FRONT AND BACK..

LANGE ARME OG SURE OPSTØD..

P5220985

P5220991

P5221000

P5221002

Jakke MANGO // Top H&M // T-shirt ALEXANDER WANG (købt i New York) // Bukser Karen by // Sko REEBOK // Briller BOTTEGA VENETA via Opticzoo.dk – (Rabatkode: 10% THEINSIDER)

Expat Wife Life er sgu ikke så slemt. Jeg er ret vild med det, og jeg vil gerne sige det højt til alle dem, der sidder med deres fordomme helt oppe i skrævet. Chillax, hvem vil ikke gerne bare tænke på sig selv, og sine børn (ja og måske manden en gang imellem) Det her er den ultimative rejse for krop og sjæl. Jeg får muligheden for at finde ind til hvem jeg er , og hvor jeg vil hen. Jeg har de sidste 3 år, blevet slæbt igennem hele sygehussystemet, arbejdsskadestyrelsen, undersøgelser, prøver, træning, arbejdspraktik, og hele møllen igen. 

Jeg glæder mig så meget til at give allesammen én stor FUCK finger, og kun tænke, føle hvad jeg lyster. Det er ikke tit man får lov og tid til det, men tiden er på min side nu, og den skal bruges som sparsomme vanddråber i ørkenen. 

Jeg har det sidste år været igennem mange samtaler både med kommunen, kloge læger, kirurger og psykologer. etc. For hele tiden at have fingeren på pulsen, og se hvor meget jeg kunne rumme, og for at skubbe mine grænser og lærer fra processen.
Men for nogle måneder siden, havde jeg et kæmpe sammenstød med dem. Da kommunen og et “board” af meget kloge læger fra Gentofte, mente jeg da måtte have en depression, og måske jeg skulle have både psykologhjælp og medicin for det. (my ass) For et eller andet måtte jeg da fejle.

Denne beslutning var vurderet på grundlag, af en læges vurdering i 2013 som mente jeg var meget berørt af min ulykke, og havde hang til at lide af PTSD også kendt som Posttraumatic Stress Disorder. En psykisk lidelse, som kan optræde efter, man har været vidne til eller selv deltaget i livstruende hændelser såsom krigshandlinger, tortur, voldtægt, overfald, bilulykker, naturkatastrofer, brand, alvorlige ulykker, terroristangreb eller et røveri.

Tilbage i 2013. Ikke 2014 eller 2015. Men nej. 2013. 1 år efter min ulykke, er der en læge der skal undersøge mig, og finder frem til, jeg nok er lidt psykisk ustabil. No shit Sherlock, jeg er blevet maltrakteret med 70 km i timen. Mit ben er smadret, og mit hovede fungerer ikke mere. Jeg kan ikke være den mor jeg har drømt om, eller kæreste som jeg havde været til at starte med. Jeg ville da være mere bange, hvis jeg ingen reaktion havde. Og måske man skulle prøve at drage konklusioner ud fra nye undersøgelser og ikke gamle. Plus hvis jeg var deprimeret, så ville min kæreste og familie nok have lugtet lunten.

Men sådan ser man ikke på det, når en patient ikke passer ind i kasserne i sygesystemet, fordi hun selv sørger for træning, hun selv sørger for behandlinger og alle former for genoptræning der findes, og hun makker ret og er sej i systemet, så skal man finde en fejl eller mangler, for ellers kan man ikke blive afsluttet.
Så da de begyndte at ville se dokumentation for mine behandlingstimer hos en psykolog, der fik jeg bare nok. Der flød bægeret over, og grænsen var nået. Jeg orkede ikke hele tiden at skulle behandles som en eller anden retarderet, der ikke kan tænke eller handle selv. Og jeg har slet ikke brug for, at ribbe op i noget psykisk fra min ulykke. Det snakker jeg med min familie og veninder om. Det er min hjernegymnastik.

