IM ON THE COVER..

NÅR DEN LILLE PRINSESSE BLIVER TIL EN STOR PIGE..

20140117-194636.jpg

Lige pt. i vores liv der sker der ret mange ting. Ting som vi aldrig har prøvet før nogen af os og vi er helt på bar bund. Vi er ved at finde skole til Bella og har været rundt og se de forskellige der er og vælge i mellem i vores område. Men hvad skal man lægge vægt på? Vi har jo ingen ide om, om hun er boglig eller om hun er kreativ. (eller ingen af delene, det er vel reality år gangen.. pray 2 god, it´s not) Hun er måske lidt gammel klog. Men det kan jo svinge begge veje ; )

Så når skolerne står og fortæller stolpe op om visioner og målsætninger. Kompetencer og faglige planer, så bliver jeg en anelse forvirret. Jeg synes næsten lige at vi har fået hende og hun lå der og lignede en lille gul prut, der havde været i boxe kamp med Mike Tyson. Så fin og helt tom for viden eller ar på sjælen. Og nu står vi og skal vælge hendes fremtid for hende. Det er store valg. Jeg havde bare svært ved at skulle vælge vuggestue – da man jo som forældre kun vil det bedste for sine børn. Men disse valg er en anelse en anden kaliber.

Jeg læser meget sjældent de pressemeddelelser at jeg får tilsendt. Jeg får så mange om dagen, så der bliver kraftigt sorteret i dem. Men denne satte virkelig tankerne igang, da jeg så denne video.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z4EnbqP5_2E[/youtube]

Man har jo de højeste håb for sine børn at de får den bedste uddannelse – og helst også en bedre en af slagsen, end man selv har fået. Det kan heldigvis ikke blive så svært at leve op til. Hverken jeg eller M er uddannet læger eller aktuar, så der er stadig håb..(!) Jeg er uddannet i læder branchen.. og har en salgsassistent uddannelse. What whaat. Yep. Det er mig. Jeg har aldrig været boglig – jeg har altid været den der var god til mennesker, small talk og til at sælge. Hvilket heller ikke er dårlige egenskaber, når man skal begå sig med andre og tjene nogle cool cash. Muhaahaahaaaaa..
Kan man så godt ønske mere for sine børn end man selv har fået?

Jeg synes virkelig video rammer en. Nok også fordi jeg er mor til en pige der nu skal starte et nyt kapitel af hendes liv. Et kapitel med valg. Masser af veje man kan gå – og ønsket om at hun holder sig på den rigtige sti. Jeg håber hun kommer til at kick ass og bliver en hardcore forskere eller hjernekirurg. Jeg vil ha´at only the sky is the limit. Hun skal ikke holde sig tilbage for nogen, heller ej de mænd at hun møder på vej op af karriere stien.

Vi tror fejlagtigt, at vi er så ligestillede i Danmark, at der også hvad forskningen angår er en ligevægt mellem mænd og kvinder. Men det er kun en halv sandhed. For ja, kvinder forsker mere end nogensinde, men de indflydelsesrige forskningsstillinger tilhører stadig mændene.

Det vil L?Oréal gøre op med. Mange tænker måske ikke over det. Men der ligger usædvanlig meget forskning i de shampoo produkter at vi vasker vores hår i, de hudplejeprodukter som vi hverdag smører i vores ansigt. og alle de andre lækre ting, vi bruger dag ud og dag ind. Hos L?Oréal har de globalt set mere end 3800 forskere ansat, der hver dag udvikler nye molekyler, patenter og landvindinger, der skal reducerer vores rynker, gøre vores hår tykkere og får mascaraen til at holde længere. Bare for at vi kan komme til at se smukkere ud.

 L?Oréal-UNESCO For Women in Science er en pris, L?Oréal uddeler hvert år i samarbejde med UNESCO. Projektet er globalt, og i Danmark får 3 kvindelige forskere hvert år en pris på 110.000 til deres forskning. Prisen uddeles som en udmærkelse på baggrund af videnskabelige forskningsresultater og visioner.

