree varer. Du kan shoppe i butikker som ILLUM, de bruger GLOBAL BLUE – så er der andre butikker der bruger TAX FREE WORLDWIDE / PREMIER TAXFREE, og den sidste mulighed er det ‘grumme’ møde med tolderne/SKAT… Det er den jeg altid gerne vil undgå, for selvom jeg har lygter på min cykel, så føler jeg mig stadig skyldig.. hahah!

VIGTIG VIDEN OM TAXFREE SHOPPING: Når du skal claime din taxfree, så skal du have varen på dig. Du skal gøre det før du har tjekket din bagage ind, eller putte den i din håndbagage, for trust me – De tjekker din vare, så du kan ligeså godt droppe at tro, de ikke gør det. Cause they do! Så pak den ned, hvor det er nemt at komme til den, så du lige hurtigt kan vise den frem til dem bag skranken.

Du har 3 måneder til at claime dine køb. Fra salgsdatoen på bonen – HUSK at udfylde alt info på din TAXFREE seddel, med navn, fødselsdato, pasnummer, udløbsdato, kontonummer etc. INDEN Du går derhen, for ellers flipper de på dig, og det er mere besværligt for dig, fordi du skal vente ekstra tid og ender om bag køen igen!

GLOBAL BLUE: Ligger i lufthavnen mellem Terminal 2 og 3. De har Danske Bank som deres nabo, og en meget stor kiosk på den anden side. Måske det er 7 Eleven, jeg er ikke helt sikker. Her er der som regel en masse, og jeg siger en masse Asiater der står i kø, for at få taxen tilbage for alle deres Louis Vuitton, GUCCI etc køb de har lavet i københavn – så hvis der er kø, så ville jeg klart droppe den skranke. Tjekke ind, og tage dine køb helt med ind i lufthavnen, hvor de har en lille fin skranke, lige ved Lagkagehuset og B&O.
Det er et lille ‘hus’ hvor der aldrig er nogen, det er top luksus, da der sjældent er kø så er der mere tid til en sandwich hos Joe & The Juice. Det har jeg gjort de sidste mange gange – og den eneste grund til jeg fandt ud af, den var der, var fordi en sur skrankedame ikke troede på et køb var mit, da det var købt i El gigaten, og min svorger havde hentet det for mig, så hans navn stod på bonen, noget jeg slet ikke havde skænket en tanke, da jeg havde reserveret det i mit navn, og selv forudbetalt den – så hun sendte mig hele vejen ind i lufthavnen, og her gik lyset op for mig. For hvorfor stå i kø i 1 time, når man kan gøre det på 5 min derinde. Det er virkelig vigtig viden, hvis man er sent på den.

TAX FREE WORLDWIDE / PREMIER TAXFREE: har heddet begge dele, men nu tror jeg de er gået sammen, så vidt jeg kan forstå. Dem er der også mange butikker der bruger, og det er egentlig samme procedure som med de andre. De ligger lige ved siden af Global Blue, og FORAN Danske Bank. De har sådan en lille hvid skranke, hvor du kan henvende dig. Der skal du komme i god tid, for der kan også godt være kø.

TOLDERNE / SKAT: BumBum… ; ) Der er faktisk mange butikker, der ikke samarbejder med Global Blue og Premier Taxfree, fordi de skal betale et gebyr for at være med i den ‘deal’, så de gør det udenom dem. Det vil sige; Jeg købte et ur i Århus: De giver mig en kvittering på uret – altså et bevis på mit køb. Den kvittering OG uret, skal jeg have med ud i lufthavnen, gå hen til tolderne, som du kan finde lige ved ankomsten. Der hvor man går ud, når man kommer fra ferie, og der hvor folk venter på en. Hvis du står og kigger på folk der kommer ud, så er det til din højre, hvor du kan se en glasdør, og der skal du gå ind på et lille kontor. Tolderne tjekker så dine ting, og hvis det er et ur, om det passer til din kvittering. De stempler bonen, og den skal du enten sende til der hvor du har købt, eller tage et billede af den, og sende til dem, så udbetaler de pengene direkte ind på din konto. Der gik kun få dage, til pengene stod på kontoen – MEN jeg har også haft venner, hvor de måtte rykke maaange gange for deres penge – det er jo lidt en anden ‘sikkerhed’ men det plejer at lykkedes.

