RAVN // WISHES..

WTF??

HVAD ER EGENTLIG OKAY

Jeg har tænkt og tænkt siden igår – og der var noget der skete, som virkelig pissede mig a´(på Fynsk)..!!  Og jeg er desværre nok af natur ikke typen der lader ting ligge. (Til Mr. M´s store skræk..haha.)
Men jeg blev virkelig chokeret igår da jeg postede på Instagram (@rikkemay) et billede af mig med min pelshue og en håndfuld trøfler.
Teksten og billedet omhandlede egentlig trøflerne at jeg havde i hånden. Men det tog en seriøs drejning, da en kendt reality stjerne (som jeg ingen gang kender personligt) valgte at komme med en seriøs hånlig kommentar omkring mit valg af hovedbeklædning og mente at jeg som en eller anden 4 årig, skulle i offentligt rum, have en lektion om hvordan det dyr der sad på mit hovede “så jeg kunne holde en håndfuld trøfler og se “sød” ud” havde måtte lade sit liv – til fordel for mit fashion statement.

Jeg er i chock over at man lader sine egne private interesser og holdninger gå ud over andre, bare fordi man selv har en brændende holdning til omkring en sag. Hvilket jeg respekterer fuldt ud. Så skal man ikke gå amok på andre. Da slet ikke når man gang på gang bliver vist i bladene med læder stilletter – for lur mig om der ikke engang har været pels på det dyr, der har måtte lade livet for at de Christian Louboutin kunne pryde hendes fødder.

– Og tro mig, hvis man bruger sådan nogle måder for at få sit budskab ud, så tror jeg desværre rigtig mange vælger at overhøre det. Hvor mange mon der lige en søndag hopper på at blive jehovasvidne, fordi de kommer forbi for at prædike? Det er jo ikke noget at man impuls shopper. Man skal selv føle det i hjertet og føle det er det eneste rigtige at gøre. Og det samme gælder om holdningen til pels.

Så ærligt. BACK THE FUCK OFF. Mit navn er Rikke May. Jeg går i pels. Jeg har dun i min dunjakke. Jeg har altid læder på mine fødder – da jeg får sure tær i kunstlæder. Jeg spiser dyr og jeg ridder på dyr. HATE ME. Det er okay. Men hold det dog for dig selv.

Det nemmeste er sgu da at sende hater beskeder igennem cyberspace. Det er da mere en kunst at holde en god tone. Jeg har da også holdning til hvad jeg vil og hvad jeg ikke ville gøre. Men jeg dømmer da ikke andre – eller giver dem sviner beskeder hvis de vælger at være med i Paradise Hotel. Er sammen med ældre mænd. Skriver en selvbiografi. Er budist. Har flere koner. Er utro med en ung fyr eller laver pornofilm. etc.
I DONT JUDGE.

Man skal ikke dømme andre for deres holdninger – og man skal ikke dømme mig når man ikke kender mig. Jeg er faktisk et ret flinkt og betænksomt menneske. Jeg donerer penge til “Støt brystern”, Jeg giver en GED fra folkehjælpens nødhjælp, Jeg giver penge til WSPA, Jeg er besøgs ven og jeg er god mod dyr og andre mennesker.

Så fordi jeg går med en pelshat betyder det ikke at jeg tilbeder djævlen eller er skide ligeglad med hvordan dyrene bliver behandlet. Men nu er det min egen veninde der har lavet den her hat og jeg er faktisk super stolt over at gå med den. BASTA. Og så er den skid sgu slået.

MAKE LOVE – NOT WAR!!

XX
R

25 kommentarer

  • <3
    Jeg har slet ikke set det billede eller den besked.
    Jeg vil blot give dig et kram! 🙂

    Jeg går ikke selv ind for pels, men jeg dømmer absolut ikke andre eller "hader" dem pga det. Dog HADER jeg, når folk sender hater kommentarer ud i cyperspace. Så stop dog, altså. Hun (går jeg ud fra?) kan bande og svovle så meget hun selv vil, men hun skal ikke flippe ud på dig – så kan hun selv være 4 år.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Tak søde Sofie.

