HOME SWEET HOME // RIKKES TAKE ON THE WORLD VOL. 3000

JEG VED IKKE OM JEG KAN TALE OM DET // TING DU SKAL TÆNKE PÅ NÅR DU REJSER..

img_7882

VED IKKE OM JEG KAN.. Altså snakke om det, for hold op mit hjerte har gjort ondt de sidste par dage. Sådan rigtig naller. Og faktisk så slem at min fødselsdag var pænt ødelagt for mig. Måske en anelse overfladisk, men det kan man jo ikke gradbøje, når man er blevet ked af det ; (

(Jeg har prøvet at skrive det her indlæg 4 gange, og trykket gem, og lagt computeren væk igen)

På min fødselsdag, skulle vi ud og spise frokost med nogle af vores venner, og jeg skulle lige op på værelset og hente nogle ting. Vi ankommer til vores værelse og vores dør var ikke låst. Jeg bliver selvfølgelig i tvivl om det er os selv, der har glemt det. Men da det går op for mig, vores morgenmad er fjernet fra terrassen, vidste jeg, det ikke var os. Vi bor på et lille Boutique hotel, hvor man ringer ned, så kommer de op med morgenmaden på værelset – og henter det igen, når man er gået. En rutine, vi var vant til. Så én kommer med det. En henter det, plus der kommer én og gøre rent på ens værelse. Så 3 forskellige personer, på en dag, som kommer ind og ud af ens værelse.

Værelset er lavet sådan, at der er en ‘hovededør’ hvor man skal trykke en kode, og den åbner til en meget lille gang, med kun 2 værelser. Så man deler altså gang, med en anden familie. Men vi så stort set ikke vores naboer. Der var nogle ting, som jeg når jeg tænker over det, undrede mig enormt meget, men heller ikke mere, end jeg ikke gjorde noget ved det.
Vores rengøringsdame var meget lang tid på vores værelse dagen før min fødselsdag. Faktisk over 1 1/2 time. Den forstod jeg ikke helt. Men igen, gjorde ikke noget ved det. og da jeg kom på min fødselsdag kl 13 for at skifte tøj, og vi finder vores dør ulåst, undre det mig virkelig også. Mest fordi der ikke var gjort rent, og det var meget atypisk. Men tænkte bare de havde travlt, så de ikke havde nået det.

HER ER SAGEN Jeg har fået stjålet mit ur. YES. Mit elskede ur, jeg fik af M den 12 Juli 2014 i Monaco. Den største hjertegave, jeg nogensinde har har fået, blev taget fra min taske / lynlås lommen, som var lagt i vores klædeskab under 2 ekstra hovedpuder, der lå der. Jeg havde prøvet at få vores safe til at virke, men der var en eller anden fejl på det, eller noget teknisk jeg ikke lige fattede. Så fik ikke spurgt i receptionen, om de gad at fikse det. Det skulle jo bare lige ligge i min taske kort tid.  Vi kommer tilbage fra frokost, og jeg skal hen og have massage kl 16.00 som M havde booket til mig. Bella var sammen med sin tante og kusine.  M var gået over til sin Mor og Far og bror, for at drikke en kold pils – og jeg fik massage og skulle skynde mig i bad, da vi skulle ud og spise og fejre min fødselsdag. Da jeg havde været i bad, og havde gjort mig klar, skulle jeg have mit ur på igen, og tager tasken fra skabet (enormt let) … og indser til min rædsel, at mit ur er VÆK. Som i MIC DROP. OUT! Jeg splitter selvfølgelig hele værelset af, og vender alt der kan vendes. Det hjalp slet ikke. Uret var VÆK!!!

Min taske havde ligget i skabet, fra Søndag til tirsdag, men uden mit ur. Så rengøringen kunne sagtens ha´set, den lå der. For der var ikke noget i den, da jeg brugte en anden strandtaske. Men jeg havde flere ting på værelset som jeg havde købt, og et par designer poser, som jeg havde stående. Det kan måske godt ha´’provokeret’ nogen til det. Jeg kan jo ikke sige det er nogen specielt. Men alle overvågningsbånd er blevet kigget igennem, og der kommer ikke andre ind og ud af værelset, end os selv og rengøringen. Siger hun i hvert fald hende på hotellet. Som by the way, slet ikke var særlig hjælpsom. Hun nærmest råbte af mig, da jeg sagde, jeg ville ringe til politiet. Noget man jo ligesom bliver nødt til, da forsikringen skal bruge bevis på tyveri og det er meldt, og der er lavet en rapport. Det tog hun ikke specielt pænt. Hvilket jeg heller ikke helt forstod.!!!

