BIKER BITCH // Y.A.S FAVORIT

DAGENS SPØRGSMÅL..

KLAUS RISKÆR

DAGENS SPØRGSMÅL, kommer til at blive en ny kategori her på bloggen. Det bliver spørgsmål om livet, holdninger, børn, mænd og svigermødre etc. Håber i har lyst til at være med. ; )

DAGENS SPØRGSMÅL:

Ifølge Klaus Riskær, burde juridisk abort være en option i Danmark. Enig – Uenig?

18 kommentarer

  • Det er en super god idé med den type indlæg. Godt initiativ!
    Jeg har ikke sat mig helt ind i hvad han mener, men helt generelt kan jeg godt tænke, at manden ikke har mange rettigheder i forhold til børn. En mand har i yderste konsekvens ingen indflydelse på, hvorvidt han bliver far eller ej. Jeg har dog svært ved at se, hvad man konkret skal gøre.

    Jeg er spændt på at følge debatten her!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Camilla L

      En hver mand har da alt mulig indflydelse på, om han vil være far eller ej. Han kan bruge kondom, og på den måde undgår han at blive far, hvis han ikke har lyst. Det er egentlig ganske simpelt – synes jeg.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Zusanne

      Normalt skriver jeg ikke kommentarer.
      Men er meget uenig Rikke.
      Hvis nu en fyr møder en pige og hun forsikre ham om at hun er beskyttet af p-piller eller på anden måde, så har fyren ingen mulighed for at tjekke det op.
      Og vi ved vist alle at sex med kondom bare ikke er det samme.
      Så synes helt klart at mænd skal have mulighed for juridisk abort.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra Juul

    No Way!!!
    Så må fyrene tage regnfrakker på..
    De kender konsekvensen ved at have sex, og må derfor være ansvarlige.
    En abort er ikke bare en bums der skal trykkes, det koster dyrt psykisk og fysisk for kvindens krop

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristine

    UENIG

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    I det tilfælde, hvor kvinder bevidst udnytter mænd og f.eks. har sagt at de enten ikke kan blive gravide eller er på p-piller, så synes jeg, at en juridsk abort burde være en mulighed. I så fald kan kvinden beholde barnet uden at manden er forpligtet. Men hvis det er mandens egen skyld, fordi han ikke har været påpasselig nok, ja da burde han nok “hænge på den”.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stine

      Kort sagt: det kommer an på omstændighederne, da naturligvis kan være svære at bevise eller modbevise.

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Patricia

      Selvfølgelig er det aldrig i orden bevidst at udnytte mænd på en sådan måde. Når det er sagt, har manden altid en mulighed for at fraskrive sig retten som far til barnet. Så til sidst kommer det ned til et beløb som skal betales hver måned. Derudover er det så svært at bevise hvornår en situation rent faktisk har været som ovenstående, at det ikke kan være på baggrund deraf at denne ret skal forekomme alle mænd generelt.

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Patricia

    Ud fra nedenstående kommentarer kan jeg forstå, at begrebet “juridisk abort” ikke er forstået korrekt. Der tales ikke om, hvorvidt mænd skal have en en juridisk ret til at påtvinge kvinden at få foretaget en abort. Jeg kan sagtens forstå forvirringen dog. Begrebet indeholder en ret til manden som går ud på at han har lov til at afskrive alt ansvar til barnet, herunder børnebidrag og relationen til barnet. Derfor vil barnet aldrig vide hvem faren er. Jeg synes begrebet er helt hen i vejret og virkelig misvisende, det burde nærmere kaldes en “juridisk adoption”.