Så kan man sige, jeg rejser om 2 mdr, og vil bare gerne afslutte mine sidste uger på god maner, og ikke skulle tænke på flere papirer der skal udfyldes, eller samtaler der skal gennemføres.. Jeg skal bare tænke på mig selv, og min krop og sind.

Så hvis der er andre der sidder fast i sygesystemet, så sørg for at trække grænser for galskaben. Selvfølgelig skal man ikke melde pas på systemet, for man har også brug for dem. Gentofte kommune har været så søde ved mig, jeg har ikke manglet nogen former for hjælp eller andet. Det er en super kommune, hvis man har været ude for en ulykke, eller brug for hjælp på andre måder. Verdens klasse.
Men de har også regler og kasser man skal passe ind i, og når man ikke altid passer – så kan de godt finde på, at presse en firkant ind i en cirkel, så de kan afslutte deres egne journaler, og det er ikke altid så menneskeligt.

Bare lige et lille opstød på en højhellig tirsdag – dog er jeg vildt glad, for jeg var til træning i morges på Skodsborg, sammen med min træner Ole Cosmus som er en del af MyLife teamet der. Jeg træner 2 gange om ugen med ham, tirsdag og torsdag kl 9.00 Bum. Så er dagen igang. Og det er så godt for min krop, og det gør mig mega glad. Energi, godt helbred og højt humør, så er dagen perfekt. ; )

 

3 kommentarer

  • Først : Jeg ved præcis hvad du mener. Hos mig var det bare hovedet, der steg af – med et stresskollaps. Jeg kunne I.N.T.E.T

    Og grunden til at det kørte så langt ud, var faktisk at jeg havde en skjult depression. 10 med en svær depression – det tror da fanden at jeg ikke fungerede. Og nej – der var ingen, der opdagede noget, hverken kæreste, venner eller familie. De havde bare travlt med at jeg var “forkert”

    Så du skal bare vide – det kan man sagtens have, uden at folk opdager det. Især hvis man er god til at skjule det og lave overlevelsesmekanismer for sig selv. Noget, jeg er excellent til.

    Jeg havde så en lortekommune og en lortepsykiater, der fik mig sparket ud af sygedagpengesystemet. Nok noget af det bedste, der er sket, IKKE økonomisk, det er en katastrofe, men over at jeg ikke hele tiden skal hales rundt i et system og kastes ud i alt muligt hele tiden.

    Ro og tid er vigtig og det får du nu. SÅ godt. Glæd dig over at du havde en god kommune og du har mulighed for at skride ud af systemet. Jeg tror heller ikke du har en depression, så ville du ikke have så meget energi til træning, blog og events. Bare vær opmærksom, for når man er en “dygtig pige”, der ligner en, der klarer sig godt – så kan det snyde.

    Kram

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha jeg bliver helt rundtosset af den karrusel! Det er da ikke så mærkeligt at en læge har lavet de observationer kort tid efter ulykken, men at ville medicinere på det grundlag 2 år efter, det er jo helt ude i skoven!
    Nu er jeg ikke læge, men mon ikke en tur til Singapore om 9 dage kan give lidt luft 😉
    Jeg har selv haft god succes med Body SDS, og kender andre der haft stor glæde af andre alternative behandlinger. No drugs just love to the body <3
    Knus og kram Camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Selvfølgelig er du mentalt påvirket – det blir enhver sgu da, når ens liv fra den ene dag til den anden ændrer sig så brat. Har selv været igennem systemet efter en ulykke. Som kommunens psykiater udtalte: “det er en naturlig sorg reaktion, når en ung kvinde pludselig ikke længere kan arbejde og fungere i en almindelig hverdag. Det har intet med en egentlig depression at gøre”. Halleluja – jeg brugte omkring 4 år på at finde mig selv. For hvem er man, når man pludselig ikke længere har en erhvervsevne og en krop, som ikke slet ikke kan det, den plejede at kunne…. Held og lykke i Singapore. Jeg tror du trænger til ro omkring dig og fokus på det, som du kan mærke gør dig godt. Pøj, pøj fra mig

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRONT AND BACK..