Men sagen er den, jeg har fået nakket mit kæreste eje, altså efter Bella og M. Og det kommer nok aldrig tilbage, selvom politiet sagde, de til tider, faktisk fandt ting der var blevet stjålet. Men i hvilken omfang, det ved jeg ikke. Men man kan jo bare håbe og bede til, det kommer tilbage ; (

MIT RÅD TIL JER DER REJSER:

Efterlad alt derhjemme i DK eller hvor i bor, når i rejser. Der er ingen grund til at medbringe det, medmindre du skal til bryllup med dronningen og ikke vil overshines. Læg det nu derhjemme.

Når du ankommer til dit værelse, vær sikker på at jeres pengeskab virker. Hvis det ikke gør, få nogen til at kigge på det. Hvis det ikke virker, forlang et andet værelse.

Læg alle jeres penge, pas og smykker som i ikke skal bruge ind i pengeskabet, og lad det ligge der til I skal hjem.

Lad ikke designer poser stå fremme på værelset, der er ingen grund til, at friste svage sjæle. For de er der.

HUSK selvom i er på jeres eget værelse på et hotel, så kan man ikke føle sig sikker. Som I aldrig.

Sørg for jeres dør låser rigtigt. Og tjek igen, når i går derfra.

Efterlad ikke noget liggende fremme, som har værdi eller som i ikke har lyst til at miste.

Dokumenter ikke på de sociale medier; Instastory eller Snappen, hvad i køber og med location. Det er håndbog nummer ét for tyve. Før hen var det bo bedre, nu er det de hurtige SoMe´s.

Sidst men ikke mindst. PAS NU PÅ JER SELV ♥

//

Jeg har i hvert fald lært min lektion i det her, og det var måske meningen, jeg skulle mærke det helt tæt på, for jeg har nok ikke haft helt så meget respekt for det, som jeg burde. Lås alt væk, og lad intet være fremme til andres skue.

XX
R

img_7093

Dengang da alt stadig var sjovt, og jeg havde mit ur.

23 kommentarer

 • A

  Man er desværre ikke en gang sikker, når man lægger i pengeskabet. Dem , det ønsker det, kan åbne det… det er ikke en gang svært at finde videoer på nettet, der viser hvordan😕

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

   Har netop oplevet at hele pengeskabet blev stjålet på et hotel i Holland. Vi havde lagt alt af værdi derind bl.a en lille diamant halskæde, jeg havde fået af min mand i forlovelsesgave. Vi var taget på en restaurant for at spise aftensmad og var kun væk i to timer.
   Da vi kom tilbage var hoteldøren brudt ind, alt gennemrodet og utroligt nok var hele pengeskabet revet ud af klædeskabet og taget med. En virkelig trist oplevelse og de hotelansatte virkede nærmest mere irriteret på os, end interesserede i at kontakte politiet. Lader alt af værdi blive hjemme efter den oplevelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Når hotellerne nu ved, de ingen ansvar har – hvorfor takler de så ikke på en bedre måde? Hende på vores hotel kunne ha´taklet’ det her, på en helt anden måde, og jeg var taget derfra, stadig med ‘ondt i numsen’ af og være blevet berøvet. Men hun kunne ha´sendt mig afsted, med følelsen af, hun havde gjort hvad hun kunne. Hun var HELT lige glad. Jeg fristes til at skrive ‘Dumme kost’!!!!

   Jeg har i hvert fald, virkelig lært min lektie. Jeg har stort set ikke sovet siden natten fra den 11 Juli. Jeg har så ondt i maven. Og sjælen på flere fronter ; (
   Der kommer til at gå noget tid, før jeg kommer mig over det her. Jeg kan heller ikke lade være med at tænkte, hvis vi havde været på værelset, mens personerne har været derinde. Der går bare mange tanker igennem hovedet.

   Man er bare ikke sikker nogen steder mere.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Du har helt ret. Kender nogen der fik stjålet deres Ur fra pengeskabet i Bangkok, på et 5 stjernet hotel. Hvad freaking sker der altså!!! Man kan jo ikke stole på nogen mere ; (

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh ja, affektionsværdien kan være så stor – jeg forsøger også altid at rejse uden noget, der har synderlig værdi, men netop med ure og smykker er det svært (:
  Håber en anden god mindegave, kan kompensere og skabe samme glæde en anden gang.