    Derudover er jeg ikke enig i at dette er en ret vi i samfundet har behov for. Idet det allerede forekommer mig alt for nemt for en mand at skride fra ansvaret. Ja, der er nogle børnepenge som skal betales, men udover det er der jo kun det ansvar man ønsker at tage. I det store og det hele har jeg nok den holdning, at man må beskytte sig hvis ønsket om børn ikke er til stede.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Enig

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Krøger

    God idé Rikke! Der skal jo to til tango, og man skal sgu ikke bare kunne løbe fra sit ansvar på den måde! Hvor er det bare pisse kyllinge-agtigt! Helt enig med Sandra i, at så må han tage regnfrakken på – og ja, det kan selvfølgelig gå galt, men risikoen kommer næppe bag på nogen, og har man sagt A har man også accepteret risikoen, og så må man tage det ansvar der kan følge med.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Nej, nej, nej. Jeg ved ikke om den kære mand baserer sine udtalelser på hans ekskæreste der er gravid med et barn han ikke ønsker…men christ altså!!! Han ved vel for dælen godt hvordan man får børn og hvordan man kan undgå det?? At skulle betale børnebidrag forkommer mig som en meget, meget dårlig arbejdsdeling for kvinden der skal have barnet 24/7 alene – så det er vel det mindste han kan hoste op med.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nønne

    Hele den her snak om juridisk abort, der pt. er oppe i medierne, udspringer af en sag med en mand, som i første omgang fik at vide, at han var far til et barn. Men da parret så blev skilt og moderen fik forældremyndigheden over barnet, så løftede hun også sløret for, at han vist alligevel ikke var far til barnet. Men eftersom han i sin tid sagde A, så er han tvunget til fortsat at sige B: At betale til et barn, som ikke er hans og som han ikke længere ser. Det er i min verden ret grotesk – og et eksempel på en kvinde, der groft har udnyttet en mand. Han skulle da klart have mulighed for at komme ud af den situation.

    Dernæst er der ift. når kvinden er “nygravid”. Der er jeg helt klart delt – afhængig af situationen. Der er det reelle uheld, hvor jeg helt klart er enig i, at der skal to til en tango. Men jeg synes dog stadig det er en svær situation for manden, som jo bare ikke har vetoret på samme måde som vi kvinder har.
    Og så er der “uheldet”, hvor jeg altså er på mændenes side: det er lidt for nemt for os kvinder at lave “snigeren” og bruge dem som sæddonorer – og så skal de oven i købet betale for det de næste 18 år.
    Men juridisk set er det jo stort set umuligt at bevise, om der var nogle intentioner bag…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes, at man aldrig må glemme, at det her handler om et BARN!!! Tænk at vokse op med den viden, at ens far valgte en fra på den måde. Her i landet er der en mand, der gennem 5 år har ført sag for at slippe for sit faderskab. Tænk at være 5 år og vide, at det eneste ens far ønsker er at blive fri for en, og senere skulle forstå, at han var villig til at betale en FORMUE i advokathonorarer for at slippe af med en….

    Det her handler i første omgang om barnets tarv. Lad os altid holde fast i det….

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vil egentlig ikke tage så meget stilling til a eller b i denne sag, det jeg dog vil nævne er at alle skriver at det er mandens ansvar og at han skal tage kondom på osv, og hvis han kan knalde, kan han også tage konsekvensen, men det skal kvinden da også. Hun skal da tage lige så meget ansvar. Hun kan insistere på kondom, hun kan tage sine forhold, for hun ved også hvordan man bliver gravid.
    Herefter kan der ske en masse, men som en eller anden nævner, så skal der to til tango, og det er altså fra start inden tøjet ryger, til man enten siger bye bye i døren til sit one night stand eller til man står med en nyfødt i armene. Tag ansvar for dig selv og dine handlinger hvad enten du er mand eller kvinde – det er sgu det vigtigste!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Jeg er fuldstændig helt og aldeles enig. Nok er det en process der sker i kvindens krop, men de har været 50/50 om at lave det. Det kan ikke passe, at mænd absolut intet valg har. Jeg synes, de skal have ret til at frasige sig, det at skulle være far. Der vil altid være tilfælde, hvor det vil se uretfærdigt ud, men sådan er det vist med al lovgivning. Nu har jeg selv stået i situationen, og var nok mest selv ude om det. Jeg overvejede at beholde barnet, men min daværende (meget unge) kæreste ville ikke. Så der kan jeg stå med en beslutning om at være alene mor eller få det fjernet. Kvinden har stadig retten til at beholde barnet, og forsørge det selv, men du vil ALDRIG kunne tvinge en mand til at agere far bare fordi han ikke har et stykke papir, som giver ham ret til at fravælge det.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BIKER BITCH // Y.A.S FAVORIT