SMUKKESTE BUKSEDRAGT TIL MOR..

NÅR HJERTET GØR ONDT // TAL PÆNT..

IMG_8228

(Sponsoreret af CALL ME)

ASIAN PROBLEMS nu kan jeg ikke tale om “generelt” jeg kan kun udtale mig om, hvor jeg selv er lige nu – og det er Singapore. Men hold nu op, hvor bliver jeg dagligt chokeret over, hvor grimt folk taler til hinanden.. Det kan jeg mærke, jeg virkelig har det svært med – og specielt et sted, hvor der er så meget hierarki. Mændene er over kvinderne – og kvinderne er over deres maids og børn. Og jeg skal da lige love for, de semi undertrykte kvinder der findes herude, de får taget et “swiiing” af deres hjælpere. Det er det eneste sted, hvor de har magten. Mændene er bare overhovedet – det kan jeg jo selv mærke. Jeg kan ikke tage nogen beslutninger, kan ikke få min egen bankkonto, da jeg ikke tjener nogle penge.. Hvad skal jeg så bruge en konto til, spurgte den 21 årige bankmand M om, da vi var dernede for at søge om et kort??

HOUSEMAKER I mine papirer er jeg noteret som “professionel Housemaker – SINGLE with a child” for vi er jo ikke gift, og der findes ikke en “kasse” til sådan nogen som mig, da jeg I deres verden lever i synd, og det tog da også næsten 5 mdr. for at få mig godkendt til at bo her. Vi skulle lige omkring Gentofte Kommune, der skulle bevise, M og jeg, havde delt samme adresse i næsten 10 år, og det var godkendt den må de vi levede på – videre til den Danske Ambassade i Singapore, for at få det stemplet og en red ribbon, så var vi good to go! Dog nåede jeg lige en semi anholdelse, da jeg kom fra Bali, sammen med Mie og Kat, som skræmte mig fra vid og sans, men sådan er systemet her. Gammeldags, og det kan der ikke laves om på. Heldigvis kom er der styr på det, og jeg må gerne blive, så længe jeg ikke laver ballade ; )

Men man har bare ikke mange rettigheder her, og det er mega frusterende, og du har slet ingen når du er “hjælp” her ; (
Jeg har lige skulle sunde mig over situationen, men nu er der gået nogle mdr. og det begynder at komme på afstand. Men her i min condo hvor jeg bor, der har jeg været en rigtig grim situation, hvor hjælperen er blevet mishandlet, og mit hjerte har været knust i tusinde stykker..

I vores lejlighed, der kan man fra vores køkken, kigge over i vores nabo´s køkken – og vice versa. Så man kan se mange ting, som man ikke altid har haft lyst til at opleve.. De opholder sig rigtig meget i deres køkken, det gør vi ikke, men når der bliver talt med store ord, så kan det også høres hos os, og nogle gange, laver jeg en CSI/SWAT og udspionerer dem. Der bliver åbenbart ikke bygget med så gode materialer her, som hjemme, så hvis du taler semi højt, så kan det høres på flere planer.!

Jeg har haft fundet nabo-moren nede ved poolen, hulkende, da hun havde fundet ud af, hendes mand havde en affaire med en kollega – han havde fortalt hende, han arbejdet i Malaysia fra søndag til fredag, men det havde aldrig været sandt, det viste sig, de dage han sagde han var der, der var han faktisk hos sin elskerinde.. Det skal lige siges, da jeg får denne information, er det måske 2 gang jeg snakker med moren, som er en kvinde fra Gambia, som har fulgt hendes forretningsmand, både til Paris i 4 år – og nu Singapore, for han kan gøre karrierer.. PLUS de havde en baby på 5 mdr ; (
Han løj hele tiden for hende, og når han sagde han var på arbejde, og ikke kunne komme hjem, fordi han havde glemt at slukke lyset på sin bil, så den ikke kunne starte – så, så hun ham komme kørende med “pigen” i bilen lige forbi hende, mens hun stod på gaden med madvarer og en baby på slæb… Rigtig 1 klasses røvhul af en mand!

