FROM SINGAPORE WITH LOVE..

JERES SPØRGSMÅL – MINE SVAR..

IMG_5322
Top H&M // Skirt ZARA // Slippers UZURII // Bag PROENZA SCHOULER // Bracelet Jasperliving.com ..

I sendte mig nogle spørgsmål både på mail og på bloggen, efter jeg postede DETTE INDLÆG – jeg har taget nogle af dem, og vil svare så godt som jeg kan. ♥ Resten gemmer jeg til senere ; )

Julie: Mit spørgsmål lyder på… Hvordan kan det være at du og Bella allerede rejser hjem til Danmark igen?

Vi skal ikke hjem permanent, men jeg har nogle ting jeg skal deltage i, som har været planlagt i længere tid, end det havde været planlagt, at vi skulle flytte. Så det aftalte vi, da vi tog afsted, at Bella og jeg, tager hjem til ferien, og til Jul. M har ikke så meget ferie, så han kommer først 1 uge før jul. 

Rikke: Hvad står der på menuen en helt almindelig hverdagsaften? Hvor meget har I måttet omlægge hverdagen, nu der ikke er en netto eller Irma rundt om hjørnet?

Vi spiser det samme som vi spiste derhjemme. Det har faktisk ikke ændret sig. Der er bare flere ting vi IKKE spiser, som man ikke kan få herude, eller det simpelthen er for dyrt. Et broccoli kan snildt koste 60-70 kr. Og en agurk koster 5 sing dollars (25 kr) så vi laver ikke tzatziki ; )
Vi spiser aldrig takeout, for vi har ingen bil, så hvis man skal ud og købe dét, så skal man med to taxaer for, at hente det. Og så ryger fidusen. Så kan man ligeså godt bare tage på restaurant. 

Vi har prøvet 1 gang at bestille fra noget der hedder FoodPanda, men der gik 2 timer før maden kom, selvom der stod 1 time på deres hjemmeside. Det var IKKE nogen success. Så vi laver mad derhjemme – og sundt mad.

Hvordan er hverdagsmoden i Singapore, er der lige så meget H&M og Zara på gaden som herhjemme?

Der er rigtig mange ZARA og H&M butikker. Men det koster en anelse mere, end i DK. Sjovt når man tænker på, det er lavet hos ‘naboen’. Ved ikke hvad de gør med det, om de shipper det til Spanien eller Sverige, og så sender det retur igen til Singapore. I dont know. Samme issue med IKEA, også højere priser end DK.

Jeg er tosset med dén måde de er klædt herude, de har sgu bare stil. Når jeg kommer der kl 7.30 om morgenen på skolen, iført noget der ligner nattøj. Så kommer alle de ‘tiger moms’ (chinese mothers) i spadserdragter, og fuld ‘luderkrudt’. De har bare en helt speciel stil. De er små dragter, og kjoler med fyld i bunden. Sådan lidt Marilyn Monroe + jacqueline kennedy stil. Såååå fint.

Malene: Må man spørge om hvad din mand arbejder med? Og er det muligt at se lidt flere billeder af jeres indretning af lejligheden?

M arbejder for et europæisk firma, og er chef for hele Asien (og Australien), som sælger økonomiske informative systemer, til banker og private equity fonder.  Ex. Hvis LEGO skulle sælges; for at værdisætte deres værdi, der bruger bankerne, og køberne, hans produkter for at analysere deres værd.

I Singapore er det bankholiday i morgen, og det betyder at folk har fri. Så Bella har weekend nu, og vi har arrangeret legedate, med hendes veninder Celina og Maya og ven Mads. Så den står på hjemmebagte boller, og pool. ; )

#lillefredag

Dejlig dag Danmark.

XX
R

 

2 kommentarer

 • Ida

  Sjovt at din mand (hans job taget i betragtning) så ikke har informeret dig om at varer prissættes efter hvor meget kunderne kan betale og ikke hvad produktionsomkostningerne er. Så vi idioter i DK betaler syg overpris for de samme varer, der koster det halve i eksempelvis Sydeuropa. Og derfor er Ikea, HM, ja sikkert alt dyrere i Singapore.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lou

  @Rikke, ville blive utrolig tynd hvis jeg ikke kunne få take away 🙂 glæder mig til at se flere billeder af jeres lejlighed!

  De høje priser har nok mere noget at gøre med størrelse af Singapore, som ikke har plads til at dyrke/producerer meget andet end det Rikkes mand arbejder med. Dvs, alt skal importeres. I Singapore er der desuden import tax på udenlandske varer (som mange andre lande), så udenlandske varer koster altså mere. Vi i nordeuropa betaler mere for f.eks dagligvarer da det koster mere at producerer varer i DK, plus at vi importerer en stor del fra sydeuropa, hvilket jo er omkostningsfyldt. Desuden har DK jo en relativ høj moms. Man prissætte jo ikke udelukkende varer efter hvad folk kan betale, så ville man jo kunne købe et rolex i et fattigt land og sælge det i DK og lave høj fortjeneste.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FROM SINGAPORE WITH LOVE..