MORMOR STILEN..

SKAL MAN HOLDE DET MAN LOVER??

IMG_9825

PLANEN VAR Bella måtte få en hund når hun var 11 år – det er en super perfekt alder til at forstå, hvad ansvar er, og hvad det betyder. Men det kan jeg jo så takke min søde veninde Camilla for at det blev ødelagt ; )
Jeg har sgu aldrig været særlig ansvarlig, jeg kunne både slå kaktusser, plasticblomster – om min Tamagotchi ihjel, da jeg var yngre. Men jeg kan måske godt se, at hun har lidt mere af M i sig. Han er også ekstremt ansvarlig – dog det største rodehovede. Men super ansvarlig, og jeg er slet ikke i tvivl om, at hun ville opfylde sine opgaver vedr. hunden, til punkt og prikke. Men angsten om ansvar for flere personer i mit liv, freaker mig bare helt vildt ud. Jeg er bare stolt over, at jeg har holdt hende i live, og så må andre altså ikke forlange mere af mig.(!)

Vi havde sagt til hende, at dén dag hun blev gammel nok til at få hund, så skulle hun selv være med til at betale noget af den, og den var hun helt med på. Hun får lommepenge hver uge, hvis hun altså hjælper til med alle hendes pligter, og hun får 2 dollars (10 kr), når hun giver M massage ; ) Det er jo ikke en gavebod dét her..! Så hvis man vil nyde, må man også yde… – Så pludselig blev hun meget aktiv på massage fronten, og vil gerne udfører det, flere gange om dagen. Forretningskvinde er hun jo også – igen M – not me, jeg bruger rub og stub. Man lever kun én gang, i morgen kunne man blive kørt ned, og der har jeg ligesom været, og det bekræftede mig bare mere i, at man skal leve hver dag, som var det sin bedste. For at citerer en meget meget klog mand Bjørn Frost, som desværre ikke er her mere.. Rest in peace ♥†

“Man kan ikke leve sin dag, som var det den sidste. Det er det dummeste, man kan gøre. Det burde nogen fortælle Nik & Jay. Men man kan leve hver dag, som var det den bedste”

Så derfor er jeg røv dårlig til at lave en opsparing, for der er altid noget jeg gerne vil eje/købe, så min pengekasse er som regel ret hurtigt tom. Men Bella derimod, har sparet 60 dollars op – faktisk 75 men de 15 af dem, donerede hun til fattige børn i Singapore, da det var Jul. Moren var stolt. ♥ Så nu mangler hun kun 1440 dollars .. haha… ; )

Vi overvejer det stadig, der er både pros and cons. Men realiteten er nok, at vi ikke får flere børn, af flere grunde. Så det kunne nok være meget hyggeligt, at have en lille ny i huset. I det mindste ikke én som skal hænge i ens (nye) patter ; )

Hvad tænker I med hensyn til en hund i hjemmet?

XX
R

12 kommentarer

 • Mette

  Ihh Riksen hvor blev den modige, spontanske og måske til tider ligefrem uansvarlige Rikke af?
  Kast dig/jer/Bella ud i det vilde liv som hunde ejer.
  Ikke fordi jeg er dobbelt moralsk, i hvert fald ikke ret meget, så skal jeg aldrig have hund, men som mor til tre og bonusmor til enkelt føler jeg mig lovlig undskyldt. ::-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   Haha.. Hun er her stadig.. Tror jeg.. Tror vi to har levet det vilde liv, så det skader nok ikke nogen, at skrue lidt ned for det ; )

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Hmm.. Jeg vil bare sige, at det er noget i skal overveje virkelig nøje. En hund har som udgangspunkt brug for stabile rammer og en rutinepræget hverdag. Derudover så kan man jo ikke bare sådan lige smutte afsted på rejser eller ture når man har en hund – selvfølgelig er der internater, men det synes jeg personligt er skide synd. Så jeg tænker lidt at bottomline er: Er i villige til at ofre jeres personlige frihed (det lyder voldsomt, but you get my point..), hvor i ikke bare lige sådan kan rejse mv.? En helt anden ting er, at stort set alle jeg kender der anskaffer sig en hund, undervurderer hvor meget tid og arbejde det kræver. Som en der er opvokset med altid at have hund, gør det helt ondt i hjertet på mig med understimulerede og oversete hunde. 🙁
  Ikke at jeg siger det er sådan i ville behandle den – slet ikke! Jeg lufter bare lige mine generelle tanker omkring det at anskaffe sig en hund. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Iben