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Kender du det, normalt ville alt i min verden kunne erstattes. Men lige denne gave, har jeg fået i gave af Bella og M, efter jeg var blevet kørt ned, som en ‘Yaaaay, du er i live’ gave. Den kan aldrig erstattes, ingen gang, hvis jeg fik dobbelt erstatning. Aldrig. ; ( (Du får lige samme svar som Camilla.. haha)

   Håber jeg får forsikring, jeg tror det ikke, da vi ikke har nogen i DK ; ( HULK…..

   Kryds fingre for mig.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Ej, hvor er det forfærdeligt! Jeg tror sgu næsten ikke jeg havde kunnet styre mig for at tage en meget alvorlig, personlig snak med rengøringspersonalet hvis det var mig. 😡

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Åååååh NEJ!!! Har prøvet det samme i Berlin bare “kun” med 3 par Chanel øreringe som var snuppet… her var hotellet også pænt ligeglade.. siden har jeg brugt safe’t.. lesson learned, men FUCK hvor råddent!!! Krydser fingre for det dukker op igen…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   HVAD SKER DER FOR FOLK ALTSÅ. Jeg er så chokeret, specielt nu hvor jeg læser, hvad der er sket for dig, og for rigtig mange af dem som læser med her. Det er jo ikke kun os to. Det er jo langt flere, end jeg havde regnet med. Der burde sgu været en morale og en etik, der siger, man stjæler bare ikke fra gæster. og Sådan er det!!! Man skal bare slet ikke stjæle. Som i slet ikke. Det er bare så lavt. Der kommer til at gå lang tid, før jeg er ovre det her. Jeg kommer aldrig til at bo på et hotel, og opføre mig på samme måde mere. Den safe, den kommer til at være fyldt op, men det er jo heller ingen gang sikkert mere. Tydeligvis.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Jeg boede i Østrig i 4 måneder og den ene dag havde en jeg boede glemt at låse døren, da vi kommer hjem om eftermiddagen, manglede flere MacBook og andet elektronik, hvilket kan erstattes, men slappede aldrig af igen, og låse døren når jeg var alene og var megetbange for der kom nogle ind om natten når vi sov.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  ØV, ikke nok med at uret er væk, så får du også skod behandling af hotellet🙁 Hvor er det bare ærgerligt ikke at kunne have sine ting i fred

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Anja, jeg er i chok. Jeg er målløs. Fuldstændigt. ; (

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  kender følelsen du står med! eller nogenlunde, for på min kærestes og jeg første rejse sammen, fik vi på første dagen stjålet alle vores penge.. de betyder selvfølgelig ikke det samme som et ur med minder, men vi er begge studerende og havde sparet op til denne ferie længe.. vi kom kl. 3 om natten, så fik ik lige tænkt på safety boks, og om morgenen ville vi bare gerne have mad også lige et par timers sol. lesson learned, safety boks før alt andeta gik grædende ned i receptionen, og ham der sturede hotellet trak bare på skuldrene og gik .. tak for intet. keydser fingre for at det alligevel dukker op!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   NEJ. Det er ikke rigtigt. Det siger du ikke til mig. Hold nu kæft hvor er det råddent. Jeg forstår simpelthen ikke hvad der sker med folk altså. Det er virkelig forfærdeligt. Bella nægtede at sove i sin seng efter det skete, hun var så bange for at være på værelset efter der. Når man er 9 år, så er ‘tyve’ bare en helt anden opfattelse. Så det blev til i midten i vores seng – så må man bare give dem tryghed. Hun tog det lang værre end jeg regnede med hun ville. ; (

   Så har vi to lært vores lektie. Fra nu af KUN safe.