      Jeg respektere at du ikke vil gå med pels. Jeg kunne aldrig drømme om at dømme dig. Jeg synes det er en smuk ting at man tænker sådan på dyr. Men i vores hverdag er der bare rigtig meget med skind. Skind sko, bælter, punge, tasker etc. Vores LEO WULFF er jo også skind. Det dyr har også engang haft pels. Spørgsmålet er bare hvor er den pels blevet af? er den blevet smidt ud fordi de på fabrikken kun skulle bruge skindet til at præge tasken med? Man ved aldrig. Og hvis og hvis og hvis og min røv den er spids. Jeg kan ikke sige at jeg ikke vil gå med “dyr” for jeg elsker alt med skind og jeg ville ikke kunne leve fuldt ud og gøre det hel hjertet. Men det betyder ikke at jeg ikke elsker dyr og vil passe på dem. Vi har bare et samfund der hedder “spis eller bliv spist” – det er noget der aldrig vil stoppe.

      Dem samme gælder tøj produktion. Der stamper de stakkels ansatte (incl. børn) rundt i farvede kar for at sørge for at H&M og TOPSHOP etc kan sælge os textiler. Små børn sidder og limer og sidder i den duns hele dagen. De er underbetalt og går for hvad der svarer til en slaveløn. Flere tøj firmaer har prøvet at lave bæredygtigt tøj – men INGEN vil betale for det. Derfor fortsætter det galmatias stadig, fordi der er efterspørgsel på det.

      Hvis man skulle være “rigtig” på alle fonter – så ville vi sgu gå med røven bar.

      ; )

      Tak for din tid.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Amalie

      Super godt svaret Rikke! Det er nemlig skruen uden ende, der sidder ALTID nogen og spiller hellige, trods at de selv på en eller anden måde støtter et eller andet mindre godt formål, og det er bare så super dobbeltmoralsk altså! Men generelt kan det pisse mig af at folk er så hurtige på aftrækkeren til at svine hinanden på de sociale medier, fordi det er så nemt…
      Korte af det lange, respekt for dig, og tak for en god blog, og til alle de fornærmede, husk lige at se indad, inden tilsviningen går ud over andre.
      Godt nytår! 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Eva

    Så enig – thumbs up!
    Og listen er uendelig… Burhøns, grise med sår i stalden mv.
    Jeg er også glad for pels.
    Vigtigste er, at der er fokus på dyrevelfærd.
    Hvor er det nemt at pudse glorien og hænge andre ud.
    Mvh. Eva
    Ps: gad vide hvor meget produktion af kunstige materialer forurener.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vel talt, Rikke…
    Man skal huske på, at alle ikke har samme værdier… og at langt de fleste er rigtig gode mennesker … bare på forskellige fronter…
    Jeg bekymrer mig om dyrs velfærd, men går som dig stort set også altid i lædersko… – og af samme grund ha ha, jeg spiser også dyr, men forsøger at lægge vægt på, at de har haft det godt… pels, har jeg så ikke lige, men jeg synes din hue er flot 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Jeg tænker på alle og vil med glæde støtte dyr, børn og gamle mennesker. Men gider ikke dømmes af en hykler. Man skal ikke prædike – når man ikke selv lever efter reglerne.

      ; )

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi S

    Word !! Folk er så hellige, så lad da være ;-))

    Forsat god ferie og godt nytår 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      SÅ LA`DA VÆR´; ) Smil. Du har helt ret.

      Dejlig aften

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er så sej Riksen.. er helt og aldeles enig med dig! Folk har så travlt med hvad andre gør og ikke gør, det er da til at blive bims af!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Jeg elsker mennersker med meninger – men gider ikke være offer for hykleri. Basta. Så går Fynboen op i mig Då´; )

      Håber du har haft en dejlig Jul.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    En pels hat/jakke/kåbe eller hvad der nu er kan virkelig heller ikke hidse mig op. Og kunstig læder sucks!
    Så tag du endelig læder/pels outfittet på!
    Og utroligt barnligt at kaste det gennem cyberspace – du er vist voksen nok til at bestemme selv om du vil gå med pels

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mille

    Amen!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du er for sej… Og ham træffelsælgeren var en skide god fotograf!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    HØRT Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lone

    Sådan!!!! kære Rikke May!
    Du skriver direkte og levende og man er ikke i tvivl om, at du har været rigtig harm. Du tør vise dig selv, og det er også en rigtig god egenskab 🙂
    Hilsen Lone

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

    Jeg synes faktisk at det værste i den debat var måden vedkommende startede debatten på og de ting hun sagde derefter. Så er jeg sgu næsten ligeglad med hvad du synes, og hvad hun synes – man snakker ordentligt og kontakter hinanden på en værdi måde. Synes det var en rigtig mærkelig og ubehagelig måde at stikke til et andet menneske på!? 🙁 Hvis man har et budskab man vil ud med synes jeg hverken det er stedet eller måden at gøre det på!