Så Mr. M og jeg kan jo kun håbe en dag at vi får lov til at overvære at Bella modtager sådan en pris en dag. Men det aller vigtigste er bare at hun laver det der gør hende glad. Man kan aldrig presse sine børn til at gøre noget at de ikke har lyst til. I know. Jeg har jo selv stået i det, hvor mine forældre prøvede at farve mig til at gå i den retning at de gerne ville ha´. Dengang synes jeg de var nogle røvhuller og de prøvede at både styrer og ødelægge mit liv. I dag er følelsen en anden. I dag forstår jeg jo så godt hvor de ville hen med deres dengang meget dominerende kommandoer. De ville mig det bedste. Det bedste i livet og den bedste uddannelse – fordi det fortjente jeg ???

Så jeg vil krydse mine fingre. Håbe på at hun vælger den rigtige sti, den rigtige uddannelse og det der vil gøre hende lykkelig.

 Mange tanker …

XX

Fra hende med de store valg.

Lavet i samarbejde med  L?Oréal-UNESCO For Women in Science

 

6 kommentarer

 • Sara

  Hvis det var mig selv der stod og skulle vælge skole til mit barn (jeg har endnu ikke nogen, så der går nok et par år endnu før dét er relevant), så ville jeg uden tvivl vælge en skole der lagde meget vægt på det boglige og faglighed. Vi kommer fremadrettet til at leve i et videnssamfund, og den slags kvaliteter man kan få igennem en meget boglig skole, er noget der på længere sigt kun kan gavne de fleste.
  Desuden, hvis Bella viser sig at være meget kreativ, så kan hun jo sagtens udleve den slags enten på sidelinjen i fritiden eller som valgfag i skolen – ved i hvert fald at mange privatskoler (som jeg selv har gået på), har ret mange muligheder for også at udfolde sig kreativt, hvis man som individ skulle have lyst til det. 🙂
  Når Bella bliver lidt ældre (6. klasse), kan jeg varmt anbefale Niels Steensens Gymnasium på Østerbro – det er et enormt fagligt udfordrende sted, samtidig med at de går rigtig meget op i mobning og trivsel. 🙂 Og nej, jeg arbejder der ikke. 😉

  Er ikke sikkert du kan bruge smøren til noget, men det var bare lige mine tanker omkring det emne. Et emne som jeg selv synes er utroligt spændende at diskutere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Man skal passe rigtig meget på at opdele folk i “kreativ” eller “boglig”, for det er noget sludder! De mest kreative mennesker overhovedet er videnskabsfolk, forskere, matematikere, fysikere etc, for de skal vitterligt kortlægge verdenen, stille spørgsmål som aldrig er blevet stillet, udregne de matematiske sammenhænge på jorden. MEN, et vigtig men, er at man sgu ikke kan være kreativ uden at have en stor viden. Folk tror ofte, at “kreativ” betyder klippeklister, tegne, skrive etc, men det er yderst vigtigt at man har en solid fx naturvidenskabelig uddannelse i baghånden for at claime at være kreativ. Og så skal man passe på med at putte et label på sit barn i så tidlig en alder. Man lærer stort set ikke noget i folkeskolen (eller det tager 9 år at lære noget, som en rimeligt intelligent barn kunne lære på 3 år), det handler om at blive moden og “voksent” barn. Jeg kan selv sige, at jeg fik påduttet at jeg var kreativ, fordi jeg sad og skrev romaner fra 6 års alderen – men så fandt ud af, at jeg elskede matematik i 3.g! Tænk dog hvis mine forældre eller en lærer havde sagt “Så! Du skal nu være kreativ!”, og jeg så havde misset muligheden for at tage det højeste niveau af matematik i gymnasiet? Og jeg har idag en kandidatgrad i anvendt matematik og gode jobmuligheder. Husk desuden, at mange unge idag sidder og bander og svovler over, at de tog den “nemme” løsning og valgte ikke boglige fag – for næsten alle videregående uddannelser kræver idag et vis niveau af matematik/fysik/kemi, som folk bliver meget overraskede over. Så hellere tage det tidligt end at skulle bruge sabbatår på at svede i et lokale med andre, der var “kreative”.