   Enig med Sara. Er selv hundeejer og det kræver tid og fast struktur . Hvad når i rejser til dk? Eller vil på weekend til Bali ? Hunde knytter sig meget til deres mennesker og det er synd når man rejser fra dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Den alder er den perfekte at få en hund i .. det gjorde jeg, og det er der jeg har de bedste barndomsminder fra. 😀 Og man lærer så meget som barn, når man pludselig for ansvaret for en hund 🙂 men den giver også så meget glæde og tryghed. Jeg kan godt huske at når jeg var sur på min mor og far, så var vores hund det bedste i verden. Men jeg vil også sige, at nu bor I jo hvor I gør.. og I rejser jo også gerne engang imellem.. så ved jeg ikke om det måske er det rigtige tidspunkt? :/ for en hund kræver så meget arbejde og det er sgu lidt synd bare at sætte den på internat i de dage man er på ferie 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Det kræver en del planlægning af have hund i huset, det er der ingen tvivl om. Hver gang man skal noget skal der lige arrangeres pasning af dyret. Vi har brugt et internat en gang og det var ikke en succes, så når vi rejser så er vores hund ved familie. Men det kræver at man har nogle i ens netværk der kan og vil påtage sig den opgave.
  Og ja, der er meget rengøring efter en hund, det kommer vi ikke uden om. Men når jeg ser det specielle bånd vores hund og børnene har så opvejer det alt andet. Vores hund elsker børnene og de tilbringer meget tid sammen.
  Vi har en chokoladefarvet labrador og større familiehund findes nok ikke. Den lever virkelig op til sin race, og er ekstrem nem at have i det daglige.
  Inden at man anskaffer sig en hund så skal man naturligvis se på om man har overskud og mulighed for at have den. Det er synd for både en selv og hunden såfremt virkeligheden overhaler drømmen om hunden.
  Vi ville ikke være foruden en hund i familien, og jeg ser absolut ikke frem til den dag den ikke er ved os længere. Det bliver virkeligt hårdt for børnene, og de vil komme til at savne den så vanvittigt meget. Det vil vi voksne også:-).
  Vi voksne er begge opvokset med hund og kunne nok ikke forestille os en dagligdag uden. Det tror jeg også har en del af sige. Vi tænker måske ikke så meget over de negative sider ved at have hund, da vi ved at det er en del af det at have hund.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Gør det! Det er rigtig hyggeligt, sjovt og givende. Seriøst, hunde elsker en lige meget hvad! Hunde er altid glade! (med mindre der er noget galt, self). Den logrer og vil kæle hver dag… Love it! Og det vil din datter helt sikkert også. Men det kræver, som de andre har skrevet, at en af jer kommer hjem (mere eller mindre) direkte fra arbejde hver dag, så man kan ikke bare beslutte, at man tar hjem til en veninde efter arbejde og spiser aftensmad og kommer set hjem. Men hvis du er hjemme, og jeres datter skal hjem efter skole, så er det jo ikke et problem? 🙂 Men den situation kan jo ændre sig. Derudover at hunden ikke er alene hjemme mere end max 12 timer (det er en smagssmag, nogle ville sige max 6 timer…) – og at de lange dage kun er ex en gang om ugen eller mindre. Men man kan jo hyre en hundepasser, der kommer i løbet af dagen og lufter og leger med hunden.

  Inden hund er det en rigtig god ting at få på plads, at I enten har familie/venner eller en god kennel (der er kæmpe forskel – ta ud og kig), der kan passe hunden, når I skal på ferie, ski, til bryllup, fødselsdage, m.m. For det kommer der helt sikkert. Og gider jeres familie, at I tager hunden med hjem til dem? Det er rart at vide på forhånd, om en hund ville være velkommen eller ej.

  Det er også vigtigt, at I vælger en race og en størrelse, der passer til jer. Racerne har vidt forskelligt temperament og socialt sind. Så find ud af, hvad I ønsker af en hund og find derefter racen. Hvis I får en stor hund, kan den ex stikke snuden i alt i en vis højde, og derfor kan det være nemmere med en mindre. Vælg evt. også en hund, der ikke kræver så meget pelspleje/ikke fælder så meget. De sviner jo nok i forvejen 🙂 ex når de slæber sand m.m. indenfor. Så der kommer mere rengøring. Hvis I får en hunhund er den i løbetid 2-3 gange om året (alt efter hundens størrelse), hvilket også sviner – sterilisation kan dog afhjælpe dette. Hanhunde tisser derimod op af alle mulige ting (biler, huse, planter, træer, m.m. – og “humper” andre hunde 😀 ) og det kan også være belastende som hundeejer.

  Og som de andre skriver, så kræver det en del arbejde – især i starten – ift. træning af basal lydighed som sit, kom, nej og gå pænt i snor, sætte grænser, inden hunden ankommer tage stilling til, om der er steder, den ikke må være (ex sofa, seng, soveværelse, sofa m.m.) og så fra starten lære den at den ikke må gå ind i bestemte rum/bestemte steder. Kan virkelig anbefale at gå til hundetræning så tidligt som muligt med hunden. Så knytter man bånd med hunden og får gode oplevelser sammen – så det er også sjovt for hundeejeren 🙂 og så møder I andre med hvalp (en gåtur med en hvalp kan give virkelig mange snakke med andre hundejere.. 🙂 ) og jeres hund møder andre hvalpe under kontrollerede omgivelser – også guld værd.

  Hunden skal have gåture i sol, regn og sne morgen, middag og aften (mindst). Jeg sætter stor pris på mine morgengåture med min hund – gir frisk luft til hjernen (hvis jeg ex har let hovedpine, når jeg vågner, så forsvinder det typisk af en gåtur i den friske luft) og gang i kroppen 🙂 Men andre gange er det mindre sjovt. Det skal jo bare gøres.

  Nu fik jeg rigtig skrevet en masse. Held og lykke med det, hvad enten I beslutter det ene eller det andet 🙂 P.S. jeg håber I beslutter jer for at få hunden!! Og den på billedet ser pisse sød ud! Held og lykke! Mvh Camille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • What – nye patter? Hvad er jeg gået glip af?
  #GivHendeEnHund

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke May

   HAHA.. Du er gået glip af så meget.. ; ) Da jeg var hjemme til Jul, fik jeg lavet dem. altså bare et løft.. #merrychristmastome

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Iben

  Jeg har en coton de tulear

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kat

  Så længe du er klar på at det bliver dig der passer hunden, også når Bella er 11,12,13,14,15,16 år…..og at du ikke lige kan blive væk i flere timer det første lange stykke tid. Eller tage på spontan ferie. Der er meget arbejde i at have hund. Men hvis i skal have en vil jeg anbefale en rescue. Det er nogle skønne hunde der ikke kommer direkte fra en puppy mill.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MORMOR STILEN..