Lad os bare sige, efter der, der rullede lavinen, og tonen blev meget anderledes i huset. Det skal lige siges, de har også en pige på 6 og så deres lille baby, som der ikke blevet taget hensyn til. Som i slet ikke. Der er blevet kastet med tallerkner, glas, knive – der er blevet råbt, og skubbet en hel del, af dem begge to, og de to små børn, har set alt…!!!
Deres maid var de også begyndt at behandle rigtig dårligt – og ville afl. børnene hos hende, sige de kom tilbage om 2 timer, og så kom de ikke før 10 timer efter – eller først næste dag. Når de skændes, kunne de finde på, at smide børnene ind til hende kl 4 om natten, og smadre hele lejligheden.. De ville råbe ad hende, nægte at give hende mad, smide hende ud midt om natten, og sige hun bare kunne skride… Uden penge, telefon, tøj eller noget..

Jeg ville snakke med hende hver morgen, og sige til hende, hun skulle ringe til mig, og jeg ville hjælpe hende væk derfra – men hun var så loyal, hun ville blive pga. børnene … Hun kunne ikke bære at de skulle være der alene, og ikke havde nogen, der kunne passe på dem. Det må man sige, var enormt stort af en person, som blev nægtet mad, stod op kl 5.30 og arbejdede til midnat. Hver gang jeg kiggede derover, lige gyldigt hvor sent jeg gik i seng, så var hun altid på arbejde.. altid!

Reglerne her i Singapore er dem, jeg faktisk kan blive udvist for at hjælpe en maid, og M kan miste sin arbejdstilladelse… Men det er virkelig svært, at se et andet menneske blive behandlet på den måde, når man selv kommer fra danmark, hvor au pair´s kun må arbejde i 5 timer and thats it!

Dog kommer jeg hjem fra træning en dag, og finder hende på bænken med 2 andre damer, og alle hendes ting i 5 plastikposer.. Hun græder, og har besluttet sig for, at forlade denne familie, da de igen havde smidt hende ud midt om natten, uden penge, tøj eller telefon.
Carol som hun hedder, havde kontaktet den Fillipinske Ambassade, som var kommet og hentet hende – og de skulle nu tage hende til et “safehouse” hvor familien ikke kunne finde hende… For efter reglerne, kan de bare komme og hente hende, og nægte hende, hun må rejse – de skal skrive et frigivelses brev!! (det er så fucked up) ellers må hun ikke rejse, og kan blive eftersøgt af politiet, og nægtet adgang til Singapore nogensinde igen.

Det viser sig hun kun har 2 dollars på lommen (10 kr), da familien ikke har udbetalt hendes løn, og har heller ikke tænkt sig det, da hun i deres øjne er en forræder.. Så jeg ender med at give hende alle mine cash jeg har i min pung, så hun lige har lidt at leve af! Jeg giver hende 100 dollars hvilket svarer til 500 kr, og tænker nu har hun lige lidt at leve for, også når hun kommer tilbage til Fillipinerne.. Men det skal vise sig ikke at være sagen, for da den stakkels pige kommer til lufthavnen, har (lorte) familien, købt hende den billigste billet de kunne finde, for sådan nogle mennesker er de – og den inkluderer hverken bagage eller mad på flyveren, eller noget, og det er en tur på næsten 4 timer… Heldigt de havde købt hende et sæde, og hun ikke skulle sidde med kvæget i lastrummet…!!
Hun ringer grædende til mig fra lufthavnen helt hysterisk – og jeg må berolige hende med, hun må bruge de penge jeg har givet hende.. Det gør selvfølgelig ondt på hende, da 500 kr er meget i hendes land, og ville gøre, hun kunne forsørge hende og hendes datter i rigtig lang tid…  Og det gør mig rasende!!!!

IMG_8229

Carol er heldigvis tilbage hos sin datter og familie, og hun har det rigtig godt. Hun skriver til mig rigtig tit, så jeg lige får en update på hendes liv. Hun arbejder pt. som sygeplejerske, så hun kan forsørge sin datter og mor – men vil gerne tilbage til Singapore, for at arbejde – og spørger hele tiden, om jeg kan finde et arbejde til hende. Har sagt til hende, det vil jeg ikke hjælpe med, da jeg ikke synes, det er et godt sted at være for hende, og hun hellere skal blive ved hendes smukke datter..

IMG_8231

Jeg har set vores naboer tit, da vi deler elevator, og hver gang har jeg lyst til at lave en halv Nilson på dem.. Men igen, det kan skabe mere ballede end gavn, og Carol har det godt nu, og  jeg skal ikke udvises herfra. Dog har jeg lyst til at sige til dem, de skylder mig 100 dollars, og jeg synes de er nogle rigtig skidte mennesker.. Men for dem går livet videre, de har fået ny hjælp, og spredt rygter i hele vores condo om, Carol bankede deres børn, derfor blev de nødt til, at smide hende ud.. Endnu en grund til at overfalde dem en mørk aften i vores P-kælder…*skumle skumle*

Men der er et sted for dem, når de skal herfra, og der er ikke all you can eat buffe – og fri bar – der er noget mere dystert, håber jeg!