  Så tænk ikke så meget over jeres valg nu – tænk på at opfostre en solid og stærk pige, for den største udfordring for små piger i folkeskolen er mødet med intriger, bitches og konstant drama i 9 år. Det er ikke “kompetencer, udvikling osv”. Og lad for guds skyld være med at pådutte “kreativ” på hende, fokuser altid på det boglige, det kan alle middelintelligente børn klare sig godt i.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Vælg en privatskole!

  Jeg har selv gået på Skovshoved Skole og det var vitterligt det rene lort. Dårlige lærere, lav faglighed og rigtig meget hierki og mobning. På skoler som Skovshoved, Skovgaard, Hellerup, Maglegård osv. får man ikke lov til at være barn ret længe, før nord-for-kbh-mødrene fodrer deres små piger med Balenciaga tasker, Alexander Wang, Cloé, Stella McCartney, Marc Jacobs osv. i en alder af 10 år. Det er synd. (Jeg var selv én af dem ^ desværre, og set i bakspejlet var det fandeme synd for de små børn der blev mobbet, fordi de havde en H&M jakke på i 5.klasse). Frygteligt.

  Da jeg kom i gymnasiet kunne man derudover TYDELIGT mærke hvilke klassekammerater der havde gået på privatskole, såsom skt. Joseph og hvem der havde gået i alm. folkeskole. Der var bemærkelsesværdigt stort spring i faglighed, karakterer og ikke mindst opdragelse/respekt for både lærere og klassekammerater.

  🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • The Insider

   Hej Caroline.

   Jeg kender flere med den historie. Det sker også på Fyn hvor jeg er fra. Forfærdeligt med mobning. Jeg har selv aldrig manglet noget. Men dengang jeg var ung der var noget af det sejeste ROCKY en linie at H&M lavede. Dengang betød coolnes ikke at man havde mange penge. Jeg er selv vokset op med en mor der var pædagog og en far der er VVSér…! Helt normal opdragelse. Helt normalt liv. Masser af kærlighed. Men har ALDRIG manglet noget.

   Respekt kan ikke købes for penge – og nogle forældre tror at det er de voksne i skolerne der skal opdrage på deres børn. SO wrong. Det er noget at vi går meget op i herhjemme. Vores datter ved at det vigtigste for os er at hun udviser respekt overfor andre – så vil vi heller tage kampen med hende herhjemme.

   Virkelig mange valg at ta´for sådan et lille væsen. Det er ingen gang sikkert at selvom man tror man vælger den “rigtige” skole til hende – at der kan være en flok onde tøser der gør hendes liv til et helvede. (gud forbyde)

   😉
   Dejlig aften

   XX
   R

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Frode-Jensen

   Jeg vil gerne byde ind hér! Jeg har selv gået på Skovgaard, og det som du fortæller, kan jeg overhovedet ikke genkende – tværtimod! Man kan bestemt ikke antage, at privatskoler er bedre end folkeskoler.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi

  Hej Rikke,
  Dengang jeg var gravid med mit ældste barn i 2004/2005 talte vi om skolevalg, da den skole han hører til havde et mega dårligt ry. Så vi undersøgte ALLE skole i området, kommunale som private. Og endte op med at få plads til ham på Herlev Privat skole (som er helt fantastisk). Han startede der i 0. kl. men idet der ikke er ekstra ressourcer til børn, som ikke lige passer ind i kassen, som indebærer at sidde stille og modtage klassikal undervisning. Så vi endte op med at flytte ham til den skole, vi i tidernes morgen fravalgte. Hvor der er mængder af ressoucer til at støtte ham og hjælpe ham, og han er temmelig stærk fagligt. Så der er så mange ting man skal tænke på når man vælger skole, og vi vil nemlig alle træffe de bedste valg for vores børn. Det ville vi også, men for os gav valget ikke pote, og var så svært at skulle træffe ny beslutning. Vores yngste havde også plads på Herlev, men han kommer på samme skole som storebror, og vil passe så fint ind.
  Held og lykke med Bella, glæder mig til at følge hendes start, som jeg tænker du skriver lidt om 🙂
  Knus H

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IM ON THE COVER..