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla friis

  Nooo, det er min værste frygt.
  Er idag kommet hjem fra en tur i Berlin, den første dag købte jeg to Gucci tasker, jeg puttet dem ind i det skab der var på hotel værelset, de ku ikke rigtig være i et pengeskab;) MEN nøj hvor jeg frygtet at de måske ville forsvinde så havde ekstra taget kvitteringerne med i min håndtaske hvis nu. Heldigvis var de der stadig da vi skulle hjem.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Jeg har aldrig følt mig så krænket før. Et der har været nogen inde på vores værelse, som ikke var os. Et så intimt sted, hvor man normalt føler sig ‘hellig’ – det betyder intet i dag. Folk har ingen pli eller respekt overfor andres ting. 2. hvis det er personalet der har gjort det, og hende fra hotellet svor på sit liv at INGEN af hendes ansatte kunne finde på det. Men hvordan kan man det, for man kender KUN folk til tænderne. Hvordan kan du sværge på, at ingen andre kunne finde på det…? 3. Forstår jeg slet ikke, hun ingen gang ville med op på værelset og se, hun var helt lige glad. Måske hun selv var med i det. Man ved jo aldrig. Hvem siger nogen overhovedet har set på båndende.

   Jeg kan virkelig godt forstå, du gemte de ekstra kvitter´et andet sted. Vi skyndte os over til mine svigerforældre og stille mine ting, for kunne slet ikke overskue, hvis de kom tilbage for at stjæle det, på et andet tidspunkt. ; (

   Jeg fik uret i gave af Bella og M, efter jeg var blevet kørt ned, som en ‘Yaaaay, du er i live’ gave. Den kan aldrig erstattes, ingen gang, hvis jeg fik dobbelt erstatning. Aldrig. ; (

   Godt Du fik dine ting med hjem ; )

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Seyma

  Årh hvor er det bare forfærdeligt virkeligt!!! Den person burde virkeeelig skamme sig! Jeg ved intet vil erstatte det og føler virkelig med dig! Men tak fordi du deler det jeg er et kæmpe rode hoved så tager dine ord til mig og lader mine smykker være hjemme.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Ohhhh Seyma,

   Du må virkelig love mig, at du efterlader dem hjemme. Det er ikke det værd. Desværre. Jeg har virkelig fået respekt for det, det er simpelthen for usikkert i den verden vi lever. Men gem dem nogle steder, hvor ingen kan finde dem. For min veninde fik rippet deres hus, da de var ude og sejle i 2 uger. Der er åbenbart heller ikke helligt. ; (

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Øv! Hvor er der bare for meget 😖

  Vi havde for nogle år siden lånt et hus i Sainte-Maxime hvor vi skulle være i 3 uger. Og en af de første dage havde vi indbrud MENS VI SOV! Det var så klamt. Alle vores værdier var væk – ure, tasker, pas, penge, smykker (inkl vielsesringe). Behøver jeg at sige, at vi ikke sov sådan rigtig godt resten af ferien 😫

  Her pissede det mig iøvrigt helt vildt af, at ikke engang politiet kunne tale engelsk. Heldigvis havde vi en rar nabo som gerne ville agere tolk, ellers ved jeg da ikke hvad vi skulle have gjort?!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christel

  Hvor er det frygteligt at læse alle disse kommentarer, bliver så vred og skuffet, men mest af alt vred! Og kan i øvrigt slet ikke forstå, at hoteller ikke vil tage noget form for ansvar eller som i dit tilfælde finde ud af HVEM fra personalet, der har gjort det.
  Jeg ville begynde at skrive dårlige anmeldelser om samtlige hoteller, når man ikke engang får hjælp eller respons på det man har været udsat for. LORTEMENNESKER.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriette

  Det er noget sjovt noget, det der med ure. Jeg elsker mand og børn, ingen tvivl om det. Men jeg elsker også mit Rolex som jeg fik i fødselsdagsgave, efter jeg havde drømt om et siden jeg var ung. Kald det bare overfladisk, men sådan er det, og jeg tænker at det kommer til at gå i arv når tiden er inde. Og det er en fin tanke. (Eller også bliver det “stampet” tre minutter efter. Whatever😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Så ved du præcis hvordan jeg har det – det gør naller i hjertet ; (

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alice

  Åh hvor er det bare total nedtur! Sådan noget kan stoppe hele min verden, og suge al glæde ud af mig 🙁
  Når vi rejser bruger vi faktisk aldrig pengeskabet – men har til gengæld altid låst vores kufferter med TSA låse (dem med kode på). Har dog heller ikke noget af større værdi end en Ipad i kufferten. Min vielsesring er mit dyreste og mest værdsatte eje – men den har jeg jo altid på mig, så det er lidt nemmere at holde styr på.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOME SWEET HOME // RIKKES TAKE ON THE WORLD VOL. 3000