Så trist et liv der er for mange af de maids der bor her… Hver gang sådanne noget sker, så tænker jeg altid på den reklame, som har ramt mig mest..  “Tal ordentligt – Det koster ikke noget” af CALL ME.. Den burde oversættes til alle sprog, for den kan man virkelig lærer noget af. Hvor kommer man selv fra, siden man kan behandle et andet menneske på den måde? Det er mig virkelig en gåde!!

De her hjælpere, de har alle barn og mange flere børn. De rejser fra deres familier, for at arbejde for at kunne forsørge deres egne – og de skal tilmed “pines” ved, at være en del af en anden familie, hvor ofringen er, de ikke selv får set deres egne. I mange tilfælde går der flere år, før de ser dem, og det gør så ondt i hjertet, for en dansk mor som mig.. Den eneste kontakt de har er pr. telefon og sms´er.. Børnene bor hos deres mormor, og venter bare på, deres mor har fået samlet nok penge sammen til, de kan komme hjem og se dem..

Der skal man altså lige huske sig selv på, hvor godt man har det – og hvor godt vores børn har det, for om nogen, så er danske børn virkelig forkælet. Både materielt og med kærlighed, og det elsker jeg Danmark og vores mentalitet for..

For hvem kan ikke elske sådanne en lille pige som hende her? Hun er simpelthen alt alt for skøn.

IMG_8230

CALL ME vil derfor sikre sig, at alle mødre, fædre og bedsteforældre kan holde kontakten og altid få fat på deres elskede børn og børnebørn – derfor kan Du nu vinde en Sony Xperia X i Rose Gold smartphone: Telefonen har et 23 MP kamera (Iphone 6 har et 12MP kamera), Android 6.0 Marshmallow og 5″ Full HD-skærm.. Nu er der ingen grund til, ikke at de tage de bedste billeder og forene de gode minder..♥

Tilmeld dig konkurrencen HER.

Held og Lykke

XX
R

(Billederne har Carol givet mig lov til at dele ♥)

2 kommentarer

 • Jette

  Hej Rikke May
  Har lyst til at skrive en lille kommentar til dit indlæg, da det gør stort indtryk på mig. Har selv boet i Singapore i to år – godt nok for 13 år siden – men der var historien den samme. Især de lokale behandlede deres maids rigtig dårligt, og ind i mellem havde jeg lyst til at ‘komme til’ at skubbe en strid kælling ned ad rulletrappen, når hun gik der og råbte nedværdigende til den stakkels pige. Oplevede desværre også et par gange, at danske familier følte sig totalt overlegne ved at bo i Singapore, ha’ en masse penge og en mand, hvis karriere drønede derudad…
  Én dansk familie ville ikke give deres maid fri i en uge, så hun kunne komme hjem og fejre jul sammen med sin lille datter, som hun i øvrigt ikke havde set i tre år. De skulle selv fejre jul i Singapore, og det ville da være for meget at forlange, at de selv skulle stege en and og brune lidt kartofler… En anden dansk familie ville ikke installere en varmtvandsbeholder til deres maids bruser, så hun måtte gå i bad i iskoldt vand – blot fordi hun ikke selv bad om at få en (hallo idioter – det turde hun jo ikke!). De skulle skamme sig, skulle de – men det gjorde de ikke. Jeg var SÅ flov på deres vegne og over at danskere kunne finde på at være på den måde. Selvfølgelig ikke i nærheden af, hvad man hørte og læste der foregik i andre hjem (hvor især lokale mishandlede deres maid), men alligevel gjorde det mig rigtig ked af det… Heldigvis har langt de fleste maids det super, super godt hos danske familier.
  Fantastisk, at du kunne hjælpe Carol. Både ved at være der som en fortrolig og ved at hjælpe hende økonomisk, da hun endelig fik nok og valgte at rejse hjem – du har et stort hjerte 😉
  Ha’ en rigtig dejlig weekend.
  Jette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle

  Trist, bare trist 😞 Tænk at man kan behandle et andet menneske så dårligt!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SMUKKESTE BUKSEDRAGT TIL MOR..