    Jeg synes du er så sej Rikke, og dejligt at du tager nogle kampe og ikke er bange for at stå frem! :-*

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Aner ikke hvem pigebarnet er, siden hun synes hun kan tillade sig at opføre sig på den måde overfor andre mennesker, men hun er tydeligvis et af de mennesker man bare får sådan en ustyrlig trang til at slå i hovedet med en stol. Jøsses!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes, at det er så fedt at du svarer tilbage på den tilsvining!!! Ja, folk har ret til deres mening. Men kunsten er nogle gange at holde den for sig selv…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har gået med pels siden jeg gik i 1. g (og spist kød og gået i dun og læder siden jeg var barn). Men pels provokerer helt klart mere end kød, dun og læder. Jeg har lidt svært ved at forstå det, fordi folk der hidser sig op over pels ofte ikke har et problem med de andre ting der stammer fra dyr.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kristina

    Sådan! 🙂

    Du må aldrig stoppe med at være dig selv!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Det er nemlig det letteste i verden at sidde bag skærmen og være hellig på andres bekostning søde Rikke – bare ærgeligt det ikke kræver en vis IQ, hvis man vil hakke på folk…. sådan en stor BIIIBBBB LYD – skulle man få, lige når man vil trykke send på noget ugennemtænkt pladder….. og så en spand vand der bare kom oppefra et eller andet sted…. hehe…. jeg gnækkede lidt med mig selv over de røde såler, der sikkert har siddet under fødderne, imens fingrene kørte på tasterne med en pose bacon chips indenfor rækkevidde –
    ‘HVA’ er det hun skriver der hende Fynbo’en… er der også et dødt dyr under mine sko???? Men… hvordan er det gået til??!? Der er da ikke pels på dem, HUN LYVER!!!…… puuuhhhaaa… ‘ Tænker hun så, umiddelbart efter hjernen lige rækkede til at skrive puuuhhhaaa-du-har-et-dødt-dyr-på-hovedet-har-du …. hehe…

    Hatten er fantastisk – helt som du – og venligst læg link til veninden – så vi andre kan få del i festen 🙂

    Kærlig hilsen og gode ønsker for det nye år!
    Tina

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • ÅÅåhh folk dog! Hvorfor gider de?!?! Nu så jeg tilfældigvis hvem kommentaren var fra, og man skal eddermame ikke kaste med sten når man selv bor i et glashus. Og det er bare så lavt at gøre sig selv bedre end andre i cyberspace. Folk glemmer så ofte at den man lukker ud, kan ramme en lige tilbage i fjæset, og trust me, det kan det her. Tsk tsk….people tænk jer om og lad vær med at trække jeres holdninger ned over andres hoveder.
    Sådan fungerer verden ikke!

    Rikke, you rock!

    B

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • NInaE

    Det er så pinligt med hykleri i form af læder med/uden pels. Det er jo det samme, skrabet eller ikke skrabet for pels. I virkeligheden ville man skulle knokle 24/7 for at finde ud af om det læder man har købt er okay eller ikke okay. Der vælger jeg at være naiv og håbe at pels til højere priser er såkaldt “okay” pels.
    Det er synd at du bliver spammet af en fremmed. Bare fordi man er kendt kan man ikke tillade sig at belære andre. Din hat kunne være lavet hos en ven/veninde der selv avler dyrene, har dem med ind i stuen og passer godt på dem, for all she knows. Ikke så sandsynligt.. men understreger bare at det ikke er hendes sag og at hun ikke kender baggrunden for din brug af pels. Jeg synes det er en fin hat. 😀 You go!! Og forsat god ferie.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RAVN // WISHES..