For du opnår 19 % ved feks. GLOBAL BLUE skal du shoppe for omkring 50.000kr (+/-)

Momsrefusion 
“For at være berettiget til momsrefusion skal der købes for minimum DKK 300 i den enkelte forretning (for nordmænd minimum DKK 1.200 pr vare).

Har du købt varer, inden du ankom i lufthavnen, refunderes mellem 12% og 19% af den samlede pris på varen afhængig af beløbets størrelse.Ved køb i lufthavnens butikker refunderes 20% af den samlede pris på varen. Beløbet kan kun udbetales i Danmark, hvis Danmark er den sidste EU-destination inden hjemlandet/slutdestinationen.

Man kan købe parfume, kosmetik, vin og spiritus i TAX FREE-butikken, lige gyldigt hvor du rejser hen. Du kan dog kun købe toldfrie tobaksvarer, hvis du rejser til et land uden for EU. BEMÆRK Færøerne og Grønland regnes ikke for EU-lande. Det samme gælder De Kanariske Øer (fx Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote og Fuerteventura), Ålandsøerne og Kanaløerne.”

Det er ikke kun tøj og tasker du kan shoppe TAXFREE – du kan også leje biler, og det er virkelig noget der batter på rabatten (hø hø) Jeg lejede en bil i små 9-10 dage og jeg kom af med 1100kr all inclusive. Det skal så også lige siges, at det var Flintones gruppen, af bilen de havde, næsten uden bund, og man selv skulle løbe den varm. Men Hey, det var en bil og det fungerede. Jeg har ikke brug for en Audi eller Porche når jeg er i DK, den skal bare kunne fragte mig til 5800 New Castle uden at jeg bliver krøllet sammen, hvis jeg bliver ramt. Men kan kan jo også vælge en nicer bil, hvis det er dét man ønsker,  og man skal heller ikke kimse af en Porche 😁

Jeg plejer altid at bruge Europcar, de er altid top søde, og svarer med det samme, hvis man har nogle spørgsmål.

 

Så nu er det bare ude at Cruise ✌🏼Happy Shopping, Enjoy.

XX
R

 

7 kommentarer

  • Nanna

    Hej Rikke.
    Er lige flyttet udenbys (udlandet om man så må sige :)) synes de her regler er lidt svære at finde rundt i. Skal varen/varerne være i ubrudt emballage eller må man godt have taget det i brug?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Hej Nanna,

      Du må gå og stå i det, og slide på det i 3 måneder, og derefter claime taxen. Så det skal ikke være ny varer. Men du skal have taxfree sedler på dem, og andet kræver det ikke ; )

      Happy Shopping

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Moses

    Hej Rikke,

    Jeg skal til at købe en Chanel taske til min gravide kone. I den anledning har jeg overvejet at købe tasken taxfree og dermed få pengene i lufthavnen. Du skal lige vide at jeg er tyrkisk statsborger. Så jeg kan sagtens give et tyrkisk adresse i den tax free formular, spørgsmålet er om de skal se en retur billet til Tyrkiet både ved handlen og ved tax free skrænken i lufthavnen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Hej Moses.

      Du skal desværre kunne bevise du bor i Tyrkiet OG vise en returbillet. Trust me, jeg har selv bøvlet med det, for jeg skulle købe en computer i DK, hvor min kæreste havde reserveret den hos EL GIGANTEN men fordi hans navn stod på, så kunne jeg ikke. Grrrrrr!!!

      Det ER en jungle ; (

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hej,
    Hvis jeg fx har en mellemlanding i Zürich på vej hjem, så kan jeg ikke claime i Danmark, er det rigtigt forstået?
    Vil det sige, jeg intet får retur?
    Tak

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ariya

    Hej Rikke
    Er det normalt man ikke får kvittering igen?
    Jeg har oplevet det to gange både med min Chanel og Gucci hvor jeg ikke fik kvitteringer med efter jeg har fået pengene i lufthavnen.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke May

      Ja det har jeg desværre også prøvet, så du bliver nok nødt til at tage en kopi af den eller bede butikken om at lave en ekstra ; )

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NEDTÆLLING TIL GENFORENING..